SuperFaktura Recenze SuperFaktura Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

17. 7. 2018

Stručně/vhodné pro

SuperFaktura je robustní fakturační software s jednoduchou administrací a vynikajícím poměrem cena/výkon. Umí nespočet věcí, které usnadní vaše podnikání. Kromě standardních funkcí, můžete zasílat faktury poštou, posílat sms upomínky a zaznamenávat skladové zásoby. Oceňujeme vystavení faktury na pár kliknutí, stejně jako propojení s bankami, platebními metodami, kurýrními službami atd.

Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení všech 38 parametrů:
  • Testovaný tarif
  • Měsíční paušál
  • Neomezeně faktur
  • Logo na fakturu
  • Neomezeně kontaktů
  • Přenesená daňová povinnnost
  • Vlastní číselné řady
  • QR platby
  • Více bankovních účtů
  • Více firem na jednom účtu
  • Vlastní přístup pro účetní
  • Načtení údajů podle IČ z ARES
  • Verze pro plátce DPH
  • Ověření solventnosti
  • Evidování nákladů
  • Přehledná statistika příjmů
  • Elektronická podání
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace - iOS
  • Mobilní aplikace - Android
  • Export do účetního programu Money S
  • Export do účetního programu Pohoda
  • Export do jiných účetních programů
  • Párování plateb - integrace s bankou
  • Upomínky neplatičům
  • EET
  • Pravidelné faktury
  • Integrace s platební bránou GoPay
  • Integrace s platební bránou PayPal
  • API
  • Live chat
  • Telefon
  • Email
  • Autorizovaný požadavek
  • Pravidelné zálohování
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky/odpovědi
  • Hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 38 parametrů
9.2/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 11x Přidat hodnocení
3.9/5
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 1 parametrů:
  • Měsíční paušál
8/10
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 15 parametrů:
  • Neomezeně faktur
  • Logo na fakturu
  • Neomezeně kontaktů
  • Přenesená daňová povinnnost
  • Vlastní číselné řady
  • QR platby
  • Více bankovních účtů
  • Více firem na jednom účtu
  • Vlastní přístup pro účetní
  • Načtení údajů podle IČ z ARES
  • Verze pro plátce DPH
  • Ověření solventnosti
  • Evidování nákladů
  • Přehledná statistika příjmů
  • Elektronická podání
9.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace - iOS
  • Mobilní aplikace - Android
  • Export do účetního programu Money S
  • Export do účetního programu Pohoda
  • Export do jiných účetních programů
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Párování plateb - integrace s bankou
  • Upomínky neplatičům
  • EET
  • Pravidelné faktury
  • Integrace s platební bránou GoPay
  • Integrace s platební bránou PayPal
  • API
10/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • Email
  • Autorizovaný požadavek
  • Pravidelné zálohování
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky/odpovědi
  • Hodnocení
8.6/10

Výhody

  • Výběr z několika různých tarifů od základního po prémiový
  • SMS upomínky a automatické upomínky
  • Podpora exportů do systémů Pohoda, Money, MRP, ISDOC a PROLUC

Nevýhody

  • Administrace působí vizuálně mírně zastarale
  • Chybí bezplatný tarif

Finance
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 1 parametrů:
  • Měsíční paušál
8/10

Superfaktura Cenik

SuperFaktura sice nenabízí free tarif, na kterém byste si jejich službu mohli vyzkoušet, ale zato má k dispozici 30 dní zdarma na všechny tarify. Ty jsou celkem tři a za nejnižší zaplatíte 129 Kč měsíčně (při zvolení roční platby). Pojďme se nyní podívat, jaké tarify to jsou a čím se liší – kromě ceny.

Zmíněný základní tarif za 129 Kč měsíčně vám umožní vystavovat faktury, náklady, dodací listy a to ve 13 jazycích neomezeně. Své faktury můžete kromě PC spravovat i v mobilní aplikaci, můžete automaticky párovat platby, spravovat sklad a ceník, odesílat dokumenty poštou nebo se napojit na EET pokladnu. K vašemu účtu bude mít přístup samozřejmě i vaše účetní.

