MioWeb Recenze MioWeb Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

27. 10. 2018

Stručně/vhodné pro

Mioweb je unikátní česká platforma na tvorbu webu. Základem platformy je nejznámější redakční systém WordPress, jenž je obohacený o celou řadu dalších funkcí. Ať už chcete vytvořit členskou sekci s video kurzem, budovat databázi emailových kontaktů či svůj malý eshop, Mioweb je jedno z nejlepších, ale také nejdražších řešení na trhu.

Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení všech 39 parametrů:
  • Testovaný tarif
  • Cena
  • Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
  • Možnost blogu
  • META data u příspěvků (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisek u obrázků (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktní formulář
  • Počet šablon zdarma
  • Responzivita
  • Možnost přidat rozšíření (pluginy)
  • Vlastní CSS
  • Možnost vícejazyčnosti webu
  • Manipulace s rozložením webu
  • Vlastní písmo
  • Úprava barevného rozložení
  • Průvodce spuštění webu
  • FAQ / nápověda
  • Drag & Drop ovládání
  • Je v češtině?
  • Velikost na disku
  • Doména 2. řádu
  • Doména 3. řádu
  • SSL zabezpečení
  • Možnost E-shopu
  • Zálohování webu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Oznámení Cookies
  • Rychlost odpovědi
  • Počet zodpovzených otázek
  • Mají live chat?
  • Mají email?
  • Mají telefon?
  • Podpora v češtině
Hodnocení redakce
hodnoceno 39 parametrů
9.1/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 31x Přidat hodnocení
4.2/5
Celkové skóre 9.9/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
  • Možnost blogu
  • META data u příspěvků (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisek u obrázků (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktní formulář
9.9/10
Celkové skóre 6.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Počet šablon zdarma
  • Responzivita
  • Možnost přidat rozšíření (pluginy)
  • Vlastní CSS
  • Možnost vícejazyčnosti webu
  • Manipulace s rozložením webu
  • Vlastní písmo
  • Úprava barevného rozložení
6.9/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Průvodce spuštění webu
  • FAQ / nápověda
  • Drag & Drop ovládání
  • Je v češtině?
10/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Velikost na disku
  • Doména 2. řádu
  • Doména 3. řádu
  • SSL zabezpečení
  • Možnost E-shopu
  • Zálohování webu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Oznámení Cookies
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rychlost odpovědi
  • Počet zodpovzených otázek
  • Mají live chat?
  • Mají email?
  • Mají telefon?
  • Podpora v češtině
10/10

Výhody

  • Postaveno na stabilním a známém redakčním systému WordPress
  • Možnost vlastní členské sekce s video kurzem
  • Velké množství předpřipravených elementů a šablon

Nevýhody

  • Není vhodné pokud máte velmi specifické požadavky na design či funkcionalitu
  • Vyšší cena

Videorecenze

Video náhled
Vynikající platforma na blogování a prodej digitálních produktů

Propagace a marketing
Celkové skóre 9.9/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
  • Možnost blogu
  • META data u příspěvků (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisek u obrázků (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktní formulář
9.9/10

Mioweb Funkce

Pokud je Mioweb v něčem dobrý, pak právě v marketingových možnostech. S platformou vytvoříte pěkné weby, které kladou důraz na konverzi. Řada funkcí vám pomůže budovat emailovou databázi či propagovat svůj vlastní produkt.

Vkládání vlastních skriptů (např. Google Analytics) je možno přímo v administraci. Prostředí platformy je intuitivní a velmi minimalistické. Weby stavíte pomocí drag&drop ovládání, předpřipravených šablon či elementů. Součástí je možnost SEO – optimalizace a META tagů.

Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
Tlačítka pro sdílení obsahu nebo produktů na sociálních sítích. Tato tlačítka usnadňují návštěvníkům stránek sdílet obsah na své časové ose například na Facebooku.
Ano
Možnost blogu
Možnost psát pravidelné blogové příspěvky. Platforma by pro to měla mít uzpůsobený editor, který umožňuje snadno vytvářet texty a formátovat je.
Ano
META data u příspěvků (SEO)
Možnost doplnit meta title, meta description a meta keywords.
Ano
META data u stránek (SEO)
Možnost doplnit meta title, meta description a meta keywords.
Ano
META data u kategorií (SEO)
Možnost doplnit meta title, meta description a meta keywords.
Ano
ALT popisek u obrázků (SEO)
Alternativní popisek, který popisuje to, co je na obrázku. Tento popisek pomáhá vyhledávací robotům pochopit význam obrázků na stránce. Alternativní popisek slouží také pro nevidomé, který čte obsah stránek nějaké zařízení.
Ano
E-mail marketing
Nástroj přímého marketinku. Většinou se jedná o hromadné rozesílání komerčních nebo nekomerčních zpráv.
Ano
FB pixel
Nástroj společnosti Facebook pro lepší statistiky o návštěvnících.
Ano
Google Analytics
Analytický nástroj od společnosti Google. Není to pouze počítadlo návštěv, ale nástroj, který vám pomůže lépe analyzovat návštěvy webu, konverze a mnoho dalšího.
Ano
Google Search Console
Služba společnosti Google, která umožňuje správcům webu sledovat chování a vývoj jejich stránek ve výsledcích vyhledávání.
Ano
Kontaktní formulář
Formulář sloužící k rychlému odesílání zpráv.
Ano

