Affilbox Recenze Affilbox Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

31. 10. 2018

Stručně/vhodné pro

Affilbox je aktuálně nejpoužívanějším affiliate softwarem v Česku. Skutečně však stojí za to? V prvé řadě jde o ryze český nástroj a proto můžete čekat, že podpora i celý systém je v češtině. Affilbox si zakládá na snadné implementaci do všech rozšířených eshopových řešení, přičemž musíme pochválit jejich podporu, která je v mnoha případech velmi ochotná. Máte na výběr ze základního tarifu za 12 088 Kč/rok s DPH nebo Affilbox PRO za 24 100 Kč /rok s DPH, jenž nabízí řadu pokročilých funkcí (např. provize dle kategorií či affiliate odkazy bez parametrů). Pro potřeby většiny eshopů však plně dostačuje základní verze a není třeba upgradovat na PRO.

Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Tarif 1
  • Tarif 2
  • Tarif 3
  • Jednorázová platba?
  • Na zkoušku zdarma
  • Měření prokliků a konverzí
  • Deeplinky
  • Možnost přidat měřící parametry
  • Neomezený počet prokliků bez příplatku
  • Odkazování bez parametru
  • Měření konverzí bez cookies
  • Provize dle kategorie produktů
  • Slevové kupóny
  • Více affiliate kampaní v rámci 1 eshopu
  • Více eshopů v jedné licenci
  • Export statistik
  • Ruční schvalování provizí
  • Automatické schvalování provizí
  • Rozdělení jedné provize mezi více partnerů
  • Multilevel (provize ze subpartnerů)
  • API
  • Wordpress
  • Nejznámější eshopová řešení
  • Je software v češtině?
  • Je software v angličtině?
  • Mobilní aplikace platformy
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Je v češtině?
  • FAQ
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
9.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 12x Přidat hodnocení
4.8/5
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Tarif 1
  • Tarif 2
  • Tarif 3
  • Jednorázová platba?
  • Na zkoušku zdarma
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 16 parametrů:
  • Měření prokliků a konverzí
  • Deeplinky
  • Možnost přidat měřící parametry
  • Neomezený počet prokliků bez příplatku
  • Odkazování bez parametru
  • Měření konverzí bez cookies
  • Provize dle kategorie produktů
  • Slevové kupóny
  • Více affiliate kampaní v rámci 1 eshopu
  • Více eshopů v jedné licenci
  • Export statistik
  • Ruční schvalování provizí
  • Automatické schvalování provizí
  • Rozdělení jedné provize mezi více partnerů
  • Multilevel (provize ze subpartnerů)
  • API
10/10
Celkové skóre 9.7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Wordpress
  • Nejznámější eshopová řešení
  • Je software v češtině?
  • Je software v angličtině?
  • Mobilní aplikace platformy
9.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Je v češtině?
  • FAQ
10/10

Výhody

  • Software je kompletně v češtině (včetně podpory)
  • Platformu používá nejvíce obchodníků v ČR
  • Základní i pokročilé funkce, jenž umožňují software ohnout podle potřeb vašeho eshopu

Nevýhody

  • Cena není jednorázová
  • Absence mobilní aplikace

AffilBox Recenze

Nejpoužívanější affiliate software v ČR.

Klienti Affilboxu si cení zejména toho, že není omezený počet kampaní, partnerů ani uskutečněných konverzí, což umožňuje škálovat affiliate program bez navyšování nákladů za affiliate software. Konverze můžete manuálně schvalovat, zamítat či k nim psát poznámky. Díky napojení přes API je však i tento proces možné zautomatizovat. Dosud však neexistuje mobilní aplikace skrze kterou byste mohli vy či vaši affiliate partneři nahlížet do systému. Co se musí Affilboxu nechat je promakaná dokumentace a přehledně zpracované návody, díky kterým si affiliate program nastavíte často i bez vnější pomoci. Další zajímavou výhodou je možnost, upravit si administraci pomocí vlastního CSS, což vám umožňuje udržet si jednotný branding.

Pokud hledáte léty ověřený český affiliate software, jenž nabízí základní i pokročilé funkce, Affilbox má smysl prozkoumat. Platformu navíc máte možnost si vyzkoušet na 14 dní bezplatně. Na druhou stranu mějte na paměti, že nejde o affiliate síť a partnery si budete muset hledat sami.

AffilBox Video Recenze

Video náhled

Finance
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Tarif 1
  • Tarif 2
  • Tarif 3
  • Jednorázová platba?
  • Na zkoušku zdarma
8.5/10

Platba ročně; bez dalších nákladů při narůstajícím úspěchu affiliate programu

Ať už jste malý či větší podnik, jenž chce přidat další marketingový kanál nebo třeba jednotlivec, jehož ambicí je rozjet vlastní affiliate síť, vždy je rozhodující cena. Platí se měsíčně, ročně nebo jednorázově? Jaké cenové tarify přicházejí v úvahu? A je možné software vyzkoušet zdarma? Následující tabulka odpoví, jak je na tom Affilbox.

