Český hosting recenze Český hosting recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

18. 9. 2017

Stručně/vhodné pro

Český hosting je velmi kvalitní a stálá společnost s dlouholetou tradicí. Garantovaná dostupnost hostingu je 99,99%. Tento webhosting má všechny potřebné služby a parametry, které byste mohli pro provozování webu potřebovat.

Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
9.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 36x Přidat hodnocení
3.9/5
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
9.2/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10
Celkové skóre 9.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
9.7/10

Výhody

  • V rámci tarifu můžete hostovat neomezný počet domén a společnost má pověst velmi stabilního webhostingu.

Nevýhody

  • Krátká maximální doba běhu skriptu (30s) – což může dělat některým větším webům problémy.

Finance
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
9.2/10

Cesky Hosting Cenik

Český hosting má patří mezi nejlepší poměr cena/výkon. V našem srovnání patří mezi nejlevnější hostingy a disponuje všemi důležitými parametry, které od hostingu očekáváte. Za služby se platí v ročních platbách. Český-hosting.cz je možné si bezplatně vyzkoušet na 14 zdarma. Zákazníci mohou navíc využít 30 denní garance spokojenosti. To je doba, po kterou mohou žádat peníze za služby zpět, pokud nebudou s webhostingem spokojení.

Ceny domén

Český hosting má celkem mírné ceny domén. Některé z nich je zde možné zakoupit za téměř nákupní (velkoobchodní) ceny. V nabídce jsou nejčastější koncovky domén jako .CZ, .SK, .EU, .Com, ale i exotičtější názvy.

Balíček
Bez kompromisů
Roční platba s DPH
1210 Kč
Cena registrace domény .cz (s DPH)
151,25 Kč
Cena registrace domény .com (s DPH)
254,1 Kč
Garance spokojenosti
Období, během kterého, v případě nespokojenosti, lze žádat peníze za službu zpět.
Ano (30 dní)
Vyzkoušení zdarma
Testování služby bez nutnosti platby.
Ano (14 dní)
Pozor Pozor

Ceny domén jsou často za zvýhodněné ceny jen pro 1. rok registrace. Prodloužení domény tak výhodné není a je potřeba počítat s výrazně vyšším nárůstem ceny. Konkurence mám poplatky za prodloužení domén často ve výši ceny první registrace domény.

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
8.5/10

Cesky Hosting Parametry

Za zásadní považujeme parametry bez kterých se moderní weby neobejdou. Jedná se zejména o podporu PHP od nejnovější verze 7 a vyšší, https (SSL) je v ceně hostingu, klouzavé rozdělení zdrojů pro nárazové zvýšení návštěvnosti a PHP memory limit 256 MB. Oproti jiným testovaným hostingům má Český Hosting největší prostor pro web, který tvoří 25GB. Takový prostor je dostačující i pro větší projekty, weby a e-shopy s velkým množstvím obrázků a dokumentů.

Jediným “problémem” může být kratší doba max execution time, která říká, že script (nebo úkol) může být prováděn na stránce maximálně 30 sekund. Toto může být problém s některými WordPress pluginy nebo při nahrávání většího XML feedu. Na druhou stranu je potřeba ocenit PHP memory limit ve výši 256MB.

Prosor pro web (GB)
Místo na disku pro webovou prezentaci. Některé společnosti tento prostor rozpočítavají mezi web, databáze a e-maily.
25GB
Počet domén 2. řádu
Doména 2. řádu je například - 5nej.cz. Klasické webhostingy nabízí prostor pro jednu doménu 2. řádu. Na některých lze v rámci jednoho tarifu provozovat více takových domén. V tomto případě mluvíme o multihostingu.
1
zdarma doména 3. řádu
Doména 3. řádu je například neco.5nej.cz. V dnešní době je na většině webhostingů zřízení takové domény zdarma.
Ano
Počet subdomén (domén 3.řádu)
Doména 3. řádu je například neco.5nej.cz. Toto pole označuje nejvyšší možný počet vytvoření domén 3. řádu v jednom účtu.
neomezeně
Počet email adres
Počet e-mailových adres (e-mailových schránek), které je možné v účtu vytvořit. Údaj v závorce ukazuje maximální velikost všech e-mailových schránek.
neomezeně (max 10GB)
Počet MySQL databáze
Počet SQL databází, které je možné vytvořit v jednom účtu. Údaj v závorce ukazuje maximální velikost všech databází.
neomezeně (max 5GB)
PHP Memory_limit
Paměťový limit pro PHP určuje kolik operační paměti může být povoleno pro jednu PHP instanci. Například pro systém WordPress je dostačujících 128MB.
256MB
Max_execution time
Maximální doba (ve vteřinách), po kterou bude server zpracovávat spuštěnou PHP instanci. U běžných webů je max_execution_time 30s více než dostačující.
30 s
Cron úlohy
Pravidelné spouštění PHP skriptů. Například pro vlastní výpočty.
Ano
Traffic (návštěvnost)
Návštěvnost webu.
neomezeně
PHP 7 a vyšší
Nejen z bezpečnostních důvodů je důležité, aby webhosting aktualizoval verze PHP. Ideální je, aby bylo možné mezi těmito verzemi přepínat. Například kvůli kompatibilitě s webem.
Ano
PHP starší verze (od 5.x)
Některé webové nástroje nebo samotné webové stránky mohou být napsané v zastaralé verzi PHP. Z toho důvodu je důležité, aby bylo možné nastavit webhosting na zastaralou verzi PHP.
Ano
Podpora WordPress
WordPress je oblíbený redakční systém pro webové stránky. V dnešní době ho podporuje většina webhostingů a lez je na nich nainstalovat na jedno kliknutí.
Ano
SSD
SSD - Solid-State Drive je v informatice zařízení pro čistě elektronické ukládání dat. Jde o technologii rychlých disků pro ukládání dat. Weby na takových discích pracují rychleji a rychleji se načítají návštěvníkům webových stránek.
Ano

