Český hosting recenze Český hosting recenze

Hodnotil/a Jaroslav Pajskr

Vydáno: 18. 9. 2017

Aktualizováno: 25. 1. 2024

Shrnutí recenze

Český hosting patří mezi nejoblíbenější a nejvyužívanější hostingové služby. Lákavé jsou hlavně jejich extra nízké ceny na některé domény pro první rok registrace. Uživatelé si chválí stabilitu a spolehlivost, a vstřícnou a rychlou podporu. Tato služba má dlouholetou tradici a nabízí všechny služby a parametry pro provozování jak malých, tak velkých webů. Vhodný je i pro weby s postupným nárůstem obsahu a návštěvnosti.

Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení všech 21 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Balíček
  • Prostor na disku
  • Počet subdomén
  • Maximální velikost jedné databáze
  • Volitelná verze PHP?
  • PHP memory limit
  • PHP time limit (max_execution_time)
  • Upload_max_filesize
  • Certifikát SSL v ceně? (Lets Encrypt)
  • Instalace WordPress na 1 kliknutí
  • Prostor pro e-maily
  • Počet e-mailových schránek
  • Automatické zálohy zdarma
  • Dostupné zálohy
  • DDOS ochrana
  • Antivir, antispam
  • Podpora
  • E-mail
  • Live chat
  • Telefon
Hodnocení redakce
hodnoceno 21 parametrů
9.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 39x Přidat hodnocení
3.9/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Balíček
10/10
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Prostor na disku
  • Počet subdomén
  • Maximální velikost jedné databáze
  • Volitelná verze PHP?
  • PHP memory limit
  • PHP time limit (max_execution_time)
  • Upload_max_filesize
  • Certifikát SSL v ceně? (Lets Encrypt)
8.8/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Instalace WordPress na 1 kliknutí
  • Prostor pro e-maily
  • Počet e-mailových schránek
9/10
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Automatické zálohy zdarma
  • Dostupné zálohy
  • DDOS ochrana
  • Antivir, antispam
9.5/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Podpora
  • E-mail
  • Live chat
  • Telefon
9/10

Výhody

  • Výborná cena v poměru k výkonu
  • Mnohonásobně lepší než běžné hostingy
  • Nově vyšší limity pro PHP memory limit atd.
  • Vstřícná a spolehlivá podpora
  • Stabilní webhosting na který je spoleh
  • Neomezený počet subdomén

Nevýhody

  • Doba běhu skriptu je poměrně krátká, což větším webům nemusí zcela vyhovovat

Uživatelské zkušenosti

Abychom mohli udělat opravdu recenzi, která bude k užitku, musíme se přiklonit nejen k našim vlastním zkušenostem, ale nesmíme opomenout ani zkušenosti ostatních uživatelů. Českých hosting funguje již řadu let a za tu dobu své služby stále vylepšuje. Kromě toho, že se v posledních letech výrazně navýšili limity hostingu, pracují i na kvalitě a rychlé odezvě podpory. Díky tomu můžeme najít opravdu hodně pochvalných recenzí a hodnocení, nejen od majitelů malých webů, ale i těch velkých. 

Tu a tam narazíte na negativní komentář, že podpora nepracuje dostatečně rychle, nebo že dostatečně nevyřešila problém, neporadila atd. To jsou však jen ojedinělé stížnosti a je možné, že se někdy komunikace úplně nepodaří. Vše je o lidech. 

Většina uživatelů si chválí kvalitní, rychlou a ochotnou podporu, stabilní hosting bez velkého nebo častého “padání”, excelentní dobu reakce supportu atd. Technická podpora řeší s klienty i spoustu záležitostí individuálně a lidé si chválí, že dokáže nabídnout i více možností, jak požadavky řešit.

Finance
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 0 parametrů:
9.2/10

Český hosting patří mezi nejlepší služby v oboru, co se týká poměru cena/výkon. V našem srovnání patří mezi nejlevnější hostingy a disponuje všemi důležitými parametry, které od hostingu očekáváte. Za služby se platí v ročních platbách. Český-hosting.cz je možné si bezplatně vyzkoušet na 14 zdarma. Zákazníci mohou navíc využít 30 denní garance spokojenosti. To je doba, po kterou mohou žádat peníze za služby zpět, pokud nebudou s webhostingem spokojení.

Cesky Hosting Recenze

Tato hostingová služba nabízí vysoký výkon, a ve srovnání s jinými hostingy i několikanásobné limity, což je krásně porovnané přímo na jejich webových stránkách. Kromě toho nabízí poměrně nízké ceny domén s různými koncovkami, kde si vybere snad opravdu každý. Natrefit můžete i na různé akční nabídky, např. my jsme takto pořídili některé domény za téměř velkoobchodní ceny. 

Český hosting nabízí základní koncovky domén, jako jsou .CZ, .EU, .COM, .SK, ale můžete tady sehnat i některé exotičtější koncovky. 

Pozor Pozor

V nabídkách jsou ceny domén někdy opravdu hodně nízké a lákavé. Můžete tak sehnat doménu na první rok registrace skutečně za pár desítek korun. Počítejte však s tím, že se cena týká jen prvního roku a v těch následujících se pak může výrazně navýšit.

