ELITE Date recenze ELITE Date recenze

Vydáno: 2. 10. 2018

Aktualizováno: 17. 4. 2024

Shrnutí recenze

Seznamka ELITE Date je druhou nejnavštěvovanější placenou seznamkou v Česku. Prezentují se jako seznamka pro náročné, jenž hledají vážnou známost. Tvrdí, že jejich uživatelé jsou na úrovni (středoškoláci, vysokoškoláci, podnikatelé apod.) Ověřování profilů snižuje počet podvodníků a vtipálků. Jestliže hledáte cenově dostupnou placenou seznamku s pozitivními ohlasy, se kterou chcete najít vážnou známost “na úrovni”, ELITE Date má smysl prozkoumat.

Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
8.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 200x Přidat hodnocení
4.7/5
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
8/10
Celkové skóre 9.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
9.6/10
Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
8.7/10

Výhody

  • Na základě osobnostního testu dostáváte doporučení na partnery
  • Manuální schvalování profilů
  • Na placenou seznamku je cena poměrně příznivá

Nevýhody

  • Základna uživatelů není tak velká jako u eDarling či neplacených seznamek

Jaké jsou zkušenosti uživatelů s ELITE date

Zkušenosti uživatelů na seznamku ELITE Date a seznamování přes ní jsou různé, ale to je celkem logické. Někomu se podaří najít novou lásku během pár měsíců a tak jsou jeho komentáře a hodnocení zalité sluncem a štěstím, jiní si musí počkat déle a pak hraje roli trpělivost. Pokud trpělivosti není dostatek, může pak být hodnocení seznámení přes ELITE Date horší. Je to zkrátka individuální. 

My jsme prošli řadu hodnocení a můžeme potvrdit, že jsou opravdu buď extra dobrá, nebo naopak vyjadřují zklamání. Zajímavé je, že si někteří uživatelé stěžují na malý počet uživatelů, ze kterých mohou vybírat. Může to být tím, že si při vyplňování dotazníku zadali moc vysoká kritéria, která aktuálně přihlášení uživatelé nesplňují. Proto je jejich výběr užší. Zde je pak otázka, zda být trpělivý a čekat skutečně na protějšek, který splní naše požadavky a zaujme nás i vzhledem, zájmy apod., nebo naopak snížit nároky a mít větší výběr. 

Výhodou ELITE date je ale právě ta možnost, že můžete “být nároční” a požadovat partnera přesně podle svých preferencí. Ale jak už jsem napsala, je to skutečně jen na vás, kterou cestu si zvolíte. 

Hodně uživatelů si kromě malého výběru stěžuje i na to, že jim oslovený protějšek neodpovídá s tím, že se jedná o tzv. “mrtvé” profily. Faktem však je, že v nabídce ELITE Date jsou vždy jen aktivní uživatelé, kteří mají zaplacené členství a přihlásili se alespoń jednou za do posledních 5 měsíců. Pokud se uživatel po tu dobu nepřihlásí a není aktivní, z nabídky je stažen. Pokud tedy protějšek neodpovídá na zprávu, může to být tím, že ho uživatel spíše nezaujal. To už samozřejmě seznamka ovlivnit nemůže. 

Uživatelské zkušenosti s aplikací seznamky

Jestli něco při hledání nového partnera či partnerky na online seznamce pomáhá, pak je to aplikace na mobil. Je fajn, když nemusíte čekat na usednutí k PC, ale jste neustále online pomocí aplikace, ať jste kdekoliv. Tak zvýšíte své šance, že najdete vhodný protějšek a hlavně můžete s dotyčným či dotyčnou čile komunikovat, což zvýší vaše šance. 

ELITE date má i aplikaci na mobil, která je velmi jednoduchá na pochopení. Můžete si ji stáhnout a přihlásit se již vytvořeným profilem, nebo na PC vůbec nechodit a vše ovládat přes tuto aplikaci. Umožní vám registraci, zaplacení členského poplatku i aktivní vyhledávání. 

