Money S3 Recenze Money S3 Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

9. 3. 2021

Stručně/vhodné pro

Účetní a ekonomický systém Money S3 je ideální pro živnostníky a malé firmy. Dokáže pomoci a vyřešit záležitosti s fakturací, personalistikou, daněmi, skladem, obsahuje knihu jízd atd. Díky volitelným modulům si může klient nastavit Money S3 v takové variantě, kterou skutečně využije. Ideální je i pro majitele e-shopů.

Celkové skóre 8.4/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Vhodné pro
  • Recenzovaný tarif
  • Délka testovací doby
  • Měsíční paušál
  • Verze zdarma
  • Adresář, kontakty
  • Banka a pokladna
  • Elektronická evidence tržeb (EET)
  • Fakturace
  • Daňová evidence a jednoduché účetnictví
  • Podvojné účetnictví
  • Evidence majetku
  • Kniha jízd
  • Mzdy a personalistika
  • Skladové hospodářství
  • Napojení na e-shop
  • Hotovostní prodej (kasa)
  • Daně (elektronická podání daňových přiznání)
  • Telefon
  • Kontaktní formulář/e-mail
  • On-line konzultace
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
  • FAQ
  • Videonávody
  • Semináře a školení
  • Pomohou s instalací
  • Pomohou při práci v systému
  • Pomohou vybrat variantu
  • Příručky ke stažení
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
8.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 4x Přidat hodnocení
2.3/5
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Délka testovací doby
  • Měsíční paušál
  • Verze zdarma
9/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 10 parametrů:
  • Adresář, kontakty
  • Banka a pokladna
  • Elektronická evidence tržeb (EET)
  • Fakturace
  • Daňová evidence a jednoduché účetnictví
  • Podvojné účetnictví
  • Evidence majetku
  • Kniha jízd
  • Mzdy a personalistika
  • Skladové hospodářství
9/10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Napojení na e-shop
  • Hotovostní prodej (kasa)
  • Daně (elektronická podání daňových přiznání)
6/10
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • Kontaktní formulář/e-mail
  • On-line konzultace
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
9.3/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • FAQ
  • Videonávody
  • Semináře a školení
  • Pomohou s instalací
  • Pomohou při práci v systému
  • Pomohou vybrat variantu
  • Příručky ke stažení
8.5/10

Výhody

  • Praktický účetní program s dlouhou historií a českým původem
  • Díky jednotlivým modulům je možné vytvořit si program dle potřeb
  • Široká možnost podpory klientů – telefon, email, on-line podpora, video-návody atd.

Nevýhody

  • Pobočka pouze v Brně
  • Pro úplné začátečníky může být varianta Start s kompletními moduly příliš chaotická

Účetní systém Money S3 Recenze

Pokud hledáte český účetní program s dlouhou a prověřenou historií, můžeme s klidem doporučit právě Money S3, eventuelně některou z rozvinutějších variant určenou středně velkým firmám. Money S3 je určený živnostníkům, společnostem s ručeným omezením a celkově – menším podnikatelům a firmám. Money S3 se dá jednoduše propojit i s e-shopem. Usnadní vám řešení skladů, fakturace a další záležitosti spojené s obchodem. Money S3 je celkem jednoduchý na pochopení, a když se v něm zorientujete, tak se i poměrně snadno ovládá. Především díky různým modulům se snadno přizpůsobí potřebám každého podnikatele.

Money S3 je primárně účetní systém. Pokud byste potřebovali nadstavbu v podobě informačního systému, už byste museli sáhnout po typu Money S4 nebo Money S5, které jsou určeny středně velkým podnikatelům.

Pro koho je účetní systém Money určený

Jak už jsme zmínili, Money S3 je určen živnostníkům, společnostem s ručeným omezením, zkrátka menším firmám. Pro ty je využitelný i Money S4, který kromě účetního zvládá i ekonomický systém. Pro střední firmy je pak určen Money S5. Účetní, ekonomický a eventuelně informační systém pro velké firmy v nabídce oficiálně není, ale vzhledem ke vstřícnosti této firmy věříme, že by byli schopni vyřešit i požadavky větších firem. Ostatně programy S4 a S5 jsou tvořeny „na míru“ a podle toho se také odvíjí jejich ceny.

Finance
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Délka testovací doby
  • Měsíční paušál
  • Verze zdarma
9/10

Účetní a ekonomický program Money S3 můžete získat s omezeným počtem agend kompletně zdarma (Money S3 Start) – což se většinou hodí skutečně jen pro vyzkoušení. Ve variantě Mini je k dispozici za 2 490 Kč (bez DPH). Verze Lite, která má rovněž všechny funkce, ovšem omezený počet agend a faktur, je za 4 990 Kč (rovněž bez DPH). A takto bychom mohli pokračovat. Nemá smysl rozebírat zde kompletní ceník společnosti. Ideální je podívat se přímo na webové stránky Money S3 a pročíst si tabulku, kde se snadno dozvíte, co která verze obsahuje a kolik stojí.

