Známost.cz recenze Známost.cz recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

28. 9. 2019

Stručně/vhodné pro

Se svým vznikem v roce 2001 se seznamka známost.cz řadí k nejstarším u nás. To s sebou nese výhody i nevýhody. Kladem seznamky je určitě široká uživatelská základna. I zde sice najdeme celou řadu neaktivních profilů, ale díky značkám zobrazujícím kdy uživatel web naposledy navštívil, se dají poměrně snadno identifikovat.

Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
7.1/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 36x Přidat hodnocení
3.1/5
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
7.1/10
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
7.1/10
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
7.1/10

Výhody

  • Vysoký počet uživatelů
  • Možnost videoprezentace
  • Široký výběr kritérií

Nevýhody

  • Zastaralý design
  • Volně přístupné profily

Známost.cz

Nevýhodou seznamky je, že se designově od roku 2001 příliš neposunula a o moderním vzhledu hovořit určitě nejde. Lehká zastaralost se projevuje i na absenci mobilní aplikace či live chatu. Přesto však můžeme říct, že je seznamka vcelku přehledná a uživatelsky nenáročná. A to i vzhledem k tomu, že nabízí velmi pestrou škálu kritérií, podle nichž můžeme své potenciální protějšky filtrovat. Jak sami tvůrci uvádějí, najít můžete opravdu takřka svůj ideál. Filtrovat své vysněné partnery totiž můžete vedle běžných kritérií třeba i podle rodinného zázemí, tetování, víry, vztahu k dětem nebo třeba i hendikepu.

Zajímavou funkcí, díky níž má oproti ostatním seznamkám web známost.cz navrch, je videogalerie. Do ní mohou uživatelé ke svým profilům nahrávat videa, v nichž se mohou představit o něco osobněji, než je tomu v běžných psaných profilech s fotkou, a zvýšit tak své šance na seznámení.

Základní funkce jsou, podobně jako u jiných seznamek, zdarma. Připlatit si však můžete za stříbrný, potažmo zlatý účet, kde vás za pár set korun na půl roku čekají spíše drobné výhody navíc.

Finance
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
7.1/10

Jedna ze starších a oblíbených seznamek s možností nahrání vlastního videa. Řada funkcí zdarma, možnost vylepšení na profily bez reklam či pro lepší pozice ve výsledcích.

To, co seznamky rozděluje do dvou kategorií jsou právě finance. Na trhu najdete bezplatné seznamky, které se podobají sociálním sítím, jelikož zde není žádná bariéra v podobě platby, může se registrovat každý. Berte však v potaz, že i v bezplatných seznamkách je často něco placeného (většinou se platby týkají zviditelnění profilu). Dalším typem seznamky je ta placená, která má většinou méně reálných uživatelů, ale za to více těch, kteří seznamování berou vážně. Jak je na tom s cenou seznamky Známost.cz, vám prozradí tabulka níže: 

Cena
Částka, kterou uživatel zaplatí za členství v seznamce na určitou dobu (měsíc, půl roku, rok apod.)
zdarma / 350 Kč stříbrný účet / 850 Kč zlatý účet
Garance zprostředkování
Informace, zda seznamka garantuje, že skutečně dojde ke zprostředkování seznámení s hledaným protějškem - že na základě vyplněného dotazníku bude schopna vytvořit adekvátní nabídku uživatelů.
Ne
Verze zdarma
Informace, zda je možné seznamku používat i bezplatně.
Ano

Důležité parametry
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
7.1/10

Vysoký počet registrovaných, velmi široký výběr kritérií budoucího partnera.

Výběr správné seznamky je obtížný proces, proto jsme vybrali ty parametry, podle kterých si je nezadaní nejčastěji vybírají. Největší důraz však klademe na její oblíbenost a počet uživatelů, protože to je ve finále rozhodující faktor, zda-li na dané platformě máte šanci najít svůj dokonalý protějšek.

Vědecká metoda seznámení
Vědecká metoda seznámení funguje na principu převzatém ze zahraničí. Na základě vyplněného dotazníku, který uživatel vypíše ideálně hned při registraci, projde systém všechny informace o uživatelích a vybere - z psychologického hlediska - takové uživatele, se kterými by si měl hledající co nejlépe sednout.
Ne
Manuální schválení profilu
Manuálně je prověřen každý profil uživatele a buď schválen nebo odmmítnut. Je tak možné podchytit více falešných profilů.
Ne
Zasílání zpráv
Informace, zda si mohou uživatelé mezi sebou zasílat zprávy. Tato služba je často omezována tím, zda má uživatel zaplacené členství v seznamce či nikoli.
Ano
Placená seznamka (méně falešných profilů)
Je seznamka placená? Placená seznamka zpravidla odradí podvodníky a vtipálky. Je na ní méně falešných profilů a méně profilů neaktivních.
Ne
Vhodné spíše pro:
Informace, zda je seznamka vhodná spíše pro vážné seznámení nebo pro flirt, kamarádství, pro náročné apod.
flirt i vážný vztah
Počet měsíčních návštěv
Kolik návštěv měsíčně web zaznamená.
232 tis
Počet registrovaných uživatelů
Kolik uživatelů je na seznamce celkem registrovaných (zdarma i na placených profilech)
150 tis

Podpora a kompatibilita
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
7.1/10

Lehce starší design bez moderních funkcí.

Komunikuje podpora pouze přes kontaktní formulář? Nabízí i telefonickou či emailovou komunikaci? A rozjedete Známost.cz i jako mobilní aplikaci? To najdete v tabulce níže:

Email
Je možné kontaktovat podporu e-mailem?
Ne
Telefon
Je možné kontaktovat podporu telefonem?
Ne
Kontaktní formulář
Je na webových stránkách seznamky k dispozici kontaktní formulář pro zasílání dotazů?
Ano
Live chat
Je na webových stránkách k dispozici live chat jehož prostřednictvím se spojíte s klientskou podporou?
Ne
Sekce FAQ na webu
Najdete na webu seznamky oddělení, v němž se nachází nejčastější otázky a odpovědi?
Ano
Web
Má seznamka k dispozici webovou stránku? Je možné na ni rovnou aktivně hledat vysněný protějšek, nebo je potřeba stahovat nějakou aplikaci?
Ano
Mobilní aplikace iOS
Má seznamka k dispozici aplikaci na iPhone?
Ne
Mobilní aplikace Android
Má seznamka k dispozici aplikaci na mobilní telefony či tablety se systémem Android?
Ne

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

1 zkušeností

Zcela souhlasím s názorem pisatelky z 13.8. Naprosto stejná zkušenost. Za 700 Kč nabídka dvou partnerů denně. Ze Slovenska. Neodpovídá ani náhodou požadavkům, které se musí zadat při vstupu na seznamku. Ale při zadání druhého profilu se stejnými údaji se nestihnu probírat množstvím profilů ….. Po zaplacení by nastala stejná omezení? Nebo je to taktika o prodlužování členství? Přijde mi to přinejmenším nečestné.

Hodnocení - 3
Hermina
17. 8. 2021