Recenze na aplikaci ELITE Date se různí. Najdete zde recenze, které se vyjadřují přímo k seznámení a nabídce uživatelů/uživatelek, což jsme probrali výše. Jsou zde ale i reference na samotnou aplikaci. Někomu vyhovuje na maximum, jiní si stěžují, spíše na technické problémy – aplikace někdy padá, když se nahrává fotografie, filtrování požadavků nefunguje jak má, je pomalá apod. Zde ale může hrát roli i rychlost internetu, kvalita připojení k síti nebo technický stav mobilního telefonu. Každopádně recenze jsou v tomto případě vyvážené. Důležité je brát také v úvahu to, že recenze spíše napíšou ti, kteří nejsou s aplikací spokojeni, než ti, kteří s ní žádný problém nemají.

Jak probíhá seznámení na ELITE date?

Na ELITE Date je seznámování nastaveno jednoduchou formou. Vytvoříte si profil, vyplníte dotazník – doporučujeme vyplňovat vždy pečlivě a především pravdivě. Podle tohoto dotazníku vám může seznamka nabízet potenciální partnery na základě vašich představ, zájmů či vzdělání, proto je důležité, jaké informace nastavíte. 

Někteří uživatelé si posteskli, že je v určitých místech (větších městech) málo mužů/žen na výběr. Podstatné však je, že pokud jsou nároky uživatele příliš velké – např. požadují vysoké vzdělání apod., nemusí zde skutečně být uživatelů či uživatelek mnoho. Proto je dobré uvažovat nad tím, co skutečně preferujeme – jde nám o to, mít velký výběr, ale snížit své požadavky, nebo raději vytrvat a trpělivě si vyčkat na protějšek, který nás skutečně zaujme? 

Já doporučuji být především aktivní, a to i jako žena. Pokud si uděláte profil a budete čekat, až vás muži sami začnou oslovovat, bude to zdlouhavé. Navíc se může stát, že “ten pravý” vás mine. Seznamka je skvělá příležitost i pro ostýchavé lidi (muže i ženy), protože mohou procházet profily jednotlivých uživatelů a skutečně sami vzít osud do svých rukou a oslovit toho, kdo je zaujme. Online je to mnohem jednodušší, než v reálném životě. Jít oslovit někoho v parku, v baru nebo jen tak na ulici, to si třeba netroufáme, ale poslat zprávu uživateli, který nás zaujal, to je mnohem jednodušší. Tak toho využijte a nečekejte, až si vás štěstí samo najde. Vyjděte mu naproti. 

Finance
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
8/10

Elite date cena

Seznamku ELITE Date si můžete vyzkoušet zdarma a zjistit tak, zda vám bude vyhovovat prostředí, mobilní aplikace a vyhledávání potenciálních partnerů. Problémem je, že ve verzi zdarma toho moc neuděláte. Fotografie uživatelů uvidíte rozmazaně, budete omezeni funkcemi jako je posílání zpráv, zjišťování dalších informací o uživatelích apod. Pokud se budete chtít skutečně na ELITE Date seznamovat, je potřeba si připlatit. Nemusíte se však bát. Tato seznamka má i přes svoji kvalitu poměrně nízké ceny, takže vás předplatné nijak nezruinuje.

Na ELITE Date máte na výběr hned ze tří tarifů. Můžete platit jednou za 3 měsíce 1050 Kč, jednou za půl roku 1200 Kč a jednou za rok 1500 Kč. Čím delší dobu zvolíte, tím je pro vás měsíčně cena výhodnější.

Za pozitivní považujeme i to, že své členství můžete kdykoli dobrovolně zrušit. ELITE Date nedělá žádné automatické prodloužení členství a není nutné dávat žádnou výpověď. Pokud se rozhodnete prémiové členství ukončit, nebo už jste svého vysněného partnera našli, stačí prostě jen členství zrušit.

