WEDOS WebSite Recenze WEDOS WebSite Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

28. 11. 2022

Stručně/vhodné pro

Wedos WebSite je systém, v němž můžete vytvářet vlastní webové stránky na profesionální úrovni. Tvorba webů je zde velmi jednoduchá a probíhá pomocí funkcí drag and drop. Na výběr je více než 80 šablon, ale možnost přizpůsobení těchto šablon i v barevnosti, množství obrázků, přístup do fotobanky, vlastní varianty písma apod. vám umožní vytvořit originální vzhled vašich stránek, jaké nemá nikdo jiný. Samozřejmostí je propojení s analytickými a marketingovými systémy, využití Google Analytics a Google Search Console, pokročilé SEO atd. Vybrat si lze ze dvou placených variant a vyzkoušet si tvorbu vlastního webu můžete ve Free verzi, která vám však neposkytne všechny funkce a možnosti, které WebSite nabízí.

Celkové skóre 8.4/10 se skládá z hodnocení všech 39 parametrů:
  • Testovaný tarif
  • Cena
  • Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
  • Možnost blogu
  • META data u příspěvků (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisek u obrázků (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktní formulář
  • Počet šablon zdarma
  • Responzivita
  • Možnost přidat rozšíření (pluginy) nebo integrovat jiné služby
  • Vlastní CSS
  • Možnost vícejazyčnosti webu
  • Manipulace s rozložením webu
  • Vlastní písmo
  • Úprava barevného rozložení
  • Průvodce spuštění webu
  • FAQ / nápověda
  • Drag & Drop ovládání
  • Je v češtině?
  • Velikost na disku
  • Doména 2. řádu
  • Doména 3. řádu
  • SSL zabezpečení
  • Možnost E-shopu
  • Zálohování webu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Oznámení Cookies
  • Rychlost odpovědi
  • Počet zodpovzených otázek
  • Mají live chat?
  • Mají email?
  • Mají telefon?
  • Podpora v češtině
Hodnocení redakce
hodnoceno 39 parametrů
8.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 1x Přidat hodnocení
5/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
  • Možnost blogu
  • META data u příspěvků (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisek u obrázků (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktní formulář
10/10
Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Počet šablon zdarma
  • Responzivita
  • Možnost přidat rozšíření (pluginy) nebo integrovat jiné služby
  • Vlastní CSS
  • Možnost vícejazyčnosti webu
  • Manipulace s rozložením webu
  • Vlastní písmo
  • Úprava barevného rozložení
8.2/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Průvodce spuštění webu
  • FAQ / nápověda
  • Drag & Drop ovládání
  • Je v češtině?
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Velikost na disku
  • Doména 2. řádu
  • Doména 3. řádu
  • SSL zabezpečení
  • Možnost E-shopu
  • Zálohování webu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Oznámení Cookies
10/10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rychlost odpovědi
  • Počet zodpovzených otázek
  • Mají live chat?
  • Mají email?
  • Mají telefon?
  • Podpora v češtině
6/10

Výhody

  • Drag and drop systém
  • Jednoduchá tvorba webových stránek
  • Možnost vyzkoušet si free verzi
  • Vhodné pro blogy, e-shopy i stránky firem, restaurací apod.
  • Velké množství šablon a grafických variant

Nevýhody

  • Podpora trochu pokulhává - k dispozici jen kontaktní formulář - live chat jsme nedohledali

Jednoduchý, ale plně funkční systém, který vám pomůže vytvořit krásné a profesionálně vypadající weby

Propagace a marketing
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
  • Možnost blogu
  • META data u příspěvků (SEO)
  • META data u stránek (SEO)
  • META data u kategorií (SEO)
  • ALT popisek u obrázků (SEO)
  • E-mail marketing
  • FB pixel
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Kontaktní formulář
10/10

