OnlineJazyky Recenze OnlineJazyky Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

3. 10. 2017

Stručně/vhodné pro

Pokud jste jedni z těch lidí, kterým byla výuka jazyků znechucena školní docházkou, budete příjemně překvapeni způsoby výuky Online Jazyky. Je to platforma pro ty, jenž to s učením jazyků myslí vážně a chtějí se posunout o úroveň výše. Máte na výběr kurzy ze všech jazykových úrovní (angličtina) a k tomu i některé speciální jako třeba přípravné kurzy na FCE. Celý kurz jste provázeni video průvodcem. Výhodou je online konverzační klub a lektor na Skypu.

Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení všech 34 parametrů:
  • Sleva?
  • Verze zdarma
  • Cena
  • Neomezená doba studia
  • Možnost koupit všechny úrovně
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Nadstardní interaktivní funkce
  • Škola hrou
  • Možnost výběru obtížnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Specializované kurzy
  • Příprava na FCE či CAE
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Jde spustit na mobilu a tabletu?
  • Funguje offline?
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Online chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
Hodnocení redakce
hodnoceno 34 parametrů
9/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 97x Přidat hodnocení
4.1/5
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Sleva?
  • Verze zdarma
  • Cena
  • Neomezená doba studia
  • Možnost koupit všechny úrovně
8.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Nadstardní interaktivní funkce
  • Škola hrou
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Možnost výběru obtížnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Specializované kurzy
  • Příprava na FCE či CAE
10/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Jde spustit na mobilu a tabletu?
  • Funguje offline?
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
10/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Online chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
7/10

Výhody

  • Široká nabídka kurzů, jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé (celkem 6 jazyků).
  • Zábavná a interaktivní výuka.
  • Vše s doživotním přístupem.
  • Mobilní aplikace.

Nevýhody

  • Mobilní aplikace je dostupná - zatím ale není možné ji spustit offline

Kupóny Kupóny
SLEVA 20% na všechny jazykové kurzy!

Stačí zadat kód 5NEJ20 a sleva je vaše! Sleva platí na Angličtinu, Španělštinu, Francouštinu, Italštinu, Němčinu a Ruštinu!

Online Jazyky Recenze

Video náhled

Finance
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Sleva?
  • Verze zdarma
  • Cena
  • Neomezená doba studia
  • Možnost koupit všechny úrovně
8.3/10

Onlinejazyky Cena

Metody platformy OnlineJazyky.cz si můžete vyzkoušet zdarma po zadání svého emailu. Tím se spustí demoverze s první lekcí. Jestliže se pak rozhodnete, že chcete plnohodnotný kurz, stačí si vybrat úroveň, zaplatit a hned poté začínáte s výukou. Ke kurzu máte přístup na dobu neomezenou. Nepřekvapí vás tedy žádné další roční poplatky.

Nevýhodu je, že každý kurz se platí zvlášť, tedy jednou platbou nedostáváte přístup ke všem kurzům OnlineJazyky.cz. To však zachraňuje garance vrácení peněz, která zajišťuje, že si vyberete takový kurz, jenž vás posune na vyšší úroveň. Než koupíte vámi vybraný balíček s určitou úrovní, doporučujeme udělat si rozřazovací test, abyste věděli, na jakou úroveň jste se již dostali.

Cena za jeden balíček angličtiny v OnlineJazyky.cz je 2490 Kč. Balíčky obsahují buď jednu celou úroveň (C1 a C2), nebo část úrovně (A1+, A1-, B1+,…). Stejnou cenu dáte i za některé speciální balíčky, se zaměřením na maturitu z angličtiny, angličtinu obchodní apod.

Pokud si stáhnete OnlineJazyky.cz do mobilu jako aplikaci, dostanete nabídku nejen na zakoupení celého tohoto balíčku, ale i možnost předplatného. To začíná na 229 Kč za měsíc. Je to zajímavé řešení pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou vydat větší částku najednou. Na druhou stranu u předplatného máte přístup do kurzu vždy jen do chvíle, do kdy si jej předplatíte. Jakmile předplatné vyprší, lekce se vám zamknou. Pro nový přístup je potřeba obnovit předplatné, nebo zakoupit celý balíček.

