Pražská plynárenská Recenze Pražská plynárenská Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

8. 11. 2021

Stručně/vhodné pro

Pražská plynárenská je stabilní energetická společnost poskytující plyn, elektřinu i další nadstandardní služby. Klienti ke svým smlouvám získávají i pojištění, které jim uhradí např. rozbité okno nebo návštěvu a práci elektrikáře. Firma se snaží o vstřícné jednání s klienty, proto jim pomáhají s přechodem od konkurence, přepisem služeb při stěhování, ale i při zřizování energií na zcela nových odběrných místech (v novostavbách). Klienti si mohou svou spotřebu energií kontrolovat v zákaznickém portále online na webových stránkách společnosti a mohou si dle potřeby měnit výši záloh. Výhodou také je, že Pražská plynárenská nabízí smlouvy se závazkem i bez něj, takže si klient může skutečně vybrat to, co mu nejvíce vyhovuje.

Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení všech 24 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 24 parametrů
7.1/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
8/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
6.7/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
7.5/10
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
5.7/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
7.5/10

Výhody

  • Stabilní a spolehlivá energetická společnost
  • Poskytují plyn i elektřinu za rozumné částky a bez nesmyslných poplatků
  • Vstřícné jednání a přístup ke klientům na přepážkách

Nevýhody

  • Nemají na webových stránkách online chat
  • Dovolat se na klientskou linku je téměř nemožné

Stabilní energetická společnost poskytující plyn, elektřinu i další nadstandardní služby

Služby
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
8/10

Prazska Plynarenska Sluzby

Pražská plynárenská je stabilní energetická společnost, která dbá na to, aby jejich služby klientům byly spolehlivé, vstřícné a nadstandardní. Díky tomu poskytují nejen plyn a elektřinu, ale ještě dodají klientům řadu dalších výhod navíc. V ceně energie je zaplacení případného elektrikáře, pokud jej klient ve své domácnosti potřebuje, ale i pojištění, které pomůže uhradit zabouchnuté dveře a následné otevření zámečníkem, nebo rozbité okno. V podstatě něco jako pojistka domácnosti.

Klienti mají možnost své energie a produkty kontrolovat v online správě, do které se dostanou osobním přihlášením z webových stránek společnosti. Pražská plynárenská zatím klientům neposkytuje kontrolu služeb prostřednictvím mobilní aplikace, ale vzhledem k jejich velké orientaci na spokojenost zákazníků je možné, že se časem i tato možnost objeví.

Plyn
Dodává společnost plyn?
Ano
Elektřina
Dodává společnost elektřinu?
Ano
Další výhody
Poskytnutí služeb při splnění určitých podmínek za výhodnější ceny.
Ano (V ceně energie i částečné pojištění domácnosti)
On-line správa
Služby je možné spravovat online přes aplikaci nebo přes internetový prohlížeč
Ano
Mobilní aplikace
Služby je možné spravovat přes mobilní aplikaci.
Ne

Oceňujeme, že Pražská plynárenská je ekologická a před papírovými fakturami dávají přednost elektronickým. Také oceňujeme, že myslí na klienty, kteří před online správou dávají přednost osobnímu jednání. Na jejich přepážky je možné se předem objednat, takže tam nemusíte kvůli přepisu či úpravě energií a smluv trávit celé hodiny.

Pokud se snad stane, že zapomenete včas uhradit zálohy či fakturu, dají vám vědět, aby z toho nevznikly vleklé problémy. Když se musíte přestěhovat a potřebujete pomoci s přepisem energií, rádi pomohou. Pokud si nejste jistí, jaký tarif či jaká služba je pro vás nejvýhodnější, proberou s vámi možnosti spotřeby a připojení, a pomohou vám najít nejlepší řešení.

Podmínky - Elektřina
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
6.7/10

Prazska Plynarenska Elektrina

Pražská plynárenská neposkytuje pouze plyn, jak by se podle názvu mohlo zdát, ale i elektřinu. Poradí si dokonce i s elektřinou pro klienty využívající elektromobil. To vše dokážou zohlednit v nabídce tarifů a v ceně za své služby. Svou úsporu a cenu, kterou byste platili za služby u této společnosti si můžete snadno spočítat v jejich kalkulátoru na webových stránkách společnosti. Můžete zadat přesné parametry své spotřeby, ale pokud je neznáte, stačí uvést, zda elektřinou svítíte, vaříte, topíte atd. Na základě toho vám kalkulátor vygeneruje nabídky s nejvýhodnějšími tarify, ze kterých si můžete vybrat smlouvu se závazky na 1-3 roky, nebo také smlouvu bez závazků. Záleží jen na vás, čemu dáte přednost.

Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ano (se závazky i bez)
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano

Ať už zvolíte jakýkoliv tarif, je odběr elektřiny od Pražské plynárenské dlouhodobě výhodný. My preferujeme smlouvy se závazkem, protože tam je cenová nabídka na určitou dobu fixovaná.

