Tinder Recenze Tinder Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

28. 9. 2019

Stručně/vhodné pro

Aplikace Tinder se v posledních letech stala synonymem seznamování. Nejspíš i ve svém okolí máte pár, který se dal dohromady právě díky ní. Řada lidí má Tinder v mobilu stažený především pro zábavu. I základní, bezplatná verze totiž nabízí zajímavé funkce, pomocí nichž se můžete poměrně snadno seznámit. Aplikace funguje na základě geolokace, a díky více než 50 milionům uživatelů po celém světě je tak šance na seznámení vysoká.

Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
7.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 228x Přidat hodnocení
3.3/5
Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
7.4/10
Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
7.4/10
Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
7.4/10

Výhody

  • Vysoký počet uživatelů
  • Ideální pro flirt a randění
  • Dostačující verze zdarma
  • Aplikace na iOS i Android

Nevýhody

  • Časté systémové chyby
  • Vysoké riziko falešných profilů
  • Nejistota zprostředkování vhodného protějšku

Video náhled

Finance
Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Cena
  • Garance zprostředkování
  • Verze zdarma
7.4/10

Tinder Seznamka

To, co seznamky rozděluje do dvou kategorií jsou právě finance. Na trhu najdete bezplatné seznamky, které se podobají sociálním sítím, jelikož zde není žádná bariéra v podobě platby, může se registrovat každý. Berte však v úvahu, že i v bezplatných seznamkách je často něco placeného (většinou se platby týkají zviditelnění profilu). Dalším typem seznamky je ta placená, která má většinou méně reálných uživatelů, ale za to více těch, kteří seznamování berou vážně.

Tinder spadá spíše do první varianty, tedy mezi seznamky, které fungují jako sociální sítě. Registrace i základní funkce jsou zdarma. Můžete si vytvořit profil, nahrát fotografii, rozdávat lajky nebo si přečíst doručené zprávy. Ve chvíli, kdy si ale chcete “užívat” víc, už je potřeba zaplatit. Záleží přitom, jak moc chcete Tinder využívat, nebo které funkce se vám nejvíce líbí.

Tinder nabízí hned tři možné tarify – Tinder Plus, Tinder Gold a Tinder Platinum. Každý z nich má samozřejmě jinou cenu. Zaplatit si je můžete na jeden, šest nebo dvanáct měsíců. Podle toho se pak počítá i cena za jeden měsíc – čím více měsíců si předplatíte, tím levněji vás měsíční částka vyjde.

Na jeden měsíc vás Tinder Plus bude stát 139 Kč, Tinder Gold 389 Kč (Pokud vám aplikace nenabídne nějakou uživatelskou slevu), a Tinder Platinum je na 1 měsíc za 569 Kč.

Vedle těchto možností jsou tu ještě další. Díky tzv. boostům si můžete více zviditelnit svůj profil. Např. k tarifu Tinder Plus máte každý měsíc jeden boost zdarma. Můžete si je ale i předplatit – v nabídce jsou 3, 10 nebo 20 boostů, přičemž za jeden boost zaplatíte od 83 Kč. Opět záleží na tom, jaké množství zvolíte.

A vedle boostů jsou na Tinderu ještě Super lajky, které zvyšují možnost propojení. I tady máte možnost získat např. 5 Super lajků zdarma k tarifu Tinder Plus, ale dají se zakoupit i samostatné balíčky. Koupit se dá 5, 25 nebo 60 Super lajků a cena je od 39,80 Kč za jeden. Opět záleží na tom, jaký balíček si zvolíte – čím více Super lajků, tím nižší cena.

Cena
Částka, kterou uživatel zaplatí za členství v seznamce na určitou dobu (měsíc, půl roku, rok apod.)
1690 Kč - ročně
Garance zprostředkování
Informace, zda seznamka garantuje, že skutečně dojde ke zprostředkování seznámení s hledaným protějškem - že na základě vyplněného dotazníku bude schopna vytvořit adekvátní nabídku uživatelů.
Ne
Verze zdarma
Informace, zda je možné seznamku používat i bezplatně.
Ano
Tip Tip

Pokud hledáte seznamku, na které se nejen seznámíte, ale budete se i bavit, pak je Tinder nejideálnější volbou. Pokud ale hledáte spíše vážnou známost, vyzkoušejte raději seznamky ELITE Date nebo eDarling.