Hledáte-li jednoduchý, ale plně funkční systém, který vám pomůže vytvořit krásné a profesionálně vypadající weby, pak vyzkoušejte zcela nový Wedos Website. Wedos jistě mnoho z vás už dobře zná a nakupuje na něm domény pro své weby. Více v recenzi WEDOS. Nyní si můžete spojit tvorbu webu a koupi domény v jedno a vytvořit vše jednoduše a rychle na stránkách Wedos WebSite

Wedos Website Marketingove Funkce

Tento systém má snad vše, co si pro tvorbu profesionálního webu představujete. Vybírat můžete z velkého množství krásně předpřipravených šablon, a s těmi si doslova hrát. K dispozici budete mít chytrý a jednoduchý systém drag and drop, tedy “chytni a pusť”, díky kterému můžete přetahovat jednotlivá pole, fotografie a soubory na stránkách kam budete chtít. Lze měnit obrázky, barvy, upravovat texty, ale nechybí ani řada propagačních a marketingových nástrojů, které vám pomohou nejen web vytvořit, ale především ho zviditelnit a dostat váš job mezi lidi. 

Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
Tlačítka pro sdílení obsahu nebo produktů na sociálních sítích. Tato tlačítka usnadňují návštěvníkům stránek sdílet obsah na své časové ose například na Facebooku.
Ano
Možnost blogu
Možnost psát pravidelné blogové příspěvky. Platforma by pro to měla mít uzpůsobený editor, který umožňuje snadno vytvářet texty a formátovat je.
Ano
META data u příspěvků (SEO)
Možnost doplnit meta title, meta description a meta keywords.
Ano
META data u stránek (SEO)
Možnost doplnit meta title, meta description a meta keywords.
Ano
META data u kategorií (SEO)
Možnost doplnit meta title, meta description a meta keywords.
Ano
ALT popisek u obrázků (SEO)
Alternativní popisek, který popisuje to, co je na obrázku. Tento popisek pomáhá vyhledávací robotům pochopit význam obrázků na stránce. Alternativní popisek slouží také pro nevidomé, který čte obsah stránek nějaké zařízení.
Ano
E-mail marketing
Nástroj přímého marketinku. Většinou se jedná o hromadné rozesílání komerčních nebo nekomerčních zpráv.
Ano
FB pixel
Nástroj společnosti Facebook pro lepší statistiky o návštěvnících.
Ano
Google Analytics
Analytický nástroj od společnosti Google. Není to pouze počítadlo návštěv, ale nástroj, který vám pomůže lépe analyzovat návštěvy webu, konverze a mnoho dalšího.
Ano
Google Search Console
Služba společnosti Google, která umožňuje správcům webu sledovat chování a vývoj jejich stránek ve výsledcích vyhledávání.
Ano
Kontaktní formulář
Formulář sloužící k rychlému odesílání zpráv.
Ano
Jednoduchý, ale plně funkční systém, který vám pomůže vytvořit krásné a profesionálně vypadající weby

Marketingové a analytické nástroje

K tomu, aby se váš web dostal k vašim potenciálním zákazníkům, je potřeba kvalitních marketingových nástrojů. Sem řadíme nejen oblíbené sdílení na sociálních sítích, které vám pomůže šířit povědomí o vašem webu především ve vaší sociální komunitě, ale také pokročilá nastavení, možnost přidání nástrojů SEO – META data u obrázků, stránek, příspěvků atd. 

Wedos Website Eshop

Na Wedos WebSite nechybí tlačítka pro rychlé sdílení na sociální sítě, FB Pixel ani možnost přidání kontaktního formuláře, kterým vám mohou návštěvníci webu pokládat různé dotazy, nebo zadat objednávku, nemáte-li web vytvořen jako klasický e-shop. Ostatně i možnost tvorby e-shopu je na Wedos WebSite k dispozici, stejně jako tvorba jedno či vícestránkového webu, blogu atd. 

