XTB Recenze XTB Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 12. 2018

Stručně/vhodné pro

XTB (dříve X-trade Brokers) je polská společnost, která kromě obchodování s CFD na forex nabízí také obchodování CFD na komodity, akcie či indexy. Aktuálně jde o největšího evropského brokera. XTB disponuje kvalitní nonstop podporou v češtině. Byť XTB v základu nabízí webovou obchodní platformu xStation 5, můžete bez problému využívat propracovanější platformu Metatrader 4. Pokročilejší tradeři oceňují též možnost nasazení automatických obchodních systémů a řadu nástrojů na analýzu grafů. Broker je regulovaný několika národními instititucemi, mezi které patří i ČNB. Kromě ČR působí i v dalších 10 zemích.

Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
Hodnocení redakce
hodnoceno 30 parametrů
9.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 54x Přidat hodnocení
3.7/5
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
9.2/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
10/10
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
9.4/10

Výhody

  • Profesionální česká podpora (nonstop 24/5 na telefonu, live chatu i emailu)
  • Možnost integrovat i automatické obchodní systémy
  • Není stanovený minimální vklad
  • Více typů účtů s různými podmínkami (můžete vybrat ten, který vám sedí nejvíce)

Nevýhody

  • Poplatek 10€ za výběr částky nižší než 100 eur
  • Demo účet je pouze na 30 dní

Video Recenze

Video náhled

Důležité parametry
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
9.2/10

Xtb Hlavni Strana

Výběr ze 48 měnových párů; žádný minimální vklad

Při výběru brokera je rozhodující, aby byl regulovaný uznávanou národní finanční institucí (nejlépe britskou, americkou či přímo českou). Stejně tak je nezbytné, abyste znali byznys model brokera. Setkáte se s několika typy brokerů, přičemž každý z nich má své plusy i mínusy: MM (Market Maker) a ECN (Electronic Communications Network), STP (Straight Through Processing) či jejich kombinacemi (více informací ve srovnání forex brokerů).

My jsme XTB podrobili pečlivé analýze a testování a sestavili jsme seznam nejdůležitějších parametrů. Velkou výhodou je, že stránky brokera jsou kompletně v českém jazyce. Česky se dorozumíte i s podporou, což je velice důležité. Abyste si otevřeli u XTB účet, nemusíte řešit žádný počáteční vklad.

Pozitivní ohlasy padají na poměrně nízké spready (poplatky brokerovi) a to zejména, když si zvolíte účet PRO, kde spready u známých měnových párů začínají u 0,1 pips. XTB nabízí poměrně propracovaný systém vzdělání o platformě i samotném obchodování a to formou webinářů, online seminářů či rozsáhlého burzovního slovníku.

Začít máte možnost přes demo účet, který je však omezený na 30 dní. Následně si vybíráte ze 3 různých účtů: STANDARD (vyšší spready, žádné fixní poplatky), PRO (nižší spready, komisní poplatky) nebo ECN konto (žádné spready, pouze měsíční poplatky). Dávat si je třeba pozor na poplatek 10€ za výběr částky nižší než 100 eur.

