Yello Recenze Yello Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 10. 2021

Stručně/vhodné pro

Yello je energetická společnost, která poskytuje plyn a elektřinu jak na zcela nových odběrných místech, tak pomáhá s přechodem k jejich společnosti od konkurence. Vše se dá vyjednat online nebo na telefonu. Stačí naskenovat do e-mailu staré vyúčtování od původního poskytovatele a počkat, až vás pracovníci Yello kontaktují. Velkou výhodou je jednotná sazba za plyn na celém území ČR, online aplikace, kde si klienti mohou upravovat výši záloh a kontrolovat odběry energie, ale i mobilní aplikace Yello Active, díky které sbírají body, jež lze při vyúčtování vyměnit za slevu.

Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení všech 24 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 24 parametrů
8.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 44x Přidat hodnocení
2.9/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
10/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
7.5/10
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
5.7/10
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
9.5/10

Výhody

  • Žádné aktivační poplatky
  • Dlouhodobě výhodné smlouvy (se závazkem)
  • Samoobslužný portál Moje Yello

Nevýhody

  • Nemají pobočky
  • Nepracují o víkendu

Služby
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
10/10

Yello Energy Predstaveni

Jedním ze současných nejlepších poskytovatelů energií – plynu i elektřiny je společnost Yellow. Nabízí jak výhodnou elektřinu, tak plyn, u kterého nás zaujalo, že mají stejnou sazbu pro všechny regiony. Většina poskytovatelů totiž ceny upravuje právě podle cen v jednotlivých regionech, takže někteří mají plyn dražší, jiní levnější. Yello poskytuje férovou – stejnou cenu pro všechny zákazníky.

Velkou výhodou je i online správa v aplikaci Moje Yello, která je přístupná pro klienty společnosti, a dostanou se na ní přímo z jejich webových stránek. V této aplikaci mají skvělý přehled o svých energiích, odběrech i aktuálně nastavené výši záloh. Pokud se rozhodnou výši záloh měnit, opět to mohou provést prostřednictvím této aplikace. Online správu sice mají i jiné energetické společnosti, ale rozhodně ne všechny.

Plyn
Dodává společnost plyn?
Ano
Elektřina
Dodává společnost elektřinu?
Ano
Další výhody
Poskytnutí služeb při splnění určitých podmínek za výhodnější ceny.
Ano (Výhody a slevy v aplikaci Yello Active)
On-line správa
Služby je možné spravovat online přes aplikaci nebo přes internetový prohlížeč
Ano
Mobilní aplikace
Služby je možné spravovat přes mobilní aplikaci.
Ano

Yello Active

Yello Active

Yello má spoustu dalších výhod pro jednotlivce, ale i pro rodiny s dětmi. Jednou z nich je aplikace Yello Active, která přináší tipy na výlety v místech, do nichž právě jedete, nebo kde bydlíte. Pokud místa navštívíte a jste klienty Yello, stačí provést při návštěvě check-in a načtou se vám body. Ty pak můžete uplatnit při ročním vyúčtování. Yello tak přináší zajímavý způsob úspory, ale také motivace k pohybu a výletům třeba s dětmi. To si rozhodně zaslouží ocenění od nás navíc!

Tip Tip
Náš tip

Nevyhovuje vám v něčem energetická společnost Yello? Podívejte se na naše srovnání nejlepších dodavatelů elektřiny.

Podmínky - Elektřina
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
10/10

Yello Elektrina

Elektřina od Yello je poskytována ve dvou různých tarifech – Yello Single a Yello Double. Nehledejte v tom žádné zvláštnosti. První varianta je jednotarifní a je vhodná pro klienty, kteří elektřinou jen svítí a používají běžné spotřebiče. Pokud elektřinou zároveň vytápíte svůj byt či dům, popř. s ní ohříváte vodu v bojleru, máte nárok na dvoutarifní sazbu, kde se střídá nízký a vysoký proud, tedy tzv. noční a denní – chápejte ho jako levný a dražší proud. Nejen že tak neprotopíte desetitisíce, ale ještě máte možnost ušetřit, když budete v tzv. nočním proudu např. prát, vařit, žehlit atd. Toto samozřejmě není žádná specialita společnosti Yello. Nízký a vysoký proud a tzv. dvoutarifní nastavení nabízí všechny energetické společnosti. Bylo však nutné zmínit, že i Yello tuto možnost nabízí.

Smlouvy se momentálně nastavují na dobu dvou let, jedná se tedy o smlouvy se závazkem, na dobu určitou. Na druhou stranu Yello si zakládá na férovosti a tvrdí, že od jejich smlouvy můžete kdykoli odstoupit – i to je dobré vědět. Jejich smlouvy jsou dlouhodobě výhodné a jedná se o stabilního poskytovatele na trhu, proto je určitě dobré, když už smlouvu uzavíráte, volit právě tu se závazkem. Fixujete si tak stejnou cenu elektřiny na konkrétní dobu a zvyšování cen energií vás tak nemusí příliš trápit.

Jak už jsme zmínili výše, v aplikaci Moje Yello, kam mají přístup všichni klienti této společnosti, které od ní odebírají energie, si můžete kontrolovat odběry i výši záloh a také si ji podle potřeby měnit – upravovat.

Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ano
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano

Podmínky - Plyn
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
7.5/10

Yello Plyn

Yello poskytuje také plyn, na který opět v současné době uzavírají především smlouvy se závazkem – tedy na dobu určitou, konkrétně na dva roky. Vzhledem k tomu, že je jejich sazba za plyn opravdu nízká, je smlouva se závazkem dlouhodobě výhodná. Yello si zakládá na tom, že jsou féroví a že neposkytují jen sliby , které se pak “na faktuře rozplynou”. Důvodem, proč jsou jejich sazby nízké, je stejně nastavená výše platby za odebranou kilowatthodinu, tedy za odebranou jednotku. Rozdíl je pak pouze v poplatku za plynovodní síť, který se mění podle místa odběru. Cena plynu však zůstává ve všech regionech stejná.

