DuoLingo Recenze DuoLingo Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

3. 10. 2017

Stručně/vhodné pro

DuoLingo je trochu jiná aplikace, než všechny ostatní námi recenzované. Základy cizího jazyka se s touto aplikací naučíte s přehledem. Aplikace je velmi kvalitně vytvořená a učení cizího jazyka vás bude s touto aplikací vyloženě bavit. Pokud je ovšem vaším cílem nějaký certifikát z daného jazyku, doporučujeme se porozhlédnout po jiných námi recenzovaných kurzech.

Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení všech 33 parametrů:
  • Verze zdarma
  • Cena
  • Neomezená doba studia
  • Možnost koupit všechny úrovně
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Nadstardní interaktivní funkce
  • Škola hrou
  • Možnost výběru obtížnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Specializované kurzy
  • Příprava na FCE či CAE
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Jde spustit na mobilu a tabletu?
  • Funguje offline?
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Online chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
Hodnocení redakce
hodnoceno 33 parametrů
7.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 135x Přidat hodnocení
3.3/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Verze zdarma
  • Cena
  • Neomezená doba studia
  • Možnost koupit všechny úrovně
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Nadstardní interaktivní funkce
  • Škola hrou
10/10
Celkové skóre 4.4/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Možnost výběru obtížnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Specializované kurzy
  • Příprava na FCE či CAE
4.4/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Jde spustit na mobilu a tabletu?
  • Funguje offline?
10/10
Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
8.2/10
Celkové skóre 2/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Online chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
2/10

Výhody

  • Aplikace je zábavná, šikovně motivuje k výuce a dokáže upoutat pozornost
  • DuoLingo můžete používat jako webovou i mobilní aplikaci
  • Láká procvičovat si angličtinu každou volnou chvilku – učebnici si nosíte jednoduše v mobilu
  • Začít můžete zcela od základů, nebo si udělat rozřazovací test

Nevýhody

  • Úroveň se určuje rozřazovacím testem. Nelze si vybrat.
  • Výuka cizích jazyků končí u mírně pokročilé.

Finance
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Verze zdarma
  • Cena
  • Neomezená doba studia
  • Možnost koupit všechny úrovně
10/10

Duolingo Premium Plan Vyuky

Duolingo ve verzi zdarma velmi obstojně pokryje vaše požadavky pro kurz cizího jazyka. Zdarma máte neomezený přístup do aplikace, slovíčka, procvičování gramatiky, zábavné testy a hry, při nichž se učíte. Nechybí vyhodnocení a motivační program. Obtěžovat vás však mohou reklamy. Verze zdarma má i další úskalí…

Pokud budete chtít pokročilejší lekce jazyků (angličtinaněmčinašpanělština,…), jestliže chcete verzi bez reklam nebo chcete studovat i offline, je už vhodné promyslet investici a zaplatit si prémiovou verzi. Cena není nijak závratná – 6,99 USD za měsíc. Předplatné můžete platit pouze tak dlouho, jak budete potřebovat.

Verze zdarma
Verze, díky které si můžete otestovat, zda vám bude vyhovovat právě tento kurz/portál. Přístupná jen po určitou dobu - např. 30 dní.
Ano
Cena
0 Kč / 147 Kč
Neomezená doba studia
Verzi můžete studovat neomezenou dobu a kdykoli se k ní vrátit a opakovat si lekce, slovíčka apod.
Ano
Možnost koupit všechny úrovně
Víte, že chcete vystudovat jazyk komplexně, ve všech úrovních? Neplaťte je zvlášť, ale vyřešte platbu za všechny úrovně najednou.
Ano
Tip Tip

Chcete, aby vás učení angličtiny opravdu bavilo? Abyste se k němu s chutí vraceli každou volnou chvilku? Pak pro vás bude DuoLingo ideálním řešením, protože co se týká zábavnosti, je skutečně návykové.

Učební metody
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Nadstardní interaktivní funkce
  • Škola hrou
10/10

Duolingo Vyuka

V aplikaci DuoLingo můžete trénovat naprosto vše. Od gramatiky až po mluvení. Lekce jsou velmi intuitivně postavené a učení se cizího jazyka je díky tomu opravdu hrou. Napomáhají tomu i animované postavičky, které vás celým kurzem doprovázejí. Najdete tady tématicky rozřazené kapitoly – oblečení, zvířata apod., ale i záložky, časy apod. Každá lekce vás naučí nová slovíčka a procvičí s vámi novou gramatiku, čtení textu, poslech textu atd. Navíc ani nemáte pocit, že se učíte a že je takové studium cizího jazyka náročné.