 

Tip Tip

Pokud chcete prodávat více produktů, tak pak pro vás bude lepší plnohodnotný e-shopový systém. WEDOS WebSite je dobrý systém na prodej několika produktů, ale velký elektronický obchod bych na něm nestavěl. Porozhlédněte raději pro pronájmu e-shopů.

Google analytics

Proto, abyste věděli, v čem své webové stránky zdokonalit a jak prezentovat svou nabídku, slouží nástroje pro analýzu návštěvníků. Wedos WebSite umožňuje propojit váš budoucí web s nástrojem na webovou analytiku Google Analytics, díky které zjistíte, odkud návštěvníci na vaše stránky přišli, co prohlíží a jak se na vaší stránce pohybují a chovají, jak reagují na obsah či služby atd. 

SmartsUpp a Smartlook

Pro zlepšení komunikace s vašimi návštěvníky a zákazníky si můžete propojit své webové stránky s nástrojem pro live chat nebo chatbota od firmy SmartsUpp. Snadno tak budete s klienty ve spojení a můžete okamžitě reagovat na jejich dotazy a potřeby. 

Wedos Website Smartsupp

Služba Smartlook vám zase pomůže analyzovat, jak se vaši klienti na webu chovají, na co klikají apod. K dispozici budete mít záznamy relací a klikací či scrollovací mapy. 

Nezapomeňte na SEO

Abyste dostali svůj web na přední místa ve vyhledávačích, je nutné mít dobře propracované SEO, tedy Search Engine Optimalization. Jedná se o proces zaměřený na zlepšení pozice ve vyhledávačích a Wedos WebSite k tomu používá propojení se službou Google Search Console. WebSite je primárně přednastavený tak, aby vám pomohl umístit váš nový web ve vyhledávačích správně. Vždy však záleží na obsahu a na tom, jak si pohrajete se SEO nastavením. S optimalizací webu vám pomohou také SEO nástroje.

Wedos Website Seo

Ke zlepšení návštěvnosti a povědomí o vašem webu může pomoci i nahrání favicony. Zvýší nejen zmíněnou návštěvnost, ale i důvěryhodnost vašich zákazníků a následně zlepší i výkon SEO. 

Jednoduchý, ale plně funkční systém, který vám pomůže vytvořit krásné a profesionálně vypadající weby

Další funkce zlepšující postavení webu

Se zlepšením SEO pomáhají i následné funkce, které WebSite umožňuje využívat – META tagy pro web, customizace URL, optimalizace obrázků, responzivita, která zařídí, že vaše stránky budou přehledné i na mobilních telefonech, Alt Tagy pro obrázky, formátování nadpisů, které pomůže Googlu lépe rozpoznat obsah a posouvat váš web ve vyhledávačích výše, Robots Mega tagy a samozřejmě i certifikát SSL, který zabezpečí komunikaci a zvýší bezpečnost a důvěryhodnost vašeho webu. 

Customizace
Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Počet šablon zdarma
  • Responzivita
  • Možnost přidat rozšíření (pluginy) nebo integrovat jiné služby
  • Vlastní CSS
  • Možnost vícejazyčnosti webu
  • Manipulace s rozložením webu
  • Vlastní písmo
  • Úprava barevného rozložení
8.2/10

Pokud chcete vytvořit web, který bude po všech stránkách vypadat profesionálně, je Wedos WebSite ideálním řešením. V hlavní nabídce je přes 80 responzivních šablon, které můžete ponechat tak, jak jsou a jen si do nich doplnit vlastní obsah, nebo si je přizpůsobit svým potřebám. Měnit se dají fotografie, barvy, styl písma i jazyky webu. WebSite umožňuje vytvořit vícejazyčné weby, stejně jako pracovat s barevným rozložením, vlastním CSS atd. Přidávat lze i pluginy, ovšem na přidávání externích pluginů se teprve pracuje. Důležité je také vědět, že ne každý tarif vám umožní všechny funkce úpravy vzhledu. Záleží na tom, co si vyberete a kolik za web zaplatíte. Níže se podíváme na jednotlivé tarify, abyste si udělali lepší přehled a snáze se rozhodovali. 

