Webglobe Recenze Webglobe Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

14. 9. 2022

Stručně/vhodné pro

Webglobe je nová hostingová společnost, která vznikla seskupením mnoha českých webhostingových firem s profesionálními týmy a dlouholetými zkušenostmi (přes 20 let). Díky tomu vznikla jedna společnost (Webglobe), která má jednodušší a spolehlivější nabídku služeb s důrazem na vysoká bezpečnostní opatření. Webhosting má rychlou uživatelskou podporu a testovat jej můžete s 60denní garancí vrácení peněz.

Celkové skóre 9.6/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
9.6/10
Celkové skóre 9.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
9.6/10
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
9.1/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10
Celkové skóre 9.8/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
9.8/10

Výhody

  • Silné technické a bezpečnostní zázemí
  • V nabídce tarify pro více domén (multihosting)
  • Instalátor CMS na jedno kliknutí

Nevýhody

  • V době psaní recenze chybí podrobná tabulka srovnání webhostingových tarifů

Jednoduchá správa služeb, stabilní webhosting s 60denní garancí vrácení peněz

Finance
Celkové skóre 9.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
9.6/10

Webglobe konsolidoval nabídku všech začleněných společností do 3 webhostingových tarifů, které by se daly označit jako solidní nabídka v poměru cena/výkon. Podle mě si na své přijde každý uživatel, protože nejlevnější tarif v současné době začíná na 49 Kč bez DPH a nejdražší stojí 219 Kč měsíčně bez DPH. Líbí se mi tady ta 60denní garance vrácení peněz v případě, že vám webhosting nesedne.

Webglobe Webhosting Cenik

Pro testování jsem si vybral zlatou střední cestu, což je webhostingový tarif Plus. Ten stojí nějakých 119 Kč měsíčně bez DPH. Pokud bych srovnal ostatní webhostingy na trhu, tak dojdu k závěru, že cena je mírně nadprůměrná, ale po podrobnějším prozkoumání zjistíte, že se za vyššími cenami skrývá nadprůměrná nabídka. 

Balíček
Plus
Roční platba s DPH
1 727,90Kč
Cena registrace domény .cz (s DPH)
180,30Kč
Cena registrace domény .com (s DPH)
361, 79 Kč
Garance spokojenosti
Období, během kterého, v případě nespokojenosti, lze žádat peníze za službu zpět.
Ano (60 dní)
Vyzkoušení zdarma
Testování služby bez nutnosti platby.
Ano (60 dní )

Ceny domén

Ceny domén u Webglobe jsou o něco dražší, než u některých konkurenčních společností. Musím ale poznamenat, že poplatky za první zaregistrování domény jsou srovnatelné nebo o něco nižší, než jinde.

Webglobe Cenik Domen

Například .CZ doménu zde můžete získat k objednanému hostingu pro první rok zdarma. Pokud si budete chtít zaregistrovat pouze doménu, tak vás na první rok vyjde na nějakých 180 Kč s DPH, ale v dalších letech už zaplatíte 295 Kč ročně bez DPH. To už je o pár desítek korun více, než u některých konkurentů. A takto je to u Webglobe se všemi doménami. Nicméně máte tady zase ten komfort, že nemusíte nikde nic přenastavovat a desítky korun navíc za rok nejsou zas taková hrůza.

Pozor Pozor

Na webu Webglobe jsou ceny většinou bez DPH. Je to samozřejmě vše řádně označené, ale je to pro některé zákazníky jistě matoucí. Přesné ceny se vám připočítají až při sumarizaci objednávky.

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
9.1/10

Rozdíly mezi webhostingovými tarify jsou u Webglobe převážně ve velikosti diskového prostoru, počtu domén 2. řádu, počtu databází a e-mailových schránek. U vyšších tarifů dostanete v administraci navíc funkci “bezplatná obnova dat na 1 kliknutí”, se kterou jedním kliknutím obnovíte web ze zálohy.