Listening / Poslech
Zvukové záznamy umožňující poslouchat mluvenou angličtinu a porozumět jí.
Ano
Speaking / Mluvení
Lekce zaměřené na to, jak vy sami anglicky mluvíte a vyslovujete.
Ano
Reading / Čtení
Lekce zaměřené na čtení a správné porozumění anglického textu.
Ano
Writing / Psaní
Lekce zaměřené na správné složení slov v anglické větě a na schopnost vyjadřovat se srozumitelně a gramaticky správně v anglicky psaném textu.
Ano
Nadstardní interaktivní funkce
Různé druhy cvičení, možnost doplňovat, spojovat, mluvit i poslouchat.
Ano
Škola hrou
Studium formou variabilních hravých cvičení - doplňování, srovnávání, videolektor apod.
Ano

Velkou výhodou je, že začít můžete buď od úplných základů – pokud jste skutečně angličtinu nikdy nestudovali, nebo si udělat rozřazovací test, který vám doporučí lekce, kterými máte začít, abyste se začali okamžitě ve svém vzdělávání posouvat dál. Opakování je sice matka moudrosti, ale není nutné to přehánět. K rozřazovacímu testu se dostanete až ve chvíli, kdy si vytoříte účet a přihlásíte se do něj.

K učení vás bude lákat motivační program, který je nastaven tak, jako byste ve skutečnosti hráli nějakou online hru. A vy ji vlastně hrajete, posouváte se dál, plníte úkoly, získáváte vyznamenání – lingoty, v horní liště v motivu ohýnků vidíte, kam už jste došli atd. Pokud bychom museli na něco u DuoLingo upozornit, pak je to návykovost. Můžeme skutečně potvrdit, že odtrhnout se je někdy vážně těžké.

Rozsah výuky
Celkové skóre 4.4/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Možnost výběru obtížnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Specializované kurzy
  • Příprava na FCE či CAE
4.4/10

DuoLingo-nabidka

Díky DuoLingu se můžete naučit obstojně ovládat angličtinu, němčinu, španělštinu, francouzštinu či jakýkoli jiný jazyk. Ať už psát, číst, poslouchat a nebo mluvit. Nicméně pokud je vaším cílem zvládnout jazyk skutečně na vysoké úrovni, pak v určitém momentě nejspíše narazíte na strop, kdy vás DuoLingo již nebude posouvat.

Možnost výběru obtížnosti
Kurz vám umožní automaticky, dle vašeho výběru zvolit obtížnost studia. Je rozčleněn dle obtížnosti, ideálně na jednotlivé úrovně podle oficiálního Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (SERR)
Ne (od základu nebo dle testu)
A1
Úplný začátečník, Beginner
Ano
A2
Začátečník, Elementary
Ano
B1
Mírně pokročilý, Intermediate English
Ano
B2
Středně pokročilý, Upper-Intermediate English
Ano
C1
Pokročilý, Advanced English
Ne
C2
Expert, Proficiency English
Ne
Specializované kurzy
Kurzy zaměřené na určité oblasti - např. obchodní angličtina, angličtina pro právníky, pro strojírenství, pro elektroenergetiku, nebo např. příprava na maturitní zkoušky apod.
Ne
Příprava na FCE či CAE
FCE - Cambridge English First, nejčastější zkouška, která dokazuje, že jste schopni v anglickém jazyce nezávisle pracovat nebo studovat. CAE - Cambridge English Advanced - vysoká jazyková kvalifikace dokazující velmi dobrou úroveň angličtiny. Vyhledávaná zaměstnavateli i univerzitami.
Ne

Podívejme se společně především na angličtinu, neboť ta je předmětem této recenze. DuoLingo vám umožní studovat angličtinu od základů, tedy od úrovně A1, až po úroveň B2. V podstatě je vhodná pro úplné či mírně pokročilé začátečníky. Pokud se ale chcete dostat ve studiu dál, nebo už jste na úroveň B2 dosáhli. bude potřeba podívat se po jiných kurzech. Vybrat si můžete třeba z námi testovaných kurzů, které jsme za vás vyzkoušeli a ohodnotili.