Wedos Website Stavba Webu

Počet šablon zdarma
Ano
Responzivita
Schopnost webu správně se zobrazit (přizpůsobit) displejům různých zařízeních jako jsou počítače, tablety a mobilní telefony.
Ano
Možnost přidat rozšíření (pluginy) nebo integrovat jiné služby
Možnost přidávat další rozšíření jako jsou napojení na dopravce, platební brány, marketingové nástroje a tak dále.
Ne (chystá se)
Vlastní CSS
Možnost vkládat vlastní kaskádové styly.
Ano
Možnost vícejazyčnosti webu
Vytváření více jazykových verzí webových stránek.
Ano
Manipulace s rozložením webu
Možnost snadno editovat rozložení webu například s pomocí drag&drop editace.
Ano
Vlastní písmo
Možnost měnit typ písma (fontu).
Ano
Úprava barevného rozložení
Možnost upravovat barvy elementů stránek podle svých potřeb a představ.
Ano

Všechny šablony na WebSite jsou responzivní, a tak se budou weby zde vytvořené dobře prohlížet a pročítat jak v počítači, tak na mobilních telefonech nebo tabletech. Responzivita navíc umožňuje upravovat vzhled webu pro mobilní telefony zvlášť. Stačí se v editoru přepnout na úpravu webu pro mobily a doladit ho tak, jak potřebujete, nebo jak by vyhovovaly stránky při prohlížení v mobilu vám. 

Wedos Website Sablony

Zajímavé efekty pro zvýšení atraktivity webu

Vedle klasických funkcí šablon WebSite umožňuje i využití pohyblivých obrázků a dalších efektů, které zvýší atraktivitu vzhledu vašeho webu , stejně jako uživatelský zážitek a SEO. Nastavit zde můžete efekty parallax, pohyblivé obrázky nebo automatickou slideshow. Díky tomu pozornost návštěvníků vydrží déle a zaujmete je snáze než statickou webovou stránkou. 

Jednoduchost
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Průvodce spuštění webu
  • FAQ / nápověda
  • Drag & Drop ovládání
  • Je v češtině?
8.5/10

Wedos WebSite vás nadchne především jednoduchým využíváním a nastavením. I když na samotných stránkách Wedos budete nejspíš pátrat, protože jsou dosti chaotické, a to již řadu let, nové stránky pro WebSite jsou přehledné, jednoduché a prakticky uspořádané. Díky tomu snadno najdete, jak si založit profil, zakoupit si jeden ze tří tarifů pro tvorbu vlastního webu a samozřejmě si též web vytvořit. Pokud byste si s něčím nevěděli rady, můžete využít podrobně zpracované FAQ a nápovědu, stejně jako diskuzní fórum, kde už uživatelé řadu témat probírali před vámi a vy tam můžete najít i praktické rady a tipy. S vlastní tvorbou webu vám pak pomohou videonávody.

Průvodce spuštění webu
Nápověda, která vás provede prvními krůčky v nástroji.
Ano (videonávody)
FAQ / nápověda
Nejčastěji kladené otázky, které uživatelé pokládají podpoře. Databáze těchto dotaz dokáže rychle pomoci při řešení problémů.
Ano
Drag & Drop ovládání
Princip přesouvání elementů (prvků) na stránce. Volně přeloženo jako chyť a pusť. Myší chytnete nějaký prvek a tahem jo přesunete na požadovanou pozici.
Ano
Je v češtině?
Zajímalo nás, zda je uživatelské rozhraní editoru v českém jazyce.
Ano

WebSite je v češtině, což je další bonus pro ty z vás, kteří už si oťukávali tvorbu webových stránek u konkurence, ale narazili na jazykovou bariéru. Tvorbu stránek vám usnadní i velmi jednoduchý editor, který se ovládá intuitivně, pomocí technologie drag and drop. Snadno si tak můžete přetahovat jednotlivé prvky, texty, okénka či obrázky na místa, kde je skutečně chcete mít, přidávat další, nebo odebírat nepotřebné. 

