Elimon Recenze Elimon Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

8. 11. 2021

Stručně/vhodné pro

Společnost Elimon je výhradně česká společnost a licencovaný energetický dodavatel pro plyn i elektřinu, a to již od roku 2004. Důraz klade na spokojenost svých zákazníků – domácností, firem, úřadů a dalších institucí – a proto nabízí nízké ceny energií v souladu s vysokou kvalitou zákaznického servisu. S každým zákazníkem jednají individuálně a snaží co nejefektivněji vyřešit všechny požadavky. Ostře se vyhrazují proti podomním prodejcům a jiným nátlakovým taktikám.

Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení všech 24 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 24 parametrů
7.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 7x Přidat hodnocení
4.0/5
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
8/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
6.7/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
7.5/10
Celkové skóre 7.2/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
7.2/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
7.5/10

Výhody

  • Výhradně česká společnost a licencovaný energetický dodavatel
  • Tarify vhodné pro široké spektrum zákazníků
  • Distancují se od nátlakových taktik a podomních prodejců

Nevýhody

  • Není možnost se osobně setkat se zástupcem firmy v pohodlí vašeho domova

Elimon je česká společnost a licencovaný energetický dodavatel pro plyn i elektřinu od roku 2004.

Služby
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
8/10

Elimon Sluzby

Název společnosti má v sobě zakódovanou strategii, kterou se snaží odlišit od svých konkurentů:

  • E – energie bez skrytých poplatků
  • L – levné energie s velkou úsporou
  • I – individuální přístup k požadavkům
  • M – možnost uzavření smlouvy na dobu neurčitou
  • O  – odměny za věrnost
  • N – náležitosti spojené se změnou dodavatele vyřídí za vás

Elimon nabízí kromě elektřiny a plynu ještě další služby pro své zákazníky. Jedná se například o:

  • audity energetických celků,
  • údržbu kotelen a výroben s kombinovanou výrobu elektřiny a tepla,
  • údržbu lokálních výtopen a výměníkových stanic,
  • dodávky a montáže solárních kolektorů a fotovoltaických systémů,
  •  zpracování energetických auditů a strategického poradenství,
  • provozování energetických hospodářství,
  • poradenská činnost v oblasti energetiky,
  • termovizní měření,
  • dodávky systémů záložního napájení.
Plyn
Dodává společnost plyn?
Ano
Elektřina
Dodává společnost elektřinu?
Ano
Další výhody
Poskytnutí služeb při splnění určitých podmínek za výhodnější ceny.
Ano
On-line správa
Služby je možné spravovat online přes aplikaci nebo přes internetový prohlížeč
Ano
Mobilní aplikace
Služby je možné spravovat přes mobilní aplikaci.
Ne

Podmínky - Elektřina
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
6.7/10

Elimon Elektrina

Cena elektřiny od Elimonu se skládá ze 2 částí, kdy první část je neměnná a její výše je dána platnou legislativou a druhá část je vypočtena za dodávku spotřebované silové elektřiny. Ceny v cenících společnosti Elimon patří dlouhodobě mezi nejvýhodnější na trhu pro všechny tržní segmenty.

Jejich aktuální nabídka produktů elektřiny obsahuje 3 tarify:

  •  Svěží 24 – nabízí garantovanou cenu po dobu 24 měsíců, přičemž se nemusíte bát případného nárůstu cen na energetickém trhu, ušetřit můžete až o 10 % více než u ostatních dodavatelů energií a za výhodnou cenou se neskrývají žádné poplatky
  •  Svěží CENÍK – s tímto tarifem získáte jistotu dlouho výhodné a garantované ceny po dobu 12 měsíců, ušetřit můžete až 25 % nákladů za energie a případnou změnu dodavatele zařídí společnost za vás bez poplatku
  • Svěží SPOT – tento produkt je určen zákazníkům, kteří chtějí využít okamžitou cenu na trhu energií a efekt nízké ceny v jednotlivých hodinách/dnech, získáte smlouvu na dobu neurčitou bez skrytých poplatků
Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ano
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano

Podmínky - Plyn
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
7.5/10

Elimon Plyn

Cena zemního plynu od Elimonu se skládá ze 2 částí, kdy první část je neměnná a její výše je dána platnou legislativou a druhá část je vypočtena za dodávku spotřebované plynu a není ovlivněna tržním prostředím.

