LAMA energy Recenze LAMA energy Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

30. 10. 2021

Stručně/vhodné pro

Společnost LAMA energy je ryze česká společnost se silným ekonomickým zázemím a hlavně vlastní těžební infrastrukturou. Svým zákazníkům nabízí férové tarify i díky tomu, že do portfolia skupiny LAMA ENERGY GROUP patří i těžební vrty ropy a zemního plynu na jižní Moravě nebo poskytovatel internetové televize Telly. Zákazníci se mohou spolehnout na stabilitu a spolehlivost tohoto tradičního českého dodavatele energií.

Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení všech 24 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 24 parametrů
7.6/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 56x Přidat hodnocení
2.9/5
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
10/10
Celkové skóre 4.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
4.3/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
7.5/10

Výhody

  • Tradiční český dodavatel s vlastní těžbou plynu na jižní Moravě
  • Tarify šité na míru spotřebě
  • Smluvní podmínky neobsahují žádné skryté provize a poplatky spojené s uzavřením či vypovězením smlouvy

Nevýhody

  • Není možnost zajít na pobočku nebo se setkat se zástupcem společnosti osobně
  • Velice strohé a na informace skoupé webové stránky

LAMA energy je ryze česká společnost se silným ekonomickým zázemím

Služby
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
6/10

Společnost dodává plyn a elektřinu do domácností, podnikatelům i velkoodběratelům. Na českém trhu působí od roku 2007 a později expandovala i na trh slovenský. LAMA energy si zakládá na férovém jednání se svými zákazníky, a tak jejich smluvní podmínky neobsahují žádné skryté provize a poplatky spojené s uzavřením či vypovězením smlouvy.

Lama Energy Predstaveni

Společnost LAMA energy je českým dodavatelem plynu a elektřiny. Svým klientům dokáže garantovat cenu elektřiny i plynu díky tomu, že část dodávek elektřiny a plynu pokrývá z vlastní produkce a těžby v České republice, nebo výhodnou koupí plynu na energetických burzách v období, kdy je elektřina a plyn nejlevnější. Společnost nenabízí bohužel možnost online správy zákaznického účtu a nedisponuje mobilní aplikací, jako jiní velcí dodavatelé plynu a elektřiny. Ovšem nabízí opravdu odborně proškolený zákaznický servis, výhodné ceny a slevy pro zákazníky.

Plyn
Dodává společnost plyn?
Ano
Elektřina
Dodává společnost elektřinu?
Ano
Další výhody
Poskytnutí služeb při splnění určitých podmínek za výhodnější ceny.
Ano (Slevy pro zákazníky)
On-line správa
Služby je možné spravovat online přes aplikaci nebo přes internetový prohlížeč
Ne
Mobilní aplikace
Služby je možné spravovat přes mobilní aplikaci.
Ne

Podmínky - Elektřina
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
10/10

Lama Energy Elektrina

S dodávkami elektřiny od LAMA energy můžete ušetřit až tisíce korun ročně a nabídkou výhodných cen pro každého a tarify šitými na míru. Společnost si zakládá na férových podmínkách a absenci skrytých poplatků. Cena elektřiny je garantována díky tomu, že část dodávek elektřiny je pokryta z vlastní produkce v České republice.

Samozřejmě pro zákazníka je výhodnější dlouhodobý odběr elektřiny garantovaný výhodnou smlouvou, která je připravovaná na míru každému zákazníkovi. Ten v rámci nabízených služeb může měnit i výši záloh dle svých potřeb.

Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ano
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano

Podmínky - Plyn
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
10/10

Lama Energy Plyn

LAMA energy dodává domácnostem zemní plyn za výhodnou cenu již od roku 2009. Výhodná cena je garantována díky tomu, že část dodávek plynu je pokryta z vlastní těžby v České republice, případně výhodnou koupí plynu na energetických burzách, kdy je plyn nejlevnější. Společnost nabízí svým zákazníkům výhodné řešení přímo na míru dle aktuální i plánované spotřeby. Záleží samozřejmě na tom, jak bude plyn využívat.

Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ano
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Vlastní těžba plynu
Ano
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano
LAMA energy je ryze česká společnost se silným ekonomickým zázemím

Zřízení
Celkové skóre 4.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
4.3/10

Lama Energy Online Smlouva

společnosti LAMA energy je možné uzavřít zcela nové smlouvy na dodávku plynu a elektřiny, převést k nim dodávky od konkurence nebo provést přepis energií. Bohužel není možné toto provést online, ale je třeba kontaktovat zákaznickou linku telefonicky, mailem nebo přes nezávaznou objednávku prostřednictvím formuláře na jejich webových stránkách.

