Zonky Recenze a hodnocení 9.4/10 Zonky Recenze a hodnocení 9.4/10

Vydáno: 2. 2. 2021

Aktualizováno: 30. 5. 2024

Shrnutí recenze

Kdo by v dnešní době neznal Zonky? Snad každý si vybaví jejich poutavé reklamy s pruhovanou zebro-žirafou a chytlavým sloganem – “Lidé půjčují lidem”. O Zonky je známo, že půjčí každému, nebo téměř každému, tedy i lidem, kteří půjčku v bance nezískali. My máme se Zonky osobní zkušenosti – dobré i horší, a tak jsme se rozhodli sepsat recenzi, která bude užitečná jak pro ty z vás, kteří si potřebují půjčit, tak pro investory, tedy pro lidi, kteří chtějí vydělávat na půjčování peněz ostatním. Zonky totiž funguje na principu P2P a umožňuje tedy obojí.

Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení všech 25 parametrů:
  • Kolik půjčují
  • Úrok
  • Splátky od
  • Poplatky
  • Doba splácení
  • Minimální věk
  • Schvalují se záznamem v registrech?
  • Výhody
  • Navýšení
  • Půjčka
  • Refinancování
  • Mimořádná splátka
  • Předčasné splacení
  • Možnost pojištění
  • Pracují i o víkendu
  • Žádost on-line?
  • Žádost telefonicky?
  • Mají pobočky
  • Mobilní aplikace
  • Online chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 25 parametrů
9.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 284x Přidat hodnocení
4.4/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Kolik půjčují
  • Úrok
  • Splátky od
  • Poplatky
  • Doba splácení
  • Minimální věk
  • Schvalují se záznamem v registrech?
  • Výhody
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Navýšení
  • Půjčka
  • Refinancování
  • Mimořádná splátka
  • Předčasné splacení
  • Možnost pojištění
10/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pracují i o víkendu
  • Žádost on-line?
  • Žádost telefonicky?
  • Mají pobočky
7.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Mobilní aplikace
  • Online chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kvalita podpory
10/10

Výhody

  • Úroková sazba od 4,49 %
  • Online půjčka téměř pro každého
  • Funguje na principu P2P
  • Půjčují až 1.200.000 Kč bez ručitele
  • Rychle sjednáno - online
  • Možnost půjčky i investice

Nevýhody

  • Klienti s horším ratingem půjčku získat mohou, ale musí už počítat s vyššími úroky

Zonky poskytuje půjčky prostřednictvím služby P2P

Hodnocení Zonky od 5Nej ⭐⭐⭐⭐⭐

V naší recenzi se dozvíte, že Zonky nabízí opravdu výhodné půjčky srovnatelné s těmi bankovními, mnohdy s výhodnějším úrokem a lepšími podmínkami pro případné předčasné splacení nebo mimořádné splátky. Půjčit si u nich může kdokoliv, ale je nutné mít akceptovatelný příjem. Přísnost u schvalování je tu důležitá, stejně jako v bance.

Zonky nechrání jen sebe a dlužníky, ale také investory. Proto se investoři nemusí bát půjčit své peníze lidem, kteří je potřebují. Díky rozložení jejich investic do širokého portfolia různých půjček dojde k diverzifikaci, tedy zajímavému zhodnocení a minimálnímu riziku u nesplácených úvěrů. 

Zonky A Princip P2p

My jsme si Zonky osobně prověřili několikrát. Poprvé ještě v době, kdy svou roli hrál příběh, tedy důvod, pro si lidé chtěli půjčit. Spokojení jsme byli jak s celkovým nastavením podmínek půjčky, tak s úrokovou sazbou a splácením. Podruhé jsme požádali o půjčku v době, kdy jsme znovu startovali své podnikání.

Pro Zonky jsme podnikali teprve krátce a tak nám půjčku zamítli s tím, že až budeme podnikat alespoň 6 měsíců, můžeme to zkusit znovu. To nás sice příliš nepotěšilo, ale ujistilo nás to, že Zonky bere půjčování lidem zodpovědně a že až budeme moci investovat určitý obnos, nemusíme se bát zkusit to právě na Zonky. 

