Váš Hosting recenze Váš Hosting recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

14. 10. 2017

Stručně/vhodné pro

Jedná se o velmi kvalitní hosting s dobrou reputací, který sází na kvalitu a pro běžné používání naprosto dostačuje. Firma funguje od roku 2007. Váš-hosting.cz je vhodný pro ty, kteří hledají hostování jednoho webu, jelikož zde můžete mít pouze jednu aktivní doménu (alternativu nabízí v podobě VPS – Váš hosting).

Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
8.6/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 8x Přidat hodnocení
4.1/5
Celkové skóre 5.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
5.6/10
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
8.8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10
Celkové skóre 9.8/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
9.8/10

Výhody

  • Přehledná a jednoduchá administrace, neomezený počet CRON úloh a rychlé SSD disky.

Nevýhody

  • V poměru k ceně nabízí webhosting poněkud málo prostoru pro web (4GB) a je možno na web nasadit pouze jednu doménu.

vas-hosting.cz recenze

Finance
Celkové skóre 5.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
5.6/10

Vas Hosting Webhosting Cenik

Za cenu cca 1800 Kč ročně dostanete férový hosting s vynikajícím podporou a prémiovou dostupností. Sice je ze všech námi recenzovaných konkurentů ten nejdražší, ale ten kdo si potrpí na prémiové služby, tak ten pár stokorun navíc oželí.

Váš hosting sází na spolehlivost, rychlost a kvalitu. Všeho zmíněného se u této společnosti zákazníci dočkají. Na parametry to sice tento webhosting nevyhrává, ale kvalitativně převyšuje řadu konkurenčních společností.

Registrace domén

U Váš hosting je možné registrovat řadu doménových koncovek. Ať jde o ty tradiční jako například CZ, .SK, .EU, .COM, tak je možné zde registrovat nové koncovky .AD, .ADULT, .BIBLE a další.

Ceny domén nepatří k nejlevnějším na trhu. V případě jedné domény toto nejspíš nemá cenu řešit. Ceny námi sledovaných koncovek domén jsou vyšší o pár desetikorun oproti konkurenci, což není taková hrůza, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Balíček
Profi
Roční platba s DPH
1776 Kč
Cena registrace domény .cz (s DPH)
209 Kč
Cena registrace domény .com (s DPH)
290 Kč
Garance spokojenosti
Období, během kterého, v případě nespokojenosti, lze žádat peníze za službu zpět.
Ano (60 dní)
Vyzkoušení zdarma
Testování služby bez nutnosti platby.
Ne
Tip Tip

Váš hosting nabízí řadu služeb. Je možné zde zřídit základní webhosting pro malý projekt, který když vyroste, tak s ním jednoduše přejdete na vyšší služby jako jsou VPS nebo dedikované servery.

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
8.8/10

Vas Hosting Parametry

Kdo pracuje s většími daty či importy, ocení vysokou hodnotu PHP memory_limit, který dosahuje 256MB a možností hýbat s hodnotou max_execution_time, který je však v základu nastavený na 30s. Rychlost webu je priorita číslo jedna a díky SSD diskům, které nabízí Váš-Hosting.cz pak jde optimalizace o něco snáze.

Prostor pro data, e-maily a databáze

Velikost diskového prostoru je 16 GB. V rámci webhostingu mohou zákazníci založit neomezené množství e-mailových schránek, které mají v podstatě možnost využívat neomezený prostor, který je však limitován velikostí diskového prostoru.