Webglobe Parametry Webhostingu

Konfigurací webhostingu Webglobe krásně zapadá do nabídek jiných českých webhostingových společností, takže z tohoto pohledu zde neuděláte chybu a o nic zde nepřijdete. 

K parametrům se ještě vrátím, protože tady Webglobe dělá jednu zásadní chybu v tom, že nemá nikde na webu napsané přesné tabulkové parametry jednotlivých tarifů webhostingu. Všechny informace jsem musel tahat z uživatelské podpory přes live chat. Tady sice podpora reaguje téměř okamžitě, ale v prodlevách je znát, že vlastně moc neví, jaké parametry ty tarify mají.

Prosor pro web (GB)
Místo na disku pro webovou prezentaci. Některé společnosti tento prostor rozpočítavají mezi web, databáze a e-maily.
100 GB
Počet domén 2. řádu
Doména 2. řádu je například - 5nej.cz. Klasické webhostingy nabízí prostor pro jednu doménu 2. řádu. Na některých lze v rámci jednoho tarifu provozovat více takových domén. V tomto případě mluvíme o multihostingu.
3
zdarma doména 3. řádu
Doména 3. řádu je například neco.5nej.cz. V dnešní době je na většině webhostingů zřízení takové domény zdarma.
Ano
Počet subdomén (domén 3.řádu)
Doména 3. řádu je například neco.5nej.cz. Toto pole označuje nejvyšší možný počet vytvoření domén 3. řádu v jednom účtu.
neomezeně
Počet email adres
Počet e-mailových adres (e-mailových schránek), které je možné v účtu vytvořit. Údaj v závorce ukazuje maximální velikost všech e-mailových schránek.
neomezeně (100GB)
Počet MySQL databáze
Počet SQL databází, které je možné vytvořit v jednom účtu. Údaj v závorce ukazuje maximální velikost všech databází.
10
PHP Memory_limit
Paměťový limit pro PHP určuje kolik operační paměti může být povoleno pro jednu PHP instanci. Například pro systém WordPress je dostačujících 128MB.
512 MB
Max_execution time
Maximální doba (ve vteřinách), po kterou bude server zpracovávat spuštěnou PHP instanci. U běžných webů je max_execution_time 30s více než dostačující.
90s
Cron úlohy
Pravidelné spouštění PHP skriptů. Například pro vlastní výpočty.
Ano
Traffic (návštěvnost)
Návštěvnost webu.
neomezeně
PHP 7 a vyšší
Nejen z bezpečnostních důvodů je důležité, aby webhosting aktualizoval verze PHP. Ideální je, aby bylo možné mezi těmito verzemi přepínat. Například kvůli kompatibilitě s webem.
Ano
PHP starší verze (od 5.x)
Některé webové nástroje nebo samotné webové stránky mohou být napsané v zastaralé verzi PHP. Z toho důvodu je důležité, aby bylo možné nastavit webhosting na zastaralou verzi PHP.
Ano
Podpora WordPress
WordPress je oblíbený redakční systém pro webové stránky. V dnešní době ho podporuje většina webhostingů a lez je na nich nainstalovat na jedno kliknutí.
Ano
SSD
SSD - Solid-State Drive je v informatice zařízení pro čistě elektronické ukládání dat. Jde o technologii rychlých disků pro ukládání dat. Weby na takových discích pracují rychleji a rychleji se načítají návštěvníkům webových stránek.
Ano
Jednoduchá správa služeb, stabilní webhosting s 60denní garancí vrácení peněz

PHP

U Webglobe je možné volit verze PHP a měnit je můžete přímo v administraci. Stejným způsobem můžete měnit také php memory_limit a další nastavení. Když už mluvím o memory limitu, tak ten je zde maximální 512MB. To je hodně dobrá konfigurace, na které se nezadýchá ani špatně naprogramovaný WordPress e-shop.

