SPP Recenze SPP Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

8. 11. 2021

Stručně/vhodné pro

Energetická společnost SPP je dceřinou společností největšího slovenského dodavatele energií – Slovenského plynárenského průmyslu. Zásobuje velkoodběratele i domácnosti a představuje jednoho ze stabilních a spolehlivých dodavatelů. Poskytuje elektřinu i plyn a to se smlouvou na 36 měsíců, kdy vám ceny energií zafixují, takže se nepohnou, ani když na trhu ceny neustále rostou. Pokud byste však chtěli raději dát přednost cenám přímo z burzy, máte možnost, a to při odběru plynu. Sjednat služby od SPP můžete online nebo telefonicky. Pobočky mají zatím pouze v Praze a v Brně.

Celkové skóre 7.3/10 se skládá z hodnocení všech 24 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 24 parametrů
7.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 14x Přidat hodnocení
3.1/5
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
8/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
6.7/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
7.5/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
6.7/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
7.5/10

Výhody

  • Plyn a elektřina za dlouhodobě výhodné ceny
  • Plyn z burzy – s poklesem ceny platíte méně

Nevýhody

  • Chybí online chat
  • Pobočky jen v Praze a v Brně

SPP je energetická společnost, která dodává v České republice a na Slovensku elektřinu a plyn.

Služby
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
8/10

Spp Sluzby

SPP je energetická společnost, která dodává v České republice a na Slovensku elektřinu a plyn. Jedná se o dceřinou společnost největšího slovenského dodavatele energií – Slovenského plynárenského priemyslu, a.s. Dodávají elektřinu i plyn nejen do domácností, ale i velkoodběratelům a k jejich zákazníkům patří 1,3 miliony odběratelů. Díky tomu se nemusíte obávat nečekaného krachu, jaký se nedávno přihodin skupině dodavatelů kolem Bohemia energy a můžete být v klidu.

Velkou výhodou SPP je dodávání plynu nejen podle tradičního způsobu – se smlouvou na dobu určitou, ale také si můžete zvolit plyn z burzy. To znamená, že ceny plynu vám budou kolísat podle toho, jak se pohybují na burze. Můžete tak získat plyn výrazně levněji, než u jiných společností. Pokud totiž ceny na burze klesnou, klesnou ceny za plyn i vám.

Své služby u SPP si můžete kontrolovat a spravovat online v klientském portálu, kde je možné také navyšovat či snižovat zálohy. Snižování je však možné pouze o 20 %. Mobilní aplikaci zatím nemají a ani v nejbližší době nechystají.

Plyn
Dodává společnost plyn?
Ano
Elektřina
Dodává společnost elektřinu?
Ano
Další výhody
Poskytnutí služeb při splnění určitých podmínek za výhodnější ceny.
Ano (plyn lze mít i za ceny z burzy)
On-line správa
Služby je možné spravovat online přes aplikaci nebo přes internetový prohlížeč
Ano
Mobilní aplikace
Služby je možné spravovat přes mobilní aplikaci.
Ne
SPP je energetická společnost, která dodává v České republice a na Slovensku elektřinu a plyn.

Podmínky - Elektřina
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
6.7/10

Spp Elektrina

Elektřinu nabízí SPP v tarifu Elektřina Jistota, což znamená smlouvu se závazkem na 3 roky. Cena energií se vám na tři roky zafixuje a nemusíte se tak obávat zvýšení vašich cen. Díky smlouvě na 36 měsíců jsou ceny za elektřinu u SPP dlouhodobě výhodné. Kdybyste se rozhodli přejít k SPP a náhodou si to během prvních 15 dní rozmysleli, máte možnost od smlouvy zase odstoupit. Už jen tato možnost v nás vzbuzuje důvěru – pokud si toto společnost může dovolit nabídnout, musí si být jistá tím, že nabízí kvalitní a spolehlivé služby, od kterých klienti neodstoupí, ani když mají příležitost.

Na webu SPP si můžete spočítat, zda máte platby za energie nastaveny správně, nebo byste s přechodem k SPP ušetřili. Operátoři klientské linky i další pracovníci společnosti vám poradí, jak si nastavit tarif nejlépe – podle toho, co využíváte – zda elektřinou jen svítíte a napájíte spotřebiče, nebo s ní i ohříváte vodu, topíte atd.

Výhodou je také možnost navyšovat či snižovat zálohy online kdykoliv potřebujete.

Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ano
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme
Srovnání dodavatelů elektřiny

Nevyhovuje vám nabídka od společnosti SPP nebo byste si raději prošli více dodavatelů energií? Je možné pročíst si jednotlivé recenze na našem webu 5Nej, nebo se rovnou podívat na srovnání nejlepších dodavatelů elektřiny.

Podmínky - Plyn
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
7.5/10

Spp Plyn

Plyn Jistota od SPP vám dodává jistotu, že se ceny za plyn pro vás po dobu 36 měsíců nezvýší, i když ceny energií na trhu porostou. Jedná se o tarif se smlouvou na dobu 3 let. I u této smlouvy máte 15 dní na rozmyšlenou, zda u SPP chcete zůstat či nikoli. Online si v kalkulačce můžete spočítat svou úsporu, nebo si nechat poradit od specialistů SPP, jaké nastavení je pro vás nejlepší. Zálohy na plyn si můžete dle potřeby navyšovat či snižovat v online portálu.

Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ano
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Vlastní těžba plynu
Ne
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano

Plyn z burzy

SPP jako jeden z mála dodavatelů nabízí plyn z burzy. Znamená to, že nemáte smlouvou pevně stanovenou cenu za odebranou jednotku. Cena za plyn se pohybuje svobodně – podle toho, jak kolísá cena plynu na burze. Pro někoho to může být lákavá nabídka, protože budou dny, kdy budete mít plyn o mnoho levnější, než s pevně danou cenou, ale také to může znamenat riziko. Ceny plynu totiž pouze neklesají, ale kolísají. Chvíli jsou “dole”, chvíli “nahoře”. Je tedy potřeba počítat s tím, že cena vašeho plynu bude v tomto případě odrážet světové burzy.

Pozor Pozor

Plyn z burzy se může jevit na první pohled velmi výhodně, ale dejte pozor na to, že ceny za energie na burze mohou klesat, ale i stoupat. Samozřejmě je možné, že v dlouhodobém horizontu tímto způsobem ušetříte skutečně mnoho peněz. Ne každému ale plyn za ceny přímo z burzy bude vyhovovat. Proto tuto možnost předem dobře promyslete.

Zřízení
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
6.7/10

Spp Online Objednani Elektriny

Plyn i elektřinu od SPP si můžete zřídit telefonicky i online. Stačí kliknout na příslušné tlačítko na jejich webu – “Objednat telefonicky” nebo “Objednat online” a vyplnit krátký formulář. Společnost už se vám pak ozve sama a pomůže objednávku dokončit. Na webu si můžete také spočítat v kalkulátoru svou úsporu, a to podle vyúčtování, podle způsobu využití nebo podle měsíční zálohy. Třetí možností je nevyplňovat žádnou objednávku ani kalkulátor, zanechat své kontakty a společnost se vám rovnou sama ozve. Pak si můžete telefonicky dojednat vše, co potřebujete a zeptat se na to, co vás zajímá.

Nově
Společnost stále nabírá nové klienty.
Ano
Přechod od konkurence
Je možné přejít od konkurence. Společnost vám pomůže s přechodem.
Ano
Sjednat on-line
Služby je možné sjednat online bez nutnosti dojít do kamenné pobočky.
Ano
Sjednat telefonicky
Služby je možné sjednat telefonicky.
Ano
Mají pobočky/zákaznické centrum
Společnost má vlastní kamenné pobočky.
Ano (Praha a Brno)
Jednatel až do domu
Společnost zařídí návštěvu pracovníka u vás doma.
Ne
Pracují i o víkendu
Společnost je možné kontaktovat o víkendu.
Ne

Pokud byste chtěli raději sjednat energie osobně, bude to trochu složitější. Pobočky má SPP zatím jen v Brně a v Praze. Důležité je také vědět, že nepracují o víkendu, pouze ve všední dny – a to i online nebo na telefonu. Nemají k dispozici ani jednatele, kteří by za vámi přišli až domů. Na druhou stranu lze vše sjednat telefonicky či online, což je velká výhoda – je to rychlé a pohodlné.

SPP je energetická společnost, která dodává v České republice a na Slovensku elektřinu a plyn.

Podpora
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
7.5/10

Podpora SPP funguje na telefonní lince ve všední dny a také na emailu či kontaktním formuláři, který vyplníte přímo u konkrétních služeb na webu společnosti. Bohužel zde nenajdete online chat, ale něco na ten způsob na vás na stránkách vyskočí v pravém dolním rohu. Můžete si zde navolit, zda chcete řešit elektřinu či plyn, a pak vybírat různé oblasti svých dotazů. Nedostanete sice konkrétní odpověď na svou otázku, ale budete alespoň nasměrováni na stránky, kde naleznete další informace. Je to v podstate něco na způsob robotického chatu, tedy chatbota.

My jsme nakonec zvolili telefonickou linku, kam jsme se dovolali během chvilinky. Operátor byl mírně zmatený a některé odpovědi jsme z něj museli dolovat. Stále nás chtěl přepojovat na někoho, kdo s námi smlouvu rovnou sjedná, přitom my jsme chtěli nejprve jen zodpovědět naše otázky. Nakonec jsme se ale k výsledku dostali, takže klientskou podporu SPP hodnotíme jako dostačující.

Kontaktní e-mail
Společnost má oficiální e-mailovou adresu, na které je přítomná podpora.
Ano
On-line chat
Se zákaznickou podporou je možné komunikovat prostřednictvím online chatu.
Ne
Telefon
Společnost má oficiální telefonickou linku.
Ano
Zodpovězené otázky
Společnosti jsme položili několik otázek. Číslo znázorňuje počet zodpovězených otázek/počet položených otázek.
10/10
Kvalita podpory
Náš celkový dojem z uživatelské podpory.
Dostačující

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

1 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Přístup na zákaznické lince je opravdu příšerný . Velmi neprofesionální chování. Paní která mě přemlouvala ať k spp přejdu byla příjemná pomohla mi že vším a nic nebylo problém vyřešit. Zavolal jsem jsem ji odkázala mě na infolinku čekal jsem že to vyřeším . Bohužel jsem se dočkal nepříjemného zážitků .

Hodnocení - 1
Koutný Vladimír
7. 5. 2022