Základní parametry
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Kolik půjčují
  • Úrok
  • Splátky od
  • Poplatky
  • Doba splácení
  • Minimální věk
  • Schvalují se záznamem v registrech?
  • Výhody
10/10

Půjčování na Zonky

Jak už jsme zmínili, půjčit si na Zonky je jednoduché a poměrně rychlé. Je sice jasné, že potřebujete počítač, mobil nebo tablet, abyste mohli o půjčku požádat, není však nutná nějaká velká PC znalost. Díky tomu, že je žádost vytvořena logicky, postupujete v jednotlivých krocích a její vyplnění je intuitivní, což zvládnou i počítačově méně zdatní jedinci. Přesto jsme pro vás připravili manuál, jak si krok za krokem o půjčku na Zonky požádat. 

Zonky Lakavy Urok

Kdo si může půjčit na Zonky

Abyste si mohli na Zonky požádat o úvěr, je třeba splnit několik podmínek. To je všude stejné, jak na Zonky, tak v bance. Musíte být starší 18 let, musíte mít trvalý pobyt v České republice a také je nutné mít již někde funkční bankovní účet. Jeho pomocí si Zonky ověří vaši identitu. 

Pokud už si žádáme o půjčku, měli bychom mít i konkrétní zdroj příjmů. I když se tvrdí, že si na Zonky může půjčit opravdu každý, není tomu tak. Pokud máte komplikovaně doložitelný příjem, jste začínající podnikatel s čerstvým IČ, jste nezaměstnaný, ve výpovědní lhůtě apod., může to představovat velký problém. My jsme např. narazili na krátkou dobu podnikání. Zonky vyžaduje alespoň 6 měsíců podnikání, než vás pustí do procesu schvalování úvěru. 

Zonky A Pujcky V Insolvenci

Jak je to s úrokovou sazbou u úvěru na Zonky

Na Zonky můžete požádat o úvěr od 5000 Kč až do 1.200.000 Kč, a to na dobu splatnosti nejdéle 10 let. Není přitom nutné mít ručitele, nebo ručit nemovitostí. Z půjčky zaplatíte jednorázový poplatek 2 %, což sice jsou nějaké peníze navíc, ale také hned víte, kolik platíte a proč. Jejich poplatky jsou transparentní, což je jeden z důvodů, proč se nám půjčka na Zonky líbí. Žádné skryté poplatky, žádné nečekané překvapení. 

Úroková sazba na Zonky se pohybuje od 4,49 % až po 26,91 %. Určována je přitom individuálně, podle toho, jak Zonky vyhodnotí rizikovost úvěru. Svou roli v tom hraje váš příjem – tedy to, zda máte kvalitní a pravidelný zdroj příjmu, smlouvu na dobu určitou či neurčitou, podnikáte – a jak dlouho, atd. Dále Zonky sleduje – stejně jako banky – vaši finanční minulost a zápisy v registrech dlužníků. Těch existuje hned několik. 

Zonky Nejcastejsi Uroky

Zápis v registru dlužníků má každý, kdo si někdy půjčil, měl kreditní kartu nebo kontokorent. Proto mohou být tyto zápisy pozitivní – Zonky vidí, že jste vždy všechno spláceli včas a v požadované výši splátek, nebo naopak negativní. Pak jsou zaznamenávány zpožděné splátky, nezaplacené splátky, ale také exekuce nebo insolvence. Podle toho, jaký rating (hodnocení z registrů dlužníků) máte, pak Zonky vyhodnotí vaši rizikovost a na základě toho navrhne úrokovou sazbu. Čím menší riziko a vyšší pravděpodobnost bezproblémového splácení, tím lepší úrok můžete získat. 

Kromě půjčky můžete na Zonky nově také refinancovat nebo konsolidovat úvěry, které máte u bank nebo jiných nebankovních společností. Podmínky pro konsolidaci úvěrů jsou podobné, jako u klasické půjčky a navíc i spojení úvěrů dohromady plus nějaké peníze navíc vyřídíte na Zonky online, z pohodlí domova. 

