Seznamka.cz recenze Seznamka.cz recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

28. 9. 2019

Stručně/vhodné pro

Seznamka.cz patří k nejstarším online seznamkám u nás, funguje už roku 1998. Její hlavní devízou je možnost najít zde partnera přesně podle svých, byť velmi specifických parametrů. Vybírat si totiž můžete typ vztahu, který hledáte, a najít si zde jak vážný vztah, tak i flirt nebo třeba parťáka na cestování, sport či dopisování. Třídění do jednotlivých kategorií je opravdu široké a u každého si můžete zvolit preferované pohlaví hledaného protějšku. Vybírat můžete také podle regionů, konkrétních měst či na základě věkového rozmezí. Seznamka.cz sice negarantuje zprostředkování ideální známosti, ale díky těmto pokročilým parametrům šance přeci jen výrazně zvyšuje.

Celkové skóre 7.3/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
7.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 52x Přidat hodnocení
2.9/5
Celkové skóre 7.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
7.3/10
Celkové skóre 7.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
7.3/10
Celkové skóre 7.3/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
7.3/10

Výhody

  • Velké množství kritérií
  • Možnost zvolit si typ vztahu
  • Nabídka akcí pro nezadané

Nevýhody

  • Profily přístupné pro každého
  • Riziko falešných profilů

Seznamka.cz Recenze

Registrace, zadání inzerátu či odpovídání na ně je na tomto serveru zdarma, stejně jako naprostá většina funkcí. Připlatit si můžete pár korun měsíčně za to, že vás při procházení nebudou obtěžovat reklamy. Pro odpověď či vložení inzerátu dokonce ani není nutná registrace na webu, což může být jak výhoda, tak i nevýhoda. Zvyšuje se tím totiž riziko falešných profilů.

Web působí na první pohled lehce zastarale, ale design si vynahrazuje přehledností, jednoduchostí a orientovat se na něm budete “na první dobrou”. Využívat můžete i mobilní aplikaci pro Android i iOS, což je pro seznamku.cz skvělý krok dopředu.

Finance
Celkové skóre 7.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
7.3/10

To, co seznamky rozděluje do dvou kategorií jsou právě finance. Na trhu najdete bezplatné seznamky, které se podobají sociálním sítím, jelikož zde není žádná bariéra v podobě platby, může se registrovat každý. Berte však v potaz, že i v bezplatných seznamkách je často něco placeného (většinou se platby týkají zviditelnění profilu). Dalším typem seznamky je ta placená, která má většinou méně reálných uživatelů, ale za to více těch, kteří seznamování berou vážně. Jak je na tom s cenou seznamky Seznamka.cz, vám prozradí tabulka níže: 

Cena
Částka, kterou uživatel zaplatí za členství v seznamce na určitou dobu (měsíc, půl roku, rok apod.)
zdarma / 69 Kč měsíčně (bez reklam)
Garance zprostředkování
Informace, zda seznamka garantuje, že skutečně dojde ke zprostředkování seznámení s hledaným protějškem - že na základě vyplněného dotazníku bude schopna vytvořit adekvátní nabídku uživatelů.
Ne
Verze zdarma
Informace, zda je možné seznamku používat i bezplatně.
Ano

Důležité parametry
Celkové skóre 7.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
7.3/10

Výběr správné seznamky je obtížný proces, proto jsme vybrali ty parametry, podle kterých si je nezadaní nejčastěji vybírají. Největší důraz však klademe na její oblíbenost a počet uživatelů, protože to je ve finále rozhodující faktor, zda-li na dané platformě máte šanci najít svůj dokonalý protějšek.

Vědecká metoda seznámení
Vědecká metoda seznámení funguje na principu převzatém ze zahraničí. Na základě vyplněného dotazníku, který uživatel vypíše ideálně hned při registraci, projde systém všechny informace o uživatelích a vybere - z psychologického hlediska - takové uživatele, se kterými by si měl hledající co nejlépe sednout.
Ne
Manuální schválení profilu
Manuálně je prověřen každý profil uživatele a buď schválen nebo odmmítnut. Je tak možné podchytit více falešných profilů.
Ano
Zasílání zpráv
Informace, zda si mohou uživatelé mezi sebou zasílat zprávy. Tato služba je často omezována tím, zda má uživatel zaplacené členství v seznamce či nikoli.
Ne
Placená seznamka (méně falešných profilů)
Je seznamka placená? Placená seznamka zpravidla odradí podvodníky a vtipálky. Je na ní méně falešných profilů a méně profilů neaktivních.
Ne (pokud jsou vám jedno reklamy)
Vhodné spíše pro:
Informace, zda je seznamka vhodná spíše pro vážné seznámení nebo pro flirt, kamarádství, pro náročné apod.
flirt i vážný vztah
Počet měsíčních návštěv
Kolik návštěv měsíčně web zaznamená.
1,4 mil
Počet registrovaných uživatelů
Kolik uživatelů je na seznamce celkem registrovaných (zdarma i na placených profilech)
neuvádí

Podpora a kompatibilita
Celkové skóre 7.3/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
7.3/10

Kromě webové verze můžete využívat i mobilní aplikaci, obojí je uživatelsky velmi přívětivé.

Komunikuje podpora pouze přes kontaktní formulář? Nabízí i telefonickou či emailovou komunikaci? A rozjedete Seznamka.cz i jako mobilní aplikaci? To najdete v tabulce níže:

Email
Je možné kontaktovat podporu e-mailem?
Ano
Telefon
Je možné kontaktovat podporu telefonem?
Ne
Kontaktní formulář
Je na webových stránkách seznamky k dispozici kontaktní formulář pro zasílání dotazů?
Ano
Live chat
Je na webových stránkách k dispozici live chat jehož prostřednictvím se spojíte s klientskou podporou?
Ne
Sekce FAQ na webu
Najdete na webu seznamky oddělení, v němž se nachází nejčastější otázky a odpovědi?
Ne
Web
Má seznamka k dispozici webovou stránku? Je možné na ni rovnou aktivně hledat vysněný protějšek, nebo je potřeba stahovat nějakou aplikaci?
Ano
Mobilní aplikace iOS
Má seznamka k dispozici aplikaci na iPhone?
Ano
Mobilní aplikace Android
Má seznamka k dispozici aplikaci na mobilní telefony či tablety se systémem Android?
Ano

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

1 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

V rubrice Vážná seznámení ona hledá jeho jsou mraky falešných inzerátů žen, které znesnadňují nalezení opravdu hledající ženy. (Fotky u spousty inzerátů jsou stejné už několik let a stejné jako před 10 lety..) chápu že se seznamka snaží, aby to vypadalo, že to tu žije, ale jde to přímo proti tomu, proč jde člověk na seznamku. Přes falešné inzeráty se člověk neseznámí….), navíc jsou zde také proto, aby se člověk rychleji propadl na nedohledatelné místo a byl nucen za peníze topovat svůj inzerát. Nic proti placení, kdyby se jednalo o férovou seznamku.

Hodnocení - 1
Antonin Novák
7. 6. 2022