Prosor pro web (GB)
Místo na disku pro webovou prezentaci. Některé společnosti tento prostor rozpočítavají mezi web, databáze a e-maily.
16GB
Počet domén 2. řádu
Doména 2. řádu je například - 5nej.cz. Klasické webhostingy nabízí prostor pro jednu doménu 2. řádu. Na některých lze v rámci jednoho tarifu provozovat více takových domén. V tomto případě mluvíme o multihostingu.
1
zdarma doména 3. řádu
Doména 3. řádu je například neco.5nej.cz. V dnešní době je na většině webhostingů zřízení takové domény zdarma.
Ano
Počet subdomén (domén 3.řádu)
Doména 3. řádu je například neco.5nej.cz. Toto pole označuje nejvyšší možný počet vytvoření domén 3. řádu v jednom účtu.
neomezeně
Počet email adres
Počet e-mailových adres (e-mailových schránek), které je možné v účtu vytvořit. Údaj v závorce ukazuje maximální velikost všech e-mailových schránek.
neomezeně (16GB)
Počet MySQL databáze
Počet SQL databází, které je možné vytvořit v jednom účtu. Údaj v závorce ukazuje maximální velikost všech databází.
neomezeně
PHP Memory_limit
Paměťový limit pro PHP určuje kolik operační paměti může být povoleno pro jednu PHP instanci. Například pro systém WordPress je dostačujících 128MB.
256MB (po dohodě více
Max_execution time
Maximální doba (ve vteřinách), po kterou bude server zpracovávat spuštěnou PHP instanci. U běžných webů je max_execution_time 30s více než dostačující.
30s (možno navýšit)
Cron úlohy
Pravidelné spouštění PHP skriptů. Například pro vlastní výpočty.
Ano
Traffic (návštěvnost)
Návštěvnost webu.
neomezeně
PHP 7 a vyšší
Nejen z bezpečnostních důvodů je důležité, aby webhosting aktualizoval verze PHP. Ideální je, aby bylo možné mezi těmito verzemi přepínat. Například kvůli kompatibilitě s webem.
Ano
PHP starší verze (od 5.x)
Některé webové nástroje nebo samotné webové stránky mohou být napsané v zastaralé verzi PHP. Z toho důvodu je důležité, aby bylo možné nastavit webhosting na zastaralou verzi PHP.
Ano
Podpora WordPress
WordPress je oblíbený redakční systém pro webové stránky. V dnešní době ho podporuje většina webhostingů a lez je na nich nainstalovat na jedno kliknutí.
Ano
SSD
SSD - Solid-State Drive je v informatice zařízení pro čistě elektronické ukládání dat. Jde o technologii rychlých disků pro ukládání dat. Weby na takových discích pracují rychleji a rychleji se načítají návštěvníkům webových stránek.
Ano

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10

Vas Hosting Bezpecnost 2

Kdo už někdy přišel o web nebo cenná data, jistě chápe důležitost zálohování. Webhosting nabízí denní zálohování, ze kterého pak můžete kdykoli web obnovit. Zdarma k hostingu dostáváte i HTTPS zabezpečení skrze certifikát LetsEncrypt. Pokud zjistíte, že vám hosting nevyhovuje, můžete využít 60 denní garance spokojenosti.

Pravidelné zálohování
Pravidelné (nejlépe denní) zálohování webu, databází a e-mailů pro případ ztráty.
Ano
Antispam
Antispamová kontrola v e-mailové schránce.
Ano
SSL zabezpečení
Zabezpečení webových stránek bezpečnostním certifikátem SSL (https). Tento certifikát zajišťuje šifrovaný přenos dat mezi webem a jeho uživatelem. V dnešní době je to nutná součást moderního webu.
Ano
Antivir
Antivirová ochrana e-mailových schránek.
Ano

Podpora
Celkové skóre 9.8/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
9.8/10

Vas Hosting Napoveda

Kontaktovat Váš-hosting.cz máte možnost hned několika způsoby. Pokud potřebujete pomoci vyřešit konkrétní problém s vaším účtem, oceníte autorizovaný požadavek, který zadáváte v administraci. Nechybí samozřejmě ani email, telefon či live chat. Live chat opravdu zabodoval, reagují rychle a profesionálně. Mají sice FAQ, ale oproti konkurentům, je méně obsáhlé.

Email
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ano
Do jednoho pracovního dne? (email)
Ano
FAQ
Databáze často kladených dotazů. Uživatelé mají často podobné problémy. Z toho důvodu je důležité, aby služba měla vlastní databázi s odpověďmi na často kladené dotazy, které pomohou zákazníkům rychle vyřešit jejich potíže.
Ano
Nápověda
Ano
pracovní doba podpory
nonstop
Doporučujeme Doporučujeme

Pokud se vám tento hosting nelíbí, podívejte se na naše pravidelně aktualizované srovnání webhostingů.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!