ZOMBEEK Recenze ZOMBEEK Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

31. 8. 2017

Stručně/vhodné pro

Je třeba si říct, že primární cíl tohoto nástroje je zdá se poněkud odlišný než u zbývajících nástrojů. Vytvoříte sice pěknou webovou prezentaci vaší firmy nebo projektu, ale již zde nepřidáte blog a jiné užitečné marketingové nástroje. Účelem nástroje je vytvoření designově krásného webu s tím, že od webu neočekáváte příliš mnoho funkcí.

Celkové skóre 6.1/10 se skládá z hodnocení všech 39 parametrů:
  • Testovaný tarif
  • Cena
  • Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
  • Možnost blogu
  • META data u příspěvků (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisek u obrázků (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktní formulář
  • Počet šablon zdarma
  • Responzivita
  • Možnost přidat rozšíření (pluginy)
  • Vlastní CSS
  • Možnost vícejazyčnosti webu
  • Manipulace s rozložením webu
  • Vlastní písmo
  • Úprava barevného rozložení
  • Průvodce spuštění webu
  • FAQ / nápověda
  • Drag & Drop ovládání
  • Je v češtině?
  • Velikost na disku
  • Doména 2. řádu
  • Doména 3. řádu
  • SSL zabezpečení
  • Možnost E-shopu
  • Zálohování webu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Oznámení Cookies
  • Rychlost odpovědi
  • Počet zodpovzených otázek
  • Mají live chat?
  • Mají email?
  • Mají telefon?
  • Podpora v češtině
Hodnocení redakce
hodnoceno 39 parametrů
6.1/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 18x Přidat hodnocení
3.5/5
Celkové skóre 4.5/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
  • Možnost blogu
  • META data u příspěvků (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisek u obrázků (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktní formulář
4.5/10
Celkové skóre 5.5/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Počet šablon zdarma
  • Responzivita
  • Možnost přidat rozšíření (pluginy)
  • Vlastní CSS
  • Možnost vícejazyčnosti webu
  • Manipulace s rozložením webu
  • Vlastní písmo
  • Úprava barevného rozložení
5.5/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Průvodce spuštění webu
  • FAQ / nápověda
  • Drag & Drop ovládání
  • Je v češtině?
7/10
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Velikost na disku
  • Doména 2. řádu
  • Doména 3. řádu
  • SSL zabezpečení
  • Možnost E-shopu
  • Zálohování webu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Oznámení Cookies
6.8/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rychlost odpovědi
  • Počet zodpovzených otázek
  • Mají live chat?
  • Mají email?
  • Mají telefon?
  • Podpora v češtině
7/10

Výhody

  • Jednoduché ovládání Drag&Drop, se kterým vytvoříte dokonalé landing pages a firemní stránky

Nevýhody

  • Postrádá mnoho funkcí, které byste od plnohodnotného webu očekávali

Propagace a marketing
Celkové skóre 4.5/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
  • Možnost blogu
  • META data u příspěvků (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisek u obrázků (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktní formulář
4.5/10

Na webu nechybí možnost Google AnalyticsFacebook pixelu ani vlastního kontaktního formuláře. Pokud chcete blogovat, pak se raději poohlídněte po jiném nástroji, protože Zombeek nabízí jen velmi základní blogovou platformu. Nepotěší ani absence možnosti email marketingu a tlačítek pro rychlé sdílení obsahu.

Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
Tlačítka pro sdílení obsahu nebo produktů na sociálních sítích. Tato tlačítka usnadňují návštěvníkům stránek sdílet obsah na své časové ose například na Facebooku.
Ne
Možnost blogu
Možnost psát pravidelné blogové příspěvky. Platforma by pro to měla mít uzpůsobený editor, který umožňuje snadno vytvářet texty a formátovat je.
Ano
META data u příspěvků (SEO)
Možnost doplnit meta title, meta description a meta keywords.
Ne
META data u stránek (SEO)
Možnost doplnit meta title, meta description a meta keywords.
Ano
META data u kategorií (SEO)
Možnost doplnit meta title, meta description a meta keywords.
Ne
ALT popisek u obrázků (SEO)
Alternativní popisek, který popisuje to, co je na obrázku. Tento popisek pomáhá vyhledávací robotům pochopit význam obrázků na stránce. Alternativní popisek slouží také pro nevidomé, který čte obsah stránek nějaké zařízení.
Ne
E-mail marketing
Nástroj přímého marketinku. Většinou se jedná o hromadné rozesílání komerčních nebo nekomerčních zpráv.
Ne
FB pixel
Nástroj společnosti Facebook pro lepší statistiky o návštěvnících.
Ano
Google Analytics
Analytický nástroj od společnosti Google. Není to pouze počítadlo návštěv, ale nástroj, který vám pomůže lépe analyzovat návštěvy webu, konverze a mnoho dalšího.
Ano
Google Search Console
Služba společnosti Google, která umožňuje správcům webu sledovat chování a vývoj jejich stránek ve výsledcích vyhledávání.
Ano
Kontaktní formulář
Formulář sloužící k rychlému odesílání zpráv.
Ano

Customizace
Celkové skóre 5.5/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Počet šablon zdarma
  • Responzivita
  • Možnost přidat rozšíření (pluginy)
  • Vlastní CSS
  • Možnost vícejazyčnosti webu
  • Manipulace s rozložením webu
  • Vlastní písmo
  • Úprava barevného rozložení
5.5/10

Při tvorbě webu se Zombeekem vytváříte web už z hotových elementů, které do webu vkládáte podle svého gusta. Obecně můžeme říct, že Zombeek je ideální na tvorbu jednoduchých “landing pages”, jelikož design a způsob vkládání textu je geniální. Na druhou stranu pokud chcete více pracovat se SEO nebo rozvíjet obsahový marketing, příliš zde nepochodíte. Máte výběr ze 7 responzivních šablon a můžete přidávat vlastní CSS.