Sleva?
Ano (Sleva 20% na všechny kurzy při zadání kódu 5NEJ20)
Verze zdarma
Verze, díky které si můžete otestovat, zda vám bude vyhovovat právě tento kurz/portál. Přístupná jen po určitou dobu - např. 30 dní.
Ano
Cena
2490 Kč / úroveň
Neomezená doba studia
Verzi můžete studovat neomezenou dobu a kdykoli se k ní vrátit a opakovat si lekce, slovíčka apod.
Ano
Možnost koupit všechny úrovně
Víte, že chcete vystudovat jazyk komplexně, ve všech úrovních? Neplaťte je zvlášť, ale vyřešte platbu za všechny úrovně najednou.
Ne

Učební metody
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Nadstardní interaktivní funkce
  • Škola hrou
10/10

Cílem všech recenzovaných kurzů je naučit se cizí jazyk, to je všem jasné. To, co už tak samozřejmé není, je, jaký požitek máme ze samotné výuky. To je možná právě to, co je klíčem k tomu, aby se nám vůbec chtělo učit. Musí nás to bavit! Autoři OnlineJazyků si to nejspíš uvědomují a dělají vše pro to, aby byla výuka skutečně zábavou.

Ať už jde o cvičení výslovnosti vět, jež vám systém sám nahraje a zkontroluje, doplňovačky do křížovek nebo vtipné pochvaly od Pavla Lišky, vždy dokáží efektivně nasměrovat vaši pozornost.

OnlineJazyky.cz myslí prakticky na vše. V kurzech se budete věnovat čtení a porozumění textu, psaní a správné větné skladbě, gramatice apod., ale také budete poslouchat a naučíte se porozumět slovu mluvenému a samozřejmě také sami mluvit. K dispozici budete mít nadstandardní interaktivní funkce, díky kterým vás studium angličtiny bude jednoduše bavit. Této jazykové platformě nelze upřít velkou dávku originality a především empatie se studenty.

Listening / Poslech
Zvukové záznamy umožňující poslouchat mluvenou angličtinu a porozumět jí.
Ano
Speaking / Mluvení
Lekce zaměřené na to, jak vy sami anglicky mluvíte a vyslovujete.
Ano
Reading / Čtení
Lekce zaměřené na čtení a správné porozumění anglického textu.
Ano
Writing / Psaní
Lekce zaměřené na správné složení slov v anglické větě a na schopnost vyjadřovat se srozumitelně a gramaticky správně v anglicky psaném textu.
Ano
Nadstardní interaktivní funkce
Různé druhy cvičení, možnost doplňovat, spojovat, mluvit i poslouchat.
Ano
Škola hrou
Studium formou variabilních hravých cvičení - doplňování, srovnávání, videolektor apod.
Ano

Individuální Skype lekce

Pokud chcete svou angličtinu zdokonalit opravdu maximálně, můžete využít i speciální služby a objednat si individuální lekce se zkušeným lektorem přes Skype. Jedná se o doplňkové individuální lekce, na kterých máte lektora sami pro sebe. Vaše šance na zlepšení jazyka se tak ještě zvýší. Nikam nedojíždíte, neztrácíte čas cestováním. Studujete na té nejvyšší úrovni z pohodlí svého domova. Lektora se můžete zeptat nejen na věci, kterým jste dostatečně neporozuměli, ale především s ním v angličtině mluvit. A to je k nezaplacení.

Skype lekce jsou nabízeny v cenovém rozmezí 350-500,- vzhledem k dostupnosti konkrétních lektorů. Množství zakoupených lekcí i jejich intenzitu si volí student zcela sám, pro efektivnost studia doporučujeme 1 hod týdně. Hodina trvá 45 minut a termín hodiny si domlouvá student vždy přímo s lektorem. Lekce se zakupují ve větším množství – cca 10 lekcí pro administrativní nenáročnost, ale je možné nejprve zakoupit např. jen 4 lekce, službu si vyzkoušet a až následně při spokojenosti zakoupit větší balíček.

Skype lekce je možné objednat na stránkách Onlinejakyzy.cz nebo na emailu: info@onlinejazyky.cz .

