Novakid Recenze Novakid Recenze

Vydáno: 22. 4. 2024

Aktualizováno: 22. 4. 2024

Shrnutí recenze

Novakid je online kurz angličtiny pro děti od 4 do 12 let. Nabízí různé úrovně vzdělání podle testů Cambridge English YLE Starter, Movers and Flyers. Rodiče mohou dětem předplatit lekce na 3, 6 nebo 12 měsíců. Největší výhodou této výuky je plánování individuálních online lekcí s rodilými mluvčími, kteří mají na starosti vždy jen jedno konkrétní dítě. Mohou na něj tak plně soustředit svou pozornost. Děti baví studium formou her a konverzace, a učí se tak naprosto přirozenou cestou. Hodnocení rodičů na Novakid jsou veskrze pozitivní.

Celkové skóre 8.1/10 se skládá z hodnocení všech 34 parametrů:
  • Sleva?
  • Verze zdarma
  • Cena
  • Neomezená doba studia
  • Možnost koupit všechny úrovně
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Nadstardní interaktivní funkce
  • Škola hrou
  • Možnost výběru obtížnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Specializované kurzy
  • Příprava na FCE či CAE
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Jde spustit na mobilu a tabletu?
  • Funguje offline?
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Online chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
Hodnocení redakce
hodnoceno 34 parametrů
8.1/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 4x Přidat hodnocení
2/5
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Sleva?
  • Verze zdarma
  • Cena
  • Neomezená doba studia
  • Možnost koupit všechny úrovně
8.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Nadstardní interaktivní funkce
  • Škola hrou
10/10
Celkové skóre 2.2/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Možnost výběru obtížnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Specializované kurzy
  • Příprava na FCE či CAE
2.2/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Jde spustit na mobilu a tabletu?
  • Funguje offline?
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Online chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
10/10

Výhody

  • Individuální výuka pro děti
  • Vhodné od 4 do 12 let
  • Kurzy s rodilými mluvčími
  • Učení formou hry
  • Rodičovská kontrola
  • Certifikáty se zhodnocením vzdělání dětí

Nevýhody

  • Nenajdete zde klasické rozdělení úrovní znalosti anglického jazyka, jako u výuky pro dospělé (A1, A2, B1 atd.)

Individuální výuka angličtiny online pro děti od 4 do 12 let

Zkušenosti s angličtinou pro děti Novakid

Abychom se nespoléhali jen na naše osobní testování Novakid, podívali jsme se i na to, jak hodnotí tuto angličtinu pro děti další rodiče. Když si otevřete přímo web Novakid, najdete tam samozřejmě spoustu pozitivních hodnocení. Na to jsme však nespoléhali. My jsme si prověřili web na více fórech. Většina hodnocení je ale opravdu jen pozitivní. 

Novakid Hodnoceni

Např. na Google Play, kde se dá Novakid  stáhnout v podobě aplikace, je hodnocení uživatelů 4,7. Lidé si zde chválí nejen aplikaci jako takovou, ale i výuku. K té zpravidla nejsou žádné negativní komentáře, jen jeden uživatel měl pocit, že “rodilý mluvčí” neumí dostatečně anglicky. Je tedy otázkou, jací lektoři se do Novakid dostanou. Faktem je, že musí mít určitou praxi výuky dětí a samozřejmě znalostní certifikát. Na to, aby to byl rodilý mluvčí se ale zřejmě tak úplně nehraje. 

Další problém byl s domlouvání lekcí s lektory, kteří jsou mezi uživateli oblíbení, a tak mají neustále plno. To byl ale spíše problém aplikace samotné, neboť přes počítač prý s tím uživatel problém neměl. 

Novakid celkově má výborné hodnocení a děti skvělé výsledky studia. Pokud byste sami hledali různé recenze a hodnocení, zjistíte, že těch negativních je opravdu jen malý zlomek. 