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 0 parametrů:
8.5/10

Za zásadní považujeme parametry bez kterých se moderní weby neobejdou. Jedná se zejména o podporu PHP od nejnovější verze 7 a vyšší, https (SSL) je v ceně hostingu, klouzavé rozdělení zdrojů pro nárazové zvýšení návštěvnosti a PHP memory limit, který se v poslední době hodně navýšil. Oproti jiným testovaným hostingům má Český Hosting největší prostor pro web, což můžete vidět v naší tabulce. Takový prostor je dostačující i pro větší projekty, weby a e-shopy s velkým množstvím obrázků a dokumentů.

Cesky Hosting Parametry

Jediné, co nás úplně neoslovilo, je kratší doba max execution time, která říká, že script (nebo úkol) může být prováděn na stránce maximálně 300 sekund. Toto může být problém s některými WordPress pluginy nebo při nahrávání většího XML feedu. Na druhou stranu je potřeba ocenit vysoký PHP memory limit.

Co byste měli vědět?

Český hosting nelimituje hojně navštěvované webové stránky. Přenos dat je neomezený, takže se nemusíte bát se svým projektem vyrůst. V jednom cenovém tarfu můžete provozovat 1 doménu 2. řádu, pro kterou můžete použít neomezený počet domén 3. řádu.

Ve svém účtu můžete zřídit neomezený počet e-mailových schránek, ale jejich maximální celkový prostor je 10 GB. To znamená, že maximální velikost e-mailové schránky může být 10 GB. Za předpokladu, že budete používat jen jednu schránku.

U Českého hostingu můžete očekávat nejnovější verzi PHP, zároveň je možné mezi verzemi přepínat. Na webhostingu můžete přepnout i na zastaralou verzi PHP 5.2 a vyšší.

Doplňkové služby

Český hosting má řadu výhod, které využijí jak weby malé, takové, které chceme jen pro prezentaci našeho povolání, pro blogy apod., tak i velké weby, které navštěvuje řada lidí denně. Přenos dat je zde neomezený, tudíž hosting nijak nelimituje hojně navštěvované webové stránky. Skvělý je i pro začínající weby, které se budou postupně rozrůstat. 

V rámci jednoho cenového tarifu můžeme provozovat jednu doménu 2. řádu, ale počet domén třetího řádu nijak omezený není. 

Stejně tak si můžete na hostingu zřídit neomezené množství e-mailových stránek s pevně danou velikostí – viz tabulka. Prostor pro e-maily, který ukazuje tabulka, je daný celkově. To znamená, že můžete mít buď jednu e-mailovou schránku o této kapacitě, nebo více e-mailů, do kterých se pak limit rozdělí. 

U Českého hostingu můžete očekávat nejnovější verzi PHP, zároveň je možné mezi verzemi přepínat. Na webhostingu můžete přepnout i na zastaralou verzi PHP 5.2 a vyšší.

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 0 parametrů:
10/10

Zabezpečení u Českého Hostingu je na vysoké úrovni, nechybí zde AntiSPam, Antivir nebo SSL zabezpečení. Váš web je navíc pravidelně zálohovaný a můžete požádat podporu o obnovení webu v případě útoku nebo zásadní lidské chyby. SSL zabezpečení je samozřejmostí.

Za výhodu považujeme i možnost generování grafického zobrazení statistik, které jsou k dispozici dokonce několikrát denně. Zvlášť můžete generovat statistiky domény 2. řádu a zvlášť domén 3. řádu. 

Zálohování u Český hosting

Zálohování dat web, e-maily, databáze probíhá každý den. Zálohy jsou ukládané na oddělená disková pole a jsou uchovávané 7 dní nazpět. Dále jsou k dispozici minimálně tři týdenní zálohy (čili jedna z denních záloh v daném týdnu). Zálohovaná data jsou tak k dispozici minimálně 3 týdny nazpět.

Cesky Hosting Zalohovani

SSL v ceně hostingu

V ceně webhostingu je SSL certifikát Let’s Encrypt. Další SSL certifikáty si mohou zákazníci zakoupit. SSL certifikát je důležitý k bezpečnému přenosu informací mezi návštěvníky a webem samotným. Po jeho aktivaci bude váš web dostupný na protokolu HTTPS, který je zárukou šifrovaného přenosu dat.

Cesky Hosting Ssl

Podpora
Celkové skóre 9.7/10 se skládá z hodnocení 0 parametrů:
9.7/10

Český hosting má ještě jednu velkou výhodu, a tou je vstřícná podpora, která reaguje během jednoho dne. Pokud se tak vyskytne na stránkách problém, nebo si nevíte rady s nějakým nastavením, snadno se s nimi spojíte. K dispozici jsou na live chatu, e-mailu i telefonu, a to v pracovní dny od 8 do 23 hodin. Snadno se tak dovolají i online podnikatelé, kteří se své webové práci věnují až ve večerních hodinách. 

My jsme podporu kontaktovali jak přes telefon, tak přes e-mail. Na ten odpověděli do druhého dne, tedy do 24 hodin, což považujeme za velmi dobré. 

Cesky Hosting Podpora

Doporučujeme Doporučujeme

Postrádáte některé parametry u českého hostingu? Podívejte se na srovnání společností nabízejících nejlepší webhosting.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!