Propojení s dalšími nástroji

Výhodou je snadná integrace s fakturačním softwarem FAPI, e-mailovým nástrojem Smartemailing, fakturačním systémem Simpleshop či affiliate softwarem AffilBox. Mioweb je samozřejmě možné propojovat i s dalšími nástroji, které potřebujete pro své podnikání

Pokročilé marketingové funkce

Mioweb Automatizace

Mioweb není obyčejný nástroj pro jednoduché webové stránky, ale robustní platforma, která dokáže z vašeho webu vytvořit úspěšný obchodní nástroj. Aby toto bylo možné, tak musí mít něco navíc, co ostatní nástroje a editory nemají. Co to je? 

Hodně povedený je nástroj pro A/B testování, se kterým dokážete vyhodnotit úspěch kampaní, ale hlavně to, jestli jsou vaše stránky dobře nastavené a rozvržené. Mioweb umí měřit a vyhodnocovat cesty zákazníka. Takzvané funnely pak umí například vizualizovat do přehlednější formy. Samozřejmě je tady také funkce pro návrh vyskakovacích (pop-up) oken, sociální tlačítka a mnoho dalších funkcí, kterými vytvoříte správné magnety na pozornost návštěvníků webu.

Ceník služeb

Mioweb Cenik

Mioweb patří u nás nejspíš k jedněm z nejdražších podobných nástrojů pro tvorbu webu. Nicméně, rád bych podotkl, že to právě není jen obyčejný nástroj pro tvorbu webu, ale je to hlavně robustní marketingová platforma s mnoha nástroji, které vám pomohou zvyšovat konverze potažmo finanční obraty z webu.

Možnost používat zdarma Ne
Tarif Mioweb 2000 Kč/měsíčně bez DPH

Drahý nástroj nabízí nadstandardní služby. Jednou z nich je možnost bezplatné konzultace před samotným nákupem Miowebu. Během té se vám pokusí zástupce tohoto nástroje zodpovědět veškeré dotazy a pak vám také vysvětlí, proč do Mioweb jít. Pokud i tak budete váhat, tak je zde 30 denní garance vrácení peněz. To znamená, že Mioweb si můžete bez sankcí na 30 dní otestovat.

Customizace
Celkové skóre 6.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Počet šablon zdarma
  • Responzivita
  • Možnost přidat rozšíření (pluginy)
  • Vlastní CSS
  • Možnost vícejazyčnosti webu
  • Manipulace s rozložením webu
  • Vlastní písmo
  • Úprava barevného rozložení
6.9/10

Mioweb Sablony

K dispozici máte celkem 31 šablon webů. Potom jsou zde desítky obsahových bloků, se kterými, společně se šablonami, můžete vytvářet různé varianti vzhledů webových stránek. Navíc je možné přidávat vlastní CSS (kaskádové styly), se kterými lze vzhled webu a jednotlivých prvků dále upravovat.

Mioweb umožňuje mnoho možností vlastního přizpůsobování webu a jeho rozložení. Je to prostě flexibilní nástroj, se kterým dokáže propracovaný a funkční web postavit i začátečník bez znalosti programovacích jazyků. Často se poukazuje na to, že šéf může ráno svým asistentům zadat vypracování webu a oni mu ho odpoledne odprezentují. Je to samozřejmě nadsázka, protože dobrý web musí mít propracované texty a vypracování takových textů zabere trochu více času.

Počet šablon zdarma
31
Responzivita
Schopnost webu správně se zobrazit (přizpůsobit) displejům různých zařízeních jako jsou počítače, tablety a mobilní telefony.
Ano
Možnost přidat rozšíření (pluginy)
Možnost přidávat další rozšíření jako jsou napojení na dopravce, platební brány, marketingové nástroje a tak dále.
Ano
Vlastní CSS
Možnost vkládat vlastní kaskádové styly.
Ano
Možnost vícejazyčnosti webu
Vytváření více jazykových verzí webových stránek.
Ano
Manipulace s rozložením webu
Možnost snadno editovat rozložení webu například s pomocí drag&drop editace.
Ano
Vlastní písmo
Možnost měnit typ písma (fontu).
Ano
Úprava barevného rozložení
Možnost upravovat barvy elementů stránek podle svých potřeb a představ.
Ano

Jazykové verze webu

Na Mioweb je možné připravovat a nastavovat další jazykové mutace webových stránek. Ačkoliv jde o český nástroj, tak vás prakticky nijak neomezuje vyrazit se svým podnikáním i za hranice našeho státu. Multijazyčný web má v hierarchii URL (adresa webu) své místo za lomítkem. Je tedy součástí jedné domény.