Pro zákazníky, kteří mají rádi osobní kontakt, bude zřejmě nevýhodou, že není možné zajít na pobočku nebo do zákaznického centra, ani si sjednat schůzku s jednatelem u sebe doma. Dalším mínusem v dnešní uspěchané době může být, že zákaznická linka nefunguje o víkendu, kdy má většina lidí více času něco řešit.

Přechod ke společnosti LAMA energy je velice snadný, bezstarostný a hlavně zdarma. Individuální cenovou nabídku obdržíte, ať už bydlíte v bytě nebo rodinném domě. Elektřinu můžete používat na svícení, vaření i topení a zemní plyn na ohřev vody nebo vytápění.

Společnost prezentuje úsporu na elektřině až 7 424 Kč za 2 roky a úsporu na plynu 5 600 za 2 roky u bydlení v bytě. V rodinném domku je pak úsporu plynu až 13 600 Kč za 2 roky a úspora elektřiny je totožná jako u bytu.

Jak tedy přechod k LAMA energy funguje? Pokud potřebujete změnit dodavatele nebo vyřešit přepis energií, stačí společnost kontaktovat prostřednictvím emailu nebo telefonu a podpora s vámi probere, kde byste mohli ušetřit. LAMA energy vše následně vyřídí za vás, a to zcela zdarma.

Nově
Společnost stále nabírá nové klienty.
Ano
Přechod od konkurence
Je možné přejít od konkurence. Společnost vám pomůže s přechodem.
Ano
Sjednat on-line
Služby je možné sjednat online bez nutnosti dojít do kamenné pobočky.
Ne
Sjednat telefonicky
Služby je možné sjednat telefonicky.
Ano
Mají pobočky/zákaznické centrum
Společnost má vlastní kamenné pobočky.
Ne
Jednatel až do domu
Společnost zařídí návštěvu pracovníka u vás doma.
Ne
Pracují i o víkendu
Společnost je možné kontaktovat o víkendu.
Ne
LAMA energy je ryze česká společnost se silným ekonomickým zázemím

Podpora
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
7.5/10

Pokud chcete kontaktovat LAMA energy je možné to udělat několika způsoby. Nejjednodušší je samozřejmě zavolat na zákaznickou linku, kde jsou k dispozici každý pracovní den a to od 8:00 do 18:00 hodin. Telefonní hovor se zákaznickou linkou byl velice příjemný, vyškolený personál byl ochotný a zodpověděl všechny naše otázky.

Kontaktní e-mail
Společnost má oficiální e-mailovou adresu, na které je přítomná podpora.
Ano
On-line chat
Se zákaznickou podporou je možné komunikovat prostřednictvím online chatu.
Ne
Telefon
Společnost má oficiální telefonickou linku.
Ano
Zodpovězené otázky
Společnosti jsme položili několik otázek. Číslo znázorňuje počet zodpovězených otázek/počet položených otázek.
5/5
Kvalita podpory
Náš celkový dojem z uživatelské podpory.
Dostačující

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Je vidět, že nikdo z redakce neměl asi tu čest s kýmkoliv z fi LAMA jednat. Nemohl by napsat takové bláboly ledy by to byl článek na objednávku. Naprosto neseriózní firma, odmítají se o podmínkách dohodnout, ihned vyhrožují. v pondělí mi přišel dopis z lamy s výměrem záloh na 10240,- Kč ten samý týden ve středu další dopis že se předešlé zálohy ruší a výměra je nově 14 520,- chtěl jsem odůvodnění jak k částce došly…Dále jsem na to již neměl nervy a odešel k jinému dodavateli i za cenu že zaplatím 5000,- za výpověď. Jsou to šmejdi sprostí.

Hodnocení - 5
Jaromír Bulíř
3. 11. 2022
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Naprosto neseriozní firma. Z fixace ceny na 3 roky se snaží jednostranně vyvázat zasíláním emailů a dopisů o změně podmínek. Předhazují že oboustranně podepsané podmínky nejsou platné, protože vydali podmínky nové kde si můžou cenu měnit jak chtějí. Na otázku jestli teda místo 20Kč/kWh mohou účtovat třeba 100Kč/kWh, mi bylo telefonicky odpovězeno: „Dle aktuálních podmínek co jsme poslali, TŘEBA jo….“

Hodnocení - 1
Pavel
21. 9. 2022
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Stejná zkušenost fixace na plyn z 2021 na 3 roky samovolne zrušena. Z měsíčních záloh 2000 Kč se při přeplatku za předchozí rok ve výši 7000 Kč byla záloha od října 2022 navýšena na 8300 Kč u elektřiny z 1000 Kč na 3000 Kč žádná komunikace mamce je 76 absolutní arogance a skládání

Hodnocení - 5
Eva
14. 10. 2022