mPohoda Recenze mPohoda Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

17. 7. 2018

Stručně/vhodné pro

Levný fakturační software mPohoda je překvapivě kvalitní nástroj na vydávání faktur. Zakládá si na minimalistickém provedení a kvalitní mobilní aplikaci. Vystavovat faktury z mobilu i webové aplikace je skutečně snadné a není třeba zdlouhavého zadávání údajů díky možnosti uložení si neomezeného počtu kontaktů. Největší přednost mPohody, čili jednoduchost, je také její největší nevýhodou. Pokud budete chtít zautomatizovat párování plateb s vaší bankou nebo třeba napojit vystavování faktur na platební brány jako GoPay či Paypal, pak vám mPohoda stačit nebude a potřebujete k ní Pohodu.

Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení všech 38 parametrů:
  • Testovaný tarif
  • Měsíční paušál
  • Neomezeně faktur
  • Logo na fakturu
  • Neomezeně kontaktů
  • Přenesená daňová povinnnost
  • Vlastní číselné řady
  • QR platby
  • Více bankovních účtů
  • Více firem na jednom účtu
  • Vlastní přístup pro účetní
  • Načtení údajů podle IČ z ARES
  • Verze pro plátce DPH
  • Ověření solventnosti
  • Evidování nákladů
  • Přehledná statistika příjmů
  • Elektronická podání
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace - iOS
  • Mobilní aplikace - Android
  • Export do účetního programu Money S
  • Export do účetního programu Pohoda
  • Export do jiných účetních programů
  • Párování plateb - integrace s bankou
  • Upomínky neplatičům
  • EET
  • Pravidelné faktury
  • Integrace s platební bránou GoPay
  • Integrace s platební bránou PayPal
  • API
  • Live chat
  • Telefon
  • Email
  • Autorizovaný požadavek
  • Pravidelné zálohování
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky/odpovědi
  • Hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 38 parametrů
8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 10x Přidat hodnocení
4.0/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 1 parametrů:
  • Měsíční paušál
10/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 15 parametrů:
  • Neomezeně faktur
  • Logo na fakturu
  • Neomezeně kontaktů
  • Přenesená daňová povinnnost
  • Vlastní číselné řady
  • QR platby
  • Více bankovních účtů
  • Více firem na jednom účtu
  • Vlastní přístup pro účetní
  • Načtení údajů podle IČ z ARES
  • Verze pro plátce DPH
  • Ověření solventnosti
  • Evidování nákladů
  • Přehledná statistika příjmů
  • Elektronická podání
8/10
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace - iOS
  • Mobilní aplikace - Android
  • Export do účetního programu Money S
  • Export do účetního programu Pohoda
  • Export do jiných účetních programů
5.7/10
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Párování plateb - integrace s bankou
  • Upomínky neplatičům
  • EET
  • Pravidelné faktury
  • Integrace s platební bránou GoPay
  • Integrace s platební bránou PayPal
  • API
5.7/10
Celkové skóre 7.2/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • Email
  • Autorizovaný požadavek
  • Pravidelné zálohování
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky/odpovědi
  • Hodnocení
7.2/10

Výhody

  • Za nulové poplatky získáte kvalitní fakturační systém, který je možné dále rozšiřovat (již za poplatky)
  • S účetním programem Pohoda si rozumí dokonale 
  • Moderní uživatelské prostředí jak na webu tak v mobilní aplikaci

Nevýhody

  • Chybí funkce možnost pokročilé automatizace a export do jiných ekonomických softwarů než je Pohoda

Finance
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 1 parametrů:
  • Měsíční paušál
10/10

Mpohoda Finance

mPohoda je dostupná celkem ve třech variantách, z nichž první varianta mPohoda Start je zcela zdarma. Nabízí řadu funkcí, které si můžete vyzkoušet. Budete sice mírně omezeni limity, ale pro menší podnikatele by mohl tento tarif klidně postačovat.

mPohoda Start vám umožní až 100 záznamů v dokladových agendách, 100 záznamů v ceníku, 20 záznamů v adresáři, a IČ můžete zaznamenat neomezeně, ovšem v rámci daných limitů. V mobilních aplikacích pro Android a iOS můžete provádět evidenci EET (webové stránky to neumožňují) a dále máte k dispozici ceník, cizí měny, objednávky, omezení přístupu uživatelů, tiskové sestavy, upomínky, automatické fakturace, propojení s účetním programem a propojení s aplikací mKasa.