Online konverzační klub

Dalším způsobem, jak se v jazyce zdokonalit, je využívat Online konverzační klub. V klasických kurzech se můžete bát, že špatně porozumíte mluvenému slovu, že něco řeknete špatně a ostatní se vám budou smát, můžete se stydět… Prolomit bariéru a začít konečně anglicky mluvit je v podstatě ten nejtěžší, ale také nejdůležitější krok. EasyLingo vám s ním pomůže, díky svému konverzačnímu klubu. Neprocvičujete individuálně, nýbrž s dalšími studenty, za přítomnosti lektora. Nemusíte však nikam jezdit. I v tomto případě vše běží online. Stačí se připojit do virtuální studovny a účastnit se klubu. K připojení do online klubu slouží speciální webové stránky Konverzačníklub.cz.

Tip Tip

Chcete se naučit výborně mluvit a porozumět mluvené angličtině? 

Onlinejazyky.cz nabízí v rámci studia angličtiny i individuální hodiny po Skypu nebo on-line konverzační klub. A to by bylo, abyste se s nimi nenaučili mluvit!

Rozsah výuky
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Možnost výběru obtížnosti
  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • Specializované kurzy
  • Příprava na FCE či CAE
10/10

Onlinejazyky Rozsah Vyuky

To, čeho si možná všimnete jako první, je výběr z více než 30 kurzů. Pokud nevíte, jaký si vybrat, pomůže vám zařazovací test, který najdete v demo verzi zdarma. Tento nástroj jsme si skutečně zamilovali, a to právě kvůli jeho rozsahu.

Například takový student po střední škole, má angličtinu B1 nebo B2. Pravdou je, že pokud s tím něco neudělá, jeho angličtina se bude rok od roku zhoršovat. Má dvě možnosti, jak angličtinu dotáhnout na nejvyšší úroveň: buď vyjede do anglicky mluvící země, nebo se bude vzdělávat jinak. Ale jak? Příliš mnoho kurzů se dnes zaměřuje pouze na začátečníky a nikoli na pokročilé. OnlineJazyky.cz jsou v tomto unikátní. Ať už se učíte právě angličtinu nebo jiný jazyk z jejich nabídky, většinou i pokročilý mluvčí se zde často o minimálně jednu úroveň vylepší.

Možnost výběru obtížnosti
Kurz vám umožní automaticky, dle vašeho výběru zvolit obtížnost studia. Je rozčleněn dle obtížnosti, ideálně na jednotlivé úrovně podle oficiálního Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (SERR)
Ano
A1
Úplný začátečník, Beginner
Ano
A2
Začátečník, Elementary
Ano
B1
Mírně pokročilý, Intermediate English
Ano
B2
Středně pokročilý, Upper-Intermediate English
Ano
C1
Pokročilý, Advanced English
Ano
C2
Expert, Proficiency English
Ano
Specializované kurzy
Kurzy zaměřené na určité oblasti - např. obchodní angličtina, angličtina pro právníky, pro strojírenství, pro elektroenergetiku, nebo např. příprava na maturitní zkoušky apod.
Ano
Příprava na FCE či CAE
FCE - Cambridge English First, nejčastější zkouška, která dokazuje, že jste schopni v anglickém jazyce nezávisle pracovat nebo studovat. CAE - Cambridge English Advanced - vysoká jazyková kvalifikace dokazující velmi dobrou úroveň angličtiny. Vyhledávaná zaměstnavateli i univerzitami.
Ano

Speciální balíčky

Předností OnlineJazyků.cz je i možnost vzdělávat se v různých segmentech. Zatímco většina online aplikací a kurzů vám nabídne “jen” standardní úrovně od A1 po C2 (a někdy ani to ne), OnlineJazyky.cz nabízí i speciální kurzy, jako je obchodní angličtina, angličtina pro elektroenergetiku, angličtina pro strojírenství, pro právníky, designéry, angličtina pro zdravotní personál, pro finanční sféru, personalisty apod. Většina těchto kurzů má opět jednotnou cenu 2490 Kč.

Onlinejazyky Specialni Anglictina Balicky

Najdete tady ale i speciální kurzy pro děti školou povinné rozdělené podle tříd, přípravu na maturitu, nebo pak balíčky se slovní zásobou, opět buď jako doplněk k standardnímu studiu, nebo jako doplněk ke speciálním odvětvím. Tyto balíčky už se mohou cenově lišit, podle toho, co a kolik toho obsahují.

Doporučujeme Doporučujeme

OnlineJazyky.cz kromě zábavy poskytují vysokou úroveň studia, které vás posune minimálně o jeden level výše, nebo vás připraví na důležité zkoušky.