Půjčka na Zonky krok za krokem

  1. Abyste si mohli na Zonky půjčit, je potřeba mít počítač, tablet nebo chytrý telefon, kde se přihlásíte na internet. Vyhledáte si stránku Zonky a na ní kliknete na “spočítat půjčku”. Nejprve však vyberte, jaký typ půjčky chcete – Nová půjčka na cokoliv, Spojení a převedení půjček (konsolidace úvěrů) a nově můžete zvolit i Výhodnou půjčku na šetrné bydlení.
    Zonky Typ Pujcky
  2. V dalším kroku si na online kalkulačce půjčky nastavte své požadavky – výši úvěru, tedy kolik si chcete půjčit a výšku splátky. Pokud budete chtít úvěr pojistit, nezapomeňte zakliknout okénko “Pojistěte si klidné splácení”.
    Zonky Kalkulacka Kroky
  3. Jakmile vyplníte základní údaje pro nastavení půjčky, Zonky vám na pravé straně v okénku okamžitě ukáže dobu splácení a základní úrokovou sazbu. Rovnou se také dozvíte, kolik celkem za půjčku zaplatíte, tedy půjčka + poplatky + úroková sazba. 
  4. Jakmile kliknete na tlačítko “Pokračovat v žádosti”, dostanete se k zadání svého e-mailu. Teprve poté se dostanete do formulářů, které je nutné k žádosti o půjčku vyplnit. Informací sice chtějí dost, ale rozhodně ne zbytečných. Jsou to stejné informace, které byste museli sdělit v bance nebo v jiné nebankovní společnosti. Není tedy důvod se něčeho obávat. Navíc i vyplnění těchto formulářů je poměrně rychlé.
    Zonky Zadani Emailu 
  5. Do formulářů uvedete svůj e-mail, telefonní číslo a celé jméno. Dále sdělujete svůj stav (vdaná/ženatý, rozvedený, svobodný atd.), uvedete počet dětí, zda bydlíte ve vlastním, v nájmu, atd., jaké máte vzdělání, čím se živíte. Uvést můžete kromě zaměstnání a podnikání i pobírání důchodu, studia nebo rodičovskou dovolenou. Níže pak uvedete hlavní zdroj vašich příjmů, kolik pravidelně berete, a kolik platíte za své měsíční výdaje. Pak kliknete na tlačítko pokračovat. 
  6. Někdy se stane, že po vyplnění těchto informací vám rovnou přijde zamítací e-mail. To v případě, že Zonky neuzná váš zdroj příjmů, jako se to stalo nám při obnovení podnikání. Pokud je vše v pořádku, můžete pokračovat dále. 
  7. V tomto kroku už je nutné vyplnit vaše rodné číslo a zaškrtnout, že nejste politicky exponovaná osoba a souhlasíte s ověřením své bonity. 
  8. V posledním kroku vyplníte svou adresu, pokud je stejná, jako adresa trvalého bydliště, zaškrtnete příslušné políčko. Pokud ne, vyplníte adresy obě. Pak jen počkáte, až vám na telefonní číslo dorazí ověřovací kód. 
  9. Toť vše. V následujících chvílích vyčkáte, až vám dá Zonky vědět, zda vám úvěr schválili a za jakých podmínek. Díky tomu, že investoři si již dnes sami nevybírají, komu půjčí, ale vše probíhá automaticky, vyhnete se dlouhému čekání, jestli někdo na vaše sny nebo potřeby přispěje svou investicí. Dříve to tak bylo. Investoři si vybírali z různých žádostí a příběhů. To již dnes běží automaticky a tak se nemusíte zdržovat dlouhým čekáním. 
  10. Pokud je vaše půjčka schválena a vyhovují vám nabídnuté podmínky, můžete se na své peníze těšit do 24 hodin. Je to opravdu rychlé a pohodlné. 

Zkušenosti dlužníků se Zonky

Zkušenosti klientů – dlužníků se Zonky jsou většinou velmi pozitivní. Chválí ji především lidé, kterým v bance půjčku zamítli – maminky na rodičovské dovolené, senioři v důchodu i studenti. Přece jen je pro ně Zonky bezpečnější a spolehlivější varianta než jiné nebankovní společnosti. 