Čeština
Jazyk, ve kterém je psán web a ve kterém je případně i možné komunikovat s podporou
Ano
Minimální vklad
Kolik peněz je potřeba vložit na účet, aby bylo možné jej otevřít a začít obchodovat
0 USD/EUR
Mobilní aplikace
Mobilní aplikace brokera, díky které můžete mít dokonalý přehled o svých obchodech, o trhu, veškerých změnách a novinkách a díky které je možné provádět obchody kdykoli je potřeba, ať jste kde jste.
Ano
Demo
Možnost vyzkoušet brokera
Ano
Pákový efekt
Principem je použití malého množství vlastního kapitálu doplněného větším objemem cizího kapitálu na financování investice. Tento způsob může pomoci k vyšším ziskům.
až 1:30
Počet měnových párů
Kolik měnových párů je možné zobchodovat u daného brokera.
48
Hedging
Je v podstatě zajištění, které vznikne vytvořením pozice na určitém trhu za účelem minimalizace vystavení se riziku z jiné pozice.
Ano
Poplatky
Kolik zaplatíte za jednotlivé úkony u daného brokera - poplatek na nákup, prodej, atd.
Ano
Minimální velikost pozice
Vedle standardního množství (lotu) brokeři nabízejí i menší pozice, tzv. miniloty a mikroloty.
od 0.01 lotu
Země původu
Z jaké země broker pochází.
Polsko
Typ brokera
Podle typu brokera poznáte, jakou úlohu má na trhu a zda investujete proti němu či nikoli. Nejčastější typy jsou ECN, STP a MM - Market Maker.
STP/ECN
Registrace / regulace
Kdo dohlíží nad činností daného brokera?
ČNB, FCA
Spready
Rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou daného finančního instrumentu.
od 0,1 pips
Platformy
Na jaké platformě vám broker umožňuje obchodovat.
MetaTrader 4, xStation 5, xStation Mobile
Tip Tip
Náš tip!

Chcete být neustále v obraze a mít dokonalý přehled o trhu? Chcete mít možnost provádět obchodní operace, ať jste kdekoli, a v jakoukoliv dobu? Stáhněte si mobilní aplikaci a toto všechno budete mít k dispozici.

Mobilní aplikace XTBXtb Mobilni Aplikace

Oblibu si mezi investory získal XTB i díky své špičkově řešené mobilní aplikaci xStation Mobile. Jak sami píšou, díky ní máte světové trhy jako na dlani. Ano, je to tak trochu klišé, ale přesně to vypovídá, co vám mobilní aplikace poskytne. Vybírat můžete z více než 1500 trhů CFD – Forex, kryptoměny, akciové indexy, komodity atd. Zkrátka vše, co jsme již výše zmiňovali, to nabízí i mobilní aplikace.

Aplikace je k dispozici jak pro systémy Android, tak pro iOS. Analytický tým vás bude push oznámením informovat o všech důležitých novinkách. Aplikace má jednoduchý a intuitivní design, díky kterému se vám bude účet dobře spravovat. Průhledné grafy vám umožní přesně sledovat každý pohyb na trhu.

Na mobilní aplikaci – stejně jako na aplikaci pro PC můžete nastavit úrovně Stop Loss a Take Profit velmi snadno a rychle. Kontrolovat je můžete přímo ze své aplikace pomocí grafu nebo pomocí pokročilé vestavěné obchodní kalkulačky. Přes aplikaci dále můžete sledovat klienty XTB na jednotlivých trzích po celém světě. Můžete si je dokonce filtrovat a to podle druhů instrumentů, nebo si můžete nastavit své vlastní filtry.

A na závěr kosmetická záležitost – pokud se vám lépe orientuje v tmavém pozadí, jednoduše si jej přepněte. Aplikace nás zkrátka hodně zaujala, hlavně pro tu možnost, být v obraze kdykoli a kdekoli.

Instrumenty
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
10/10

Xtb Instrumenty

Byť Forex patří mezi nejpopulárnější instrumenty, trading není zdaleka jenom o Forexu. Obchodovat můžete i s komoditami, akciemi, indexy či třeba kryptoměnami. XTB kromě Forex nabízí i obchodování s akciemi, komoditami, kryptoměnami, akcie CFD, ETF, ETF CFD atd. Pro bližší informace, co všechno je možné na XTB obchodovat, je lepší nahlédnout přímo na jejich stránky. XTB totiž nabízí až 4000 různých instrumentů k obchodování. A to už je opravdu z čeho vybírat.

