EnglishMe Recenze EnglishMe Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

3. 10. 2017

Stručně/vhodné pro

Aplikace EnglishMe! nabízí rozsáhlou databázi testů na rozličná témata, propracované vysvětlivky gramatiky a chytrý software na učení vlastních slovíček. Oproti starším verzím je nyní učení v této aplikaci téměř hrou. Nudné testy se proměnily v zábavnou aktivitu, při které se učíte angličtinu mnohem lehčeji, než dřív. Aplikace EnglishMe! pochází z dílny HelpForEnglish.cz a využívá jejich rozsáhlé databáze učebních materiálů a testů. Milovníci zmíněného vzdělávacího webu též ocení i férovou cenu 1490 Kč /rok.

Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení všech 34 parametrů:
  • Sleva?
  • Verze zdarma
  • Cena
  • Neomezená doba studia
  • Možnost koupit všechny úrovně
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Nadstardní interaktivní funkce
  • Škola hrou
  • Možnost výběru obtížnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Specializované kurzy
  • Příprava na FCE či CAE
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Jde spustit na mobilu a tabletu?
  • Funguje offline?
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Online chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
Hodnocení redakce
hodnoceno 34 parametrů
7.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 43x Přidat hodnocení
4.1/5
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Sleva?
  • Verze zdarma
  • Cena
  • Neomezená doba studia
  • Možnost koupit všechny úrovně
8.3/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Nadstardní interaktivní funkce
  • Škola hrou
8/10
Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Možnost výběru obtížnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Specializované kurzy
  • Příprava na FCE či CAE
7.7/10
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Jde spustit na mobilu a tabletu?
  • Funguje offline?
7.1/10
Celkové skóre 6.2/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
6.2/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Online chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
5/10

Výhody

  • Cvičení gramatiky, vysvětlivky a procvičování slovíček
  • Vše velmi dobře zpracované
  • Svoboda ve tvorbě vlastní výuky

Nevýhody

  • Nástroj nemá tak propracované metody “speakingu” jako některé námi recenzované platformy

Finance
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Sleva?
  • Verze zdarma
  • Cena
  • Neomezená doba studia
  • Možnost koupit všechny úrovně
8.3/10

Englishme Cena

Nástroj si máte možnost po dobu 7 dní zdarma otestovat a pokud se vám zalíbí, můžete si jej pořídit za 1490 Kč ročně. Samozřejmě pokud se vám nechce vydávat takovou částku najednou, máte možnost zkusit i kratší období. EnglishMe! se dá pořídit už od 540 Kč na tři měsíce, nebo 920 Kč na šest měsíců. Jak si ale jistě sami spočítáte, roční předplatné je nejvýhodnější. Za tuto cenu máte přístup ke všem jazykovým úrovním a cvičebním metodám, které English Me nabízí, bohužel vždy jen po dobu, na jakou jste si službu předplatili. To je oproti jiným kurzům nevýhoda, protože i když za jiný kurz zaplatíte třeba více, máte možnost vracet se ke kurzu doživotně. To EnglishMe! neumožňuje.

Sleva?
Ne
Verze zdarma
Verze, díky které si můžete otestovat, zda vám bude vyhovovat právě tento kurz/portál. Přístupná jen po určitou dobu - např. 30 dní.
Ano
Cena
1490 / rok
Neomezená doba studia
Verzi můžete studovat neomezenou dobu a kdykoli se k ní vrátit a opakovat si lekce, slovíčka apod.
Ne (1 rok)
Možnost koupit všechny úrovně
Víte, že chcete vystudovat jazyk komplexně, ve všech úrovních? Neplaťte je zvlášť, ale vyřešte platbu za všechny úrovně najednou.
Ano
Pozor Pozor
Pozor na předplatné

Přístup do aplikace EnglishMe! budete mít pouze po omezenou dobu – po dobu vašeho předplatného. Pokud se budete chtít později ke studiu vrátit, musíte předplatné obnovit.

Učební metody
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Nadstardní interaktivní funkce
  • Škola hrou
8/10

Englishme Ucebni Metody

Kdo se někdy pokoušel učit anglicky na internetu, možná už narazil na vzdělávací web HelpForEnglish.cz. Jde o spolehlivý zdroj materiálů pro výuku jazyků. Nyní si představte tento web jako webovou aplikaci. Přesně to je aplikace EnglishMe!. Metody sice nejsou tolik interaktivní a připomínají klasické školní testy, ale i tak se jejich poslechem, psaním i procvičováním gramatiky hodně naučíte. EnglishMe! nabízí kvalitní studium gramatiky, čtení a psaní textu, a samozřejmě nechybí ani poslech. Co nám chybělo, byla větší možnost naučit se kvalitně anglicky mluvit. Chápeme, že poslechem se lze naučit hodně, ale praxe v mluvení je určitě lepší.