Finance
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Sleva?
  • Verze zdarma
  • Cena
  • Neomezená doba studia
  • Možnost koupit všechny úrovně
8.3/10

Studium angličtiny pro děti Novakid si můžete vyzkoušet nejprve zdarma. Otevře se vám tak úvodní lekce, kde můžete začít zcela od nuly, nebo si vyzkoušet, jakou úroveň angličtiny by se mělo vaše dítě začít učit. Úrovně jsou nastaveny jiným způsobem, než u dospělých. Nečekejte zde rozdělení podle klasifikace od A1 po C2. Tady se řeší především základy anglického jazyka pro děti od 4 let do 14. Důraz je kladen především na komunikaci s rodilým mluvčím. Postupně se ale učí i číst, psát a samozřejmě rozšiřují slovní zásobu. Jednotlivé úrovně jsou však sestavovány podle potřeb dětí, jak si ukážeme níže.

Novakid Cena

Sleva?
Ano
Verze zdarma
Verze, díky které si můžete otestovat, zda vám bude vyhovovat právě tento kurz/portál. Přístupná jen po určitou dobu - např. 30 dní.
Ano
Cena
od 210 Kč za lekci
Neomezená doba studia
Verzi můžete studovat neomezenou dobu a kdykoli se k ní vrátit a opakovat si lekce, slovíčka apod.
Ano
Možnost koupit všechny úrovně
Víte, že chcete vystudovat jazyk komplexně, ve všech úrovních? Neplaťte je zvlášť, ale vyřešte platbu za všechny úrovně najednou.
Ne

Předplatné a jeho cena

Protože se každé dítě učí jinou rychlostí, jsou zde programy včetně platby rozděleny podle doby, na kterou lekce předplácíte. Logicky tak studium funguje pouze po dobu předplatného.  Není zde možnost předplatit si všechny lekce naráz a pak se k nim vracet kdykoliv je potřeba, jako je to u online studia angličtiny pro dospělé (v některých případech).

Předplatné můžete učinit buď na 3 měsíce – v tomto případě se může učinit jen jednorázová platba za všechny tři měsíce. Lekce pak stojí od 245 Kč. V rámci studia jsou pak tři lekce týdně. 

Druhou variantou je předplatné na 6 měsíců, kde už je lekce levnější – od 222 Kč. Lekce mohou být týdně maximálně 3. Tato varianta umožňuje i rozdělení platby do jednotlivých měsíců. Poslední variantou je roční předplatné, kde lekce stojí od 210 Kč a rovněž ji lze rozložit na jednotlivé měsíce. 

Garance kvality

Jak už jsme zmínili, pokud si nejste jisti, zda bude Novakid pro vaše dítě to pravé, je možné vyzkoušet si studium zdarma. Součástí je i zjištění, jakou úroveň angličtiny vaše dítě ovládá – např. pokud už chodí do školy a mají tam angličtinu v rámci výuky. Pokud si studium předplatíte, ale nebudete s ním spokojeni, garantuje Novakid návratnost zaplacené částky do 45 dnů. Jejich cílem tedy jasně bude, aby byla kvalita studia vysoká a vraceli peníze co nejmenšímu počtu klientů. 

Individuální výuka angličtiny online pro děti od 4 do 12 let

Učební metody
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Nadstardní interaktivní funkce
  • Škola hrou
10/10

Novakid bude vaše děti učit angličtinu jedinečným způsobem. Snaží se totiž o to, aby se ji učily jako mateřský jazyk. Od počátku studia komunikují s rodilým mluvčím a trénují si tak poslech i řeč. Zároveň rozšiřují slovní zásobu. Výuka klade důraz na to, aby studium probíhalo zapojením celého těla. Rodilý mluvčí v živé komunikaci učí dítě formou hry, což vede nejen k větší zábavě při učení, ale také k lepší soustředěnosti dětí. Lekce trvají vždy 25 minut, což je ověřená doba, po kterou se zvládnout plně soustředit. Nové informace, slovíčka a dovednosti jim tak lépe “vlezou” do hlavy a hlavně v ní vydrží. 