Důležité parametry
Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Vědecká metoda seznámení
  • Manuální schválení profilu
  • Zasílání zpráv
  • Placená seznamka (méně falešných profilů)
  • Vhodné spíše pro:
  • Počet měsíčních návštěv
  • Počet registrovaných uživatelů
7.4/10

Princip Tinderu není složitý. Po rychlé registraci se vám začnou objevovat profily z vašeho okolí (jak velké bude, si vyberete sami) a vy jim následně můžete dávat “lajky”. Pokud vám daná osoba “lajk” opětuje, můžete začít chatovat, zajít na rande a zamilovat se (v ideálním případě).

Lajkování nebo unlajkování funguje naprosto jednoduše. Pokud se vám dotyčný/dotyčná líbí, posunete fotografii do prava a dáte lajk. Pokud vás nezaujme, posunete prstem doleva a dáte unlike, nebo chcete-li dle hantýrky Tinderu dáte nope.

Vědecká metoda seznámení
Vědecká metoda seznámení funguje na principu převzatém ze zahraničí. Na základě vyplněného dotazníku, který uživatel vypíše ideálně hned při registraci, projde systém všechny informace o uživatelích a vybere - z psychologického hlediska - takové uživatele, se kterými by si měl hledající co nejlépe sednout.
Ne
Manuální schválení profilu
Manuálně je prověřen každý profil uživatele a buď schválen nebo odmmítnut. Je tak možné podchytit více falešných profilů.
Ne
Zasílání zpráv
Informace, zda si mohou uživatelé mezi sebou zasílat zprávy. Tato služba je často omezována tím, zda má uživatel zaplacené členství v seznamce či nikoli.
Ano
Placená seznamka (méně falešných profilů)
Je seznamka placená? Placená seznamka zpravidla odradí podvodníky a vtipálky. Je na ní méně falešných profilů a méně profilů neaktivních.
Ne
Vhodné spíše pro:
Informace, zda je seznamka vhodná spíše pro vážné seznámení nebo pro flirt, kamarádství, pro náročné apod.
flirt a zábava
Počet měsíčních návštěv
Kolik návštěv měsíčně web zaznamená.
780 mil. (celosvětově)
Počet registrovaných uživatelů
Kolik uživatelů je na seznamce celkem registrovaných (zdarma i na placených profilech)
50 mil.
Doporučujeme Doporučujeme

Pokud myslíte seznamování a navazování kontaktů na Tinderu opravdu vážně, doporučíme využít některý z tarifů, nebo balíčků boostů a Super lajků, které vaše šance zvyšují a umožňují více zábavy.

Pokud chcete, aby si vás dotyčný všiml mezi ostatními, kteří mu dali lajk, můžete dát Super like. A pokud se vy sami chcete více zviditelnit a být tak dostupnější pro více zajímavých uživatelů, dáte boost. Tak se stanete na 30 minut TOP profilem ve své lokalitě. Tu přitom doporučujeme skutečně zúžit tak, abyste se na Tinderu setkávali jen s těmi opravdu potenciálními uživateli. Proč se zdržovat s někým z Prahy, když bydlíte v jižních Čechách a do Prahy jezdit nehodláte? Pokud se chcete jen bavit a chatovat, pak je to jiná… Ale pokud se chcete skutečně seznámit a osobně setkávat, hledejte ve svém blízkém okolí.

Pozor na falešné profily

Pokud to se seznamováním na Tinderu myslíte opravdu vážně, dávajte pozor na vtipálky a falešné profily. Snadná, bezplatná a rychlá registrace je totiž jednou z negativních stránek aplikace. Neprobíhá zde manuální schvalování profilů, což zvyšuje počet těch falešných. Častým jevem na této platformě jsou také “sexuální loudilové”, kteří si ihned píší o nahou fotku nebo sex. Na druhou stranu však i to může být cílem takto oslovených osob. Tinder pak v důsledku toho získal pověst seznamky vhodné spíše pro nezávazné vztahy a randění.

V minulých měsících si začala řada uživatelů stěžovat na časté padání aplikace, mizení profilů a pomalé načítání fotek. Stejně tak zmiňují i pomalé nebo žádné reakce uživatelské podpory. I přestože se jedná o zavedenou světovou aplikaci, i zde se objevují mouchy. Nám se však v průběhu testování nic takového nestalo. Na druhou stranu je pravda, že i když jsme byli aktivní, asi jsme nedosahovali takové návštěvnosti, jako uživatelé s tarifem Tinder Platinum.

Podpora a kompatibilita
Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Email
  • Telefon
  • Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Sekce FAQ na webu
  • Web
  • Mobilní aplikace iOS
  • Mobilní aplikace Android
7.4/10

Tinder Aplikace Pro Android

Jestli Tinder skutečně něčím vyniká, je to mobilní aplikace, která je dostupná pro systémy Android i Tinder. Můžete jej samozřejmě využívat i na webu, ale není to ono. Přece jen ten mobil je pohodlnější a můžete se tak bavit ať jste kdekoli. Stačí, že máte internetové připojení. Offline samozřejmě Tinder nefunguje.

