Cofidis Recenze Cofidis Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

Vydáno: 24. 1. 2020

Aktualizováno: 9. 2. 2024

Shrnutí recenze

Cofidis je mezinárodní společnost, která poskytuje spotřebitelské a revolvingové úvěry na účet i v hotovosti. Jsou schopni pomoci klientům s refinancováním jejich úvěrů a žádosti posuzují individuálně, ke spokojenosti žadatelů. Jejich úvěry je možné pojistit proti neschopnosti splácet. Na půjčce pro jednotlivce je možné zapůjčit si až 500.000 Kč. Klienti mohou úvěr kdykoli doplatit, nebo vkládat mimořádné splátky. V případě potřeby mohou půjčku navýšit, nebo si vzít další.

Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení všech 25 parametrů:
  • Kolik půjčují
  • Úrok
  • Splátky od
  • Poplatky
  • Doba splácení
  • Minimální věk
  • Schvalují se záznamem v registrech?
  • Výhody
  • Navýšení
  • Půjčka
  • Refinancování
  • Mimořádná splátka
  • Předčasné splacení
  • Možnost pojištění
  • Pracují i o víkendu
  • Žádost on-line?
  • Žádost telefonicky?
  • Mají pobočky
  • Mobilní aplikace
  • Online chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 25 parametrů
8.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 157x Přidat hodnocení
4.4/5
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Kolik půjčují
  • Úrok
  • Splátky od
  • Poplatky
  • Doba splácení
  • Minimální věk
  • Schvalují se záznamem v registrech?
  • Výhody
7.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Navýšení
  • Půjčka
  • Refinancování
  • Mimořádná splátka
  • Předčasné splacení
  • Možnost pojištění
10/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pracují i o víkendu
  • Žádost on-line?
  • Žádost telefonicky?
  • Mají pobočky
7.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Mobilní aplikace
  • Online chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kvalita podpory
10/10

Výhody

  • Zaujal nás nízký úrok, možnost vzít si úvěr i s partnerem a velmi vstřícné jednání pracovníků klientské podpory

Nevýhody

  • K půjčce od Cofidis nemáme téměř žádné výhrady, snad jen, že nepracují v neděli

Cofidis souhrnné zkušenosti klientů

Stejně jako u jiných finančních služeb, zkušenosti klientů s Cofidis půjčkami se mohou lišit v závislosti na mnoha faktorech, včetně individuálních finančních potřeb, očekávání a konkrétních podmínek poskytnutých půjček. Zde jsou některé běžné zkušenosti klientů s Cofidis půjčkami, založené na dostupných recenzích a zpětné vazbě:

Pozitivní zkušenosti:

  • Rychlé zpracování žádosti: Mnoho klientů oceňuje rychlost, s jakou Cofidis zpracovává žádosti o půjčky. Často se uvádí, že peníze byly převedeny na účet klienta krátce po schválení žádosti, což je užitečné pro ty, kdo potřebují rychlý přístup k finančním prostředkům.
  • Jasné a transparentní podmínky: Cofidis je často chválen za jasné komunikování podmínek úvěru, včetně úrokových sazeb, poplatků a splátkového kalendáře. Klienti ocení, že předem vědí, co od své půjčky očekávat, bez skrytých poplatků.

Negativní zkušenosti:

  • Vysoké úrokové sazby a poplatky: Někteří klienti uvádějí, že úrokové sazby a související poplatky mohou být vyšší ve srovnání s jinými úvěrovými institucemi, což může způsobit, že splácení půjčky bude nákladnější, než očekávali.
  • Zákaznický servis: Existují smíšené recenze ohledně zákaznického servisu Cofidis. Někteří klienti hlásí pozitivní zkušenosti s ochotným a informovaným personálem, zatímco jiní uvádějí frustraci z obtíží při komunikaci nebo zdlouhavých odpovědí na své dotazy.

Obecné doporučení:

  • Důkladně si prostudujte podmínky: Před uzavřením jakékoli půjčky je klíčové si pečlivě prostudovat všechny podmínky, úrokové sazby a poplatky, aby bylo možné plně pochopit závazky a potenciální náklady spojené s půjčkou.
  • Zvažte svou schopnost splácet: Vždy zvažte svou finanční situaci a schopnost splácet půjčku včetně úroků a poplatků. Půjčky by neměly způsobit finanční tíseň nebo vést do dluhové spirály.
  • Porovnejte nabídky: Než se rozhodnete pro Cofidis nebo jakéhokoli jiného poskytovatele úvěrů, je dobré porovnat nabídky od různých institucí, abyste našli tu nejvýhodnější pro vaši situaci.

