Webglobe Recenze Webglobe Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

Vydáno: 14. 9. 2022

Aktualizováno: 25. 1. 2024

Shrnutí recenze

Webglobe je nová hostingová společnost, která vznikla seskupením mnoha českých webhostingových firem s profesionálními týmy a dlouholetými zkušenostmi (přes 20 let). Díky tomu vznikla jedna společnost (Webglobe), která má jednodušší a spolehlivější nabídku služeb s důrazem na vysoká bezpečnostní opatření. Webhosting má rychlou uživatelskou podporu a testovat jej můžete s 60denní garancí vrácení peněz.

Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení všech 21 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Balíček
  • Prostor na disku
  • Počet subdomén
  • Maximální velikost jedné databáze
  • Volitelná verze PHP?
  • PHP memory limit
  • PHP time limit (max_execution_time)
  • Upload_max_filesize
  • Certifikát SSL v ceně? (Lets Encrypt)
  • Instalace WordPress na 1 kliknutí
  • Prostor pro e-maily
  • Počet e-mailových schránek
  • Automatické zálohy zdarma
  • Dostupné zálohy
  • DDOS ochrana
  • Antivir, antispam
  • Podpora
  • E-mail
  • Live chat
  • Telefon
Hodnocení redakce
hodnoceno 21 parametrů
9.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 11x Přidat hodnocení
2.5/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Balíček
10/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Prostor na disku
  • Počet subdomén
  • Maximální velikost jedné databáze
  • Volitelná verze PHP?
  • PHP memory limit
  • PHP time limit (max_execution_time)
  • Upload_max_filesize
  • Certifikát SSL v ceně? (Lets Encrypt)
8/10
Celkové skóre 9.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Instalace WordPress na 1 kliknutí
  • Prostor pro e-maily
  • Počet e-mailových schránek
9.7/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Automatické zálohy zdarma
  • Dostupné zálohy
  • DDOS ochrana
  • Antivir, antispam
9/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Podpora
  • E-mail
  • Live chat
  • Telefon
9/10

Výhody

  • Silné technické a bezpečnostní zázemí
  • V nabídce tarify pro více domén (multihosting)
  • Instalátor CMS na jedno kliknutí

Nevýhody

  • V době psaní recenze chybí podrobná tabulka srovnání webhostingových tarifů

Finance
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 0 parametrů:
9/10

Webglobe konsolidoval nabídku všech začleněných společností do 3 webhostingových tarifů, které by se daly označit jako solidní nabídka v poměru cena/výkon. Podle mě si na své přijde každý uživatel, protože nejlevnější tarif v současné době začíná na 49 Kč bez DPH a nejdražší stojí 219 Kč měsíčně bez DPH. Líbí se mi tady ta 60denní garance vrácení peněz v případě, že vám webhosting nesedne.

Webglobe Webhosting Cenik

Pro testování jsem si vybral zlatou střední cestu, což je webhostingový tarif Plus. Ten stojí nějakých 119 Kč měsíčně bez DPH. Pokud bych srovnal ostatní webhostingy na trhu, tak dojdu k závěru, že cena je mírně nadprůměrná, ale po podrobnějším prozkoumání zjistíte, že se za vyššími cenami skrývá nadprůměrná nabídka. 

Ceny domén

Ceny domén u Webglobe jsou o něco dražší, než u některých konkurenčních společností. Musím ale poznamenat, že poplatky za první zaregistrování domény jsou srovnatelné nebo o něco nižší, než jinde.

Webglobe Cenik Domen

Například .CZ doménu zde můžete získat k objednanému hostingu pro první rok zdarma. Pokud si budete chtít zaregistrovat pouze doménu, tak vás na první rok vyjde na nějakých 180 Kč s DPH, ale v dalších letech už zaplatíte 295 Kč ročně bez DPH. To už je o pár desítek korun více, než u některých konkurentů. A takto je to u Webglobe se všemi doménami. Nicméně máte tady zase ten komfort, že nemusíte nikde nic přenastavovat a desítky korun navíc za rok nejsou zas taková hrůza.