Forex
Forex - Foreign Exchange je mezinárodní měnový systém pro směnu základních a vedlejších měnových párů. Je to tedy devizový trh, jehož střední kurzy se považují za oficiální světové kurzy.
Ano
Akcie
Podíl na vlastnictví určité společnosti. Zpravidla se jedná o veřejně obchodovanou společnost na burze cenných papírů.
Ano
Komodity
Zboží, které je na trhu obchodováno bez rozdílů v kvalitě. Dodávky od různých dodavatelů jsou zastupitelné.
Ano
Kryptoměny
Typ digitální měny či elektronických peněz.
Ano
Indexy
Burzovní index je ukazatelem vývoje daného trhu jako celku. Slouží ke sledování vývoje trhu v čase a jeho vývojových tendencí. Např. v případě, že klesá hodnota akcií, klesá i hodnota akciového indexu.
Ano

Metody financování
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
10/10

Nezbytnou součástí obchodování na trzích je právě vklad peněz. XTB nabízí převod peněz pomocí platební karty, z účtu na účet nebo využití PayPal. U poslední varianty však mějte na paměti, že bude fungovat až poté, co je váš účet ověřen klasickým převodem peněz.

Platební karta
Možnost zaplatit/vložit peníze na účet u brokera pomocí své platební karty. Kartou se zpravidla peníze pouze vkládají. Výběr je pak proveden bankovním převodem na vámi určený účet.
Ano
Bankovní převod
Převod peněžních prostředků z vašeho bankovního účtu na účet, který jste si otevřeli u vybraného brokera. Bankovním převodem se rovněž ověřuje identita nového klienta.
Ano
PayPal
Možnost převodu peněz na váš účet otevřený u vybraného brokera pomocí funkce tzv. elektronické peněženky.
Ano

Podpora a oblíbenost brokera
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
9.4/10

Xtb Pruvodce Tradingem

Broker XTB má vynikající podporu řešenou v českém jazyce. Spojit se s nimi můžete pomocí telefonu, e-mailu i online chatu. My jsme využili online chat a byli jsme maximálně spokojení. Na všechny otázky odpověděli během 15 minut, nic nevynechali a v případě, že bylo třeba něco na vysvětlování náročnější, poslali odkaz na patřičné stránky, kde jsme informace našli. Podpora je na XTB k dispozici nonstop, pouze v případě telefonování jsou na lince od 7:00 do 19:00 večer ve všední dny.

Při výběru burzy má smysl dívat i na to, jak dlouho jsou na trhu (u XTB je to od roku 2002, jejich historie je tedy poměrně bohatá), stejně tak i na celkovou oblíbenost mezi stávajícími brokery.

XTB patří mezi nejoblíbenější brokery i mezi profesionálními investory. Je to nejen díky nabídce obchodních instrumentů, nonstop podpoře, výhodným poplatkům atd., ale i díky mobilní aplikaci, do které se přihlásíte, kdykoli potřebujete a obchody tak lze vyřizovat prakticky odkudkoli.

Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
Kolik uživatelů měsíčně navštíví stránky vybraného brokera.
1,53 mil
Rok založení
Kdy byl broker založen.
2002
Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
Jak často (kolikrát měsíčně) uživatelé vyhledávají daného brokera.
2400
Nonstop podpora (prac. dny)
Je podpora k dispozici uživatelům nonstop?
Ano
Live chat
Možnost komunikovat s podporou okamžitě, pomocí online chatu. Live chat je zpravidla k dispozici po celou dobu, kdy funguje podpora klientů. Pokud je podpora nonstop, live chat je k dispozici také nonstop.
Ano
Email
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera e-mailem.
Ano
Telefon
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera telefonicky.
Ano
Česká podpora
Možnost domluvit se s podporou telefonicky, nebo komunikovat po chatu/e-mailu v českém jazyce.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

XTB patří mezi nejlepší Forex Brokery na českém ale i zahraničním trhu. Pokud ale stejně postrádáte nějakou funkcionalitu, podívejte se na naše srovnání Forex brokerů online.

Pozor Pozor

Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 74 až 89 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!