Co je velkou výhodou, je práce aplikace s vašimi studijními výsledky. Pokud vám ještě něco dostatečně nejde, aplikace tomu přizpůsobí obsah dalších testů tak, abyste si problematické části procvičovali co nejvíce.

Listening / Poslech
Zvukové záznamy umožňující poslouchat mluvenou angličtinu a porozumět jí.
Ano
Speaking / Mluvení
Lekce zaměřené na to, jak vy sami anglicky mluvíte a vyslovujete.
Ne
Reading / Čtení
Lekce zaměřené na čtení a správné porozumění anglického textu.
Ano
Writing / Psaní
Lekce zaměřené na správné složení slov v anglické větě a na schopnost vyjadřovat se srozumitelně a gramaticky správně v anglicky psaném textu.
Ano
Nadstardní interaktivní funkce
Různé druhy cvičení, možnost doplňovat, spojovat, mluvit i poslouchat.
Ano
Škola hrou
Studium formou variabilních hravých cvičení - doplňování, srovnávání, videolektor apod.
Ano

Rozsah výuky
Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Možnost výběru obtížnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Specializované kurzy
  • Příprava na FCE či CAE
7.7/10

Platforma vyčnívá z řady recenzovaných webových aplikacích v tom, že s nákupem obdržíte všechny jazykové úrovně v jednom balení. Nejedná se o ucelený systém, nýbrž o poměrně volnou výuku s důrazem na individualitu. Například je možno si procvičovat naprosto jakákoli slovíčka dle vlastního výběru.

Nezáleží tedy na tom, zda jste na úrovni A1 či A2 – tedy začátečník, nebo už toho v anglickém jazyce zvládáte více. Všechny jazykové úrovně si zde najdou to své.

Co u EnglishMe! nenajdete, jsou specializované jazykové kurzy (např. obchodní angličtina, angličtina pro strojaře, investory, designéry atd.). Nenajdete tady ale ani cílenou přípravu na speciální zkoušky FCE a CAE. Samozřejmě procvičováním a studiem v této aplikaci se na ně připravit můžete. Cílené testy a zkoušky tu však nehledejte.

Možnost výběru obtížnosti
Kurz vám umožní automaticky, dle vašeho výběru zvolit obtížnost studia. Je rozčleněn dle obtížnosti, ideálně na jednotlivé úrovně podle oficiálního Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (SERR)
Ano
A1
Úplný začátečník, Beginner
Ano
A2
Začátečník, Elementary
Ano
B1
Mírně pokročilý, Intermediate English
Ano
B2
Středně pokročilý, Upper-Intermediate English
Ano
C1
Pokročilý, Advanced English
Ano
C2
Expert, Proficiency English
Ano
Specializované kurzy
Kurzy zaměřené na určité oblasti - např. obchodní angličtina, angličtina pro právníky, pro strojírenství, pro elektroenergetiku, nebo např. příprava na maturitní zkoušky apod.
Ne
Příprava na FCE či CAE
FCE - Cambridge English First, nejčastější zkouška, která dokazuje, že jste schopni v anglickém jazyce nezávisle pracovat nebo studovat. CAE - Cambridge English Advanced - vysoká jazyková kvalifikace dokazující velmi dobrou úroveň angličtiny. Vyhledávaná zaměstnavateli i univerzitami.
Ne
Tip Tip
Tip

Pokud hledáte kurz angličtiny přesně pro české studenty, nemůžete si zvolit lépe! EnglishMe! se soustředí přesně na problémy, které může mít při studiu cizího jazyka český student a přizpůsobuje tomu výuku.

Kompatibilita
Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Jde spustit na mobilu a tabletu?
  • Funguje offline?
7.1/10

Ať už se chcete učit na tabletu, notebooku či telefonu, EnglishMe! vám vyjde vstříc. Jde o webovou aplikaci, která funguje on-line. Off-line zatím bohužel spustit nelze.  Pokud byste si raději stáhli mobilní aplikaci, budete ji hledat marně. Musíte se spokojit s tím, že si ji v mobilních zařízeních budete pouštět v prohlížeči, což však není velký problém. Aplikace i tak funguje dobře. Nevýhodou však je, že pokud byste chtěli studovat třeba při cestě do práce či do školy, třeba v autobusu, musíte využít svá mobilní data.

