Centropol Recenze Centropol Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

26. 10. 2021

Stručně/vhodné pro

Centropol je společnost dodávající elektřinu a zemní plyn spotřebitelům v domácnostech, podnikatelům i některým městům. Dávají si záležet, aby byly jejich ceny férově nastavené a aby se v průběhu roku klientům nezměnily. To mají ošetřeno smlouvou se závazkem na jeden nebo dva roky. Energie nakupují dopředu a dělají si dostatečné zásoby, aby jejich odběratelům poskytovali energie i v krizových časech. Klienti si mohou hlídat své zálohy i odběr energií online pomocí online centra “Samoobsluha”, mohou změnit výši zálohy a vybrat si, jak chtějí vracet přeplatky. Vyúčtování lze zaslat online, ale i písemně domů na adresu.

Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení všech 24 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 24 parametrů
7.7/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 45x Přidat hodnocení
2.8/5
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
8/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
6.7/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
5/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
8.6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
10/10

Výhody

  • Dlouhodobě výhodné energie
  • Poskytovatel elektřiny, plynu i mobilních tarifů
  • “Samoobsluha” umožní sledovat vaše odběry

Nevýhody

  • Závazek na 1 nebo 2 roky

Služby
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
8/10

Centropol Predstaveni

Energetická společnost Centropol se specializuje na poskytování elektřiny a zemního plynu. Vedle toho si u nich můžete zřídit i výhodné mobilní tarify. Vzhledem k tomu, že jsme se soustředili na testování společnosti především co se týká energií, ponecháme v této recenzi mobilní tarify stranou.

Centropolu oceňujeme férové jednání, transparentní podmínky a stálou cenu energií po celé smluvní období. Smlouvu si přitom můžete uzavřít na jeden nebo dva roky, podle toho se pak nastaví i cena za odběr energie. Více se této problematice budeme věnovat u jednotlivých energií.

Velkou výhodou je online správa vašich energií – máte kdykoliv přehled o zaplacených zálohách i o tom, jaký máte odběr. Pokud zjistíte, že potřebujete zvýšit nebo snížit zálohu za plyn či elektřinu, můžete si kdykoli přes “Samoobsluhu” online požádat o změnu svých záloh. Narozdíl od některých konkurenčních firem Centropol neposkytuje mobilní aplikaci, takže pokud chcete své účty spravovat online, musíte vždy na internet – na PC, tabletu nebo mobilním telefonu.

Plyn
Dodává společnost plyn?
Ano
Elektřina
Dodává společnost elektřinu?
Ano
Další výhody
Poskytnutí služeb při splnění určitých podmínek za výhodnější ceny.
Ano
On-line správa
Služby je možné spravovat online přes aplikaci nebo přes internetový prohlížeč
Ano
Mobilní aplikace
Služby je možné spravovat přes mobilní aplikaci.
Ne

Podmínky - Elektřina
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
6.7/10

Centropol Elektrina

Elektřinu od Centropolu mohou klienti využívat už od roku 2002. Získávají tak nabídku přesně podle svých potřeb/svého odběru. Centropol pomáhá svým klientům zřídit elektřinu na zcela novém odběrném místě, ale i s přechodem od jiného dodavatele. O výpověď u konkurence se sami postarají. Produkt/tarif přitom nabízí tak, aby se každému klientovi co nejvíce vyplatil.

Elektřinu nabízí Centropol s fixními cenami, proto také tarif nese název Elektřina Fixně. Jedná se o stálou výši ceny za odebírané energie, která je stanovena ve smlouvě o odběru. Smlouva je se závazkem, přičemž si klient může vybrat, zda chce závazek pouze na jeden nebo rovnou na dva roky. Vybrat si můžete i způsob komunikace (např. online pomocí “Samoobsluhy”), placení záloh, nebo vracení přeplatků. Vyúčtování můžete mít online, nebo si ho nechat zaslat v papírové podobě. Je jen na vás, co vám bude nejlépe vyhovovat.

Pokud vás zajímá, jaká cena energií pro vás platí, stačí si ji nechat spočítat na webových stránkách Centropolu. Postup zde nebudeme podrobně rozebírat, protože se mu pověnujeme později.

Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ano (1 nebo 2 roky)
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano
Tip Tip

Nenadchla vás nabídka od Centropolu, nebo jste si nechali spočítat úsporu při přechodu k jejich společnosti, ale nejste s výpočtem spokojeni? Podívejte se na naše další recenze ve srovnání nejlepších dodavatelů elektřiny a vyberte si společnost, která vám bude nejlépe vyhovovat.

Podmínky - Plyn
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
5/10

Centropol Plyn

Plyn od Centropolu využívají klienti od roku 2007. Opět si mohou zřídit odběr zcela nově, nebo přejít k Centropolu od konkurence. Stejně jako u energie vám pomohou vybrat nejvýhodnější produkt a vyřeší za vás přechod od vašeho stávajícího dodavatele.

Důležité je vědět, že Centropol zásoby elektřiny a plynu nakupuje dopředu, tudíž si plyn samostatně netěží. V současné době jistě každého zajímá, jak jsou na tom jejich zásoby – byli jsme ujištěni, že zásob mají dostatek jak pro stávající zákazníky, tak pro nově příchozí, které stále přijímají.

Cenu za odběr energií máte pevně nastavenou podle vybrané délky smlouvy – na jeden nebo dva roky. Pro někoho sice není závazek na smlouvě moc příjemný, ale vzhledem k současné situaci a zdražování se rozhodně vyplatí mít fixní cenu za energie – jak u plynu, tak u elektřiny. Centropol má fixní ceny nastaveny u tarifů Plyn Fixně.

I u plynu máte možnost vybrat si možnost komunikace a spravovat si účet sami – přes “Samoobsluhu” vidíte ihned své zálohy, odběry a můžete si změnit výši záloh dle potřeby. Vyúčtování lze rovněž zvolit online, nebo si ho nechat zaslat domů v papírové podobě.

Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ano (1 nebo 2 roky)
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Vlastní těžba plynu
Ne
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano

Jak je to s tarifem Fixně?

Centropol Fixne

Tarif Fixně od Centropolu, jak už jsme zmínili, vám fixuje ceny energie na celé smluvní období. Zvolíte-li smlouvu na dva roky, je poté automaticky prodloužena na další rok. V tomto roce budete mít stále cenu energií podle ceníku Fixně. Pokud se nerozhodnete jinak, bude po uplynutí tohoto roku (celkem tedy 3 let) automaticky překlopena vaše smlouva na dobu neurčitou. Pak už se ale řídí ceníkem Bez závazku, tudíš může dojít ke změně cen.

Aktuální ceny v ceníku Fixně i Bez závazku můžete sledovat vždy na webových stránkách společnosti Centropol.

 

Zřízení
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
8.6/10

Centropol Sjednani Smlouvy Online

Energie od Centropolu si můžete zřídit zcela nově – na novém odběrném místě, ale také můžete k Centropolu přejít od konkurenční energetické společnosti. Sjednání smlouvy je poměrně jednoduché. Na hlavní stránce Centropolu si zadáte do kalkulačky potřebné parametry, zapíšete, jak vás může společnost kontaktovat a odešlete formulář. Pak vyčkáte, až se s vámi spojí pracovníci klientské podpory a smlouvu s vámi dořeší. V případě, že něčemu nerozumíte, se můžete na podporu obrátit i se svými dotazy.

Uzavřít smlouvu s Centropolem je tudíž možné online – zde ale počítejte s tím, že ji neuzavřete kompletně, ale odešlete svou kalkulaci na jejímž základě získáte nabídku a následně uzavíráte smlouvu. Můžete samozřejmě na klientskou linku zavolat i přímo. A pokud dáváte přednost osobnímu jednání, je možná navštívit některé z 11 klientských center, které jsou rozmístěny po celé České republice.

Mírnou nevýhodou je, že nepracují o víkendu. To však vyvažují poměrně dlouhou pracovní dobou v týdnu – od 7:00 do 18:00.