Cena
Částka, kterou uživatel zaplatí za členství v seznamce na určitou dobu (měsíc, půl roku, rok apod.)
1500 Kč (ročně)
Garance zprostředkování
Informace, zda seznamka garantuje, že skutečně dojde ke zprostředkování seznámení s hledaným protějškem - že na základě vyplněného dotazníku bude schopna vytvořit adekvátní nabídku uživatelů.
Ne
Verze zdarma
Informace, zda je možné seznamku používat i bezplatně.
Ano

Členství v seznamce

V seznamce ELITE Date můžete využít členství na zkoušku, abyste zjistili, jak vůbec prostředí této online seznamky vypadá a jak to na něm celé funguje. Pokud to ale myslíte se seznamováním vážně, stejně, jako jsem to měla já, je potřeba aktivovat si tzv. Prémiové členství. Může se sice zdát, že platit za nalezení nového vztahu je hloupost, ale toto členství se opravdu vyplatí. Je totiž přísně hlídané a prémiové profily jsou schvalovány manuálně a prověřovány. Znamená to, že zde je jen minimum falešných profilů (na seznamce tvrdí, že zde nejsou žádné), každý, kdo si členství platí, chce být logicky aktivní, tudíž zde nenarazíte na neaktivní uživatele, kteří již o seznámení nestojí a hlavně – vyhnete se problémům, jako jsou muži, kteří ženy pouze obtěžují, nebo ženy, které chtějí jen z mužů tahat peníze. Samozřejmě pokud to někdo dělá “fikaně” a nechá si takové “žebrání” až na osobní schůzku nebo kontakt třeba po e-mailu nebo po telefonu, tomu seznamka zabránit nedokáže. To, co se ale děje na jejich platformě, ovlivnit a pohlídat mohou. 

Za prémiové členství ELITE Date získáte plně aktivní účet, na kterém můžete prohlížet fotografie uživatelů, aniž by byly rozmazané (tak je vidíte v neplaceném členství) a můžete aktivně komunikovat s protějšky, které vás zaujmou. 

Výhodou také je, že si můžete vybrat ze tří možností. Zaplatit si lze členství na tři měsíce – třeba jen na vyzkoušení, zda vám bude tato seznamka vyhovovat při plném režimu, na půl roku nebo rovnou na rok. Záleží jen na vás. Někdy se také můžete trefit do “akční nabídky”, ve které je členství na konkrétní dobu zvýhodněné. Já jsem takto využila slevu na půl roku, což nakonec nebylo ani potřeba, protože jsem nový vztah našla do 4 měsíců. 

Důležité parametry
Celkové skóre 9.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
9.6/10

Elitedate Proc si vybrat seznamku

Výběr správné seznamky je obtížný proces, proto jsme vybrali ty parametry, podle kterých si je nezadaní nejčastěji vybírají. Největší důraz však klademe na její oblíbenost a počet uživatelů, protože to je ve finále rozhodující faktor, zda-li na dané platformě máte šanci najít svůj dokonalý protějšek.

ELITE Date má kolem 300 000 návštěv měsíčně. Není to sice tolik, jako má např. eDarling, ale i tak zde máte vysoký potenciál najít toho pravého nebo tu pravou. Pomáhá s tím vědecká metoda seznámení, která vychází z vámi pečlivě vyplněného vstupního dotazníku. Na základě prověření vašich údajů pak vybere potenciální partnery, kteří se k vám hodí a se kterými máte co nejvíce společného.

Vědecká metoda seznámení
Vědecká metoda seznámení funguje na principu převzatém ze zahraničí. Na základě vyplněného dotazníku, který uživatel vypíše ideálně hned při registraci, projde systém všechny informace o uživatelích a vybere - z psychologického hlediska - takové uživatele, se kterými by si měl hledající co nejlépe sednout.
Ano
Manuální schválení profilu
Manuálně je prověřen každý profil uživatele a buď schválen nebo odmmítnut. Je tak možné podchytit více falešných profilů.
Ano
Zasílání zpráv
Informace, zda si mohou uživatelé mezi sebou zasílat zprávy. Tato služba je často omezována tím, zda má uživatel zaplacené členství v seznamce či nikoli.
Ano
Placená seznamka (méně falešných profilů)
Je seznamka placená? Placená seznamka zpravidla odradí podvodníky a vtipálky. Je na ní méně falešných profilů a méně profilů neaktivních.
Ano
Vhodné spíše pro:
Informace, zda je seznamka vhodná spíše pro vážné seznámení nebo pro flirt, kamarádství, pro náročné apod.
vážná známost
Počet měsíčních návštěv
Kolik návštěv měsíčně web zaznamená.
295000 návštěv
Počet registrovaných uživatelů
Kolik uživatelů je na seznamce celkem registrovaných (zdarma i na placených profilech)
neuvádějí
Tip Tip