Své odběry a zálohy můžete kontrolovat v zákaznickém portálu, kde, pokud je to potřeba, můžete také změnit výši zálohy.

Tip Tip
Srovnání nejlepších dodavatelů elektřiny

Nevyhovuje vám nabídka Pražské plynárenské, nebo byste se raději podívali ještě na další energetické společnosti a jejich nabídky? Využijte naše srovnání nejlepších dodavatelů elektřiny.

Podmínky - Plyn
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
7.5/10

Prazska Plynarenska Plyn

Plyn od Pražské plynárenské je na tom podobně, jako elektřina. Opět si můžete úsporu i nabídku ceny spočítat online a podívat se, jaké nabídky tarifů/smluv vám kalkulátor vygeneroval. Vybrat si můžete smlouvu se závazky i bez nich – tedy smlouvu na dobu neurčitou. Smlouvy – především ty se závazkem, jsou dlouhodobě výhodné. Změnu výše zálohy můžete spolu s kontrolou svých odběrů a plateb provádět v zákaznickém portálu na webových stránkách společnosti. Plyn společnost netěží, ale nakupuje, jako většina energetických společností.

Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ano
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Vlastní těžba plynu
Ne
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano
Stabilní energetická společnost poskytující plyn, elektřinu i další nadstandardní služby

Zřízení
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
5.7/10

Prazska Plynarenska Uzavreni Smlouvy

Pražská plynárenská vám pomůže zřídit si od nich plyn i elektřinu na zcela novém odběrném místě, poradí, jak na přepis energií v případě, že se stěhujete, ale zároveň si poradí i s přechodem od konkurence.

Sjednání smlouvy můžete provést online, osobně na pobočkách, nebo zaslat staženou, vytištěnou a vyplněnou smlouvu poštou (nebo e-mailem). Informace k přechodu či sjednání nové smlouvy můžete získat telefonicky, na jejich zákaznické lince. Na tu je však v současné době – po krachu řady energetických společností – dost složité se dovolat. Výhodou však je, že na pobočku se můžete objednat na konkrétní čas a nemusíte se tak bát nekonečné fronty a dlouhého čekání.

Mírnou nevýhodou je, že Pražská plynárenská nepracuje o víkendu. Vše tedy musíte zvládnout ve všední dny o 8:00 do 18:00.

Nově
Společnost stále nabírá nové klienty.
Ano
Přechod od konkurence
Je možné přejít od konkurence. Společnost vám pomůže s přechodem.
Ano
Sjednat on-line
Služby je možné sjednat online bez nutnosti dojít do kamenné pobočky.
Ano
Sjednat telefonicky
Služby je možné sjednat telefonicky.
Ne
Mají pobočky/zákaznické centrum
Společnost má vlastní kamenné pobočky.
Ano
Jednatel až do domu
Společnost zařídí návštěvu pracovníka u vás doma.
Ne
Pracují i o víkendu
Společnost je možné kontaktovat o víkendu.
Ne
Stabilní energetická společnost poskytující plyn, elektřinu i další nadstandardní služby

Podpora
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
7.5/10

Klientskou podporu řeší Pražská plynárenská telefonicky na klientské lince, na e-mailu a osobně na přepážkách. Oceňujeme, že na přepážky je možné se předem objednat, abyste nemuseli dlouho čekat. Na druhou stranu nám chybí na jejich webových stránkách online chat pro rychlé odpovědi.

My jsme vyzkoušeli e-mailovou poradnu, kam jsme zaslali své dotazy a následně i klientskou linku. Volali jsme v různou dobu ve všední dny, ale beznadějně. Klientská linka byla neustále obsazená a neumožnila nám ani setrvání na telefonu, dokud nepřijdeme na řadu, jako je to u jiných společností.

Chápeme, že v současné situaci, kdy plno lidí řeší přechod od zkrachovalých společností, je komplikované spojit se s klientskou podporou, ale na druhou stranu by měli mít nějaké efektivní řešení. Už jen proto, že si na vstřícném jednání s klienty tak zakládají.

Na e-mail nám odpovědi na naše otázky dorazily do 4 dnů. Je to sice poměrně dlouhá doba, ale chápeme, že situace energetických společností je nyní velmi náročná. Podporu považujeme za dostačující.

Kontaktní e-mail
Společnost má oficiální e-mailovou adresu, na které je přítomná podpora.
Ano
On-line chat
Se zákaznickou podporou je možné komunikovat prostřednictvím online chatu.
Ne
Telefon
Společnost má oficiální telefonickou linku.
Ano
Zodpovězené otázky
Společnosti jsme položili několik otázek. Číslo znázorňuje počet zodpovězených otázek/počet položených otázek.
10/10
Kvalita podpory
Náš celkový dojem z uživatelské podpory.
Dostačující

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!