Co byste měli vědět?

Český hosting nelimituje hojně navštěvované webové stránky. Přenos dat je neomezený, takže se nemusíte bát se svým projektem vyrůst. V jednom cenovém tarfu můžete provozovat 1 doménu 2. řádu, pro kterou můžete použít neomezený počet domén 3. řádu.

Ve svém účtu můžete zřídit neomezený počet e-mailových schránek, ale jejich maximální celkový prostor je 10 GB. To znamená, že maximální velikost e-mailové schránky může být 10 GB. Za předpokladu, že budete používat jen jednu schránku.

U Českého hostingu můžete očekávat nejnovější verzi PHP, zároveň je možné mezi verzemi přepínat. Na webhostingu můžete přepnout i na zastaralou verzi PHP 5.2 a vyšší.

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10

Cesky Hosting Bezpecnost

Zabezpečení u Českého Hostingu je na vysoké úrovni, nechybí zde AntiSPam, Antivir nebo SSL zabezpečení. Váš web je navíc pravidelně zálohovaný a můžete požádat podporu o obnovení webu v případě útoku nebo zásadní lidské chyby. SSL zabezpečení je samozřejmostí.

Pravidelné zálohování
Pravidelné (nejlépe denní) zálohování webu, databází a e-mailů pro případ ztráty.
Ano
Antispam
Antispamová kontrola v e-mailové schránce.
Ano
SSL zabezpečení
Zabezpečení webových stránek bezpečnostním certifikátem SSL (https). Tento certifikát zajišťuje šifrovaný přenos dat mezi webem a jeho uživatelem. V dnešní době je to nutná součást moderního webu.
Ano
Antivir
Antivirová ochrana e-mailových schránek.
Ano

Zálohování u Český hosting

Zálohování dat web, e-maily, databáze probíhá každý den. Zálohy jsou ukládané na oddělená disková pole a jsou uchovávané 7 dní nazpět. Dále jsou k dispozici minimálně tři týdenní zálohy (čili jedna z denních záloh v daném týdnu). Zálohovaná data jsou tak k dispozici minimálně 3 týdny nazpět.

SSL v ceně hostingu

V ceně webhostingu je SSL certifikát Let’s Encrypt. Další SSL certifikáty si mohou zákazníci zakoupit. SSL certifikát je důležitý k bezpečnému přenosu informací mezi návštěvníky a webem samotným. Po jeho aktivaci bude váš web dostupný na protokolu HTTPS, který je zárukou šifrovaného přenosu dat.

Podpora
Celkové skóre 9.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
9.7/10

Cesky Hosting Podpora

Pokud se něco stane s vaším webem, můžete kontaktovat podporu pomocí e-mailu, autorizovaného požadavku nebo telefonu. Za nadstandard považujeme komunikaci přes live chat. Podpora nám na e-mail odpověděla do jednoho pracovního dne a pracovní doba podpory je pracovní dny 8-23. Mimo pracovní dny můžete využít rozsáhle FAQ.

Email
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ano
Do jednoho pracovního dne? (email)
Ano
FAQ
Databáze často kladených dotazů. Uživatelé mají často podobné problémy. Z toho důvodu je důležité, aby služba měla vlastní databázi s odpověďmi na často kladené dotazy, které pomohou zákazníkům rychle vyřešit jejich potíže.
Ano
Nápověda
Ano
pracovní doba podpory
prac. dny 8-23
Doporučujeme Doporučujeme

Postrádáte některé parametry u českého hostingu? Podívejte se na srovnání společností nabízejících nejlepší webhosting.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!