Chcete mít svou příležitost na seznámení kdykoliv po ruce? Tak si stáhněte mobilní aplikaci ELITE Date na Android a komunikujte se svými potenciálními partnery bez omezení.

Velkou výhodou je také manuální schvalování a ověřování profilů. Díky tomu se zde výrazně snižuje počet falešných profilů, nebo profilů vytvořených vtipálky a lidmi s nekalými úmysly. Samozřejmě že není možné poznat každého podvodníka, ale alespoň částečně to eliminované určitě je. Díky tomu, že je seznamka placená je zde i výrazně méně neaktivních profilů. I proto se také setkáte na placených seznamkách vždy s menším množstvím uživatelů, než na těch, které jsou zcela zdarma.

ELITE Date – seznamka pro vážnou známost

ELITE Date je uváděna jako seznamka pro vážnou známost. Tomu už napovídá to, že se jedná o seznamku placenou. Díky dotazníku a vědecké metodě seznámení si můžete klást vyšší požadavky na svého potenciálního partnera. Chcete protějšek se středním nebo vysokoškolským vzděláním? Hledáte někoho, kdo miluje cestování nebo se dokonce živí jako digitální nomád? Hledáte podnikatele? Chcete osobu jen s určitou výší příjmů? ELITE date je seznamka pro náročné, tak toho využijte. Proč se spokojit s málem?

Hledání podle měst a krajů

Elitedate Ceska Seznamka

Jednou z novinek je i hledání partnera pomocí měst nebo krajů, ve kterých žijete. I když vám i dřív aplikace nabízela převážně partnery z vašeho okolí – pokud jste tedy zadali, kde žijete, nebo v jakém místě partnera hledáte, nyní máte možnost kliknout přímo na dané město či kraj a hledat “ve svých vodách”.

Seznamka pro každého

ELITE Date je seznamka, kde se může seznámit skutečně každý. Je jedno, zda hledáte muže či ženu, zda jste heterosexuál, gay nebo lesba. Stačí, když si pravdivě vyplníte dotazník, nebo kliknete na příslušné políčko (ona hledá jeho, on hledá jeho apod.) a aplikace už vás sama nasměruje na správnou cestu.

Zábavná mobilní aplikace

Elitedate Mobilni Aplikace

Hledání partnera na ELITE Date usnadňuje i možnost využívat aplikaci na mobilním telefonu. Nyní nově dostupná aplikace na Android ulehčí Vaše hledání partnera ještě více. Už nemusíte využívat mobil jen ke hledání na Tinderu, který je určený spíše pro flirt a zábavu. Tato aplikace vám umožní podobné možnosti jako Tinder (seznamovací aplikace vhodná pro flirt), aniž byste museli slevit ze svých nároků na budoucího partnera.

ELITE Date je ryze českou společností, která cílí pouze na náš trh. I to se samozřejmě odráží v základně uživatelů, ze kterých můžete vybírat. Mají poměrně rozsáhlý blog, který dává (občas) užitečné tipy pro seznamování a randění. Pokud naopak hledáte seznamku na flirt či pro méně vážné vztahy, najdou se jistě vhodnější (i levnější) varianty (jako např. Badoo nebo již zmíněný Tinder).