Druhý tarif – standardní, stojí 279 Kč na měsíc při roční platbě, nabízí stejné funkce, jako tarif základní, ale navíc zde máte automatické upomínky na e-mail nebo do SMS, export pro kurýry, Inbox, automatické odesílání pravidelných faktur, cenové nabídky, objednávky nebo koncepty.

Nejvíce nabitý funkcemi je poslední tarif – prémiový, za který měsíčně zaplatíte 469 Kč (opět při roční platbě). K dispozici máte opět všechny předchozí funkce (které mají oba dva nižší tarify), ale dále i tagování faktur a nákladů, API – např. propojení s e-shopem apod. a různé číslování faktur.

Měsíční paušál
469 Kč / měsíčně

Důležité parametry
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 15 parametrů:
  • Neomezeně faktur
  • Logo na fakturu
  • Neomezeně kontaktů
  • Přenesená daňová povinnnost
  • Vlastní číselné řady
  • QR platby
  • Více bankovních účtů
  • Více firem na jednom účtu
  • Vlastní přístup pro účetní
  • Načtení údajů podle IČ z ARES
  • Verze pro plátce DPH
  • Ověření solventnosti
  • Evidování nákladů
  • Přehledná statistika příjmů
  • Elektronická podání
9.3/10

Superfaktura Dulezite Parametry

Ať už máte velkou firmu nebo jste OSVČ, od svého fakturačního softwaru každý očekává něco jiného. Každý potřebuje jiné funkce a automatizace a tudíž je logické, že se při výběru tarifu budete zajímat především o to, jaké služby vám fakturační systém nabídne. My jsme testovali nejvyšší – prémiový tarif. Pojďme se tedy podívat, jakou paletu funkcí vám SuperFaktura nabídne, a zda uspokojí potřeby vašeho byznysu.

Neomezeně faktur
Ano
Logo na fakturu
Ano
Neomezeně kontaktů
Ano
Přenesená daňová povinnnost
Ano
Vlastní číselné řady
Ano
QR platby
Ano
Více bankovních účtů
Ano
Více firem na jednom účtu
Ano
Vlastní přístup pro účetní
Ano
Načtení údajů podle IČ z ARES
Ano
Verze pro plátce DPH
Ano
Ověření solventnosti
Ano
Evidování nákladů
Ano
Přehledná statistika příjmů
Ano
Elektronická podání
Ne
Tip Tip

SuperFaktura je nadupaný fakturační systém, který ocení především velké firmy a nároční podnikatelé. Dokáže poskytnout řadu skvělých funkcí už v základním tarifu. Je proto jedinečný pro podnikatele, kteří předpokládají budoucí rozvoj své firmy a časem budou vyžadovat vyšší nároky i na svůj fakturační systém.

Fakturace

Co se týká samotné fakturace, SuperFaktura nabízí řadu vychytávek, které jistě oceníte. Faktury můžete vystavovat bez nutnosti instalace, ať jste kdekoliv. K dispozici máte i aplikace na mobilních telefonech. Tento program vám umožní vystavovat faktury, které budou vypadat po všech stránkách profesionálně a to už do dvou minut od registrace. Nastavíte s ním online platby pro své klienty a to velmi jednoduše – stačí, když kliknou na tlačítko “uhradit” na faktuře. K vám se tak peníze dostanou během chvilinky. Důležité faktury je možné nastavit tak, aby byly okamžitě proplaceny.

SuperFaktura je vhodná pro plátce i neplátce DPH a přesně dodržuje aktuálně platnou legislativu. Faktury je možné vystavit hned v několika světových jazycích (9) a dokonce v 15 různých měnách. Pokud máte klienty, kterým vystavujete stejné faktury pravidelně, SuperFaktura vám tento proces zautomatizuje nastavením pravidelné faktury. Program ve vámi požadovaný čas fakturu sám vystaví a odešle ji klientovi – e-mailem nebo poštou.

Kromě faktur můžete nastavovat cenové nabídky, objednávky, zálohové faktury, daňové doklady k přijaté platbě, dodací listy nebo vyúčtovací faktury.

