eToro Recenze eToro Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 12. 2018

Stručně/vhodné pro

eToro je plně regulovaný broker se sídlem na Kypru a působící od roku 2007. Jde především o vysoce intuitivní platformu, která je vhodná i pro začátečníky. Co se týká poplatků, patří eToro mezi ty, kde si zaplatíte více (vyšší spready). Na druhou stranu pokud děláte menší obchody, není to tolik znát a tento fakt může převážit uživatelská přívětivost platformy. Zajímavou vychytávkou jsou tzv. copyportfolia, kdy můžete kopírovat kroky úspěšných traderů. Broker má však svá omezení, nemůžete obchodovat na známé platformě MetaTrader 4 a nemůžete využívat strategie hedging nebo automatické obchodní systémy.

Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
Hodnocení redakce
hodnoceno 30 parametrů
8.2/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 8x Přidat hodnocení
3.5/5
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
6.8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
10/10
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
7.9/10
Pozor Pozor
Upozornění

Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 78 % účtů retailových investorů peníze. Měli byste zvážit, zda si můžete dovolit podstoupit vysoké riziko ztráty svých peněz.

Výhody

  • Populární po celém světě (působí ve 140 zemích)
  • Unikátní systém s možností kopírovat úspěšné tradery
  • K dispozici je časově neomezené demo

Nevýhody

  • Nemají telefonickou podporu; emailová a live chatová podpora není v češtině
  • Chybějící pokročilé funkce a jsou zde vyšší poplatky (spready)

78 % maloobchodních účtů CFD ztrácí investované peníze.

Důležité parametry
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
6.8/10

Etoro Hlavni Strana

eToro je oblíbená platforma pro obchodování s měnami, ale i dalšími instrumenty, jako jsou akcie, komodity, kryptoměny atd. Jedná se o typ brokera Market Maker (MM), což může být trochu riskantnější, než u typů STP, ECN. U MM brokera obchodujete v podstatě proti brokerovi, tj. když má broker zisk, vy máte ztrátu a naopak. Jelikož je eToro regulováno CySEC a FCA, není to riziko tak velké.

Čeština
Jazyk, ve kterém je psán web a ve kterém je případně i možné komunikovat s podporou
Ano
Minimální vklad
Kolik peněz je potřeba vložit na účet, aby bylo možné jej otevřít a začít obchodovat
50 USD
Mobilní aplikace
Mobilní aplikace brokera, díky které můžete mít dokonalý přehled o svých obchodech, o trhu, veškerých změnách a novinkách a díky které je možné provádět obchody kdykoli je potřeba, ať jste kde jste.
Ano
Demo
Možnost vyzkoušet brokera
Ano
Pákový efekt
Principem je použití malého množství vlastního kapitálu doplněného větším objemem cizího kapitálu na financování investice. Tento způsob může pomoci k vyšším ziskům.
až 1:30
Počet měnových párů
Kolik měnových párů je možné zobchodovat u daného brokera.
52
Hedging
Je v podstatě zajištění, které vznikne vytvořením pozice na určitém trhu za účelem minimalizace vystavení se riziku z jiné pozice.
Ne
Poplatky
Kolik zaplatíte za jednotlivé úkony u daného brokera - poplatek na nákup, prodej, atd.
Ano
Minimální velikost pozice
Vedle standardního množství (lotu) brokeři nabízejí i menší pozice, tzv. miniloty a mikroloty.
od 0.01 lotu
Země původu
Z jaké země broker pochází.
Kypr
Typ brokera
Podle typu brokera poznáte, jakou úlohu má na trhu a zda investujete proti němu či nikoli. Nejčastější typy jsou ECN, STP a MM - Market Maker.
MM
Registrace / regulace
Kdo dohlíží nad činností daného brokera?
CySEC, FCA
Spready
Rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou daného finančního instrumentu.
od 2 pips
Platformy
Na jaké platformě vám broker umožňuje obchodovat.
Aplikace eToro
Tip Tip
Náš Tip!

eToro je ideální platforma pro začínající investory. Můžete si donekonečna zkoušet obchodování pomocí Demo účtu, nebo zvolit funkci kopírování profesionálů a učit se kopírováním jejich investic.

Na eToro se sice setkáte s poplatky, ale poměrně rozumnými. Co je vyšší jsou spready – od 2 pips. K obchodování máte k dispozici pákový efekt až 1:30 ale nenabízí se hedging, což může některým uživatelům vadit.

Pokud s obchodováním začínáte, pak s eToro dokonce můžete snadno nabít dojmu, že trading je jednoduchý – což je chyba (vždy je třeba mít dávku respektu a hodně se vzdělávat).

Etoro Pro Zacatecniky

Velkou výhodou jsou stránky i centrum nápovědy v českém jazyce. Snadno se tak zorientujete a nebudete muset řešit překladač. Obchodování si můžete zkoušet jak dlouho potřebujete díky Demo účtu. eToro je ideální pro začátečníky i díky tomu, že umožňuje sledovat profesionální tradery a učit se od nich, nebo dokonce využít copyportfolio a kopírovat tak úspěšné obchody. Je však potřeba mít na paměti, že i tato varianta může být riskantní a situace se může vyvinout zcela jinak, než jaký je předpoklad.

eToro poskytne k obchodování vlastní plně funkční platformu, do které se přihlásíte z počítače i mobilního telefonu. Jedná se o přední obchodní platformu, které důvěřují miliony uživatelů z více než 140 zemí. Jak internetová, tak mobilní platforma eToro mají příjemné a přehledné uživatelské prostředí, ve kterém nechybí ani inovativní obchodní funkce.

eToro je platforma pro více aktiv, která nabízí jak investice do akcií a kryptoměn, tak obchodování CFD.

