inPage Recenze inPage Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 1. 2023

Stručně/vhodné pro

inPage poskytuje jednoduchý nástroj pro tvorbu vlastního webu. Umožňuje vytvořit webové stránky, webovou vizitku i e-shop s profesionálním vzhledem, aniž byste museli umět kódovat. K dispozici vám bude přes 40 šablon, které lze upravovat barevně i obsahově. Měnit můžete typy písma, přidávat vlastní fotografie nebo využít zdroje inPage. Nechybí ani propojení s marketingovými a propagačními nástroji, jako jsou tlačítka pro rychlé sdílení na sociálních sítích nebo Google Analytics. Velkou výhodou je, že správa a tvorba webu na inPage je opravdu jednoduchá, dva tarify jsou zdarma a dva za super nízké ceny.

Celkové skóre 8.1/10 se skládá z hodnocení všech 39 parametrů:
  • Testovaný tarif
  • Cena
  • Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
  • Možnost blogu
  • META data u příspěvků (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisek u obrázků (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktní formulář
  • Počet šablon zdarma
  • Responzivita
  • Možnost přidat rozšíření (pluginy) nebo integrovat jiné služby
  • Vlastní CSS
  • Možnost vícejazyčnosti webu
  • Manipulace s rozložením webu
  • Vlastní písmo
  • Úprava barevného rozložení
  • Průvodce spuštění webu
  • FAQ / nápověda
  • Drag & Drop ovládání
  • Je v češtině?
  • Velikost na disku
  • Doména 2. řádu
  • Doména 3. řádu
  • SSL zabezpečení
  • Možnost E-shopu
  • Zálohování webu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Oznámení Cookies
  • Rychlost odpovědi
  • Počet zodpovzených otázek
  • Mají live chat?
  • Mají email?
  • Mají telefon?
  • Podpora v češtině
Hodnocení redakce
hodnoceno 39 parametrů
8.1/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
  • Možnost blogu
  • META data u příspěvků (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisek u obrázků (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktní formulář
10/10
Celkové skóre 6.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Počet šablon zdarma
  • Responzivita
  • Možnost přidat rozšíření (pluginy) nebo integrovat jiné služby
  • Vlastní CSS
  • Možnost vícejazyčnosti webu
  • Manipulace s rozložením webu
  • Vlastní písmo
  • Úprava barevného rozložení
6.9/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Průvodce spuštění webu
  • FAQ / nápověda
  • Drag & Drop ovládání
  • Je v češtině?
7.5/10
Celkové skóre 6.2/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Velikost na disku
  • Doména 2. řádu
  • Doména 3. řádu
  • SSL zabezpečení
  • Možnost E-shopu
  • Zálohování webu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Oznámení Cookies
6.2/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rychlost odpovědi
  • Počet zodpovzených otázek
  • Mají live chat?
  • Mají email?
  • Mají telefon?
  • Podpora v češtině
10/10

Výhody

  • Jednoduchý editor pro tvorbu webových stránek
  • Možnost vytvořit web i e-shop
  • Propojení s Google Analytics a dalšími službami
  • Nízké ceny tarifů a dva tarify zdarma
  • Přes 40 šablon s profesionálním vzhledem ihned k použití

Nevýhody

  • Podmínky pro tvorbu blogu nejsou tak ideální, na jako v jiných editorech pro tvorbu webových stránek

Propagace a marketing
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
  • Možnost blogu
  • META data u příspěvků (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisek u obrázků (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktní formulář
10/10

inPage je platforma pro tvorbu webu a e-shopu patřící pod značku Zoner a.s. K dispozici je v českém jazyce a jejich web je poměrně přívětivý. Nezahltí vás hned na úvod vším, co je na jejich platformě pro tvorbu webu k dispozici, ale dostanete slušné základní informace pro začátek. 

Inpage Recenze Nastroje

Pokud si nechcete hned zakládat webovky, ale chcete si nejprve zkusit, jak se vám bude s inPage pracovat, můžete si je vyzkoušet nejprve zdarma. Zdarma je i tarif Start, který je vhodný pro tvorbu webových stránek bez registrace vlastní domény. Pokud potřebujete “jen” webovou vizitku pro své zaměstnání či podnikání a budete si registrovat vlastní doménu, můžete zdarma získat i balíček Mini vytvořený právě za tímto účelem. 

Co nám na inPage chybělo, je tvorba blogu, tedy jednoduché nastavení webových stránek tak, abyste mohli přidávat jednotlivé příspěvky. Můžete sice blogy přidávat ve formě stránek, ale ty nejsou pro blogování příliš vhodné. Jednotlivé stránky se však dají přidávat do rubrik, které se dají odkazovat přímo do webu, popř. jejich výpis můžete umístit na úvodní stránce. To tvorbu blogu přece jen umožní, i když trochu složitějším způsobem. 

Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
Tlačítka pro sdílení obsahu nebo produktů na sociálních sítích. Tato tlačítka usnadňují návštěvníkům stránek sdílet obsah na své časové ose například na Facebooku.
Ano
Možnost blogu
Možnost psát pravidelné blogové příspěvky. Platforma by pro to měla mít uzpůsobený editor, který umožňuje snadno vytvářet texty a formátovat je.
Ano (není ideální)
META data u příspěvků (SEO)
Možnost doplnit meta title, meta description a meta keywords.
Ano
META data u stránek (SEO)
Možnost doplnit meta title, meta description a meta keywords.
Ano
META data u kategorií (SEO)
Možnost doplnit meta title, meta description a meta keywords.
Ano
ALT popisek u obrázků (SEO)
Alternativní popisek, který popisuje to, co je na obrázku. Tento popisek pomáhá vyhledávací robotům pochopit význam obrázků na stránce. Alternativní popisek slouží také pro nevidomé, který čte obsah stránek nějaké zařízení.
Ano
E-mail marketing
Nástroj přímého marketinku. Většinou se jedná o hromadné rozesílání komerčních nebo nekomerčních zpráv.
Ano
FB pixel
Nástroj společnosti Facebook pro lepší statistiky o návštěvnících.
Ano
Google Analytics
Analytický nástroj od společnosti Google. Není to pouze počítadlo návštěv, ale nástroj, který vám pomůže lépe analyzovat návštěvy webu, konverze a mnoho dalšího.
Ano
Google Search Console
Služba společnosti Google, která umožňuje správcům webu sledovat chování a vývoj jejich stránek ve výsledcích vyhledávání.
Ano
Kontaktní formulář
Formulář sloužící k rychlému odesílání zpráv.
Ano

inPage vám pro tvorbu webových stránek poskytne vše, co je potřeba pro marketingovou podporu a propagaci. Přidat můžete tlačítka pro rychlé sdílení stránek na sociálních sítích, stejně jako se dá využít FB pixel. U příspěvků můžete přidávat a upravovat META data, stejně jako u jednotlivých stránek webu, fotografií atd. 

Pro sledování návštěvnosti a efektivity vašich stránek můžete svůj web na inPage propojit s Google Analytics a Google Search Console. 

Na web si můžete nastavit libovolné množství stránek (dle vybraného tarifu), kontaktní formuláře a vytvořit si můžete samozřejmě i e-shop. InPage totiž podporuje tvorbu webu, webové vizitky i e-shopu. 

Tarify inPage

Inpage Cenik

inPage poskytuje celkem čtyři tarify, které si můžete vybrat podle toho, jaký plánujete vytvořit web, jak velký obsah na něm bude atd. 

Tarif Start

Momentálně můžete mít zdarma tarif Start (běžně za cenu 80 Kč měsíčně), kde je možné vytvořit webové stránky s neomezeným přenosem dat. Není potřeba platit si k webu doménu. S tímto tarifem však získáte prostor na webu jen 100 MB. Dále je k němu SSL certifikát, základní i profesní šablony, stejně jako modul e-shop. Je to tedy ideální tarif pro to, abyste si vyzkoušeli, jak se vám bude se stránkami pracovat, než rozjedete svůj job ve velkém. 

Tarif Mini

Tarif mini je zdarma ve chvíli, kdy si zaplatíte doménu a je určený primárně k tvorbě webové vizitky. Stejně jako ostatní tarify má neomezený přenos dat, ale prostor na webu je jen 10 MB. Prostor pro e-mail je pak 100 MB. K tomuto webu získáte zdarma i SSL certifikát, základní šablony a modul e-shop. 

Tarif Standard

Nejoblíbenějším a nejvyužívanějším tarifem je Standard, který stojí 165 Kč měsíčně, ale v době našeho testování byl v akční nabídce za 83 Kč bez DPH. Jedná se o kompletní systém pro webové stránky s vlastní doménou, která je k nim zdarma. Můžete mít až 3 doménové aliasy, prostor pro web, email a FTP je 5GB pro každé, a k tomu opět získáte SSL certifikát, profesní a základní šablony a modul pro e-shop. I kdybyste nenatrefili na slevovou akci, je to podle nás velmi levná možnost pro tvorbu kvalitního webu či menšího e-shopu.

Tarif Premium

Nejvyšším tarifem na inPage je v současné době Premium, za který zaplatíte řádnou cenu 330 Kč bez DPH. V době našeho testování byl o polovinu zlevněný, na 165 Kč. Tento tarif je vhodný pro větší webové stránky, popř. pro tvorbu e-shopu. Zdarma je k němu vlastní doména a neomezené aliasy. Prostor pro web a FTP je 10 GB, pro e-mail pak 20 GB. Šablony, modul e-shop a SSL certifikát je zde opět samozřejmostí. 

