Grindr recenze Grindr recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

28. 9. 2019

Stručně/vhodné pro

Od svého vzniku v roce 2009 se stal Grindr nejpopulárnější seznamkou pro gaye, bisexuály a transexuály na světě. Aktuálně jej používá okolo 27 milionů lidí, ale toto číslo není úplné, neboť například USA údaje o počtu uživatelů vůbec neuvádí.

Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
7.1/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 61x Přidat hodnocení
3/5
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
7.1/10
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
7.1/10
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
7.1/10

Výhody

  • Nejpopulárnější seznamka pro homosexuály a bisexuály
  • Využívá systém geolokace
  • Vysoké množství uživatelů

Nevýhody

  • Nezanedbatelné bezpečnostní riziko
  • Vhodný spíše pro flirt
  • Uživatelé si stěžují na časté výpadky

Grindr

Už před Tinderem (který se spustil až v roce 2012) začal Grinder využívat geolokace, čímž si zřejmě zajistil tak vysokou atraktivitu pro své uživatele. Stačí se zdarma zaregistrovat a už během několika minut můžete objevit protějšek ve své těsné blízkosti. Aplikace vám totiž nabídne 100 uživatelů, který se aktuálně nacházejí geograficky nejblíže vaší poloze. V placené verzi je pak toto číslo ještě vyšší. Seznamka jinak funguje zcela běžně. Procházíte ostatní uživatele a hledáte na základě fotek a informací takového, s nímž si padnete vzájemně do oka.

Navzdory své popularitě se však Grindr potýká s poměrně závažnými problémy. Jedním z nich je časté padání aplikace či nefunkčnost placené verze profilu, která není za téměř 50 $ měsíčně zrovna nejlevnější záležitostí. Druhým, pro mnohé uživatele ještě závažnějším problémem, je otázka ochrany osobních dat. V současné době má totiž seznamka čínského majitele, v němž vidí americký Výbor pro zahraniční investice bezpečnostní riziko. Dobrou zprávou, pokud se o své údaje bojíte, může být to, že je Grindr aktuálně na prodej. Nebylo by to však poprvé, kdy by uživatelé této seznamky byli vystaveni hrozbě úniku osobních údajů. Již dříve Grindr čelil kritice za poskytování dat třetím stranám.

Celosvětově populární seznamka pro gay komunitu, která se však občas potýká s problémy s funkčností a otázkou ochrany dat.

Finance
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
7.1/10

Vystačíte si i s verzí zdarma, u placené verze si řada uživatelů stěžuje na funkčnost.

To, co seznamky rozděluje do dvou kategorií jsou právě finance. Na trhu najdete bezplatné seznamky, které se podobají sociálním sítím, jelikož zde není žádná bariéra v podobě platby, může se registrovat každý. Berte však v potaz, že i v bezplatných seznamkách je často něco placeného (většinou se platby týkají zviditelnění profilu). Dalším typem seznamky je ta placená, která má většinou méně reálných uživatelů, ale za to více těch, kteří seznamování berou vážně. Jak je na tom s cenou seznamky Grindr, vám prozradí tabulka níže: 

Cena
Částka, kterou uživatel zaplatí za členství v seznamce na určitou dobu (měsíc, půl roku, rok apod.)
zdarma / $49 měsíčně
Garance zprostředkování
Informace, zda seznamka garantuje, že skutečně dojde ke zprostředkování seznámení s hledaným protějškem - že na základě vyplněného dotazníku bude schopna vytvořit adekvátní nabídku uživatelů.
Ne
Verze zdarma
Informace, zda je možné seznamku používat i bezplatně.
Ano

Důležité parametry
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
7.1/10

Vysoký počet uživatelů zvyšuje šanci na seznámení, ale snadněji zde najdete flirt než vážný vztah.

Výběr správné seznamky je obtížný proces, proto jsme vybrali ty parametry, podle kterých si je nezadaní nejčastěji vybírají. Největší důraz však klademe na její oblíbenost a počet uživatelů, protože to je ve finále rozhodující faktor, zda-li na dané platformě máte šanci najít svůj dokonalý protějšek.

Vědecká metoda seznámení
Vědecká metoda seznámení funguje na principu převzatém ze zahraničí. Na základě vyplněného dotazníku, který uživatel vypíše ideálně hned při registraci, projde systém všechny informace o uživatelích a vybere - z psychologického hlediska - takové uživatele, se kterými by si měl hledající co nejlépe sednout.
Ne
Manuální schválení profilu
Manuálně je prověřen každý profil uživatele a buď schválen nebo odmmítnut. Je tak možné podchytit více falešných profilů.
Ne
Zasílání zpráv
Informace, zda si mohou uživatelé mezi sebou zasílat zprávy. Tato služba je často omezována tím, zda má uživatel zaplacené členství v seznamce či nikoli.
Ano
Placená seznamka (méně falešných profilů)
Je seznamka placená? Placená seznamka zpravidla odradí podvodníky a vtipálky. Je na ní méně falešných profilů a méně profilů neaktivních.
Ano
Vhodné spíše pro:
Informace, zda je seznamka vhodná spíše pro vážné seznámení nebo pro flirt, kamarádství, pro náročné apod.
spíše flirt
Počet měsíčních návštěv
Kolik návštěv měsíčně web zaznamená.
1 mil
Počet registrovaných uživatelů
Kolik uživatelů je na seznamce celkem registrovaných (zdarma i na placených profilech)
3,8 mil

Podpora a kompatibilita
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
7.1/10

Seznamka běží na mobilní aplikaci pro iOS i Android, snadná a rychlá registrace, poměrně časté stížnosti na podporu.

Komunikuje podpora pouze přes kontaktní formulář? Nabízí i telefonickou či emailovou komunikaci? A rozjedete Grindr i jako mobilní aplikaci? To najdete v tabulce níže:

Email
Je možné kontaktovat podporu e-mailem?
Ano
Telefon
Je možné kontaktovat podporu telefonem?
Ne
Kontaktní formulář
Je na webových stránkách seznamky k dispozici kontaktní formulář pro zasílání dotazů?
Ano
Live chat
Je na webových stránkách k dispozici live chat jehož prostřednictvím se spojíte s klientskou podporou?
Ne
Sekce FAQ na webu
Najdete na webu seznamky oddělení, v němž se nachází nejčastější otázky a odpovědi?
Ano
Web
Má seznamka k dispozici webovou stránku? Je možné na ni rovnou aktivně hledat vysněný protějšek, nebo je potřeba stahovat nějakou aplikaci?
Ano
Mobilní aplikace iOS
Má seznamka k dispozici aplikaci na iPhone?
Ano
Mobilní aplikace Android
Má seznamka k dispozici aplikaci na mobilní telefony či tablety se systémem Android?
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Není pro vás Grindr to pravé ořechové? Zkuste se podívat na srovnání seznamek.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!