Novakid Zpusob Vyuky

Dítě se samozřejmě neučí jen mluvit a poslouchat. Postupně, jak rostou úrovně jeho znalostí – a také, zda už začíná ve své škole číst a psát, se učí totéž v angličtině. Vždy však hravou formou, která ho bude bavit. Rodiče mohou samozřejmě být živému studiu přítomni a dohlížet tak na své potomky během učení. Zároveň získávají výstupy, kde zjistí, jak se jejich dítě vzdělává, v čem pokročilo a co mu třeba ještě dělá problém.

Novakid Hodnoceni Novakid Ucet

Listening / Poslech
Zvukové záznamy umožňující poslouchat mluvenou angličtinu a porozumět jí.
Ano
Speaking / Mluvení
Lekce zaměřené na to, jak vy sami anglicky mluvíte a vyslovujete.
Ano
Reading / Čtení
Lekce zaměřené na čtení a správné porozumění anglického textu.
Ano
Writing / Psaní
Lekce zaměřené na správné složení slov v anglické větě a na schopnost vyjadřovat se srozumitelně a gramaticky správně v anglicky psaném textu.
Ano
Nadstardní interaktivní funkce
Různé druhy cvičení, možnost doplňovat, spojovat, mluvit i poslouchat.
Ano
Škola hrou
Studium formou variabilních hravých cvičení - doplňování, srovnávání, videolektor apod.
Ano

Rozsah výuky
Celkové skóre 2.2/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Možnost výběru obtížnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Specializované kurzy
  • Příprava na FCE či CAE
2.2/10

V nabídce lekcí sice nenajdete klasické rozdělení úrovní studia podle evropského standardu CEFR (Tedy od úrovně A1 po C2), ale programy jsou podle nich vytvářeny. Výukové programy tak odpovídají testům Cambidge English YLE Starter, Movers and Flyers. Učitelé stanovují úroveň znalostí dětí během výuky a zároveň tak snadno sledují jejich pokroky. Snad největší výhodou studia u Novakid je, že všechny lekce jsou 100 % individuální. Dítě má učitele vždy jen pro sebe a ten se mu tak může maximálně věnovat a soustředit se na jeho potřeby. To nás oslovilo úplně nejvíce. 

Novakid Urovne

Možnost výběru obtížnosti
Kurz vám umožní automaticky, dle vašeho výběru zvolit obtížnost studia. Je rozčleněn dle obtížnosti, ideálně na jednotlivé úrovně podle oficiálního Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (SERR)
Ano
A1
Úplný začátečník, Beginner
Ne (speciální výuka pro děti)
A2
Začátečník, Elementary
Ne (speciální výuka pro děti)
B1
Mírně pokročilý, Intermediate English
Ne (speciální výuka pro děti)
B2
Středně pokročilý, Upper-Intermediate English
Ne (speciální výuka pro děti)
C1
Pokročilý, Advanced English
Ne (speciální výuka pro děti)
C2
Expert, Proficiency English
Ne (speciální výuka pro děti)
Specializované kurzy
Kurzy zaměřené na určité oblasti - např. obchodní angličtina, angličtina pro právníky, pro strojírenství, pro elektroenergetiku, nebo např. příprava na maturitní zkoušky apod.
Ano
Příprava na FCE či CAE
FCE - Cambridge English First, nejčastější zkouška, která dokazuje, že jste schopni v anglickém jazyce nezávisle pracovat nebo studovat. CAE - Cambridge English Advanced - vysoká jazyková kvalifikace dokazující velmi dobrou úroveň angličtiny. Vyhledávaná zaměstnavateli i univerzitami.
Ne (speciální výuka pro děti)

Úrovně výuky Novakid

Jak už jsme zmínili, Novakid sice vychází z úrovní studia evropského standardu CEFR, nehledejte zde však stejné označení. Jedná se o angličtinu pro začátečníky, uzpůsobenou speciálně dětským potřebám. Proto i názvy úrovní, které můžete předplatit, jsou jiné. Každá úroveň má přitom jiný počet lekcí a odlišnou délku studia. 