Důležité parametry
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Velikost na disku
  • Doména 2. řádu
  • Doména 3. řádu
  • SSL zabezpečení
  • Možnost E-shopu
  • Zálohování webu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Oznámení Cookies
10/10

WebSite vám umožní vybrat si ze tří tarifů, které se liší nejen cenou, ale i dalšími parametry, jako je velikost disku, zálohování, počet návštěvníků za měsíc atd. Na jednotlivé tarify se podíváme níže, abyste se mohli snáze rozhodnout, který je pro vás ten pravý. 

Wedos Website Parametry A Porovnani Tarifu

Velikost disku můžete mít na WebSite až 100 GB, které jsou nabízeny u nejvyššího tarifu Premium. Samozřejmostí je SSl zabezpečení, oznámení Cookies a možnost vytvořit kromě statických webových stránek či blogu i e-shop. Na WebSite najdete řadu zajímavých e-shopových šablon, které vám umožní nastavit si úvodní stránku webu, rozdělení produktů, tvořit jednotlivé produktové stránky, objednávkové formuláře atd. Zkrátka s WebSite si vytvoříte plnohodnotný e-shop, který bude fungovat.

Velikost na disku
Prostor na disku pro data jako jsou dokumenty, obrázky a fotografie.
až 100 GB (tarif Premium)
Doména 2. řádu
Doména ve tvaru neco.cz a tak podobně.
Ano
Doména 3. řádu
Doména ve tvaru vasefirma.neco.cz a tak podobně.
Ano
SSL zabezpečení
Zabezpečení stránek pro šifrovaný přenost dat. V internetovém prohlížeči se takové stránky vyznačují uzamčeným zámkem. To znamená, že uživatelé se na podobných stránkách nemusí obávat o svá data. SSL potažmo SSL je proto pro vaše stránky důležité.
Ano
Možnost E-shopu
Možnost vytvořit na svých webových stránkách internetový obchod.
Ano
Zálohování webu
Pravidelné zálohování webu a jeho dat pro případ nechtěného smazání nebo poškození serveru poskytovatele.
Ano
Vyzkoušení zdarma
Možnost testovat službu zdarma.
Ano
Oznámení Cookies
Oznámení o tom, že webové stránky používají soubory cookies. Tyto soubory se používají například pro to, aby si web návštěvníka zapamatoval.
Ano

Tarify Wedos Website

K tomu, abyste si vytvořili vlastní webovou stránku, můžete využít jednu ze dvou placených variant Wedos WebSite, Profi či Premium. Pro vyzkoušení, jak se s WebSite bude pracovat, je skvělá Free verze. Na vytvoření funkčních webových stránek ji však nedoporučujeme, protože je opravdu velmi jednoduchá a nemá téměř žádné funkce. 

Ceny placených tarifů jsou poměrně slušné – Tarif Profi stojí 90 Kč měsíčně, tarif Premium pak 200 Kč měsíčně. Důležité je však vědět, že platba se vždy dělá na rok dopředu. 

WebSite Free

WebSite Free je relativně zdarma. Platí se tam v podstatě jen doménový poplatek 45 Kč bez DPH na rok. Za tuto cenu budete mít k dispozici přes 140 vzhledů bloků a šablon, 1. doménu na rok zdarma a přístup i na subdoméně. Dále je k dispozici HTTPS/SSL a garance dostupnosti a 10 MB prostoru na disku. Váš web o jedné stránce může denně navštívit tisíc zákazníků, ale nepočítejte s tím, že byste měli nějaké další výhody navíc, nebo že by se obsah vaší webové stránky zálohoval. Free verze skutečně slouží spíše k vyzkoušení webu a k tomu, abyste se naučili pracovat se základním nastavením. 