Pozor Pozor

Na webu Webglobe jsou ceny většinou bez DPH. Je to samozřejmě vše řádně označené, ale je to pro některé zákazníky jistě matoucí. Přesné ceny se vám připočítají až při sumarizaci objednávky.

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 0 parametrů:
8.8/10

Rozdíly mezi webhostingovými tarify jsou u Webglobe převážně ve velikosti diskového prostoru, počtu domén 2. řádu, počtu databází a e-mailových schránek. U vyšších tarifů dostanete v administraci navíc funkci “bezplatná obnova dat na 1 kliknutí”, se kterou jedním kliknutím obnovíte web ze zálohy.

Webglobe Parametry Webhostingu

Konfigurací webhostingu Webglobe krásně zapadá do nabídek jiných českých webhostingových společností, takže z tohoto pohledu zde neuděláte chybu a o nic zde nepřijdete. 

K parametrům se ještě vrátím, protože tady Webglobe dělá jednu zásadní chybu v tom, že nemá nikde na webu napsané přesné tabulkové parametry jednotlivých tarifů webhostingu. Všechny informace jsem musel tahat z uživatelské podpory přes live chat. Tady sice podpora reaguje téměř okamžitě, ale v prodlevách je znát, že vlastně moc neví, jaké parametry ty tarify mají.

PHP

U Webglobe je možné volit verze PHP a měnit je můžete přímo v administraci. Stejným způsobem můžete měnit také php memory_limit a další nastavení. Když už mluvím o memory limitu, tak ten je zde maximální 512MB. To je hodně dobrá konfigurace, na které se nezadýchá ani špatně naprogramovaný WordPress e-shop.

Webglobe Vyhody Webhostingu

WordPress a Webglobe

U Webglobe je samozřejmě možné hostovat také CMS WordPress. Nenajdete tu však speciální kategorii WordPress hosting, která je vlastně u ostatních společností pouze takovým marketingovým tahákem. Webglobe začlenil WordPress do všech webhostingových tarifů. Pro uživatele to znamená jednodušší výběr tarifu. A můžete si být jistí, že vám WordPress půjde stabilně a bezproblémově.

Webglobe má technologii nazvanou Turbo Cache 12x, která údajně zajišťuje až 12x vyšší rychlost pro WordPress.

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 0 parametrů:
10/10

Díky tomu, že do Webglobe přišla řada profesionálů, kteří dlouhou dobu budovali infrastruktury u jiných hostingů, teď Webglobe buduje vyspělou infrastrukturu s řadou bezpečnostních vychytávek. Ty jednak zajišťují bezpečný a stabilní chod webu, ale také bezpečí uživatelských dat. To je věc, na které v dnešní době nesmírně záleží a nedokáže ji nabídnou kdejaká menší webhostingová společnost.

SSL certifikát v ceně i pro subdomény a automatické zálohy

Na webu můžete očekávat bezpečnostní SSL certifikát, který se automaticky vystaví i pro subdomény. K tomu se můžete spolehnout na denní automatické zálohování dat. K zálohám máte přístup až 14 dní zpětně. Jak už jsem psal, tak u vyšších tarifů tuto zálohu obnovíte jedním kliknutím přímo z administrace webhostingu. Na hostingu probíhají také malware scany, které hlídají bezpečnost zranitelných souborů.

Tvorba webu s editorem stránek Webglobe

Webglobe Tvorba Webu

Pokud si vyberete Webglobe, tak v rámci jeho služeb můžete využít editor stránek pro tvorbu webů. V tom se tvoří stránky jednoduše pomocí předpřipravených šablon vzhledu. Šablon je v současné době 60. To už je pořádný výběr. 

Takový web zvládne vytvořit nejspíš každý, protože ve vámi vybrané šabloně pouze změníte texty, obrázky, barvy. To je vše. Web můžete okamžitě spustit.