Základní parametry
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Kolik půjčují
  • Úrok
  • Splátky od
  • Poplatky
  • Doba splácení
  • Minimální věk
  • Schvalují se záznamem v registrech?
  • Výhody
7.5/10

Cofidis - uvodni strana

Cofidis je mezinárodní nebankovní společnost, která poskytuje spotřebitelské úvěry, revolvingové úvěry a kreditní karty, pomáhá získávat zboží na splátky, nebo díky refinancování ulevuje klientům od příliš vysokých splátek. Nabízí půjčku pro jednotlivce i pro páry a veškeré žádosti posuzuje individuálně, takže si mohou být klienti jisti, že úvěr, který dostanou, jim bude vytvořen „na míru“. My jsme se zaměřili na půjčku pro jednotlivce, kterou Cofidis nabízí už od 4,49 %. Zažádat je možné o finance od 20.000 Kč až do 500.000 Kč a dobu splácení je možné nastavit od 12 do 84 měsíců.

Kolik půjčují
Jaká je nejnižší možná půjčka a jaká je naopak nejvyšší možná částka, kterou vám daná nebankovní společnost půjčí.
20.000 - 500.000 Kč
Úrok
Jaký úrok na nebankovní půjčce získáte? Může být předem další a pevný, ale může být i individuální - tedy u každé půjčky a u každého klienta jiný. Úrok se může v době testování lišit!
od 11,84 %
Splátky od
Jaká je nejnižší možná splátka? V případě jednorázových a krátkodobých půjček se nesplácí, ale vrací se celá částka najednou.
Dle výše půjčky
Poplatky
Poplatky vztahující se k nebankovní půjčce.
ne
Doba splácení
Doba, do které je nutné splatit půjčku - jaká je nejkratší a jaká nejdelší možná lhůta.
12-84 měsíců
Minimální věk
Kolik vám musí minimálně být, abyste mohli půjčku získat.
18 let
Schvalují se záznamem v registrech?
Informace, zda máte šanci získat půjčku i v případě, že máte nějaký negativní záznam v registrech dlužníků - SOLUS, REPI, EUCB, NRKI apod.
Ne
Výhody
Nabízí konkrétní nebankovní půjčka nějaké výhody, které ostatní neposkytnou?
Možnost vzít si úvěr s partnerem

Velkou výhodou je absence skrytých poplatků. U Cofidis mají klienti jistotu, že se jim nebudou podmínky úvěru v průběhu splácení měnit, navyšovat úroky, ani se neobjeví žádné nečekané poplatky. Ostatně ne nadarmo získal Cofidis ocenění Czech Superbrands a ocenění Nejlepší zákaznická péče. Můžeme potvrdit, že to bylo oprávněné, neboť naše zkušenost s péčí o zákazníky byla velmi pozitivní.

Podmínky získání úvěru

Cofidis - podminky uveru

Půjčku u Cofidis může získat občan České republiky, popř. Slovák s trvalým pobytem v ČR. Musí být starší 18-ti let a musí mít doložitelný příjem. Ten se počítá buď z hlavního pracovního poměru a klient nesmí být ve zkušení době, ani mít výpověď, dále z podnikání, popř. z důchodu. Pokud má klient negativní záznam v registru, úvěr u Cofidis nezíská. Chápeme, že to je pro někoho velké mínus, ale my to hodnotíme pozitivně. Čím méně úvěrů získají lidé, kteří mají problémy se splácením, tím lépe pro ně!
Dále musí mít žadatel vytvořen osobní účet na své vlastní jméno a měl by mít i vlastní telefonický kontakt. Pokud toto vše žadatel splňuje a je schopen to i doložit, může žádost o půjčku vyřešit i do 5 minut a do druhého dne mít peníze na účtu.