Zonky Google Recenze
Některé Google recenze

Spokojenost je především na úrokovou sazbu, kterou Zonky poskytuje, a na možnost bezplatného předčasného splacení úvěru nebo mimořádné splátky. Dokonce i půjčky s úrokem 19,9 % si lidé chválí (samozřejmě ne všichni). Důvod je jasný. Jedná se o klienty s horší platební morálkou, kterým v bance úvěr zamítli a jiné nebankovní společnosti by jim třeba i půjčili, ale s vysokými poplatky a ještě vyšším úrokem. Zonky je pro ně v tomto případě výhodná a příjemná volba. 

Kolik půjčují
Jaká je nejnižší možná půjčka a jaká je naopak nejvyšší možná částka, kterou vám daná nebankovní společnost půjčí.
5000-1 200 000 Kč
Úrok
Jaký úrok na nebankovní půjčce získáte? Může být předem další a pevný, ale může být i individuální - tedy u každé půjčky a u každého klienta jiný. Úrok se může v době testování lišit!
od 4,49 %
Splátky od
Jaká je nejnižší možná splátka? V případě jednorázových a krátkodobých půjček se nesplácí, ale vrací se celá částka najednou.
437 Kč
Poplatky
Poplatky vztahující se k nebankovní půjčce.
2%
Doba splácení
Doba, do které je nutné splatit půjčku - jaká je nejkratší a jaká nejdelší možná lhůta.
1-10 let
Minimální věk
Kolik vám musí minimálně být, abyste mohli půjčku získat.
18 let
Schvalují se záznamem v registrech?
Informace, zda máte šanci získat půjčku i v případě, že máte nějaký negativní záznam v registrech dlužníků - SOLUS, REPI, EUCB, NRKI apod.
Ano (po celkovém doplacení)
Výhody
Nabízí konkrétní nebankovní půjčka nějaké výhody, které ostatní neposkytnou?
Zonkyho záchranná vesta
Pozor Pozor
Pozor na úrokovou sazbu

Úroková sazba, kterou vám Zonky nastaví, je základní - výchozí. Je to úrok 4,49 %, od kterého se vše odvíjí. Teprve po prověření vašich příjmů, výdajů a platební morálky (viz výše) se dozvíte konkrétní úrokovou sazbu, kterou vám Zonky nabídne. 

Možnosti půjčky
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Navýšení
  • Půjčka
  • Refinancování
  • Mimořádná splátka
  • Předčasné splacení
  • Možnost pojištění
10/10

Investování na Zonky

Chcete-li dobře zhodnotit své peníze, ale nechce se vám riskovat skrze investiční nástroje banky nebo burzy, je tady možnost půjčovat peníze lidem, kteří to potřebují, právě prostřednictvím Zonky. Díky principu P2P si můžete nechat automaticky investovat obnos, který si sami určíte. 

Zonky A Investice P2p

Proces investování

Na Zonky můžete začít investovat už od 10.000 Kč. Maximální limit je pak stanoven na 10 milionech. Doba vkladu se pohybuje od 1 roku do 20 let. Záleží na vás, jak dlouho necháte své peníze vydělávat. Co u Zonky není zrovna výhodou, je chybějící ochrana vkladu, kterou mohou poskytnout termínované vklady nebo spořící účty v bance. Na druhou stranu zde máte možnost získat mnohem vyšší výnos, který se průměrně pohybuje od 3 do 5 procent, obvykle však až 5,79 %. 

Narozdíl od bankovního spoření nebo klasického investování vám investice přes Zonky umožní plnit sny nebo potřeby lidem, kteří to opravdu potřebují. Dříve Zonky umožnovalo, že si investoři sami vybírali, komu své peníze půjčí. To je sice od roku 2021 zrušeno, na druhou stranu služba Zonky rentiér, která je nyní k dispozici, nabízí mnohem jednodušší investování na pár kliků. Investici nastavíte cca během 10 minut a necháte vaše peníze vydělávat tak, jak to vám samotným vyhovuje. 

Jak služba Zonky Rentiér funguje

Velmi jednoduše! Zvolíte si částku, kterou chcete investovat, dobu, po jakou můžete své peníze zapůjčit dalším lidem a necháte Zonky, aby investovalo za vás. To vybere několik nízkorizikových půjček, do kterých vaši investici rozloží. Těchto úvěrů může být opravdu hodně, třeba i stovka. Čím větší množství půjček, tím vyšší je rozložení vašeho portfolia a tzv. diverzifikace. Snižuje se tak riziko z nesplácených úvěrů. 