Délka testovací doby
30 dní
Měsíční paušál
2490
Verze zdarma
Ano

Pokud zjistíte, že účetní systém Money S3 vám nestačí a potřebujete ekonomický a informační systém S4 nebo dokonce S5, je možné vyzkoušet si přímo na webových stránkách zakliknout své požadavky. Podle toho, co od systému požadujete, se bude odvíjet i cena. Nenajdete tedy v ceníku konkrétní částky, ale zjistíte, jaká cena by byla přímo pro vaši firmu, jak se říká „na míru“.

Tarify

Vzhledem k tomu, že předmětem našeho zájmu je především program Money S3 pro menší firmy a živnostníky, budeme se dále soustředit především na něj. Pokud si chcete program nejprve vyzkoušet a nevadí vám pro začátek omezené limity, většinu modulů si vyzkoušíte v typu Start (Demoverze). Zde máte k dispozici daňovou evidenci, evidenci majetku, pokladnu, fakturaci, mzdy a personalistiku, knihu jízd, zákaznickou podporu a mnoho dalších funkcí, na které se více podíváme níže. Podstatné je vědět, že program je sice zdarma, ale omezí vás na vystavení minimálního počtu faktur, záznamů atd. Zkrátka se Startem si vše jen vyzkoušíte, ale za to se pak můžete lépe rozhodnout, zda se vám v programu pracuje dobře a zda si zaplatíte některou z vyšších verzí.

Money S3 má dále k dispozici verze Mini, Lite, Sklad, Business, Office a Premium. Každá z těchto verzí má pak různé moduly a je jen na klientovi, které moduly ke své práci potřebuje a které využije. Od toho se pak odvíjí i ceny jednotlivých verzí. Např. program Mini nemá podvojné účetnictví, personalistiku nebo skladové hospodářství. Lite je sice má, ale zase nemá neomezený počet dokladů a agend. Záleží tedy na tom, jak velká firma jste a kolik agend hodláte vést.

Doporučujeme Doporučujeme
Ideální program pro malé firmy

Money S3 je účetní program ideální pro živnostníky, společnosti s ručeným omezením a celkově – pro menší firmy. Využijí ho ale i majitelé e-shopů, které jistě nadchne možnost propojení obou systémů.

Funkce
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 10 parametrů:
  • Adresář, kontakty
  • Banka a pokladna
  • Elektronická evidence tržeb (EET)
  • Fakturace
  • Daňová evidence a jednoduché účetnictví
  • Podvojné účetnictví
  • Evidence majetku
  • Kniha jízd
  • Mzdy a personalistika
  • Skladové hospodářství
9/10

Účetní systém Money S3 je vytvořen tak, aby byl ryze praktický. Nehledejte žádné ohromující grafické stránky. Jedná se o účetní a ekonomický systém s běžnou grafickou úpravou, která se snaží o co největší přehlednost. Oceňujeme, že jsou přehledně rozděleny karty účetnictví, skladu, servisu, analýz atd. V každé kartě v horní liště ihned vidíte možnosti, týkající se různých oblastí – banka, výpisy z účtu, příkazy k úhradě atd. Po levé straně ve sloupci pak vidíte, oblíbené položky, které jako firma nejvíce využíváte. Rychle si tak můžete vyfiltrovat např. vystavené či přijaté faktury a další dokumenty, které vás zajímají. Urychlí to práci a nemusíte dlouho hledat, kde vygenerované položky najdete.

Ovládání tohoto programu je poměrně jednoduché, ovšem je potřeba se v něm nejprve zorientovat. Pro někoho, kdo s účetnictvím nemá zkušenosti a v podobném programu nikdy nepracoval, to může být chaotické a složité. Ovšem stačí skutečně jen vědět, co potřebujete kde nastavit pro své podnikání a co vás zajímá. Navíc my jsme testovali variantu Start, která je sice zdarma a má omezené množství dokladů a agend, ale obsahuje všechny dostupné moduly Money S3. To může být matoucí zejména pro malé živnostníky a malé firmy, které řadu z těchto modulů vůbec nepotřebují a nikdy nebudou využívat.