Kompatibilita
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Jde spustit na mobilu a tabletu?
  • Funguje offline?
8.5/10

Spustíte na PC i mobilu přes novou mobilní aplikace (Apple i Android zařízení)

U OnlineJazyky.cz budete mít k dispozici webovou aplikaci, kterou není třeba nijak instalovat. Dostupná je ze všech zařízení, kde máte připojení k internetu. Milovníci mobilů jistě ocení vychytanou mobilní aplikaci, která umožnbí studovat i ve chvílích, kdy třeba čekáte na autobus, nebo máte chvilku večer před spaním. Podmínkou je internetové připojení. Studium zatím není možné spustit offline (připravuje se). To lze však částečně vykompenzovat vyexportováním slovíček. Tak si snadno můžete procvičovat slovní zásobu třeba i na procházce v lese, kam signál nedosáhne.

Pokud hledáte studium angličtiny, které vás chytne na první dobrou a budete se k němu rádi vracet, nemůžete vybrat lépe než onlinejazyky.cz.

Webová aplikace
Kurz můžete spustit ve webové aplikaci, kterou lze stáhnout do PC.
Ano
Mobilní aplikace
Kurz lze studovat v aplikaci, kterou stáhnete do svého mobilního telefonu nebo tabletu.
Ano
Jde spustit na PC?
Kurz je možné spustit v PC i bez nutnosti stahovat aplikaci.
Ano
Jde spustit na mobilu a tabletu?
Kurz je možné spustit na mobilním telefonu či tabletu, aniž by bylo nutné stahovat aplikaci.
Ano
Funguje offline?
Kurz je možné studovat kdykoli a kdekoli, i bez připojení k internetu.
Ne

Jednoduchost
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
10/10

Onlinejazyky Jednoduchost

To poslední, co jako student jazyků chcete zažívat, je zdržování díky nepřehledné administraci kurzu. Díky video průvodci a jednoduchému rozložení, se v kurzu od OnlineJazyky vyzná i technicky netalentovaný člověk.

Ovládání programu je v podstatě intuitivní, rychle se v něm zorientujete a kdybyste náhodou v něčem tápali, nechybí vysvětlivky. Oceňujeme i motivační program, který nás povzbuzoval stále pokračovat, a přiznáváme – k tomuto studiu angličtiny jsme se vraceli skutečně rádi.

Mobilní aplikace OnlineJazyky.cz

Fanoušci mobilních aplikací mohou jásat. Jestli je něco na OnlineJazyky naprosto skvělé, to je jejich mobilní aplikace. Vhodná je pro začátečníky i pokročilé, stejně jako aplikace webová. Nahradí v podstatě váš počítač se vším všudy. Ruku na srdce, kolikrát si uděláte pohodlí na gauči nebo v posteli a nechce se vám znovu vstát a jít si sednout k počítači? S mobilní aplikací můžete pokračovat v odpočinku a přitom žhavit mozkové závity.

Intuitivní ovládání
Aplikaci i úkoly v kurzu ovládáte automaticky, bez složitého studování návodů.
Ano
Video průvodce
Videa, která vám usnadní orientovat se v kurzu či aplikaci.
Ano
Motivační program
Program, který vás pobízí k vyšším výkonům a motivuje vás, abyste postupovali ve svém studiu snadněji a s radostí.
Ano
Vysvětlivky
Program, který vás pobízí k vyšším výkonům a motivuje vás, abyste postupovali ve svém studiu snadněji a s radostí.
Ano

Mobilní aplikace OnlineJazyky sice neevokuje online hru, jako třeba angličtina DuoLingo, působí více jako školící aplikace, ale i tak je velmi zábavná.

Co rozhodně oceňujeme, je její srozumitelnost a vysvětlivky, které v aplikaci nechybí. V jednotlivých lekcích je vždy popsáno, co bude obsahovat, jak pracovat se cvičením, co se v ní naučíte, jakým způsobem apod. Nemůže se tak stát, že si otevřete některé cvičení a nebudete vědět, co s ním dělat, jak se tomu stává u některých zahraničních aplikací, především začátečníkům, kteří ještě neumí jazyk natolik, aby pochopili zadání úkolu.