Jak Funguje Zonky Investovani

Za výběr i vklad navíc na Zonky nic neplatíte a nulový je dokonce i roční poplatek. Díky tomu si investování přes Zonky oblíbilo již velké množství lidí a stále přibývají. 

Zkušenosti investorů na Zonky

Abychom mohli poskytnout co nejužitečnější recenzi na Zonky, podívali jsme se na zkušenosti a hodnocení investorů, kteří Zonky svěřili své peníze a jejich prostřednictvím pomohli jiným lidem k úvěru. 

Většina z investorů si chválí možnost pomoci jiným lidem. Líbí se jim především zajímavější zhodnocení peněz a to, že vše lze provádět bez problémů z pohodlí domova online. Někteří sice tvrdí, že vyšší zhodnocení by bylo lepší, ale většina je spokojená. Na Zonky se jim navíc líbí, že nemusí studovat podmínky investování na burze, investovat peníze do státních dluhopisů apod. Zkrátka že to jde i jinak, výhodně a pohodlně, bez přítomnosti zkostnatělých bankovních institucí. 

Hodně pozitivních ohlasů je i na službu Zonky rentiér, která nahradila dřívější samostatnou volbu investorů. Nyní už si sice investoři sami nezvolí, komu své peníze půjčí, ale zase vše probíhá automaticky a jejich peníze se rozloží do většího množství úvěrů, což zvyšuje šanci na vyšší zisk a menší riziko. Navíc nemusí nad počítačem trávit svůj čas.

Navýšení
Půjčku je možné v průběhu splácení ještě navýšit.
Ano
Půjčka
Nebankovní společnost poskytuje půjčku - peněžní úvěr.
Ano
Refinancování
Možnost spojit své úvěry dohromady v jeden, nebo starý úvěr refinancovat na nový a vzít si případně i nějaké finance navíc.
Ano
Mimořádná splátka
Společnost umožňuje vkládat na půjčku mimořádné splátky a dříve ji tak doplatit.
Ano
Předčasné splacení
Společnost umožňuje půjčku doplatit dříve, než je termín dohodnutý ve smlouvě.
Ano
Možnost pojištění
Možnost pojistit nebankovní půjčku na neschopnost splácet ji ze zdravotních, pracovních nebo jiných důvodů.
Ano

Zonky v recenzi na 5Nej Youtube kanále

Jak uzavřít půjčku
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pracují i o víkendu
  • Žádost on-line?
  • Žádost telefonicky?
  • Mají pobočky
7.5/10

Zonky poskytuje půjčky prostřednictvím služby P2P. To je zkratka pro název “peer to peer” a znamená to, že lidé, kteří mají možnost, investují své peníze, aby druzí, kteří peníze potřebují, si je mohli půjčit. Svým způsobem na tom vydělají obě strany. Investor získá zajímavý úrok, kterým své investice zhodnotí a člověk, který potřebuje půjčku, ji může získat i za výhodnějších podmínek, než umožní banka. Nemusí to však platit v každém případě. Na to, jakým způsobem je půjčka u Zonky nastavena a kdo ji může získat, se podíváme níže. 

P2P je portál, který lidem umožňuje půjčovat si peníze i bez bankovní instituce. Neznamená to však, že by to bylo méně bezpečné. Zonky má tak propracovaný koncept půjčování i investování, že je u nich půjčka bezpečná téměř pro každého. Může se zdát, že když si u nich půjčí každý, hrozí riziko spadnutí do dluhové pasti pro ty, kdo nebudou moci splácet. Ale tak to není. I Zonky má svá pevná pravidla a pokud nemáte příjem, pak si u nich půjčku nevezmete. Zonky tak chrání nejen vás, kteří si potřebujete půjčit, ale i své investory, což jsou mnohdy lidé, jako vy. 

Navíc u Zonky můžete svou půjčku pojistit – k tomu slouží tzv. Zonkyho záchranná vesta. Díky tomu budete moci v klidu spát a nebát se, že nebudete mít na splátku, když např. dlouhodobě onemocníte. Zkrátka v tomto jsou služby Zonky srovnatelné s bankovními. 