Pokud je vaším cílem získat o svých znalostech anglického jazyka nějaké osvědčení či diplom, zde je nenajdete. DuoLingo neposkytuje žádné doklady o absolvování kurzu a ani nemá v nabídce žádné specializované kurzy, které by vás připravily třeba na zkoušky typu FCE nebo CAE. Nenajdete tady ani kurzy pro obchodníky, designéry apod., jako v nabídce OnlineJazyky.cz.

DuoLingo zkrátka představuje ideální nástroj, jak se naučit základy angličtiny, nebo jak si je procvičovat a rozšiřovat si znalosti a slovní zásobu do úrovně B2.

Kompatibilita
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Jde spustit na mobilu a tabletu?
  • Funguje offline?
10/10

Duolingo Kompatibilita

V kompatibilitě DuoLingo opravdu vyniká. Ať už máte PC nebo Mac, či jakýkoliv mobilní operační systém, všude můžete na něm DuoLingo využívat. Vaše platforma na učení jazyků je tak vždy s vámi, třeba i na cestách.

DuoLingo nabízí učení online v počítači, ale i v mobilní aplikaci (pro Android i iOS). Vaše “učebnice” cizího jazyka tak může být neustále s vámi a vy se můžete do procvičování pustit i ve volných chvilkách, o školní přestávce, při čekání na vlak nebo při jízdě autobusem.

Webová aplikace
Kurz můžete spustit ve webové aplikaci, kterou lze stáhnout do PC.
Ano
Mobilní aplikace
Kurz lze studovat v aplikaci, kterou stáhnete do svého mobilního telefonu nebo tabletu.
Ano
Jde spustit na PC?
Kurz je možné spustit v PC i bez nutnosti stahovat aplikaci.
Ano
Jde spustit na mobilu a tabletu?
Kurz je možné spustit na mobilním telefonu či tabletu, aniž by bylo nutné stahovat aplikaci.
Ano
Funguje offline?
Kurz je možné studovat kdykoli a kdekoli, i bez připojení k internetu.
Ano

Jednoduchost
Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
8.2/10

Ovládání této jazykové aplikace je velmi intuitivní a i bez videoprůvodce se v něm vyznáte. Jak už jsme zmínili, DuoLingo má svůj motivační program, který vás “nutí” k vyšším výkonům a časté návštěvě. Dále v DuoLingu naleznete vysvětlivky, které vám pomohou s hladkým průchodem celé aplikace, takže nemusíte nikde tápat a přemýšlet, jak studium spustit, nebo jak pokračovat dál. Ostatně, i kdyby tyto vysvětlivky nebyly, DuoLingo má natolik intuitivní ovládání, že je okamžitě pochopíte.

Intuitivní ovládání
Aplikaci i úkoly v kurzu ovládáte automaticky, bez složitého studování návodů.
Ano
Video průvodce
Videa, která vám usnadní orientovat se v kurzu či aplikaci.
Ne
Motivační program
Program, který vás pobízí k vyšším výkonům a motivuje vás, abyste postupovali ve svém studiu snadněji a s radostí.
Ano
Vysvětlivky
Program, který vás pobízí k vyšším výkonům a motivuje vás, abyste postupovali ve svém studiu snadněji a s radostí.
Ano

Podpora
Celkové skóre 2/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Online chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
2/10

Jestli nás v něčem DuoLingo vyloženě zklamalo, pak je to jejich podpora. Nenajdete zde žádný telefon, na který byste v případě potřeby rychlé rady zavolali, ani online chat. K dispozici máte Centrum nápovědy DuoLingo, kde se můžete optat komunity, nebo odeslat formulářem zprávu o chybách. K dispozici jsou i dvě e-mailové adresy, ovšem jedna je určena novinářům a druhá těm, co se chtějí stát partnery DuoLinga.

Telefon
Ne
E-mail/kontaktní formulář
Ano
Online chat
Ne
Odpověď do 24 hodin
Ne
Odpovědi
0/10

My jsme učinili několik pokusů, jak se s nimi spojit, ale bylo to marné. Nedostali jsme jedinou odpověď na naše otázky. Klientskou podporu Duolingo tak musíme hodnotit zcela negativně.

Pokud vás Duolingo nezaujalo jako aplikace pro výuku angličtiny online, podívejte se na naše srovnání Angličtiny online.