Jednoduchost
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Průvodce spuštění webu
  • FAQ / nápověda
  • Drag & Drop ovládání
  • Je v češtině?
10/10

Mioweb Jednoduchost

Mioweb je nástavba redakčního systému WordPress. Ten není ve své výchozí podobě úplně vhodný pro začátečníky, ale ve spojení WordPress a Mioweb již toto neplatí. S použitím tohoto nástroje pro tvorbu webových stránek získáváte silného pomocníka v online světě. A to především v tom marketingovém online světě.

Průvodce spuštění webu
Nápověda, která vás provede prvními krůčky v nástroji.
Ano
FAQ / nápověda
Nejčastěji kladené otázky, které uživatelé pokládají podpoře. Databáze těchto dotaz dokáže rychle pomoci při řešení problémů.
Ano
Drag & Drop ovládání
Princip přesouvání elementů (prvků) na stránce. Volně přeloženo jako chyť a pusť. Myší chytnete nějaký prvek a tahem jo přesunete na požadovanou pozici.
Ano
Je v češtině?
Zajímalo nás, zda je uživatelské rozhraní editoru v českém jazyce.
Ano

Jak se s Mioweb tvoří stránky?

Editor pracuje na principu drag&drop (chyť a pusť) tvorby stránek. Díky drag&drop editoru zvládnete vytvořit vlastní prodejní landing page, blogový příspěvek, ale také celý firemní web, platformu pro prodej kurzů nebo e-shop.

Když přijdete do Mioweb, tak si vyberete šablonu, na které chcete začít tvořit svůj web. Pomocí drag&drop editoru pak v šabloně přesouváte prvky jen za pomocí myši. Prostě chytnete například nadpis, blok textu, obrázek a přetáhnete ho jinam na jinou pozici ve stránce.

Stejně to funguje i při přidávání dalších obsahových bloků do stránky. Z nabídky si vyberete blok jako nadpis, obrázek, formulář a tak podobně a tahem myši ho přetáhnete na pozici ve stránce, kde pak můžete nastavovat další parametry jako je například změna písma a jeho velikosti i barvy.

Jelikož je platforma stavěná pro marketéry, je prostředí intuitivní a vše je možné udělat bez znalosti kódu. Ovládáním vás zpočátku provede šikovný průvodce a pokud vám to nebude stačit, můžete prozkoumat Mioweb edu či FAQ.

Důležité parametry
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Velikost na disku
  • Doména 2. řádu
  • Doména 3. řádu
  • SSL zabezpečení
  • Možnost E-shopu
  • Zálohování webu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Oznámení Cookies
8.5/10

Mioweb Parametry

Parametry jako vlastní doména, SSL zabezpečení a dostatečné místo na disku zde nechybí. Na druhu stranu cena patří mezi dražší už jen proto, že platíte licenci za každý další web. Web máte zálohovaný, ale za vyvolání zálohy platíte jednorázově 500 Kč. Web máte hostovaný serverech Mioweb a nemůžete si jej dát na svůj hosting, což by pro někoho nevýhoda být mohla. Výhodou je to, že se o provoz hostingu nemusíte nijak starat.

Velikost na disku
Prostor na disku pro data jako jsou dokumenty, obrázky a fotografie.
3 GB
Doména 2. řádu
Doména ve tvaru neco.cz a tak podobně.
Ano
Doména 3. řádu
Doména ve tvaru vasefirma.neco.cz a tak podobně.
Ano
SSL zabezpečení
Zabezpečení stránek pro šifrovaný přenost dat. V internetovém prohlížeči se takové stránky vyznačují uzamčeným zámkem. To znamená, že uživatelé se na podobných stránkách nemusí obávat o svá data. SSL potažmo SSL je proto pro vaše stránky důležité.
Ano
Možnost E-shopu
Možnost vytvořit na svých webových stránkách internetový obchod.
Ano
Zálohování webu
Pravidelné zálohování webu a jeho dat pro případ nechtěného smazání nebo poškození serveru poskytovatele.
Ano
Vyzkoušení zdarma
Možnost testovat službu zdarma.
Ano
Oznámení Cookies
Oznámení o tom, že webové stránky používají soubory cookies. Tyto soubory se používají například pro to, aby si web návštěvníka zapamatoval.
Ano

Vlastní e-shop

Mioweb Eshop A Prodej

Předchozí zmíněné parametry by za takovou cenu samozřejmě nestačily. U Mioweb je možné vytvořit vlastní e-shop, který snadno upravíte. Pokud například prodáváte virtuální produkty a propojíte svůj Mioweb internetový obchod s dalšími nástroji, tak snadno vytvoříte automatizovaný prodejní nástroj, o který se nemusíte příliš starat. Navíc budete mít k dispozici další marketingové funkce jako A/B testování nebo pop-up okna, což není pro zvyšování efektivity e-shopu vůbec k zahození.