Webglobe Vyhody Webhostingu

WordPress a Webglobe

U Webglobe je samozřejmě možné hostovat také CMS WordPress. Nenajdete tu však speciální kategorii WordPress hosting, která je vlastně u ostatních společností pouze takovým marketingovým tahákem. Webglobe začlenil WordPress do všech webhostingových tarifů. Pro uživatele to znamená jednodušší výběr tarifu. A můžete si být jistí, že vám WordPress půjde stabilně a bezproblémově.

Webglobe má technologii nazvanou Turbo Cache 12x, která údajně zajišťuje až 12x vyšší rychlost pro WordPress.

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10

Díky tomu, že do Webglobe přišla řada profesionálů, kteří dlouhou dobu budovali infrastruktury u jiných hostingů, teď Webglobe buduje vyspělou infrastrukturu s řadou bezpečnostních vychytávek. Ty jednak zajišťují bezpečný a stabilní chod webu, ale také bezpečí uživatelských dat. To je věc, na které v dnešní době nesmírně záleží a nedokáže ji nabídnou kdejaká menší webhostingová společnost.

Pravidelné zálohování
Pravidelné (nejlépe denní) zálohování webu, databází a e-mailů pro případ ztráty.
Ano
Antispam
Antispamová kontrola v e-mailové schránce.
Ano
SSL zabezpečení
Zabezpečení webových stránek bezpečnostním certifikátem SSL (https). Tento certifikát zajišťuje šifrovaný přenos dat mezi webem a jeho uživatelem. V dnešní době je to nutná součást moderního webu.
Ano
Antivir
Antivirová ochrana e-mailových schránek.
Ano

SSL certifikát v ceně i pro subdomény a automatické zálohy

Na webu můžete očekávat bezpečnostní SSL certifikát, který se automaticky vystaví i pro subdomény. K tomu se můžete spolehnout na denní automatické zálohování dat. K zálohám máte přístup až 14 dní zpětně. Jak už jsem psal, tak u vyšších tarifů tuto zálohu obnovíte jedním kliknutím přímo z administrace webhostingu. Na hostingu probíhají také malware scany, které hlídají bezpečnost zranitelných souborů.

Tvorba webu s editorem stránek Webglobe

Webglobe Tvorba Webu

Pokud si vyberete Webglobe, tak v rámci jeho služeb můžete využít editor stránek pro tvorbu webů. V tom se tvoří stránky jednoduše pomocí předpřipravených šablon vzhledu. Šablon je v současné době 60. To už je pořádný výběr. 

Takový web zvládne vytvořit nejspíš každý, protože ve vámi vybrané šabloně pouze změníte texty, obrázky, barvy. To je vše. Web můžete okamžitě spustit.

Webglobe Editor Sablony

Vlastní web zvládnete upravovat z mobilního telefonu, takže to zvládnete třeba i na cestě vlakem.

Podpora
Celkové skóre 9.8/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
9.8/10

Uživatelská podpora je rychlá a pokud ji kontaktuje ve stanovený čas, tak vám odpoví téměř okamžitě. Podpora se snaží být nápomocná, ale v mém případě mi přišlo, že dohledává informace u zkušenějších kolegů. Na tom není nic špatného. Jsem si jistý, že když vám vznikne složitější problém, tak ho technická podpora vyřeší ke vší spokojenosti.

Email
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ano
Do jednoho pracovního dne? (email)
Ano
FAQ
Databáze často kladených dotazů. Uživatelé mají často podobné problémy. Z toho důvodu je důležité, aby služba měla vlastní databázi s odpověďmi na často kladené dotazy, které pomohou zákazníkům rychle vyřešit jejich potíže.
Ano
Nápověda
Ano
pracovní doba podpory
Po-Pá 7-22, víkendy 8-18
Jednoduchá správa služeb, stabilní webhosting s 60denní garancí vrácení peněz

S podporou můžete komunikovat různými komunikačními kanály. Osobně preferuji telefonický kontakt, když nastane vážnější problém, ale pokud jde o triviální záležitosti, tak je bezvadný live chat. Ten má Webglobe přímo na webu pro všechny návštěvníky.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!