BE2 recenze BE2 recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

12. 1. 2021

Stručně/vhodné pro

Be2 patří mezi celosvětově nejoblíbenější a nejuznávanější online seznamky. Založena byla v roce 2004 a od té doby počet jejích uživatelů stále úspěšně roste. V současné době má kolem 14.000.000 uživatelů po celém světě a denně se přihlásí cca 24.000 nových. Seznamku Be2 si můžete vyzkoušet v bezplatné verzi, která vám umožní vytvořit si profil, přidat fotografie a vyplnit dotazník, na jehož základě proběhne vědecká metoda seznámení. Jsou vygenerovány algoritmy, které ukážou uživatele nejvíce odpovídající vašim požadavkům.

Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
7.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 14x Přidat hodnocení
3.4/5
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
7.5/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
7.5/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
7.5/10

Výhody

  • Vědecká metoda seznámení
  • Možnost vyzkoušet v neplacené verzi

Nevýhody

  • V neplacené verzi si toho moc nevyzkoušíte – nevidíte fotografie, neodešlete zprávu, nepřidáte kontakt k oblíbeným…

Be2 Recenze

Be2 je jedna z nejoblíbenějších online seznamek, jak v České republice, tak na světě. Založena byla v roce 2004 a do té doby získala mnoho milionů zájemců v mnoha zemích. V Česku se na web měsíčně dívá tisíce uživatelů, kteří mají šanci potkat „toho pravého“ nebo „tu pravou“ díky vědecké metodě seznamování. Be2 na základě dotazníku vygeneruje seznam profilů, které by se k vám nejlépe hodily. S těmito lidmi pak můžete komunikovat prostřednictvím zpráv, videohovorů, nebo se jen tak oťukávat a poznávat díky některým zábavným možnostem webu, jenž mají za úkol pomoci „prolomit ledy“ a lépe poznat toho druhého.

Hned po přihlášení vám Be2 vygeneruje 15 profilů, které si můžete začít procházet. Průběžně vás pak upozorňují na další uživatele, kteří by vás mohli zajímat. Pokud se budete chtít podívat i na fotografie těchto uživatelů, nebo se s nimi spojit pomocí zpráv, musíte už přejít do placené verze, která stojí od 399 Kč měsíčně. Online seznamku Be2 můžete využívat na svém počítači, nebo si stáhnout aplikaci do svého mobilního telefonu a spojit se s dalšími uživateli kdykoli vás napadne.

Finance
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
7.5/10

Pokud se rozhodnete online seznamku Be2 vyzkoušet, máte možnost tak učinit zcela zdarma. Od free verze však nečekejte příliš. Můžete se zdarma zaregistrovat, nahrát fotografii a vyplnit si svůj profil. Na základě vámi vyplněného dotazníku vám Be2 ukáže některé profily, které by vás mohly zajímat a které se k vám hodí. Vychází při tom z vědeckého prověření vašich odpovědí. Vy si můžete profily prohlédnout, zjistíte, co o sobě dotyčný/dotyčná prozradil, ale nepodíváte se na jeho fotografii, ani se s ním nijak nespojíte. K tomu už je potřeba zaplatit si prémiové členství.

Cena
Částka, kterou uživatel zaplatí za členství v seznamce na určitou dobu (měsíc, půl roku, rok apod.)
od 399 Kč/ měsíc
Garance zprostředkování
Informace, zda seznamka garantuje, že skutečně dojde ke zprostředkování seznámení s hledaným protějškem - že na základě vyplněného dotazníku bude schopna vytvořit adekvátní nabídku uživatelů.
Ne
Verze zdarma
Informace, zda je možné seznamku používat i bezplatně.
Ano

Výhody Be2 prémiového členství

Zaplacením prémiového členství na seznamce Be2 získáte několik možností navíc. Není jich sice mnoho, ale pro navázání komunikace s lidmi, jejichž profily vás zaujaly, jsou nezbytné. Jinými slovy, pokud se chcete skutečně seznamovat, musíte zaplatit. Bez toho nemá ani cenu se na Be2 zdržovat.