WebSite Profi

Profi verze je aktuálně nejoblíbenější variantou a není divu. Za cenu 90 Kč měsíčně (s platbou na rok dopředu) získáte přes 420 vzhledů, neomezené množství stránek, prostor na disku 1 GB (100x více) a neomezené stahování dat. Na váš web může denně přijít kolem 10.000 zákazníků/návštěvníků a jednou týdně se bude obsah vašich stránek zálohovat. Dále získáte funkce, jako u tarifu Free a k tomu přístup do databanky, zákaznickou podporu, e-mail na vaší doméně, možnost tvorby e-shopu, DDoS ochranu, tvorbu formulářů, ceníků, multijazyčného webu a možnost tvorby moderního vzhledu. 

WebSite Premium

Verze Premium je aktuálně nejlepší, jakou WebSite nabízí. Zaplatíte za ni 200 Kč na měsíc – opět s platbou na rok dopředu, všechny funkce, jako u předchozího tarifu a navíc tvorbu map, verzování a klonování, a v budoucnu i HTML editor a přidávání externích pluginů. Na tom se v současné době zatím pracuje. Vzhledů máte na výběr 480, neomezený počet stránek a neomezené stahování dat a na váš web může denně přijít kolem 100.000 návštěvníků. Prostor na disku je 10 GB (100x více) a zálohování obsahu stránek probíhá denně. Tato verze je vhodná především pro ty z vás, kdo plánujete svůj web a byznys rozjet opravdu ve velkém. 

Jednoduchý, ale plně funkční systém, který vám pomůže vytvořit krásné a profesionálně vypadající weby

Podpora
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rychlost odpovědi
  • Počet zodpovzených otázek
  • Mají live chat?
  • Mají email?
  • Mají telefon?
  • Podpora v češtině
6/10

Wedos je známý tím, že jejich podpora je kvalitní, ale nepříliš rychlá. Proto jsme byli zvědaví, jak si s ní poradili u Wedos Website. Stejně jako u předchozích služeb jsme zjistili, že mírně pokulhává. K dispozici je funkční kontaktní formulář na Wedos, kde je potřeba mít vytvořený účet a nejprve se k němu přihlásit. Pokud dosud žádné služby u Wedos nevyužíváte, formulář s dotazem neodešlete. Telefonní číslo pro dotazy se nám nikde dohledat nepodařilo. 

Wedos WebSite sice informuje, že mají live chat, a dokonce jsme na něj našli odkaz k prokliknutí, ale místo toho jsme se dostali jen na stránky s nápovědou/FAQ a chat nenašli. Na druhou stranu nápovědu i diskuzní fórum k různým dotazům mají zpracovanou perfektně, což hodnotíme velmi pozitivně. Ne každému se však chce zdržovat prohledáváním otázek a odpovědí.

Rychlost odpovědi
Za jak dlouho dokázala podpora odpovědět na naše dotazy.
2 hodiny
Počet zodpovzených otázek
5/5
Mají live chat?
Live chat je způsob messengeru, který je přímo na stránkách služby. Takový chat významně urychluje komunikaci s uživatelskou podporou.
Ano
Mají email?
Ne
Mají telefon?
Ne
Podpora v češtině
Zajímalo nás, zda dokáže uživatelská podpora komunikovat v češtině.
Ano

Na náš dotaz pomocí kontaktního formuláře jsme dostali odpovědi velice rychle – během 2 hodin od odeslání. Odpovědi byly stručné ale dostačující a podpora byla ochotná pomoci i s dalšími dotazy. Hodnotíme ji proto jako velmi dobrou.

Doporučujeme Doporučujeme

Chybí vám na WebSite některé funkce, nebo chcete přidávat externí pluginy, které zatím tento systém nepodporuje? Podívejte se na celé naše srovnání nástrojů na tvorbu webu a vyberte si ten, který vám bude vyhovovat nejlépe.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!