Skvělá jsou i videa, kterými vás přivítají zkušení lektoři a opět vše vysvětlí, poradí, nasměrují a motivují vás tak, abyste se skutečně ve svém studiu posouvali dál.

Veškerá cvičení jsou zábavná a v podstatě si ani neuvědomíte, že vám do hlavy naskákala nová slovíčka, nebo že vstřebáváte důležitou gramatiku. Mobilní aplikaci OnlineJazyky si navíc můžete vyzkoušet v demoverzi zdarma. Dostanete se sice jen na první lekci, ale na vyzkoušení to plně postačí.

Podpora
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Online chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
7/10

OnlineJazyky mají podporu řešenou hned několika způsoby. Můžete jim zavolat na klientskou linku, napsat e-mail nebo zkusit online chat. My jsme se během testování obraceli na podporu na chatu, kde fungovali celkem dobře, jen někdy neodpověděli hned. Všechny otázky nám ale zodpověděli. Vedle toho jsme se rozhodli otestovat, jak funguje dotaz formou e-mailu. Napsali jsme jim celkem 10 dotazů, ale bohužel jsme od nich neobdrželi žádnou odpověď. Potřebné informace jsme si tedy museli dohledat sami. Takové jednání nás samozřejmě nijak nepotěšilo.

Telefon
Ano
E-mail/kontaktní formulář
Ano
Online chat
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ne
Odpovědi
7/10
Doporučujeme Doporučujeme

Nezaujal vás tento online kurz výuky jazyků? Podívejte se na naše srovnání online kurzů a platforem pro výuku jazyků.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

7 zkušeností

Jakožto bývalý „věčný začátečník“ jsem ráda, že jsme konečně našla způsob, který mi dlouhodobě motivuje ke studiu a dnem za dnem se zlepšuji. Cvičení i celé lekce jsou přehledné, motivační a opravdu si to s nimi člověk snadno zapamatuje.
Můžu doporučit, používám hlavně mobilní aplikaci, takže studuji ve volných chvilkách (třeba při čekání na autobus, v autobuse nebo uspávání dcery v nosítku).

Hodnocení - 3
Už nejsem věčný začátečník, jupíí!!!
13. 3. 2022

Učím se v těchto kurzech AJ a moc mě to baví. Lekce jsou podle mě dobře propracované, vyhovuje mi časová nezávislost, kdy si mohu studovat svým tempem tak, jak potřebuji. Velmi chválím komunikaci a možnost zasílat připomínky. Hodně mě lákají konverzační online cvičení s lektorem, což jsem ještě nevyzkoušel, ale brzy to využiji.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Studuji Španělštinu B1, což mi bylo určeno rozřazovacím testem na začátku kurzu. Myslím, že to bylo určeno správně. Mně tento jazykový kurz naprosto vyhovuje, hlavně díky různorodým cvičením. Baví mě použití reálných článků, procvičování slovní zásoby mnoha různými způsoby i opakovací cvičení na konci kapitoly.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Pro mě ideální studium jazyků. Kurz má výhodnou cenu, jednoduchou obsluhu a může se používat na různých zařízeních, což mi naprosto vyhovuje. Oceňuji možnost naučit se jazyk svým vlastním tempem, opakovat si, co potřebuji a hlavně – za skvělou cenu.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Oceňuji konverzační klub, protože je skvělé trénovat si jazyky současně s konverzací. Do kurzů i rezervačního portálu je každý čtvrtek snadná dostupnost. Pokud budete hledat rezervační termíny až po čtvrtku, budete mít menší výběr, což je trochu nevýhoda. Ocenil bych také více témat v rámci rezervace tematické hodiny konverzačního klubu.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Studuji zde angličtinu i němčinu najednou. Oba kurzy jsou dobře propracované. Nejvíc se mi líbí, že si mohu jet svým tempem a mezi kurzy přeskakovat, jak se mi to hodí. Super je taky možnost sledovat své výsledky průběžně a co se mi nepodařilo, to si zopakovat. Studovat je možné na různých zařízeních, takže chvíli studuji v počítači, ale když mám čas někde mimo domov, otevřu si lekce klidně i na mobilu.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Oceňuji, že tam lze studovat více jazyků najednou, takže mohu mezi nimi přeskakovat dle nálady. Kurzy jsou výborně zpracované a to je ještě důležitější.

Hodnocení - 3
Anonymous
10. 8. 2020