S čím spokojeni nejsme, to je uživatelská podpora. Na to, kolik uživatelů Tinder má, bych očekávala lepší řešení, než jen kontaktní formulář. Tinder nemá e-mailovou adresu, live chat ani telefon. Odezvy podpory jsou navíc na Tinderu docela zdlouhavé. Chápeme, že při tolika uživatelích je to asi náročné, ale i tak…

Email
Je možné kontaktovat podporu e-mailem?
Ne
Telefon
Je možné kontaktovat podporu telefonem?
Ne
Kontaktní formulář
Je na webových stránkách seznamky k dispozici kontaktní formulář pro zasílání dotazů?
Ano
Live chat
Je na webových stránkách k dispozici live chat jehož prostřednictvím se spojíte s klientskou podporou?
Ne
Sekce FAQ na webu
Najdete na webu seznamky oddělení, v němž se nachází nejčastější otázky a odpovědi?
Ano
Web
Má seznamka k dispozici webovou stránku? Je možné na ni rovnou aktivně hledat vysněný protějšek, nebo je potřeba stahovat nějakou aplikaci?
Ano
Mobilní aplikace iOS
Má seznamka k dispozici aplikaci na iPhone?
Ano
Mobilní aplikace Android
Má seznamka k dispozici aplikaci na mobilní telefony či tablety se systémem Android?
Ano

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

7 zkušeností

Používám 2 měsíce spojení cca 4 . Víc nic nabídne mi to asi 5 holek za týden a toť vše. Vyhozený peníze Plzeň a okolí bída . pokud to zapnu v Praze tak to je masakr návrhů.

Hodnocení - 3
Michal
12. 3. 2022

Zaplatil jsem plus za 400/mesic ale i tak nelze s nikym komunikovat !!!!! Pozor na to. Lze komunikovat jen s tim s kym se potkaji lajky. Kdyz nekdo ale lajk posle je jen oznameno ze nekdo lajk poslal. Kdo to zjistit nelze takze ani nelze vytvorit spojeni pro vzajemnou komunikaci. Pro odkryti protejsku se hned nabizi upgrade na Gold za priplatek dalsich 200 kc. Kdyz ale chcete upgradovat tak neni mozne priplatit jen tech 200 za upgrade ale pozaduje celomesicni fullplatbu za gold za plnych 600. Takze predchozich 400 za plus ktere je samo o sobe k nicemu je jen vyhozeny peniz. Takze bud ihned minimalne Gold anebo to rovnou muzete splachnout 400 na wc. Vysledek stejny.

Hodnocení - 3
Roman
22. 12. 2021

Pokud si nezvolite nějakou placenou variantu v této aplikaci, tak se neseznamite. Nejde poslat ani zpráva. Můžete se jen koukat na profili. Oproti začátku to docela změnili. Je to horší než Badoo. Jsou lepší aplikace než tahle.

Hodnocení - 3
Michal
1. 12. 2021

Tinder je opravdu hodně profláklý na celém světě.Můj kamarád si zde našel životní partnerku.Je velmi důležité,jak se uvedete.Co si napíšete za popisek.Podle danych recenzi se k vám budou dostávat dotyční.Jsou tam i podvodnici,ale videochat to objasní…

Hodnocení - 3
Květa
17. 5. 2021

Tragedie! Silene platby aby jsi mohl nekoho oslovit a z 90% je to falesny profil!! Opet dalsi seznamka co taha penize z kapes a nic vic.

Hodnocení - 3
Lukas
10. 5. 2021

Předpokládám, že se to může stát. Dotyčná osoba má nastavené místo bydliště v tvé vzdálenosti, ale v době kdy používáš Tinder je mimo bydliště, někde daleko, a připojila se. Ukáže ti to tedy, v jaké vzdálenosti se připojila naposledy. Např. jestliže jsi z Prahy a ona taky, tak ti to nabídne i když se naposledy připojila třeba v Jižních Čechách. Ještě mne napadlo, že nemusí mít bydliště v tvé vzdálenosti, ale připojila se někde blízko tebe. Pak ti ji třeba Tinder také nabídne, ale ona se mezitím připojí někde dál.

Hodnocení - 3
Ferda
18. 4. 2021

Tinder je hodne spatny. Asi to nejhorsi. Dal jsem si tam max vzdalenost 50 kilaku od bydliste a ukazuje mi to zeny ze vzdalenost 150 az 10000 kilometru. Z okoli nic.

Hodnocení - 3
Josef K
13. 2. 2021