Yello plyn nakupuje od distributorů, netěží si ho sami. Tuto výsadu má v České republice zatím jen MND. Přesto mají ceny plynu nastaveny velice výhodně.

Výhodou je i možnost měnit výši zálohy, což se (stejně jako u elektřiny) provádí v aplikaci Moje Yello přístupné klientům této společnosti z jejich webových stránek.

Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ano
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Vlastní těžba plynu
Ne
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano

Zřízení
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
5.7/10

Yello Zrizeni

Společnost Yello poskytuje energie jak na nových odběrných místech, tak pro klienty, kteří chtějí přejít od jiných energetických společností. Smlouvu s Yello si můžete sjednat online. Stačí si do kalkulačky zadat parametry – pokud je víte, ideální je, když máte staré vyúčtování od stávajícího poskytovatele elektřiny či plynu. Buď si podle něj sami parametry zadáte, vyplníte online formulář a odešlete, nebo je možné vyúčtování zaslat e-mailem s požadavkem přechodu k Yello. Operátoři vás již sami kontaktují (v obou případech) a dokončí s vámi přechod k jejich společnosti. Pomohou zároveň s výpovědí u vašeho stávajícího poskytovatele energií, abyste s tím měli co nejméně práce a starostí.

Možnost vyjednat vše online či po telefonu je samozřejmě výhoda. Na druhou stranu jsou klienti, kteří dávají přednost osobnímu jednání. To u Yello není možné, neboť nemají ani pobočky, ani neposílají své jednatele až do domu žadatelů. Další mírnou nevýhodou je, že musíte vše zvládnout ve všední dny, neboť o víkendu nepracují.

Nově
Společnost stále nabírá nové klienty.
Ano
Přechod od konkurence
Je možné přejít od konkurence. Společnost vám pomůže s přechodem.
Ano
Sjednat on-line
Služby je možné sjednat online bez nutnosti dojít do kamenné pobočky.
Ano
Sjednat telefonicky
Služby je možné sjednat telefonicky.
Ano
Mají pobočky/zákaznické centrum
Společnost má vlastní kamenné pobočky.
Ne
Jednatel až do domu
Společnost zařídí návštěvu pracovníka u vás doma.
Ne
Pracují i o víkendu
Společnost je možné kontaktovat o víkendu.
Ne

Podpora
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
9.5/10

Klientská podpora Yello je na velmi vysoké úrovni. Spojit se s nimi můžete po e-mailu, na klientské lince nebo pomocí online chatu, což je asi nejrychlejší varianta. My jsme využili právě online chat a jsme spokojeni, i když jsme na připojení operátorky čekali cca 15 minut a některé otázky jsme museli pokládat několikrát, než je zodpověděla. Rychlejší po slečnu bylo nás informovat, že předá náš telefonní kontakt, aby se s námi spojili přímo energetičtí poradci.

Celkově jsme s klientskou podporou spokojeni a hodnotíme ji jako velmi dobrou.

Kontaktní e-mail
Společnost má oficiální e-mailovou adresu, na které je přítomná podpora.
Ano
On-line chat
Se zákaznickou podporou je možné komunikovat prostřednictvím online chatu.
Ano
Telefon
Společnost má oficiální telefonickou linku.
Ano
Zodpovězené otázky
Společnosti jsme položili několik otázek. Číslo znázorňuje počet zodpovězených otázek/počet položených otázek.
9/10
Kvalita podpory
Náš celkový dojem z uživatelské podpory.
Velmi dobrá

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

5 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Jedním slovem katastrofa, uvádí telefonní číslo na které se nedovoláte,nestrhávají si platby přestože máte nastavené inkaso, komunikují pouze přes e-mail,na to jim *** bílej tesák

Hodnocení - 1
Věra Poláková
15. 11. 2022
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Zajímavá zkušenost s hotline tohoto poskytovatele – paní zcela férově řekla, že cena NENÍ fixovaná a může se změnit (ale dají echo předem a prý možno odejít). To oceňuju.

Hodnocení - 3
gorn
9. 9. 2022
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Realita je úplně jinde, neochota a přeplatky z nich musí člověk tahat s několikrát jim volat. A nemluvím o tom, že fixační ceny nedodržují a drze pošlou zvýšení cen. Machačka

Hodnocení - 1
Vladimír Machačka
4. 5. 2022

Stejně jako několik ostatních dodavatelů neslní svůj závazek na dodávky za stanovenou cenu za určité období s tím, že smlouva doslovně neuvádí fixaci nebo garanci této ceny, ale pouze období. V zaslaném e-mailu s dodatkem přitom jasně v textu stojí: „zasíláme Vám dodatek na zafixování ceny…“. Sedm měsíců před ukončením této smlouvy a navíc v době mimo topnou sezónu mi tato společnost nestojí o soudní spor a s radostí se s ní loučím. Už nikdy ode mě neuvidí ani korunu z kteréhokoliv odběrného místa.

Hodnocení - 3
Neplní závazky
1. 4. 2022

Hodnotim jako nespolehliveho dodavatele, ktery nam presto, ze mame smlouvu nal dobu urcitou s pevne stanovenou zafixovanou cenou primo v dodatku smlouvy, znenadani oznamil navyseni ceni o 300 % a chce nam take takto zvysit zalohy, rozhodne ho nedoporucuji.

Hodnocení - 3
Janina
29. 3. 2022