Jak se může na první pohled zdát, tento tarif umožňuje skoro všechno, co jako podnikatel můžete potřebovat. Problém však může nastat u vyšších nebo neomezených limitů, které jsou k dispozici až u tarifů mPohoda Basic a mPohoda Pro. Také v případě různých prémiových funkcí, které už v nabídce jsou, nebo se budou teprve postupně do programu přidávat, je možné si je v tarifu Start pouze vyzkoušet.

Pokud vlastníte účetní program Pohoda, budete mít zdarma i oba vyšší tarify – Basic a Pro. V opačném případě zaplatíte za program Basic 1880 Kč ročně (bez DPH) a za tarif Pro 3380 Kč ročně (bez DPH).

K tarifu Pro si můžete přikoupit ještě různá rozšíření, ale ty už je celkem zbytečné rozepisovat. Pokud vás to zajímá, mrkněte na jejich přehled na stránkách mPohoda.

Měsíční paušál
od 0 Kč

Důležité parametry
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 15 parametrů:
  • Neomezeně faktur
  • Logo na fakturu
  • Neomezeně kontaktů
  • Přenesená daňová povinnnost
  • Vlastní číselné řady
  • QR platby
  • Více bankovních účtů
  • Více firem na jednom účtu
  • Vlastní přístup pro účetní
  • Načtení údajů podle IČ z ARES
  • Verze pro plátce DPH
  • Ověření solventnosti
  • Evidování nákladů
  • Přehledná statistika příjmů
  • Elektronická podání
8/10

Mpohoda Funkce Faktury

Jak už jsme zmínili, mPohoda je fakturační software ideální především pro menší podnikatele. I tak je ale potřeba vědět, jaké funkce zde máte k dispozici a podle toho se rozhodnout, zda vám program bude či nebude vyhovovat. Pojďme se nyní podívat na nejdůležitější funkce podrobněji, abyste získali lepší představu a snáze se mohli rozhodnout.

Neomezeně faktur
Ano
Logo na fakturu
Ano
Neomezeně kontaktů
Ano
Přenesená daňová povinnnost
Ano
Vlastní číselné řady
Ano
QR platby
Ano
Více bankovních účtů
Ano
Více firem na jednom účtu
Ano
Vlastní přístup pro účetní
Ano
Načtení údajů podle IČ z ARES
Ano
Verze pro plátce DPH
Ano
Ověření solventnosti
Ne
Evidování nákladů
Ne
Přehledná statistika příjmů
Ano
Elektronická podání
Ne
Tip Tip

Ať už jste kadeřnice, zedník, instalatér, umělec nebo se věnujete jakémukoliv jinému drobnému podnikání, bude pro vás mPohoda to nejlepší a navíc za tu nejlepší cenu - zdarma. Naopak pokud vlastníte e-shop a chcete dokonalé propojení pomocí API, budete se muset poohlédnout jinde.

Co se týká fakturace a vystavování účetních dokladů, mPohoda si poradí s klasickou fakturou, zálohovou fakturou, automatickou fakturací, ale také s výdejkami, přijatými objednávkami, prodejkami, pokladními doklady, upomínkami k fakturám v prodlení atd. K dispozici máte i přednastavené šablony, ze kterých si stačí vybrat.

Díky výstupům, přehledným grafům, tabulkám a srovnáním budete mít přehled o svém podnikání, o zakázkách, prodejích, příjmech atd. Stačí si jen vybrat.

Mobilní aplikace která šetří váš čas

Mpohoda Aplikace

mPohoda je určena živnostníkům a drobným podnikatelům, kteří si papírování řeší sami, nebo spolupracují s účetní třeba jen jednou za čas. Abyste nemuseli trávit hodiny u počítače a vystavovat faktury, tisknout různé sestavy, ať už pro účetní, nebo kvůli daním, vznikla nadupaná mobilní aplikace dostupná jak pro iOS tak pro Android.

Stejně jako počítačové rozhraní i mobilní aplikace vám umožňuje vystavovat faktury a různé dokumenty během chvilinky a to odkudkoliv. Nemusíte čekat až dorazíte domů. Vystavte klientovi fakturu třeba po cestě domů v MHD.  Doklady z této aplikace můžete rovnou sdílet online se svou účetní a tak víte na 100 %, že vaše doklady dostane vždycky včas.

mPohoda v mobilu je vhodná i pro elektronickou evidenci tržeb (EET). Můžete ji totiž využívat jako příruční pokladnu a opět je úplně fuk, zda jste doma, v kanceláři nebo třeba někde v kavárně. Všechny doklady lze navíc odesílat e-mailem, nebo je jednoduše převést do účetního systému. A navíc – vystavit fakturu zvládnete i bez připojení k internetu. Její odeslání pak dokončíte, až budete mít internet k dispozici.