Možnosti půjčky
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Navýšení
  • Půjčka
  • Refinancování
  • Mimořádná splátka
  • Předčasné splacení
  • Možnost pojištění
10/10

Cofidis - jak to funguje

Cofidis se specializuje na spotřebitelské úvěry, ale poskytuje i možnost refinancování, nebo kreditních karet a revolvingových úvěrůPůjčka pro jednotlivce má splátky nastavené od 12 – 84 měsíců. Záleží vždy na výši úvěru a klientových finančních možnostech. Může se při tom stát, že půjčky budou mít individuálně stanovenou i jinou dobu splatnosti. Pokud chce klient vkládat mimořádné splátky nebo úvěr předčasně doplatit, je to možné.

Pokud se stane, že požadovaná výše úvěru nestačí, má žadatel možnost si úvěr navýšit, nebo si k němu vzít ještě druhý. Obojí je však možné až po zaplacení prvních třech splátek. Vzít si více úvěrů najednou (tj. ve stejnou dobu) možné není.

Navýšení
Půjčku je možné v průběhu splácení ještě navýšit.
Ano (po 3 měsících)
Půjčka
Nebankovní společnost poskytuje půjčku - peněžní úvěr.
Ano
Refinancování
Možnost spojit své úvěry dohromady v jeden, nebo starý úvěr refinancovat na nový a vzít si případně i nějaké finance navíc.
Ano (speciální produkt)
Mimořádná splátka
Společnost umožňuje vkládat na půjčku mimořádné splátky a dříve ji tak doplatit.
Ano
Předčasné splacení
Společnost umožňuje půjčku doplatit dříve, než je termín dohodnutý ve smlouvě.
Ano
Možnost pojištění
Možnost pojistit nebankovní půjčku na neschopnost splácet ji ze zdravotních, pracovních nebo jiných důvodů.
Ano

Pojištění schopnosti splácet

Úvěr pro jednotlivce od společnosti Cofidis je možné pojistit. U úvěrů tak vysokých částek to předpokládáme. Potěšilo nás, na co všechno se pojištění JISTOTA vztahuje. Pomáhá splácet úvěr v případě ztráty zaměstnání a dočasné pracovní neschopnosti a zcela vyřeší situaci v případě, že klient zemře, nebo ho postihne úplná a nezvratná ztráta samostatnosti. Žadatelé o půjčku u Cofidis si tak mohou být jisti, že v případě jejich platební neschopnosti nebudou muset situaci řešit jejich blízcí, děti, případně další příbuzní.

Jak uzavřít půjčku
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pracují i o víkendu
  • Žádost on-line?
  • Žádost telefonicky?
  • Mají pobočky
7.5/10

Uzavřít půjčku u Cofidis je možné pouze na webových stránkách on-line formulářem, nebo telefonicky na zákaznické lince. Ta je k dispozici šest dní v týdnu. Kromě všedních dní i ve zkrácený čas v sobotu. Kamenné pobočky Cofidis nemá. Díky tomu nemusí „živit“ velké množství zaměstnanců, ani platit nájmy a může to využít tak, že nabídne klientům výhodnější úroky příp. odstraní poplatky na svých produktech.

Pracují i o víkendu
Nebankovní půjčku si můžete uzavřít i o víkendu, spojit se s jejich podporou a získat peníze na účet.
Ano (pouze v sobotu)
Žádost on-line?
O půjčku je možné požádat online.
Ano
Žádost telefonicky?
O půjčku je možné požádat telefonicky.
Ano
Mají pobočky
Nebankovní společnost má kamenné pobočky, které můžete navštívit a půjčku si tam uzavřít.
Ne

Cofidis - sjednani půjcky

Uzavření půjčky Cofidis on-line

Na webových stránkách si klienti vyhledají požadovaný druh půjčky a na simulátoru si nastaví požadovanou výši úvěru a délku splatnosti tak, jak by jim to vyhovovalo. Pak přejdou na vyplnění žádosti on-line. Ve formuláři nejprve vyplní základní údaje, jako je jméno, příjmení, rodinný stav a počet dětí. V tomto formuláři je potřeba zadat i rodné číslo. Vzhledem k tomu, že se jedná o závaznou žádost klienta, nepovažujeme to za nevhodné. V dalším kroku klient zapíše adresu a v následujícím je potřeba vyplnit veškeré údaje o zaměstnání, popř. o tom, jaký má klient příjem a z čeho.