Webová aplikace
Kurz můžete spustit ve webové aplikaci, kterou lze stáhnout do PC.
Ano
Mobilní aplikace
Kurz lze studovat v aplikaci, kterou stáhnete do svého mobilního telefonu nebo tabletu.
Ne
Jde spustit na PC?
Kurz je možné spustit v PC i bez nutnosti stahovat aplikaci.
Ano
Jde spustit na mobilu a tabletu?
Kurz je možné spustit na mobilním telefonu či tabletu, aniž by bylo nutné stahovat aplikaci.
Ano
Funguje offline?
Kurz je možné studovat kdykoli a kdekoli, i bez připojení k internetu.
Ne

Jednoduchost
Celkové skóre 6.2/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
6.2/10

Ačkoli design působí lehce zastaralým dojmem, na funkčnost a efektivitu učení to nemá vliv. Po chvíli práce se systémem si osvojíte, jak s ním pracovat. Důležité pro vás je horní menu, kde přepínáte mezi jednotlivými učebními metodami. Dobré je také vědět, že kolonka vpravo u každého testu znázorňuje jeho obtížnost. Nenajdete zde žádného průvodce a je proto důležité si přijít na vlastní systém a učební rutinu.

Výhodu představuje jakýsi motivační program, který vás díky vašim úspěchům posouvá dál a dává vám chuť ve studiu pokračovat. Navíc – jak už jsme zmínili výše – pokud vám něco nejde, program rychle vyhodnotí výsledky vašich testů a předkládá vám v dalších cvičeních právě pro vás problematickou tematiku k lepšímu procvičení.

Intuitivní ovládání
Aplikaci i úkoly v kurzu ovládáte automaticky, bez složitého studování návodů.
Ano
Video průvodce
Videa, která vám usnadní orientovat se v kurzu či aplikaci.
Ne
Motivační program
Program, který vás pobízí k vyšším výkonům a motivuje vás, abyste postupovali ve svém studiu snadněji a s radostí.
Ano
Vysvětlivky
Program, který vás pobízí k vyšším výkonům a motivuje vás, abyste postupovali ve svém studiu snadněji a s radostí.
Ano

Podpora
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Online chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
5/10

Co má EnglishMe! poněkud nedostatečné, je podpora klientů. Telefonní kontakt jsme na ně hledali marně a nemají ani on-line chat pro rychlé dotazy. Spojit se s nimi můžete pomocí kontaktního formuláře, nebo přímo přes e-mail.

Telefon
Ne
E-mail/kontaktní formulář
Ano
Online chat
Ne
Odpověď do 24 hodin
Ano
Odpovědi
7/10

My jsme zvolili e-mailovou komunikaci a jsme vcelku spokojení. Odpověděli během 6 hodin, bohužel ne všechny naše otázky byly zodpovězeny. A odpovědi, které jsme dostali, byly poměrně strohé. Z podpory klientů jsme tedy poněkud zklamaní.

Není ENglishMe ten pravý šálek tea pro vás? Podívejte se na naše srovnání kurzů angličtiny online


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností

English me jsem využívala několik let a byla jsem spokojená. I s tím, že každý rok byla cena trochu nižší než počáteční. Také jsem, až na letošní rok, dostala vždy upozornění, že mi končí předplatné a spoléhala jsem na to. Ovšem letos jsem se teď v prosinci pokusila přihlásit a bylo mi oznámeno, že mé předplatné skončilo před asi 10 dny. A bylo mi nabídnuto další, ale za cenu , která platí pro nové členy. Kredit z minulého roku je tím pádem fuč. No, měla jsem to hlídat, ale ani bych nevěděla, kolik bych měla zaplatit. To vždy bylo se všemi údaji v každoročním upozornění. Mrzí mě to, program je fajn, líbil se mi. Ale už to nebudu zkoušet.

Hodnocení - 3
Anonymous
4. 12. 2020

Zkoušel jsem pracovat s aplikací jako učitel a musím konstatovat, že za tu cenu se využití Englishme rozhodně nevyplatí. Jsou k dispozici jiné zdroje (online podpory k učebnicím, Duolingo, atd.), které jdou dynamičtěji využít při výuce. Englishme působí kostrbatě, neflexibilně a obsah je vhodný spíše k samostudiu, než jako podpůrný materiál pro výuku.

Hodnocení - 3
Anonymous
5. 10. 2020