Kompatibilita
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace - iOS
  • Mobilní aplikace - Android
  • Export do účetního programu Money S
  • Export do účetního programu Pohoda
  • Export do jiných účetních programů
5.7/10

Mpohoda Export

Funkce jako export do účetního programu nebo typ platformy, na které můžete faktury vydávat, patří při výběru k zásadním otázkám. Fakturační software mPohoda můžete plně využívat online na webu mPohoda.cz a jak už jsme zmínili, naprosto ideální je jeho použití v mobilní aplikaci, ať už máte chytrý telefon s operačním systémem iOS či Android.

Zatímco většina námi testovaných fakturačních programů umožňuje export dat do účetních programů Pohoda, Money S3 a do dalších, mPohoda tady má trochu nevýhodu. Propojení s účetním programem Pohoda je jedinečné a dokonce vám poskytne využívání mPohody zdarma. Pokud ale chcete exportovat do jiných účetních programů, že potřeba to provést přes XML soubory.

Webová aplikace
Ano
Mobilní aplikace - iOS
Ano
Mobilní aplikace - Android
Ano
Export do účetního programu Money S
Ne
Export do účetního programu Pohoda
Ano
Export do jiných účetních programů
pouze přes XML

Automatizace
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Párování plateb - integrace s bankou
  • Upomínky neplatičům
  • EET
  • Pravidelné faktury
  • Integrace s platební bránou GoPay
  • Integrace s platební bránou PayPal
  • API
5.7/10

Mpohoda Automatizace

Automatizace ocení snad každý podnikatel. Některé fakturační softwary jich umožňují celou řadu, jiné o něco méně. Jak je na tom mPohoda?

Stejně jako konkurenční programy je možné ji propojit s EET nebo nastavit vydávání pravidelných faktur. Jak už jsme zmínili, nastavit můžete i odesílání upomínek neplatičům – ovšem pozor, to nejsem automaticky! Je možné nastavit párování s bankami, ale m marně tu budete hledat integraci s platební bránou GoPay či PayPal. Nenajdete tady ani propojení díky API, takže pokud si chcete mPohodu pořídit jako majitel e-shopu, bude asi lepší, když zvolíte jiný z fakturačních programů. Ostatně v našem srovnání fakturačních systémů najdete hned dva programy, které jsou pro majitele e-shopů naprosto ideální.

Párování plateb - integrace s bankou
Ne (pouze v Pohodě)
Upomínky neplatičům
Ano
EET
Ano
Pravidelné faktury
Ano
Integrace s platební bránou GoPay
Ne
Integrace s platební bránou PayPal
Ne
API
Ne

Podpora a zabezpečení
Celkové skóre 7.2/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • Email
  • Autorizovaný požadavek
  • Pravidelné zálohování
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky/odpovědi
  • Hodnocení
7.2/10

Mpohoda Zabezpeceni

Podpora mPohody komunikuje přes email a telefon, ale nenabízí asistenci přes autorizovaný požadavek v administraci. Pokud jste jako my milovníci podpory přes live chat, u mPohody jej zkrátka nenajdete. I tak je s nimi komunikace příjemná a odpověď dostanete během jednoho pracovního dne. V případě víkendů a svátků si musíte samozřejmě chvíli počkat, ale i tak podpora splnila všechny naše požadavky a očekávání. Odpovědi byly velmi podrobné, takže dokázaly vyvážit i to, že se týkaly řady věcí, které mPohoda neposkytuje.

Co se týká bezpečnosti dat na serverech mPohoda, můžete být v klidu. Používají podobné zabezpečení, jako některé banky. Při přihlašování do systému si ověřují identitu uživatele, přístup k datům mají chráněný před odposlechy a podvrhy, a dělají samozřejmě i pravidelnou zálohu dokladů. Záleží ovšem na tom, který z tarifů si vyberete!

Zatímco s tarifem Start máte bezpečnost vašich dat výhradně ve svých rukách, resp. počítačích, v aplikaci mPohoda se o bezpečí vašich dat a jejich zálohování starí experti. 

Live chat
Ne
Telefon
Ano
Email
Ano
Autorizovaný požadavek
Ne
Pravidelné zálohování
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Otázky/odpovědi
10/10
Hodnocení
Velmi dobré

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností

Děkujeme mnohokrát za uznání 🙂

Jarda

Hodnocení - 3
Jarda
27. 5. 2019

Vyborna recenzia. Program pouzivam, plne mi vyhovuje. A v sucasnosti generuje aj qr kod.

Hodnocení - 3
Jacek
26. 5. 2019