Webglobe Editor Sablony

Vlastní web zvládnete upravovat z mobilního telefonu, takže to zvládnete třeba i na cestě vlakem.

Podpora
Celkové skóre 9.8/10 se skládá z hodnocení 0 parametrů:
9.8/10

Uživatelská podpora je rychlá a pokud ji kontaktuje ve stanovený čas, tak vám odpoví téměř okamžitě. Podpora se snaží být nápomocná, ale v mém případě mi přišlo, že dohledává informace u zkušenějších kolegů. Na tom není nic špatného. Jsem si jistý, že když vám vznikne složitější problém, tak ho technická podpora vyřeší ke vší spokojenosti.

Komentář redakce: Po vlastních zkušenostech z hostingu musíme říct, že podpora nevyřeší složitější technické úkony a v našem případě se dokonce snažila 24 hodinový výpadek svést na problém s IP adresou. Velmi neprofesionální přístup a proto dáváme podpoře velmi nízké hodnocení.

Jednoduchá správa služeb, stabilní webhosting s 60denní garancí vrácení peněz

S podporou můžete komunikovat různými komunikačními kanály. Osobně preferuji telefonický kontakt, když nastane vážnější problém, ale pokud jde o triviální záležitosti, tak je bezvadný live chat. Ten má Webglobe přímo na webu pro všechny návštěvníky.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Webglobe zkušenosti a recenze zákazníků

4 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Příšerná firma, která je maximálně schopná skoupit konkurenci (onebit) a buzerovat její uživatele. Nic jim nefunguje, antispam nepoužitelný, web admin totéž. Vrcholem všeho je email o údajném přetížení serveru webhostingu při 300 návštěvách webu denně. Technická podpora absolutně nefunkční.

Hodnocení - 1
Tomáš Krýsl
5. 5. 2023
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Článek samotný vypadá spíše jako placená inzerce ve prospěch Webglobu. Ani slovo o srovnání výkonnosti/odezvy hostované webové stránky.
Zhruba osm let jsem měl svoji doménu hostovanou na ONEbitu. Byl jsem velmi spokojen jak s výkonností tak s podporou. Po převzetí ONEbitu Webglobem je situace jiná – mnohem horší. Výkonnost téže nezměněné webové stránky (odezva) podle měření GTmetrixem klesla o několik stupňů (z B na E). Při pokusu získat zpět původní výkonnostní parametry mě pracovníci podpory opakovaně přesvědčují, abych svou aplikaci „optimalizoval“, takže místo snahy vyřešit problém zákazníka vlastně obhajují svého zaměstnavatele. To je neslýchané. Hledám jiný hosting.

Hodnocení - 1
Josef Prause
6. 4. 2023
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Hrůza… Administrace zbytečně zmatená, technická podpora už 24 hodin spí. Slečně na telefonní podpoře se směje dítě v pozadí hovoru. Už 24 hodin čekám na to, aby člen jejich podpory udělal pár kliknutí a povolil mi multihosting. Rozhodně nedoporučuji, pokud chcete aktivně pracovat na IT. Tento hosting Vám pouze naslibuje, ale splní až za týden.

Hodnocení - 1
Ondřej Souček
23. 2. 2023
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Zkoupily kvalitní hostingy v domění, že zákazníci nic nepoznají. Bohužel zákaznická podpora a vše na tomto hostingu je v režimu low cost. Paní na technické podpoře brečí dítě v postýlce, odpovědi z technické podpory v režimu dne až několika jsou protichůdné. Takže až se Vám na hostingu něco stane, můžete na týden zavřít. Měl jsem OneBit a byl jsem nadmíru spokojen, technická podpora s odpovědí do pár minut, nově utrpení… Pokud nepotřebujete parkoviště domén (na což je ideální Wedos), tak se tomuto hostingu vyhněte ….

Hodnocení - 1
Marek Rajský
2. 1. 2023