Stejně jako u elektřiny, jsou k dispozici 3 různé tarify:

  • Svěží 24 – nabízí garantovanou cenu po dobu 24 měsíců, přičemž se nemusíte bát případného nárůstu cen na energetickém trhu, ušetřit můžete až o 10 % více než u ostatních dodavatelů energií a za výhodnou cenou se neskrývají žádné poplatky
  • Svěží CENÍK – s tímto tarifem získáte jistotu dlouho výhodné a garantované ceny po dobu 12 měsíců, ušetřit můžete až 25 % nákladů za energie a případnou změnu dodavatele zařídí společnost za vás bez poplatku
  • Svěží SPOT – tento produkt je určen zákazníkům, kteří chtějí využít okamžitou cenu na trhu energií a efekt nízké ceny v jednotlivých hodinách/dnech, získáte smlouvu na dobu neurčitou bez skrytých poplatků
Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ano
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Vlastní těžba plynu
Ne
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano
Elimon je česká společnost a licencovaný energetický dodavatel pro plyn i elektřinu od roku 2004.

Zřízení
Celkové skóre 7.2/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
7.2/10

Elimon Uzavreni Online

Změna dodavatele

Pokud si přejete přejít k Elimonu, stačí vyplnit elektronický, případně papírový formulář a ten vytištěný a podepsaný zaslat poštou společně s kopií vašeho posledního vyúčtování. Následně vám bude zaslána smlouva a rozpis plateb záloh a vy se stanete zákazníkem společnosti Elimon.

Nový zákazník

Pokud jste nový zákazník, můžete rychle a snadno vyplnit sami online smlouvu. Pokud si však nejste jisti, je možné odeslat vaše kontaktní údaje a zaměstnanci společnosti se vám ozvou zpět a společně vše snadno a rychle vyřešíte.

Nově
Společnost stále nabírá nové klienty.
Ano
Přechod od konkurence
Je možné přejít od konkurence. Společnost vám pomůže s přechodem.
Ano
Sjednat on-line
Služby je možné sjednat online bez nutnosti dojít do kamenné pobočky.
Ano
Sjednat telefonicky
Služby je možné sjednat telefonicky.
Ano
Mají pobočky/zákaznické centrum
Společnost má vlastní kamenné pobočky.
Ano
Jednatel až do domu
Společnost zařídí návštěvu pracovníka u vás doma.
Ne
Pracují i o víkendu
Společnost je možné kontaktovat o víkendu.
Ne
Elimon je česká společnost a licencovaný energetický dodavatel pro plyn i elektřinu od roku 2004.

Podpora
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
7.5/10

Pokud potřebujete kontaktovat zákaznickou podporu Elimonu, můžete tak učinit telefonicky, emailem nebo prostřednictvím kontaktního formuláře. Pracovníci na telefonní lince jsou k dispozici v pracovní dny od 8:00 do 16:00 hodin.

Zároveň najdete pod záložkou Zákaznického servisu velmi časté dotazy s podrobně rozepsanými odpověďmi.

My byli se zákaznickou podporou velmi spokojeni, vyzkoušeli jsme telefonní kontakt i kontaktní formulář a odpovědi jsem dostali na všechny naše dotazy.

Kontaktní e-mail
Společnost má oficiální e-mailovou adresu, na které je přítomná podpora.
Ano
On-line chat
Se zákaznickou podporou je možné komunikovat prostřednictvím online chatu.
Ne
Telefon
Společnost má oficiální telefonickou linku.
Ano
Zodpovězené otázky
Společnosti jsme položili několik otázek. Číslo znázorňuje počet zodpovězených otázek/počet položených otázek.
5/5
Kvalita podpory
Náš celkový dojem z uživatelské podpory.
Velmi dobrá

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností

Sice se mě neozvali hned, ale odpověděli na email. V této době jsou přetížení v telefonické komunikaci všichni. Jak vše zařídili bylo super. Teď jsem jejich zákazníkem a jsem spokojený, protože mě hned poslali zálohy bez DPH.
Všem doporučuji Vašek

Hodnocení - 3
Rychlost
26. 12. 2021

měsíc bez komunikace, zkoušel jsem všechno. Bohužel spoťáku bez vázanosti je málo (Elimon, Eneka, Tedom, Bezdodavatele).

Hodnocení - 3
haló
30. 11. 2021