Customizace
Celkové skóre 6.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Počet šablon zdarma
  • Responzivita
  • Možnost přidat rozšíření (pluginy) nebo integrovat jiné služby
  • Vlastní CSS
  • Možnost vícejazyčnosti webu
  • Manipulace s rozložením webu
  • Vlastní písmo
  • Úprava barevného rozložení
6.9/10

inPage poskytuje přes čtyřicet skvěle vypadajících šablon, které si můžete ještě upravovat podle svých představ. Základních šablon je zde 5, profesních pak 39 plus další šablony pro webové vizitky. Díky tomu si může každý podnikatel rychle najít šablonu pro svůj obor a rychle spustit web. Je tedy celkem z čeho vybírat, i když oproti jiným platformám pro tvorbu webu to není mnoho. Skvělé je, že všechny šablony jsou responzivní. To znamená, že se přizpůsobují obrazovkám všech zařízení jako mobilní telefony, tablety, počítače a podobně.

Inpage Vlastni Uprava Webu

K webu je možnost vlastní CSS a upravovat lze písmo, barevné rozložení i celkové rozložení webu. Skvělé je, že pokud nemáte nachystány vlastní fotografie, můžete vybírat z fotogalerie inPage, kde je slušné množství použitelných profesionálně vypadajících snímků. 

Do inPage můžete nahrávat nejen své fotografie, ale i celé soubory a složky, které lze následně různě připojit na web. 

Ukázka nastavení vzhledu webu

 

Počet šablon zdarma
39+5
Responzivita
Schopnost webu správně se zobrazit (přizpůsobit) displejům různých zařízeních jako jsou počítače, tablety a mobilní telefony.
Ano
Možnost přidat rozšíření (pluginy) nebo integrovat jiné služby
Možnost přidávat další rozšíření jako jsou napojení na dopravce, platební brány, marketingové nástroje a tak dále.
Ano
Vlastní CSS
Možnost vkládat vlastní kaskádové styly.
Ano
Možnost vícejazyčnosti webu
Vytváření více jazykových verzí webových stránek.
Ano
Manipulace s rozložením webu
Možnost snadno editovat rozložení webu například s pomocí drag&drop editace.
Ano
Vlastní písmo
Možnost měnit typ písma (fontu).
Ano
Úprava barevného rozložení
Možnost upravovat barvy elementů stránek podle svých potřeb a představ.
Ano

Jednoduchost
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Průvodce spuštění webu
  • FAQ / nápověda
  • Drag & Drop ovládání
  • Je v češtině?
7.5/10

inPage je praktický nástroj pro tvorbu vlastního webu, který není příliš složitý a celkem snadno ho zvládnou i začátečníci. Důležité je, že není potřeba být profesionál a umět kódovat. Zde všechno zvládnete nastavit pomocí funkcí i návodů. 

Inpage Navod

Hned po přihlášení/registraci můžete začít s tvorbou webu. Zkusit to můžete sami, ale doporučujeme využít průvodce spuštěním, který vás povede krok za krokem, od vybrání šablony a tvorby názvu webu, přidání kontaktních formulářů a jednotlivých stran, přes úpravu barev, písma až po marketingové a propagační nástroje. Pokud máte alespoň malé povědomí o SEO, zvládnete s tímto webem nastavit i toto, jak u příspěvků a stránek, tak u obrázků. Ať už jste v průvodci spuštěním nebo ne, web vás automaticky navádí a vyskakují vám možnosti, co všechno přidat do článku, obrázku apod.

Inpage Integrace Sluzeb

Průvodce spuštění webu
Nápověda, která vás provede prvními krůčky v nástroji.
Ano
FAQ / nápověda
Nejčastěji kladené otázky, které uživatelé pokládají podpoře. Databáze těchto dotaz dokáže rychle pomoci při řešení problémů.
Ano
Drag & Drop ovládání
Princip přesouvání elementů (prvků) na stránce. Volně přeloženo jako chyť a pusť. Myší chytnete nějaký prvek a tahem jo přesunete na požadovanou pozici.
Ne
Je v češtině?
Zajímalo nás, zda je uživatelské rozhraní editoru v českém jazyce.
Ano

Pokud budete tvořit webovou stránku, máte k dispozici jednoduchý editor, se kterým pracujete jako ve wordu. Měníte si typy písma, velikost, barvu, přidáváte fotografie atd. Stačí se zorientovat, což je – pokud jste někdy pracovali ve wordu nebo Google Dokumentech – velmi jednoduché. 

Inpage Uprava Textu

Velkou výhodou pro české uživatele je, že nemusí tápat v anglických názvech. Celý inPage je v češtině, stejně jako podpora a jejich blogové stránky, kde najdete nejčastější otázky uživatelů a odpovědi k nim, stejně jako podrobné popisy a návody, k čemu jaký nástroj slouží a jak jej použít či nastavit.