Tarif 1
12 088 Kč/rok (včetně DPH)
Tarif 2
24 100 Kč /rok (AffilBox Pro)
Tarif 3
Na vyžádání (custom)
Jednorázová platba?
Ne
Na zkoušku zdarma
Ano

Důležité parametry
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 16 parametrů:
  • Měření prokliků a konverzí
  • Deeplinky
  • Možnost přidat měřící parametry
  • Neomezený počet prokliků bez příplatku
  • Odkazování bez parametru
  • Měření konverzí bez cookies
  • Provize dle kategorie produktů
  • Slevové kupóny
  • Více affiliate kampaní v rámci 1 eshopu
  • Více eshopů v jedné licenci
  • Export statistik
  • Ruční schvalování provizí
  • Automatické schvalování provizí
  • Rozdělení jedné provize mezi více partnerů
  • Multilevel (provize ze subpartnerů)
  • API
10/10

Všechno; pouze některé pokročilé funkce jsou schované v PRO verzi.

Přece jen však není moudré vybírat affiliate platformu jen pouze ceny. Před výběrem je vhodné si nejprve určit svou strategii a předem si stanovit, jaké funkce jsou pro vás zásadní. Jsou součástí vaší strategie slevové kupóny? Chcete mít možnost nastavit rozdílnou výši provize k různým kategoriím? Nebo máte v úmyslu mít více affiliate programů na několika webech? Podívejte se níže a sami prozkoumejte, co Affilbox umí.

Měření prokliků a konverzí
Ano
Deeplinky
Ano
Možnost přidat měřící parametry
Ano
Neomezený počet prokliků bez příplatku
Ano
Odkazování bez parametru
Ano (Pro verze)
Měření konverzí bez cookies
Ano
Provize dle kategorie produktů
Ano (Pro verze)
Slevové kupóny
Ano
Více affiliate kampaní v rámci 1 eshopu
Ano
Více eshopů v jedné licenci
Ano
Export statistik
Ano
Ruční schvalování provizí
Ano
Automatické schvalování provizí
Ano
Rozdělení jedné provize mezi více partnerů
Ne
Multilevel (provize ze subpartnerů)
Ano
API
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 9.7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Wordpress
  • Nejznámější eshopová řešení
  • Je software v češtině?
  • Je software v angličtině?
  • Mobilní aplikace platformy
9.7/10

Jednoduchá implementace; vše je v češtině.

Většina softwarů jde implementovat do každého e-shopového řešení, před nákupem však doporučujeme vždy kontaktovat podporu a kompatibilitu si zkontrolovat. Co se týče jazykové lokalizace a kompatibility jsme seskupili několik nejpodstatnějších parametrů, jenž vám mohou pomoci při výběru:

Wordpress
Ano
Nejznámější eshopová řešení
Ano
Je software v češtině?
Ano
Je software v angličtině?
Ano
Mobilní aplikace platformy
Ne

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Je v češtině?
  • FAQ
10/10

Komunikuje podpora přes live chat? Nabízí i telefonickou či emailovou komunikaci? A mají českou či anglickou podporu? Viz níže…

Email
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ano
Je v češtině?
Ano
FAQ
Ano

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

5 zkušeností

Na Affilboxu oceňuji především jednoduché a intuitivní ovládání pro nás i pro partnery. Zákaznická a technická podpora je tady naprosto bezkonkurenční. Pokud nastal někdy nějaký problém, byl vždy rychle vyřešen.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Affilbox používáme pro správu provizního systému a partnerů už od samého začátku. Za tu dobu nenastal jediný problém ve spolupráci. Naopak, vše bylo vždy tak, jak mělo, a ještě postupem let přibývaly zajímavé a užitečné funkce.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

Affilbox používám pro správu našeho affiliate marketingu a všech partnerů již přes 5 let. Za celou tu dobu jsme neměli jediný problém. Všechno probíhalo hladce. Vyhovuje nám jednoduché a přehledné prostředí, podrobné statistiky a pohodlná fakturace partnerům.

Hodnocení - 3
Anonymous
1. 8. 2020

Affilbox využíváme pro většinu našich e-shopů už několik let. Vyhovuje nám více jazyků v jedné administraci, ale i jednoduchost a přehlednost při ovládání. Oceňujeme i skvělou podporu, která už je tak nějak u Affilboxu samozřejmostí.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 7. 2020

Na Affilboxu oceňuji rychlou a profesionální podporu, ale i vylepšování rozhraní a nové funkce.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 6. 2020