Zaplacením VIP členství získáte možnost prohlížet fotografie z profilů ostatních, odesílat a přijímat neomezené množství zpráv, můžete přidávat kontakty mezi oblíbené a zobrazit si uživatele, kteří navštívili váš profil. Jak vidíte, mnoho služeb navíc sice nezískáte, ale pokud prémiové členství nezvolíte, nemáte šanci se spojit s kontaktem, který vás zaujal. Kolik vás to tedy bude stát?

Měsíční cena prémiového členství je 699 Kč, což není málo. K tomu, abyste se seznámili a dostatečně se s někým poznali, než vyrazíte na společnou schůzku, jeden měsíc většinou nestačí. Proto počítejte s tím, že poplatek bude třeba uhradit vícekrát. Zvolit ale můžete i verzi tříměsíční, nebo půlroční. U první varianty vás pak vyjde měsíčně prémiové členství na 599 Kč a u půlročního členství na 399 Kč, což už je o něco lepší.

Důležité parametry
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
7.5/10

Seznamka Be2 patří mezi světovou špičku. Je zde registrováno na 14.000.000 profilů (v rámci mnoha zemí, nikoli jen ČR). Seznamka pracuje s informacemi, které zadáte do svého profilu a které vyplníte v dotazníku během registrace. Vytváří pak vědecky ověřené algoritmy, na jejichž základě jsou vygenerovány profily vašich potenciálních protějšků, které by vás mohly zaujmout. Cílem Be2 je najít uživatele, který splňuje vaše osobnostní i osobní požadavky. Pokud by se stalo, že po nějaké době své preference změníte, projeví se to samozřejmě i v nabídce seznamky. Ta vám kromě základních 15 kontaktů zasílá pravidelně návrhy profilů, které se k vám hodí. Ve chvíli, kdy upravíte ve svém nastavení preference, projeví se to během 24 hodin i na těchto nabídkách.

Vědecká metoda seznámení
Vědecká metoda seznámení funguje na principu převzatém ze zahraničí. Na základě vyplněného dotazníku, který uživatel vypíše ideálně hned při registraci, projde systém všechny informace o uživatelích a vybere - z psychologického hlediska - takové uživatele, se kterými by si měl hledající co nejlépe sednout.
Ano
Manuální schválení profilu
Manuálně je prověřen každý profil uživatele a buď schválen nebo odmmítnut. Je tak možné podchytit více falešných profilů.
Ne
Zasílání zpráv
Informace, zda si mohou uživatelé mezi sebou zasílat zprávy. Tato služba je často omezována tím, zda má uživatel zaplacené členství v seznamce či nikoli.
Ano (videohovor)
Placená seznamka (méně falešných profilů)
Je seznamka placená? Placená seznamka zpravidla odradí podvodníky a vtipálky. Je na ní méně falešných profilů a méně profilů neaktivních.
Ano
Vhodné spíše pro:
Informace, zda je seznamka vhodná spíše pro vážné seznámení nebo pro flirt, kamarádství, pro náročné apod.
vážné seznámení
Počet měsíčních návštěv
Kolik návštěv měsíčně web zaznamená.
Neuvedeno
Počet registrovaných uživatelů
Kolik uživatelů je na seznamce celkem registrovaných (zdarma i na placených profilech)
14.000.000 z celého světa

Zatímco vědecká metoda seznámení napomáhá předejít omylům a přešlapům a najít skutečně takové osoby, které by si mohly vzájemně rozumět, absence manuálního schválení profilu značí i fake profily. Co to znamená? Mohou to být lidé, kteří se na seznamce jen baví a nemyslí seznámení vážně, podvodníci apod., ale také to mohou být falešné profily, které jsou vytvořeny pouze za účelem vylákat z klientů další peníze – zaplacení dalších měsíčních poplatků za prémiové členství. Díky placenému VIP členství a poměrně vysokým cenám je však šance, že falešných profilů nebude tolik.

Jak už jste jistě pochopili, pokud se chcete bavit a flirtovat, existují i vhodnější seznamky, které jsou levné, nebo dokonce zdarma. Pokud to však s hledáním svého životního partnera myslíte vážně, online seznamka Be2 může být jednou z těch, které vám s hledáním úspěšně pomohou.

S vybranými uživateli se můžete spojit několika způsoby. Základní jsou zprávy, které mají snad všechny seznamky. Chyběla nám tady možnost live-chatu, ale na druhou stranu Be2 podporuje moderní způsob komunikace – videohovor. Jenže to ocení spíše až ti, kteří už se trochu znají a přejí si spatřit jeden druhého reálněji než na fotkách.