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rychlost odpovědi
  • Počet zodpovzených otázek
  • Mají live chat?
  • Mají email?
  • Mají telefon?
  • Podpora v češtině
10/10

Uživatelská podpora Miowebu je na vysoké úrovni mezi všemi dostupnými nástroji na trhu. Podpora dokáže komunikovat rychle a přívětivě. A to i v situaci, kdy jsem jen kvůli testu komunikace požadoval vrátit peníze zpět v rámci testovacího období.

K podpoře Mioweb se dostanete všemi možnými způsoby. Mají sociální sítě, telefon, e-mail, formulář a i populární live chat, na kterém komunikace a řešení nastalých problémů odsýpá nevídaným způsobem.

Rychlost odpovědi
Za jak dlouho dokázala podpora odpovědět na naše dotazy.
1 hod
Počet zodpovzených otázek
5/5
Mají live chat?
Live chat je způsob messengeru, který je přímo na stránkách služby. Takový chat významně urychluje komunikaci s uživatelskou podporou.
Ne (pouze chatbot)
Mají email?
Ano
Mají telefon?
Ano
Podpora v češtině
Zajímalo nás, zda dokáže uživatelská podpora komunikovat v češtině.
Ano

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

7 zkušeností

V posledních letech jsme tvořili několik webů (ať už osobních, tak firemních). Pokoušeli jsme se jet i low-cost cestou, každopádně ve výsledku nás v rámci časové dotaze low-cost varianta vyšla dráž, než kdybychom zainvestovali do Miowebu. To, nad čím jsme seděli desítky až stovky hodin, jsme v Miowebu dokázali naklikat za desetinu času s tou výhodou, že když jsme chtěli něco změnit, byla to otázka chvilky.

Je pravda, že občas jsme narazili na něco, co plně nevyhovovalo našim představám, každopádně možnost využití pluginů, případně vlastních CSS kódů nám přidala možnost toužené customizace a ve výsledku jsme se k cíli vždy dostali a s výsledkem byli spokojení. Za nás můžu určitě doporučit.

Hodnocení - 3
Anonymous
7. 12. 2020

NIKDY nepoužívejte tento systém! Zdražili, nechovají se k zákazníkům dobře. Podpora je vesměs nefunkční, technické problémy z pohledu programátora primitivní, ale způsobující fatální chyby – nefunkční systém a tím pádem ztráty na zisku. Vyzkoušejte konkurenci – shoptet apod.

Hodnocení - 3
Nepoužívat!
7. 10. 2020

Jsem grafik a rád tvořím jednoduchý, čistý a přehledný webdesign. Kódování a programování mě jen zdržovalo. Proto jsem rád za Mioweb, který mi umožňuje tvořit stylové webovky s bohatou funkčností bez programování.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

Mioweb mi pomohl k vytvoření vlastních webových stránek, na kterých mohu prezentovat svou práci a podnikání. Díky jednoduchému intuitivnímu ovládání nepotřebuji žádnou profesionální pomoc se správou a získávám stále nové a nové zákazníky.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

Nikdy mě nenapadlo, že bych si mohla sama vytvořit své webové stránky. Vždy jsem naprostý laik. Mioweb mi pomohl splnit si sen a vytvořit web podle mých představ. Když vidíte, jak vám pod rukama roste něco, co jste si nikdy nemysleli, že sami dokážete vytvořit, je to přímo neskutečná dávka energie.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

Mioweb jsem začal používat před několika lety, když jsem přišel o spolupracovníka, co mi s weby pomáhal. Najednou jsem se musel starat sám. Mioweb je na správu a tvorbu webů tak jednoduchý, že jsem se rychle zorientoval a oblíbil si ho. Od té doby už jsem tu vytvořil několik webů a jsem maximálně spokojený.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

S Miowebem jsem začal spolupracovat po letech zkušeností. Zjistil jsem, že mě frustruje a zdržuje hlavně fáze kódování a programování. Mioweb pro mě představuje jednoduchý, spolehlivý a funkční nástroj, jenž mi umožňuje tvořit weby hravě a v klidu.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020