Úhrady

Superfaktura Uhrady

Mezi další velmi užitečné funkce patří i automatické párování plateb, využití řady online plateb, mobilní platby – např. stačí mobilem vyfotit QR kód na faktuře a nechat proplatit. A pokud se stane, že vám peníze nepřijdou včas, můžete klientovi zaslat upomínku SMS přímo ze systému SuperFaktura, nebo si nastavit automatické upomínky.

Náklady

Mezi další, velmi užitečné funkce patří i evidence nákladů, automatizace pravidelných nákladů, rozčlenění vašich nákladů na různé kategorie nebo hromadná úhrada nákladů.

Kompatibilita
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace - iOS
  • Mobilní aplikace - Android
  • Export do účetního programu Money S
  • Export do účetního programu Pohoda
  • Export do jiných účetních programů
10/10

Superfaktura Aplikace

Funkce jako export do účetního programu nebo typ platformy, na které můžete faktury vydávat, patří při výběru k zásadním otázkám. Fakturační software SuperFaktura můžete plně využívat online na webu SuperFaktura.cz. K dispozici jsou i  mobilní aplikace pro operační systémy Android a iOS.

SuperFaktura vám umožní export do účetních programů Pohoda, Money S3, MRP, PROLUC a ISDOC.

Webová aplikace
Ano
Mobilní aplikace - iOS
Ano
Mobilní aplikace - Android
Ano
Export do účetního programu Money S
Ano
Export do účetního programu Pohoda
Ano
Export do jiných účetních programů
MRP, PROLUC, ISDOC

Automatizace
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Párování plateb - integrace s bankou
  • Upomínky neplatičům
  • EET
  • Pravidelné faktury
  • Integrace s platební bránou GoPay
  • Integrace s platební bránou PayPal
  • API
10/10

Superfaktura Benefity

Zejména v dnešním stále se zrychlujícím světě jistě každý podnikatel ocení automatizace, které mu pomohou ušetřit spoustu času. Vybrali jsme základní i pokročilejší vychytávky, jenž podnikatelé od fakturačního softwaru očekávají.

Systém SuperFaktura je kompatibilní s řadou e-shopových platforem – WooCommerce, OpenCart, PrestaShop a Shoptet. Export je možný i do řady kurýrních služeb, jako DHL, DPD, GSL, Geis, PPL, Zásilkovny apod.

Ať už se do správy pustíte sami, nebo ji svěříte svému programátorovi, k dispozici vám bude podrobná dokumentace a jednoduchý API klient.

Samozřejmostí je i napojení na řadu bankovních ústavů a platebních systémů. Klienti mohou platit přes banky Fio, Českou spořitelnu, ČSOB, KB, mBank, UniCredit, Poštovní spořitelnu, Sberbank  a mnoho dalších. K dispozici je i integrace s platební bránou PayPal a GoPay.

Párování plateb - integrace s bankou
Ano
Upomínky neplatičům
Ano
EET
Ano
Pravidelné faktury
Ano
Integrace s platební bránou GoPay
Ano
Integrace s platební bránou PayPal
Ano
API
Ano

Podpora a zabezpečení
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • Email
  • Autorizovaný požadavek
  • Pravidelné zálohování
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky/odpovědi
  • Hodnocení
8.6/10

Superfaktura Bezpecnost

Podpora SuperFaktury komunikuje přes email, telefon a live chat, ale nenabízí asistenci přes autorizovaný požadavek přímo v administraci. Komunikace s nimi je bezproblémová a odpověď dostanete během jednoho pracovního dne. Samozřejmostí je pravidelné zálohování dat.

Live chat
Ano
Telefon
Ano
Email
Ano
Autorizovaný požadavek
Ne
Pravidelné zálohování
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Otázky/odpovědi
5/5
Hodnocení
Velmi dobré
Doporučujeme Doporučujeme

Pokud jste nenašli v Super Faktuře ten správný fakturační nástroj. Zkuste se podívat na naše srovnání nástrojů pro faktury online.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!