Počet šablon zdarma
7
Responzivita
Schopnost webu správně se zobrazit (přizpůsobit) displejům různých zařízeních jako jsou počítače, tablety a mobilní telefony.
Ano
Možnost přidat rozšíření (pluginy)
Možnost přidávat další rozšíření jako jsou napojení na dopravce, platební brány, marketingové nástroje a tak dále.
Ne
Vlastní CSS
Možnost vkládat vlastní kaskádové styly.
Ano
Možnost vícejazyčnosti webu
Vytváření více jazykových verzí webových stránek.
Ne
Manipulace s rozložením webu
Možnost snadno editovat rozložení webu například s pomocí drag&drop editace.
Ano
Vlastní písmo
Možnost měnit typ písma (fontu).
Ano
Úprava barevného rozložení
Možnost upravovat barvy elementů stránek podle svých potřeb a představ.
Ano

Jednoduchost
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Průvodce spuštění webu
  • FAQ / nápověda
  • Drag & Drop ovládání
  • Je v češtině?
7/10

I přes malou funkcionalitu nástroje, nemůžeme ubírat na propracované administraci, díky které zvládne vytvořit web téměř každý. Drag&Drop ovládání je samozřejmostí a práce je díky tomu maximálně intuitivní. Jelikož je to ryze český nástroj, je kompletně v češtině. Autoři nástroje píší blog, který při tvorbě webu dosti pomáhá a není tedy třeba příliš často komunikovat s podporou.

Průvodce spuštění webu
Nápověda, která vás provede prvními krůčky v nástroji.
Ne
FAQ / nápověda
Nejčastěji kladené otázky, které uživatelé pokládají podpoře. Databáze těchto dotaz dokáže rychle pomoci při řešení problémů.
Ano
Drag & Drop ovládání
Princip přesouvání elementů (prvků) na stránce. Volně přeloženo jako chyť a pusť. Myší chytnete nějaký prvek a tahem jo přesunete na požadovanou pozici.
Ne
Je v češtině?
Zajímalo nás, zda je uživatelské rozhraní editoru v českém jazyce.
Ano

Důležité parametry
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Velikost na disku
  • Doména 2. řádu
  • Doména 3. řádu
  • SSL zabezpečení
  • Možnost E-shopu
  • Zálohování webu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Oznámení Cookies
6.8/10

Kdo má rád svůj web v bezpečí, jistě ocení pravidelné zálohování. V ceně máte dále SSL zabezpečení a vlastní doménu. Na disku pro web objevíte něco okolo 5GB, což je ve svtě webů průměrné číslo, které by mělo stačit i pro větší web. Cena je poměrně nízká a to 83 Kč na měsíc. V rámci této ceny můžete vytvořit jeden web.

Velikost na disku
Prostor na disku pro data jako jsou dokumenty, obrázky a fotografie.
5 GB
Doména 2. řádu
Doména ve tvaru neco.cz a tak podobně.
Ano
Doména 3. řádu
Doména ve tvaru vasefirma.neco.cz a tak podobně.
Ano
SSL zabezpečení
Zabezpečení stránek pro šifrovaný přenost dat. V internetovém prohlížeči se takové stránky vyznačují uzamčeným zámkem. To znamená, že uživatelé se na podobných stránkách nemusí obávat o svá data. SSL potažmo SSL je proto pro vaše stránky důležité.
Ano
Možnost E-shopu
Možnost vytvořit na svých webových stránkách internetový obchod.
Ano
Zálohování webu
Pravidelné zálohování webu a jeho dat pro případ nechtěného smazání nebo poškození serveru poskytovatele.
Ano
Vyzkoušení zdarma
Možnost testovat službu zdarma.
Ano
Oznámení Cookies
Oznámení o tom, že webové stránky používají soubory cookies. Tyto soubory se používají například pro to, aby si web návštěvníka zapamatoval.
Ano

Podpora
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rychlost odpovědi
  • Počet zodpovzených otázek
  • Mají live chat?
  • Mají email?
  • Mají telefon?
  • Podpora v češtině
7/10

Podpora je přívětivá a ochotná zodpovědět jakoukoli otázku. Support zkontaktujete jak řes telefon tak i přes email. Odpověď dostanete maximálně do jednoho dne a v češtině.

Rychlost odpovědi
Za jak dlouho dokázala podpora odpovědět na naše dotazy.
1 den
Počet zodpovzených otázek
8/8
Mají live chat?
Live chat je způsob messengeru, který je přímo na stránkách služby. Takový chat významně urychluje komunikaci s uživatelskou podporou.
Ne
Mají email?
Ano
Mají telefon?
Ano
Podpora v češtině
Zajímalo nás, zda dokáže uživatelská podpora komunikovat v češtině.
Ano

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!