78 % maloobchodních účtů CFD ztrácí investované peníze.

Instrumenty
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
10/10

Etoro Kryptomeny

Byť Forex patří mezi nejpopulárnější instrumenty, trading není zdaleka jenom o Forexu. Na eToro můžete obchodovat i s komoditami, akciemi, indexy nebo třeba s kryptoměnami. 

Kryptoměny jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém rámci značně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Obchodování s kryptoměnami je neregulovatelné a proto není pod dohledem žádného regulačního rámce EU.

Ve Forexu máte na výběr 52 měnových párů, obchodovat však můžete i s komoditami, kryptoměnami, akciemi i indexy.

Forex
Forex - Foreign Exchange je mezinárodní měnový systém pro směnu základních a vedlejších měnových párů. Je to tedy devizový trh, jehož střední kurzy se považují za oficiální světové kurzy.
Ano
Akcie
Podíl na vlastnictví určité společnosti. Zpravidla se jedná o veřejně obchodovanou společnost na burze cenných papírů.
Ano
Komodity
Zboží, které je na trhu obchodováno bez rozdílů v kvalitě. Dodávky od různých dodavatelů jsou zastupitelné.
Ano
Kryptoměny
Typ digitální měny či elektronických peněz.
Ano
Indexy
Burzovní index je ukazatelem vývoje daného trhu jako celku. Slouží ke sledování vývoje trhu v čase a jeho vývojových tendencí. Např. v případě, že klesá hodnota akcií, klesá i hodnota akciového indexu.
Ano

Metody financování
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
10/10

Etoro Metody Financovani

Nezbytnou součástí obchodování na trzích je právě vklad peněz. eToro nabízí možnost vkladu i výběru pomocí bankovního převodu z účtu na účetdále platby pomocí platebních karet, PayPal, Skrill, Neteller a mnoho dalších způsobů. Díky tomu si snadno vyberou uživatelé z různých zemí.

Platební karta
Možnost zaplatit/vložit peníze na účet u brokera pomocí své platební karty. Kartou se zpravidla peníze pouze vkládají. Výběr je pak proveden bankovním převodem na vámi určený účet.
Ano
Bankovní převod
Převod peněžních prostředků z vašeho bankovního účtu na účet, který jste si otevřeli u vybraného brokera. Bankovním převodem se rovněž ověřuje identita nového klienta.
Ano
PayPal
Možnost převodu peněz na váš účet otevřený u vybraného brokera pomocí funkce tzv. elektronické peněženky.
Ano (PayPal)
eToro je platforma pro více aktiv, která nabízí jak investice do akcií a kryptoměn, tak obchodování CFD.

78 % maloobchodních účtů CFD ztrácí investované peníze.

Podpora a oblíbenost brokera
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
7.9/10

E Toro Socialni Obchodovani

eToro má webové stránky v českém jazyce, ale přepnout si je můžete do řady jiných jazyků. Také centrum nápovědy s FAQ je česky. Bohužel pokud se potřebujete domluvit s podporou, už je potřeba zvolit angličtinu. Podpora se navíc kontaktuje dost složitě – nemají online chat, telefon a e-mail se hledá také dost špatně. Musíte se na něj dostat přes centrum nápovědy.

Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
Kolik uživatelů měsíčně navštíví stránky vybraného brokera.
9,39 mil
Rok založení
Kdy byl broker založen.
2006
Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
Jak často (kolikrát měsíčně) uživatelé vyhledávají daného brokera.
260
Nonstop podpora (prac. dny)
Je podpora k dispozici uživatelům nonstop?
Ano
Live chat
Možnost komunikovat s podporou okamžitě, pomocí online chatu. Live chat je zpravidla k dispozici po celou dobu, kdy funguje podpora klientů. Pokud je podpora nonstop, live chat je k dispozici také nonstop.
Ne
Email
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera e-mailem.
Ano
Telefon
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera telefonicky.
Ne
Česká podpora
Možnost domluvit se s podporou telefonicky, nebo komunikovat po chatu/e-mailu v českém jazyce.
Ne
Doporučujeme Doporučujeme

eToro je asi nejoblíbenější platforma na obchodování na Forex trhu. Pokud vám nevyhovují některé funkce, podívejte se na naše srovnání Forex brokerů.

Pozor Pozor

eToro je platforma s více aktivy, která nabízí jak investování do akcií, tak do kryptoaktiv, stejně jako obchodování s CFD.

Vezměte prosím na vědomí, že CFD jsou složité nástroje a přicházejí s vysokým rizikem rychlé ztráty peněz v důsledku pákového efektu. 78 % účtů drobných investorů ztrácí peníze při obchodování CFD s tímto poskytovatelem. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak CFD fungují, a zda si můžete dovolit podstoupit vysoké riziko ztráty svých peněz.

Minulá výkonnost není ukazatelem budoucích výsledků. Prezentovaná historie obchodování je kratší než 5 celých let a nemusí stačit jako základ pro investiční rozhodnutí.

Copy trading je služba správy portfolia poskytovaná společností eToro (Europe) Ltd., která je autorizována a regulována Kyperskou komisí pro cenné papíry a burzy.

Investování do kryptoaktiv je v některých zemích EU a Spojeném království neregulované. Žádná ochrana spotřebitele. Váš kapitál je ohrožen.

Kryptoaktiva jsou v EU a Spojeném království vysoce volatilní a neregulovaná. Nevztahuje se na ně žádná ochrana spotřebitele. Může se na ně vztahovat daň ze zisku.

eToro USA LLC nenabízí CFD a nečiní žádná prohlášení a nepřebírá žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena naším partnerem s využitím veřejně dostupných informací o eToro, které nejsou specifické pro subjekty.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!