Využívat můžete i nástroje pro vzájemné oťukávání a upozornění na sebe, jako je dání lajku, poslání smajlíka, nebo nová funkce „Prolomte ledy!“, která vám umožní zasílat uživateli otázky, jenž vám předem seznamka napovídá.

Podpora a kompatibilita
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
7.5/10

Vzhledem k tomu, že se jedná o mezinárodní seznamku, je poměrně těžké získat rychle nějaké informace o chodu webu – nechcete-li podrobně pročítat Všeobecné obchodní podmínky. Po rozkliknutí kontaktů sice získáte telefonní čísla, ovšem do zahraničí, která vám zřejmě moc platná nebudou. Email najdete až pod sekcí FAQ. Rychlou možností, jak se spojit s podporou Be2 jsou zprávy ve vašem profilu. Musíme pochválit, že kontakt na podporu jsme získali prakticky ihned po založení profilu. Přišla nám zpráva s přivítáním, vysvětlením základních věcí na webu a popřání úspěšného vstupu do nové etapy našeho života, kterou by mělo hledání životního partnera – hlavně však jeho nalezení – představovat.

Email
Je možné kontaktovat podporu e-mailem?
Ne (zprávy v seznamce)
Telefon
Je možné kontaktovat podporu telefonem?
Ano (ale do nizozemí)
Kontaktní formulář
Je na webových stránkách seznamky k dispozici kontaktní formulář pro zasílání dotazů?
Ne
Live chat
Je na webových stránkách k dispozici live chat jehož prostřednictvím se spojíte s klientskou podporou?
Ne
Sekce FAQ na webu
Najdete na webu seznamky oddělení, v němž se nachází nejčastější otázky a odpovědi?
Ano (v sekci POMOC)
Web
Má seznamka k dispozici webovou stránku? Je možné na ni rovnou aktivně hledat vysněný protějšek, nebo je potřeba stahovat nějakou aplikaci?
Ano
Mobilní aplikace iOS
Má seznamka k dispozici aplikaci na iPhone?
Ano
Mobilní aplikace Android
Má seznamka k dispozici aplikaci na mobilní telefony či tablety se systémem Android?
Ano

Pokud máte otázky, na které chcete okamžitou odpověď, je zde možnost otevřít si sekci POMOC. Tam najdete FAQ, kde je vysvětleno srozumitelně prakticky vše, co vás s chodem Be2 může napadnout.

Velkou výhodou seznamky Be2 je, že nemusíte při komunikaci a vyhledávání svého protějšku sedět jen u počítače. Be2 má aplikace na systémy iOS i Android a díky tomu můžete být ve spojení se zajímavými uživateli kdykoli si vzpomenete. Stačí být on-line.

Seznamka Be2 patří mezi nejúspěšnější a nejoblíbenější na světě. Spousta spokojených uživatelů už tam lásku našla, což si můžete přečíst v řadě zveřejněných životních příběhů o seznámení od uživatelů, kteří si již hledáním na Be2 prošli a mají pozitivní zkušenosti.

Doporučujeme Doporučujeme

Není BE2 to pravé pro vás? Podívejte se na naše srovnání seznamek.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Mám stejnou zkušenost. Zaplatila jsem si na zkoušku 1 měsíc, přičemž mi bez mého vědomí byla stržena částka na půl roku. Nyní požaduji vrátit peníze zpět.

Hodnocení - 5
anonymus
13. 5. 2022

Má zkušenost s be2. Na jeden měsíc zaplaceno 696 Kč. Ihned po zaplacení jsem blokovala automatickou obnovu platby. Po uplynuti měsíce, prémiové členství automaticky ukončeno, nelze komunikovat s navázaným kontaktem. V čemž bych ráda pokračovala Po kontrole stavu peněžního účtu jsem zjistila že platba i přes blokaci byla provedena. Takže uhrazeno bez možnosti vyuzivani. Čtyři dny bombarduji emaily. Udělené rady nefunguji, některé jsou z automatu. Teď se už dva dny neozvali.

Hodnocení - 3
Anonymous
2. 3. 2021