Podpora a kompatibilita
Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
8.7/10

ELITE Date má poměrně dobře řešenou klientskou podporu. Najdete tady telefonní kontakt i e-mail, na kterém vám na dotazy bude odpovídat Veronika. Nenajdete tady kontaktní formulář ani online chat, ale to zase až tak nevadí.

Jak už jsme zmínili výše, ELITE Date můžete využívat i jako aplikaci na vašem mobilním telefonu. Nevýhodou však je, že je dostupná zatím jen pro systémy Android. Jelikož se ale v poslední době veškerá komunikace přesouvá převážně na internet a sociální sítě, věříme, že i majitelé jablíček se brzy aplikace dočkají.

Email
Je možné kontaktovat podporu e-mailem?
Ano
Telefon
Je možné kontaktovat podporu telefonem?
Ano
Kontaktní formulář
Je na webových stránkách seznamky k dispozici kontaktní formulář pro zasílání dotazů?
Ne
Live chat
Je na webových stránkách k dispozici live chat jehož prostřednictvím se spojíte s klientskou podporou?
Ne
Sekce FAQ na webu
Najdete na webu seznamky oddělení, v němž se nachází nejčastější otázky a odpovědi?
Ano
Web
Má seznamka k dispozici webovou stránku? Je možné na ni rovnou aktivně hledat vysněný protějšek, nebo je potřeba stahovat nějakou aplikaci?
Ano
Mobilní aplikace iOS
Má seznamka k dispozici aplikaci na iPhone?
Ne
Mobilní aplikace Android
Má seznamka k dispozici aplikaci na mobilní telefony či tablety se systémem Android?
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Nenašli jste na Elite Date tu pravou lásku? Vyzkoušejte štěstí jinde a podívejte se na naše další recenzované online seznamky.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

ELITE Date zkušenosti a recenze zákazníků

7 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Nebylo to hned ani zadarmo, ale přítele jsem si tu našla. Takže asi tak 😉

Hodnocení - 5
Karolajn
27. 3. 2023
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Seznamku Elite Date mám teprve pár dní, ale na 30 odeslaných zpráv jsem nedostal jedinou odpověď. A na některých profilech kam jsem napsal druhý den zmizela fotka uživatele. Profil zůstal, ale bez fotky. Trochu zvláštní.

Hodnocení - 1
Petr Slezák
2. 7. 2022

Už jsem vyzkoušela poměrně dost seznamek, ale všude jsem potkávala jen chlapy s nižším vzděláním, kteří mi moc nevyhovovali. Chtěla jsem spíš intelektuála, nebo aspoň někoho, kdo to má v hlavě srovnané. Tady se mi daří takové muže potkávat, i když zatím jsem se setkala jen s jedním a tam jiskra nepřeskočila. Píšu si však s pár novými uživateli a vypadá to zatím dobře.

Hodnocení - 3
Anonymous
28. 8. 2020

Zatím si na EliteDate dopisuji se čtyřmi muži. S jedním už jsem se i setkala. Byla to příjemná schůzka, i když zatím nevím, co z toho bude. Jednání seznamky je podle mě slušné a solidní, takže klidně doporučím.

Hodnocení - 3
Anonymous
24. 8. 2020

Na EliteDate oceňuji, že tady jsou muži, kteří myslí seznámení opravdu vážně, a ne jenom jako flirt nebo hloupou zábavu. A nejsou ženatí či zadaní. Jsem ráda, že jsem si členství zaplatila.

Hodnocení - 3
Anonymous
29. 7. 2020

Já jsem s touhle seznamkou maximálně spokojený. Zaplatil jsem si půlroční členství a hned po 4 měsících jsem se seznámil. Nestihl jsem ho tedy ani celé využít. Na rozdíl od jiných seznamek tady nedělají problémy s výpovědí členství a neobnovují ho automaticky jako na jiných seznamkách.

Hodnocení - 3
Marek Blanář
13. 7. 2020

No néni to žádná sláva,odpovídajících protějšků je minimum,skoro zázrak,neco tady najít.

Hodnocení - 3
michal nevařil
7. 7. 2019