Proč si půjčit na Zonky

  • P2P půjčka bez nutnosti bankovní instituce
  • Mnohdy výhodnější úroková sazba než v bance
  • Úrok už od 4,49 %
  • Nepotřebujete ručitele
  • Peníze vám po schválení připíšou na účet do 24 hodin
  • Půjčí i lidem, kterým v bance půjčka nevyšla (ne však vždy)
  • Splatnost si můžete rozložit až na 120 měsíců
  • Zonky je vhodná pro nižší půjčky i pro vysoké úvěry
  • Půjčí vám až 1.200.000 Kč
  • I rizikový dlužník si může půjčit s výhodnějším úrokem než v bance
  • Na Zonky hraje roli i váš příběh 
  • Půjčku lze předčasně splatit
  • Možnost mimořádných splátek
  • Transparentní poplatky – víte, za co platíte

Proč na Zonky Investovat

  • Skvělý způsob zhodnocení peněz i bez banky
  • Pomůžete lidem, kteří to opravdu potřebují
  • “Neživíte” bankovní společnosti ani stát
  • Vyšší výnos než na termínovaných vkladech nebo spořících účtech
  • Menší riziko než investice do akcií apod. 
  • Investování vám usnadní a zautomatizuje služba Zonky rentiér
Pracují i o víkendu
Nebankovní půjčku si můžete uzavřít i o víkendu, spojit se s jejich podporou a získat peníze na účet.
Ano
Žádost on-line?
O půjčku je možné požádat online.
Ano
Žádost telefonicky?
O půjčku je možné požádat telefonicky.
Ne
Mají pobočky
Nebankovní společnost má kamenné pobočky, které můžete navštívit a půjčku si tam uzavřít.
Ano

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Mobilní aplikace
  • Online chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kvalita podpory
10/10

Klientskou podporu má Zonky zvládnutou výborně. Vedle klasické možnosti – napsat email, funguje rychle a spolehlivě online chat na webových stránkách Zonky, nebo je možné využít klientskou linku a to od 9:00 do 18:00.

Mobilní aplikace
Některé společnosti mají vlastní mobilní aplikaci, přes kterou se dá nejen komunikovat s klientskou podporou, ale vedou se zde i další záznamy, které poslouží k pozdějšímu snazšímu získání nebankovní půjčky.
Ano (Android/iOS)
Online chat
Společnost má online chat, na kterém můžete komunikovat s jejich podporou.
Ano
Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
Své otázky můžete pracovníkům podpory položit e-mailem nebo kontaktním formulářem, které najdete na jejich webových stránkách.
Ano
Dotazy po telefonu
S podporou se můžete spojit telefonicky a ihned tak získat odpovědi na své otázky.
Ano
Počet zodpovězených dotazů
Kolik dotazů jsme při testování podpory položili a kolik nám jich bylo zodpovězeno.
10/10
Odpověď do 24 hodin
Odpověděli nám na dotazy do 24 hodin?
Ano
Kvalita podpory
Jak hodnotíme celkovou kvalitu klientské podpory.
Výborná
Doporučujeme Doporučujeme

Zaujala vás Zonky půjčka, ale rádi byste si ještě prošli i jiné možnosti? Podívejte se na celé naše srovnání nebankovních půjček a vyberte si tu, která vám sedne nejlépe.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Zonky zkušenosti a recenze zákazníků

14 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Díky za recenzi!

Hodnocení - 5
Tomáš
17. 2. 2023
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

1 půjčka od Zonky splacena bez problémů. Při žádosti o 2 půjčku o rok později na obytný vůz už jsem bohužel neuspěl., nevyhovuji . Mám 2 zaměstnání a nevyhovuji . Tak už nevím , komu půjčují.

Hodnocení - 1
Martin Honzik
16. 2. 2023
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Pred rokem jsem si chtěl od zvonku půjčit 250k, vše proběhlo v pořádku, komunikace příjemná ale když mi od zvonku přišel e-mail s nabídkou na 12.99% otřesné považuji za lichvu, nakonec jsem tedy kontaktoval svou banku a peníze si půjčil tam, za úplně jiný úrok, takže zvonky rozhodně už nikdy víc.