Adresář, kontakty
Ano
Banka a pokladna
Ano
Elektronická evidence tržeb (EET)
Ne
Fakturace
Ano
Daňová evidence a jednoduché účetnictví
Ano
Podvojné účetnictví
Ano
Evidence majetku
Ano
Kniha jízd
Ano
Mzdy a personalistika
Ano
Skladové hospodářství
Ano

V systému Money S3 si můžete vybrat z řady praktických modulů, podle toho, co budete jako firma využívat. Na výběr jsou banka a pokladna, daňová evidence, evidence majetku, fakturace, kniha jízd, mzdy a personalistika, podvojné účetnictví, skladové hospodářství a objednávky. Licenci zakupujete vždy pro jeden počítač, ale kdykoli můžete zakoupit licenci pro další počítače, případně vyšší verzi. V tom případě doplácíte jen rozdíl ceny.

Další funkce
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Napojení na e-shop
  • Hotovostní prodej (kasa)
  • Daně (elektronická podání daňových přiznání)
6/10

Pokud vlastníte e-shop, oceníte jistě možnost propojení systému Money S3 s vaším e-shopem, jenž vám výrazně zjednoduší obchodování. Objednávky i faktury si můžete z e-shopu nechat zasílat rovnou do Money S3. Z e-shopu se dá do Money S3 převést také všechno zboží i s fotkami. Vyřešíte všechny skladové i účetní záležitosti najednou.

Napojení na e-shop
Ano
Hotovostní prodej (kasa)
Ne
Daně (elektronická podání daňových přiznání)
Ne

Maloobchodní prodej

Pokud si potřebujete usnadnit maloobchodní prodej a nechcete už ručně vypisovat doklady, můžete využít modul Prodejna SQL. Získáte tak rychlý a spolehlivý software do pokladního terminálu a prodávat můžete pomocí interních kódu PLU nebo přes čárkové kódy.

Automatizace

Díky automatickému nastavení některých funkcí získáte čas pro své podnikání, aniž byste jej ztráceli administrativou. Např. objednávky, faktury a další doklady se vám z e-shopu přenáší do Money S3 automaticky. Vystavení jiných dokumentů je v Money S3 otázkou pár minut. Samozřejmě je potřeba počítat s tím, že se vám vše nebude dařit takto rychle ihned – pokud tedy nemáte s účetními programy předchozí zkušenost. Díky přehlednosti programu se však zorientujete poměrně rychle.

Tip Tip
Sestavte si program na míru

Money S3 můžete sestavit na míru přesně vaší firmě. Záleží jen na vás, které moduly nejvíce využijete. Neplaťte zbytečně za nevyužité funkce.

Podpora
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • Kontaktní formulář/e-mail
  • On-line konzultace
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
9.3/10

Účetní program Money S3 i jeho vyšší varianty patří firmě Solitea. Tato firma má poměrně dobře vyřešené zákaznické centrum, kde snadno dohledáte telefonické kontakty pro konkrétní záležitosti, kontaktní formuláře či e-maily atd. Využít můžete samozřejmě i on-line konzultace, nebo můžete navštívit pracovníky přímo na pobočce v Brně.

Telefon
Ano
Kontaktní formulář/e-mail
Ano
On-line konzultace
Ano
Pobočky
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Odpovědi
9/10

My jsme zvolili komunikaci pomocí e-mailu. Odpovědi jsme dostali cca do 12 hodin. Byly poměrně výstižné, ovšem ne kompletní. Jedna odpověď chyběla zcela. Přesto jsme s podporou celkem spokojení.

Pozor Pozor
Náročnější na pochopení

Pozor si dejte na prostředí programu, které může být náročnější na obsluhu a pochopení, co který modul obsahuje. Zkušení účetní se jistě zorientují rychleji. Nováčkům to bude nejspíš chvíli trvat.

Nápověda
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • FAQ
  • Videonávody
  • Semináře a školení
  • Pomohou s instalací
  • Pomohou při práci v systému
  • Pomohou vybrat variantu
  • Příručky ke stažení
8.5/10

Ke snadnějšímu pochopení mohou pomoci i video-návody. Marně jsme na stránkách Money S3 i na stránkách zákaznické podpory Solitea hledali nejčastější otázky a odpovědi. Pro ty, kteří dávají přednost školení či seminářům jsou v nabídce i tyto možnosti. Záleží jen na tom, co si konkrétní jedinec či firma vybere, ať už pro sebe, nebo pro své zaměstnance.

FAQ
Ne
Videonávody
Ano
Semináře a školení
Ano
Pomohou s instalací
Ano
Pomohou při práci v systému
Ano
Pomohou vybrat variantu
Ano
Příručky ke stažení
Ano

Konzultanti a poradci, ať už na telefonu, e-mailu, on-line chatu nebo Skypu vám poradí nejen s výběrem nejvhodnější varianty Money S3 případně některého nadstandardního systému, ale také s instalací programu a s prací v systému. Nemusíte se tedy bát, že se pustíte do něčeho, s čím si později nebudete vědět rady.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!