Doporučujeme Doporučujeme

Pokud vás Duolingo nezaujalo jako aplikace pro výuku angličtiny online, podívejte se na naše srovnání jazykových kurzů.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

12 zkušeností

například když je tam i eat meal a che to po vás abyste to převedli do čestiny a nápíšete tam jjá jím maso tak vám to řekne že to je blbě protože jste tam napsali já a takhle se mi to děje furt a je tam mnoho dalších problému například jsem z čestiny do aj napsal jsem to dobře a ono mi to dalo špatně a nebo když tam udělám chybu tak se mi často ani neukáže co jsem udělal špatně 1%10

Hodnocení - 3
proč je duolingo špatné
11. 2. 2022

Duolingo dělám od roku 2018, nikdy jsem si na něj nestěžovala, až teď. Podle mě se až dryáčnickým způsobem snaží donutit uživatele, aby přešli na placenou verzi. Kdo nedělá rychlostní lekce, za které se platí nasbíranými „drahokamy“, propadne se v žebříčku. Drahokamy brzy dojdou a je třeba je dokoupit za peníze nebo si duo předplatit. Navíc se mi stalo, že se nasbírané drahokamy náhle smrskly na desetinu počtu. Uvažuji o změně.

Hodnocení - 3
Nakonec mě zklamalo
25. 10. 2021

Duolingo má výhodu že je velmi dobře vytvořená jak mobilní aplikace, tak i normálně přes internet. Pro člověka který se chce naučit tak ten se naučí.Líbí se mi že se začíná angličtinou – to je dneska lingua franca anebo česky univerzální jazyk pro komunikaci se světem.
Bez angličtiny se dnes člověk neobejde a máte ji všude. Proto kdo se chce učit anglicky doporučuji – DUOLINGO.

Hodnocení - 3
Anonymous
21. 4. 2021

Právě jsem dokončila strom dovedností. Dostala jsem se do diamantové ligy. Dá se ještě pokračovat v bezplatné verzi?

Hodnocení - 3
Miroslava P548110
8. 3. 2021

Žebříček je tam pro všechny a napořád…nějak nechápu, co Vám brání pokračovat v procvičování (když Vám to nejde, jak píšete) a nehledět při tom na to, na kolikátém místě jste…liga nemá vliv na učební text, ani na jeho obtížnost, ta je tam jen pro motivaci k učení…

Hodnocení - 3
Odpověď pro M. Černákovou
3. 2. 2021

Duolingo je nejlepší aplikace na učení cizích jazyků!!!

Hodnocení - 3
Anonymous
29. 1. 2021

Snad jediná klika že je to zadarmo. Některé překlady přímo imbecilní. Často se stává že než začnu mluvit už vyskočí že je to špatně aniž bych cokoliv řekl. Kdybych to měl platit tak je to na zabití.

Hodnocení - 3
Platit ne
25. 1. 2021

Zkoušela jsem si dlouhodobě Duolingo. dnes jsem zjistila, že se mi duolingo neotevře. Co se stalo?

Hodnocení - 3
Anonymous
25. 11. 2020

od listopadu 2014 se učím písemnou formou angličtinu. Jde mi to ztuha, je mi 77 let. Vtáhlo mně to do soutěže a skončila jsem v diamantové lize. Když jsem ubrala, spadla jsem níž, znovu jsem se ocitla v diamantové lize a chci z této soutěže vystoupit.Chci si jen tak nezávazně a nesoutěžně i nadále opakovat a procvičovat. Jak tedy ukončit soutěžení? Mirka Černáková

Hodnocení - 3
recenze
24. 11. 2020

Duolingo je fajn. Vtáhlo mně to do soutěžního žebříčku, skončila jsem v diamantové lize a teď nevím, jak z toho vystoupit. Když jsem ubrala, spadla jsem do nižší ligy, znovu jsem se vrátila do diamantové, no a co dál? Je mi 77 let a jde mi to ztuha. Dělám ještě pořád chyby. Chci pokračovat v opakování a procvičování ale bez soutěže. M. Černáková

Hodnocení - 3
Anonymous
24. 11. 2020

KoupilaJsem si verzi bez reklam platila jsem měsíčně a dokončila všechny úrovne. Učení pomocí aplikace mě velmi bavilo a ráda bych pokračovala dál existuje prosím nějaké pokračování děkuji Petra

Hodnocení - 3
Duolingo pokračování
12. 10. 2020

Zkoušela jsem si dlouhodobě Duolingo. Moc mě to bavilo a dnes ráno jsem zjistila, že se mi duolingo neotevře. Co se stalo?

Hodnocení - 3
JANA BÍLKOVÁ
23. 8. 2019