Po vyplnění všech údajů se žádost odesílá ke zpracování a schválení. Pokud mají schvalovatelé veškeré potřebné údaje i dokumenty – tj. doklady o příjmech a doklady k ověření totožnosti, je žádost rychle zpracována. Po schválení je možné zaslat klientovi peníze do 24 hodin.

půjčky pro jednotlivce se počítá se zasláním půjčené částky na osobní účet žadatele. Pokud by klienti potřebovali peníze v hotovosti, i toto je možné. Jedná se však už o jiný produkt – jiný druh půjčky, a je potřeba počítat s jinými podmínkami, např. výškou úvěru pouze do 100.000 Kč.

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Mobilní aplikace
  • Online chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kvalita podpory
10/10

Cofidis je jedna z nebankovních úvěrů, která má klientskou podporu zpracovanou opravdu velmi precizně. Jejich pracovníci jsou ochotní a vstřícní, nenutí klientovi úvěr za každou cenu, ale jsou nápomocni, jakmile klient sám požádá o radu. Ostatně dosvědčuje to i získaná cena za nejlepší zákaznickou péči.

Mobilní aplikace
Některé společnosti mají vlastní mobilní aplikaci, přes kterou se dá nejen komunikovat s klientskou podporou, ale vedou se zde i další záznamy, které poslouží k pozdějšímu snazšímu získání nebankovní půjčky.
Ano
Online chat
Společnost má online chat, na kterém můžete komunikovat s jejich podporou.
Ano
Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
Své otázky můžete pracovníkům podpory položit e-mailem nebo kontaktním formulářem, které najdete na jejich webových stránkách.
Ano
Dotazy po telefonu
S podporou se můžete spojit telefonicky a ihned tak získat odpovědi na své otázky.
Ano
Počet zodpovězených dotazů
Kolik dotazů jsme při testování podpory položili a kolik nám jich bylo zodpovězeno.
10/10
Odpověď do 24 hodin
Odpověděli nám na dotazy do 24 hodin?
Ano
Kvalita podpory
Jak hodnotíme celkovou kvalitu klientské podpory.
Výborná

Můžete se s nimi spojit jednoduše přes on-line chat, zaslat dotaz přes kontaktní formulář, nebo zavolat na klientskou linku. My jsme využili chat a telefon. V obou případech se nám dostalo téměř okamžitého přijetí a velmi příjemného jednání. Na všechny naše dotazy pracovníci ochotně odpověděli, a dokonce poslali i nějaká upřesnění do chatu navíc, což nám usnadnilo další kroky. Za sebe můžeme Cofidis doporučit.

Časté otázky

Jak dlouho trvá schválení půjčky u Cofidis? Ne Ne

Po schválení Vaší žádosti o půjčku Vám bude zasláno vyjádření v průběhu následujících 2-3 dnů. Poté, co bude Vaše žádost konečně posouzena a schválena, budou Vám peníze převedeny na bankovní účet v průběhu 48 hodin. Tento proces obvykle probíhá velmi rychle a záleží na bankovních převodech.

Kdy si můžu půjčit po insolvenci? Ne Ne

Je možné si půjčit po insolvenci, ale bude to náročnější než obvykle a bude záviset na mnoha faktorech. Insolvence může mít vliv na Vaši schopnost získat půjčku, protože to znamená, že v minulosti jste měli finanční problémy a nebyli jste schopni splácet své dluhy. Nicméně, pokud jste v současnosti schopni důkazat svou schopnost splácet novou půjčku a Vaše finanční situace se zlepšila, můžete si po insolvenci půjčit.

Některé společnosti nabízejí půjčky pro lidi po insolvenci, ale tyto půjčky jsou obvykle dražší a mají vyšší úrokové sazby. Můžete také zvážit možnost půjčení od přátel nebo rodiny, nebo si najít spoludlužníka s dobrým kreditním skóre, který by mohl pomoci zlepšit Vaše šance na schválení půjčky.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Cofidis zkušenosti a recenze zákazníků

2 zkušeností

Chci půjčit 15000

Hodnocení - 3
Ivan Šaraj
3. 6. 2023

Negativní zkušenosti,vyhrožují a SOU to největší vyzirky … Splacite výši splátky a stejně polovinu z toho nezauctuji a pak jen lžou a posílají upomínky že stě v prodlení ..jedna upomínka ve výši 400 … NEDOPORUČUJI

Hodnocení - 3
Monika
7. 4. 2022