 

Nově
Společnost stále nabírá nové klienty.
Ano
Přechod od konkurence
Je možné přejít od konkurence. Společnost vám pomůže s přechodem.
Ano
Sjednat on-line
Služby je možné sjednat online bez nutnosti dojít do kamenné pobočky.
Ano
Sjednat telefonicky
Služby je možné sjednat telefonicky.
Ano
Mají pobočky/zákaznické centrum
Společnost má vlastní kamenné pobočky.
Ano (11)
Jednatel až do domu
Společnost zařídí návštěvu pracovníka u vás doma.
Ano
Pracují i o víkendu
Společnost je možné kontaktovat o víkendu.
Ne

Jak zjistit, zda máte výhodnou elektřinu/plyn

Centropolu nás poměrně příjemně překvapilo jejich férové jednání při porovnávání cen s konkurencí. Pokud si chcete spočítat, zda byste s Centropolem ušetřili, stačí zadat přesnou adresu a dát “spočítat”. Následně vás formulář vyzve k dalším informacím – zda využíváte plyn/elektřinu, u jaké společnosti, kolik platíte zálohy, na co všechno energie používáte (u elektřiny např. na svícení a provoz elektroniky, na ohřev vody, na vytápění). Jakmile toto vyplníte a zaklikáte, spočítají vám, zda byste s Centropolem ušetřili. Pokud ale máte nastavený tarif i zálohy u stávajícího odběratele správně, napíšou vám to.

Pokud byste i přesto chtěli přejít k Centropolu, máte možnost nechat si spočítat, kolik by vás energie vyšly s jejich tarify při totožném odběru energie a následně se rozhodnout, zda chcete přejít či nikoliv.

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
10/10

Podpora energetické společnosti Centropol funguje na klientské lince od pondělí do pátku, na e-mailu i na online chatu. Vzhledem k situaci, v jaké jsme společnost testovali – po krachu konkurenční energetické společnosti, byla klientská linka přetížená a i na online chatu jsme čekali cca půl hodiny, než nám byl přidělen operátor. Na naše otázky však neodpověděl. Byli jsme požádáni o telefonní číslo s tím, že nám zavolají.

Kontaktní e-mail
Společnost má oficiální e-mailovou adresu, na které je přítomná podpora.
Ano
On-line chat
Se zákaznickou podporou je možné komunikovat prostřednictvím online chatu.
Ano
Telefon
Společnost má oficiální telefonickou linku.
Ano
Zodpovězené otázky
Společnosti jsme položili několik otázek. Číslo znázorňuje počet zodpovězených otázek/počet položených otázek.
10/10
Kvalita podpory
Náš celkový dojem z uživatelské podpory.
Dostačující

Kromě možnosti spojit se s klientskou podporou má Centropol i výborně zpracované stránky “Péče a podpory” pro zákazníky. Jejich klienti si zde mohou najít nejčastější dotazy a dohledat si podrobná vysvětlení. Pokud zde svůj dotaz nenajdou, mohou pak kontaktovat operátory klientské linky nebo chatu.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností

Dobrý den. Jsem dlouholetým odběratelem elektřiny od společnosti-CENTROPOL a mohu potvrdit,že se jedná obvzláště v dané době za nejlepší dodávátelskou firmu. Dubský-OSTRAVA.

Hodnocení - 3
dubský karel.
19. 1. 2022

V srpnu 2021 se všude mluvilo o zdražování a tak jsem se rozhodla fixovat cenu elektřiny na dva roky. Kontaktoval mě obchodník Kalkulátor.cz a na můj požadavek fixovat cenu mi předložil tři různé nabídky, vybrala jsem si Centropol a jeho smlouvu Fixně na dva roky. Když mi přišla smlouva, zjistila jsem, že je tam po straně malým písmem uvedeno, že Centropol může jednostranně změnit cenu. Volala jsem na zákaznickou linku a tam mi paní potvrdila, že cena u této smlouvy není fixovaná!!! Neuvěitelné! Tak tomu já říkám nekalá obchodní praktika. Dejte si pozor a pořádně čtěte smlouvy!

Hodnocení - 3
Fixně na dva roky od Centropolu? Žádná fixace ceny!
9. 11. 2021