Úroveň PRE-K

Tato úroveň je určena dětem ve věku od 4 do 5 let a výuka trvá 8 měsíců. Součástí je celkem 67 lekcí, v nichž si děti procvičí přes tisíc různých cvičení. Seznámí se zde se základními slovíčky, jako je zdravení lidí, barvy, geometrické tvary nebo pocity, učí se poznávat v angličtině zvířata, ovoce a zeleninu, oblečení nebo části lidského těla. Zároveň se naučí počítat anglicky do deseti, poznají písmena anglické abecedy a naučí se základům výslovnosti a poslechu. 

Úroveň – Juniors

Druhá úroveň, ve skutečnosti první oficiální, je určena dětem ve věku od 6 do 7 let a trvá zhruba šest měsíců. Obsahuje 49 lekcí a téměř tisíc různých cvičení. V ní se děti naučí poznávat všechna písmena anglické abecedy, a určit je také podle výslovnosti, čtou jednoduchá slova a učí se mluvit v jednoduchých větách o rodině, zvířatech, aktivitách, o domově atd. Zároveň se učí používat ukazovací zájmena. 

Úroveň Starters

Tato úroveň už se vyučuje po kratší dobu – 4 měsíce, a to 3x týdně. Má celkem 49 lekcí a děti se učí mluvit o sobě, o každodenní rutině, umí popsat, co právě dělají, konverzují jednoduchým způsobem na různá témata. Poznávají také minulý čas a mluví v minulém čase o tom, co dělaly. 

Úroveň Movers 

Další úroveň trvá pět měsíců a má 63 lekcí. Je určena pro děti ve věku 10 až 11 let a vyučuje se 3x týdně. Děti se zde naučí mluvit o škole a školních předmětech, poznávají pravidla a povinnosti a používání “Must” a “have to”. Dokážou se bavit o svých aktivitách, škole, zálibách a běžných činnostech, a to jak v přítomném, tak v minulém čase. 

Úroveň Flyers

Poslední úroveň, která se v rámci Novakid vyučuje, je Flyers. Ta je určena pro děti od 11 až 12 let a probíhá 7 měsíců 3x týdně. Její součástí je 83 lekcí. Děti se v ní dále zdokonalují v konverzaci, dokážou už mluvit ve složitějších větách a souvětích, používají frázová slovesa a budoucí čas, mluví o svých plánech, používají modální slovesa atd. Vše samozřejmě stále probíhá formou hravých cvičení s rodilým mluvčím. 

Konverzační kurzy

Pokud máte pocit, že vaše dítě zná gramatiku a slovíčka, ale stále pokulhává v konverzaci, špatně rozumí nebo mu nejde mluvit v angličtině, můžete využít i dvou konverzačních kurzů – Time2Talk a Virtual Explorer. 

První kurz obsahuje celkem 80 konverzačních lekcí, které trvají 5 měsíců 2x týdně. Navazuje na ně kurz Virtual Explorer, který pak trvá 12 měsíců a má celkem 101 lekcí, ve kterých se děti učí hovořit a konverzovat na další témata, zlepšují se v mluvení i poslechu a získávají další slovní zásobu. 

Novakid Konverzacni Kurzy

Kompatibilita
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Jde spustit na mobilu a tabletu?
  • Funguje offline?
8.5/10

Angličtina pro děti Novakid je uzpůsobená dnešní době a dětem různého věku. Je jasné, že dítěti ve čtyřech letech nesvěříme počítač nebo notebook. Může se však klidně učit na mobilním telefonu či tabletu, které se naučí rychleji ovládat. Ostatně mnohé děti to ve čtyřech letech zvládají i bez studia angličtiny. Takto si splní sen – mohou používat zařízení pro dospělé a ještě se něco naučí. Pro takové děti je to hra, nikoli studium. Díky tomu jsou motivovány k dalším lekcím a rodiče mohou být spokojeni, že se jejich děti vzdělávají v anglickém jazyce.

Program pro studium angličtiny s Novakid si můžete stáhnout jak do PC či notebooku, tak do tabletu nebo mobilního telefonu. Je kompatibilní s iOS i zařízeními Android. Na všech zařízeních ho snadno spustíte a děti se propojí online se svým učitelem. Použití aplikace je jednoduché a zvládají to bez problémů i ti nejmenší. Se začátkem navíc pomůže seznamovací – úvodní video.