Hodnocení - 3
Petr
13. 1. 2023
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Zažádala jsem o půjčku a byla mi schválená. Do 5 minut při podpisu smlouvy přes sms jsem měla penízky na dovolenou na účtu. Komunikace skvělá. Doporučuji…

Hodnocení - 5
Messinka
8. 6. 2022
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Všechno, co jsem potřebovala vědět je v článku.

Hodnocení - 5
Hana Maršálková
17. 5. 2022

Byla jsem velmi spokojená s rychlostí vyřízení a velmi příjemné jednání děkuji všem kteří mi pomohli

Hodnocení - 3
Anonymous
21. 3. 2022

Stopro lepší než v bance. Sám jsem Zonky už 2x využil – a už i doplatil – předčasně. Rating ti nastaví podle toho, jaké údaje o tobě získají. U první půjčky co jsem měl už před lety mi dali 3,99. Když jsem potřeboval pak ještě jednou půjčit, už byl vyšší, ale tehdy pořád lepší než v bance. Poplatek činí 2% z půjčené částky. Sám tam i investuji – spíše si tam jen tak hraji, ale může to být investičně zajímavé, vkládat i vyšší částky, úroky které získáš jsou vždy vyšší než inflace.

Hodnocení - 3
Radek
24. 1. 2021

Přítel si chtěl půjčit 350.000,-..měsíčně bere 100.000,-..nikdy nebyl v registru, nemá žádné exekuce, nikdy nebyl v insolvenci, nemá žádné jiné půjčky. A přesto půjčku zamítli..! A to ještě není všechno! Žádost posílal v 10 hodin dopoledne a verdikt se dozvěděl až v 18 hodin!! A to ještě navíc proto, že jsem se podívala na internet! Že by někdo zavolal? Ani náhodou! Prý „peníze máte na účtu dřív, než se nasnídáte/než na vás přijde řada v bance“. Ha! Jenom kecy! Za mě Zonky ROZHODNĚ NE !!!

Hodnocení - 3
Anonymous
20. 1. 2021

Vyhovuje mi investovat malé částky. Mohu si díky tomu vytvořit vlastní portfolio z různých půjček. Sám si tak vybírám různé ratingy, díky kterým mám pod kontrolou riziko i výnos.

Hodnocení - 3
Anonymous
24. 8. 2020

Zonky využívám jako investor. Je to jednoduché, pohodlné a mnohem lepší než nechat peníze jen tak ležet na účtu. Pokud chcete začít investovat a nevíte nic o akciích ani jiných investičních nástrojích, doporučuji právě investici přes Zonky.

Hodnocení - 3
Anonymous
24. 8. 2020

Zonky nám poskytlo půjčku s nejmenší splátkou, navíc s výhodným úrokem a skvělými podmínkami. Vyřízení půjčky bylo rychlé, profesionální a přitom lidské.

Hodnocení - 3
Anonymous
24. 8. 2020

Jsem už přes dva roky spokojenou klientkou. V současné době využívám dva různé úvěry, můžu platit klidně i vyšší splátky, než mám ve smlouvě, které se ihned započtou a nemusím to předem nikam hlásit. Navíc portál Zonky je přehledný a reakce klientské podpory rychlá. Rozhodně mohu doporučit dál.

Hodnocení - 3
Anonymous
24. 8. 2020

Zonky si musím jen pochvalovat. Perfektní profesionální a vstřícný přístup. Peníze jsem měla na účtu 5 minut po podpisu smlouvy. Celá akce proběhla během jediného dne. Navíc mi vyhovuje, že mohu půjčku kdykoli bezplatně celou doplatit.

Hodnocení - 3
Anonymous
24. 8. 2020

Dobrý den, o půjčce na Zonky uvažuju, líbí se mi možnost zadarmo splatit půjčku i rychleji mimořádnýma splátkami, když budu moct. Máte někdo zkušenost s nastavením ratingů/úroku? Zajímá mě, jestli to bude lepší než v bance. Zatím se mi zdá, že všechno bude lepší než v mojí bance…

Hodnocení - 3
Josef
22. 1. 2020