Důležité parametry
Celkové skóre 6.2/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Velikost na disku
  • Doména 2. řádu
  • Doména 3. řádu
  • SSL zabezpečení
  • Možnost E-shopu
  • Zálohování webu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Oznámení Cookies
6.2/10

Jak už jsme naznačili výše u popisu jednotlivých tarifů, inPage vám poskytuje skutečně vše, co potřebujete pro tvorbu vlastního webu s profesionálním vzhledem. Není přitom nutné kódovat. Velikost na disku – prostor na webu či e-mailech je dán podle tarifu, který si vyberete. Nejvíce je to 10 GB pro prostor na webu a 20 GB pro e-mail. Součástí všech tarifů je SSL zabezpečení.

Vlastní e-shop

K vybraným tarifům můžete využít i modul e-shopu a vytvořit si na svých stránkách rovnou e-shop.

E-shop můžete následně jednoduše propojit s různými fakturačními systémy a dopravci. V inPage spravujete vše přímo na webových stránkách. E-shop můžete také napojit na nejznámější srovnávače zboží. Každému produktu můžete nastavit vlastní parametry a varianty. Vše se pak automaticky zobrazí ve vašem e-shopu, včetně ceny a skladové dostupnosti.

Velikost na disku
Prostor na disku pro data jako jsou dokumenty, obrázky a fotografie.
až 10 GB
Doména 2. řádu
Doména ve tvaru neco.cz a tak podobně.
Ano
Doména 3. řádu
Doména ve tvaru vasefirma.neco.cz a tak podobně.
Ano
SSL zabezpečení
Zabezpečení stránek pro šifrovaný přenost dat. V internetovém prohlížeči se takové stránky vyznačují uzamčeným zámkem. To znamená, že uživatelé se na podobných stránkách nemusí obávat o svá data. SSL potažmo SSL je proto pro vaše stránky důležité.
Ano
Možnost E-shopu
Možnost vytvořit na svých webových stránkách internetový obchod.
Ano
Zálohování webu
Pravidelné zálohování webu a jeho dat pro případ nechtěného smazání nebo poškození serveru poskytovatele.
Ano
Vyzkoušení zdarma
Možnost testovat službu zdarma.
Ano
Oznámení Cookies
Oznámení o tom, že webové stránky používají soubory cookies. Tyto soubory se používají například pro to, aby si web návštěvníka zapamatoval.
Ano

Zálohování webu se dá nastavit podle vašich potřeb, buď v pravidelných intervalech, nebo si můžete zálohovat i celý obsah komplet. inPage si můžete vyzkoušet zdarma, a to rovnou ve dvou variantách – tarif Mini a tarif Start, podle toho, co plánujete a zda chcete vyzkoušet i tvorbu e-shopu, nebo vám postačí web/webová vizitka. 

Nastavit lze samozřejmě i oznámení Cookies, které už je v dnešní době nezbytností.

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rychlost odpovědi
  • Počet zodpovzených otázek
  • Mají live chat?
  • Mají email?
  • Mají telefon?
  • Podpora v češtině
10/10

inPage má podporu řešenou na e-mailu, telefonní lince a k dispozici je i live chat. Pokud není zrovna pracovní doba, je možné poslat přes chat dotaz s tím, že vám odpoví zpětně. E-mail o doručení vašeho dotazu přijde okamžitě. Výhodou inPage je jednoznačně to, že se jedná o české stránky s podporou v češtině.

Rychlost odpovědi
Za jak dlouho dokázala podpora odpovědět na naše dotazy.
1 den
Počet zodpovzených otázek
5/5
Mají live chat?
Live chat je způsob messengeru, který je přímo na stránkách služby. Takový chat významně urychluje komunikaci s uživatelskou podporou.
Ano
Mají email?
Ano
Mají telefon?
Ano
Podpora v češtině
Zajímalo nás, zda dokáže uživatelská podpora komunikovat v češtině.
Ano

Podpora inPage nás kontaktovala během 24 hodin, a to i v době těsně před Vánoci, kdy jsme očekávali delší prodlevu. Odpověděli na všechny naše otázky a to poměrně dost podrobně. Podpora vysvětlila i postupy, jak se dají některé prvky využívat, popř. přidala odkazy na návody, které se dají najít na blogu podpory inPage. S podporou jsme tedy maximálně spokojeni a můžeme ji doporučit.

Doporučujeme Doporučujeme

Nenašli jste na inPage to, co si pro tvorbu svého webu představujete? Chybí vám zde nějaké funkce? Podívejte se na naše srovnání nástrojů pro tvorbu webu a vyberte si ten nejlepší.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!