Webová aplikace
Kurz můžete spustit ve webové aplikaci, kterou lze stáhnout do PC.
Ano
Mobilní aplikace
Kurz lze studovat v aplikaci, kterou stáhnete do svého mobilního telefonu nebo tabletu.
Ano
Jde spustit na PC?
Kurz je možné spustit v PC i bez nutnosti stahovat aplikaci.
Ano
Jde spustit na mobilu a tabletu?
Kurz je možné spustit na mobilním telefonu či tabletu, aniž by bylo nutné stahovat aplikaci.
Ano
Funguje offline?
Kurz je možné studovat kdykoli a kdekoli, i bez připojení k internetu.
Ne

Jednoduchost
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
10/10

Novakid je angličtina vytvořená speciálně pro děti. Ty ji mohou využívat už od čtyř let. I když se počítá s tím, že zejména ti nejmenší se budou zpočátku vzdělávat s rodiči po boku, je celý program vymyšlen velmi jednoduše, a přitom je dokonale funkční. Aplikaci si můžete stáhnout jak na mobilní telefon či tablet, tak do počítače. Podle toho, co vám nejlépe vyhovuje. Děti pak komunikují s učiteli, kteří jsou rodilými mluvčími. Učí se postupně, krok za krokem, a tak pro ně není složité naučit se ovládat celou aplikaci, jejíž funkce s postupem úrovně a vzdělání rostou.

Děti jsou při studiu motivovány nejen hodnocením a certifikátem – ten však slouží spíše jako kontrola pro rodiče. Pro děti je však úžasnou motivací hraní speciálních vzdělávacích her, v nichž sbírají postavičky a získávají hvězdičky a různé odměny. Hry najdou v aplikaci v oddělení Novakid Game World a mohou se tak snadno zabavit a přitom netrávit čas hraním zbytečných her. Tyhle hry jim pomohou posunout se v angličtině zase o kus dál. 

Děti  motivuje ale i učení samotné. Tím, že jsou v kontaktu s rodilými mluvčími a plní různé úkoly formou zábavných her a zadání, je učení baví a rády se k němu vrací. Důkazem toho jsou nejen nadšení rodiče, ale i děti, které se na své studium angličtiny těší.

Intuitivní ovládání
Aplikaci i úkoly v kurzu ovládáte automaticky, bez složitého studování návodů.
Ano
Video průvodce
Videa, která vám usnadní orientovat se v kurzu či aplikaci.
Ano
Motivační program
Program, který vás pobízí k vyšším výkonům a motivuje vás, abyste postupovali ve svém studiu snadněji a s radostí.
Ano
Vysvětlivky
Program, který vás pobízí k vyšším výkonům a motivuje vás, abyste postupovali ve svém studiu snadněji a s radostí.
Ano

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Online chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
10/10

Novakid má podporu řešenou jak na telefonní lince, tak na e-mailu. Ptát se můžete i pomocí live chatu, kde je kromě operátorů k dispozici i chatrobot. Pokud si robot s vaší otázkou neporadí, pošle omluvu a informaci, že vás brzy kontaktují jeho živí kolegové. 

Podporu Novakid můžete kontaktovat od pondělí do neděle od 9 do 20.00, což jsou jejich pracovní hodiny.

My jsme si podporu Novakid otestovali na live chatu a jsme maximálně spokojení. Operátorka se s námi spojila během čtyř minut a věnovala se pouze nám. Trpělivě odpovídala na naše dotazy a vše pečlivě vysvětlila.

Telefon
Ano
E-mail/kontaktní formulář
Ano
Online chat
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Odpovědi
10/10
Doporučujeme Doporučujeme

Líbí se vám angličtina pro děti Novakid, ale zajímají vás ještě jiné možnosti? Chcete zjistit, zda se někde nemohou učit vaše děti “levněji”? Podívejte se na celé naše srovnání online angličtiny a vyberte si podle potřeb svých i vašich dětí.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!