Webnode Recenze

Webnode


Výhody
+ Webnode má rozsáhlou databázi šablon a také můžete vytvořit neomezený počet webů na jednom účtu.


Nevýhody
– Nástroj postrádá možnost web zabezpečit pomocí SSL.



Webnode logo

Navštívit stránku →


Shrnutí:
Pokud hledáte jednoduchý nástroj, se kterým jste schopni vytvořit plnohodnotný web, může být Webnode vaším favoritem. Patří mezi nejlepší na trhu a pokud jde o česky lokalizované nástroje, jde podle nás vůbec o ten nejlepší. Ideální pro ty, kteří chtějí vytvářet více webů, jelikož jejich počet na účtu není omezen.

Propagace a marketing – 7.2/10

Webnode nabízí řadu funkcí, které využijete při propagaci vašeho webu. Máte možnost vytvořit vlastní blog, doplnit meta data ke stránkám a přidat tlačítka pro rychlé sdílení. Ty nejdůležitější funkce pro SEO, jenž očekáváte od kvalitního nástroje na tvorbu webu u Webnode najdete. Napojení Google Analytics, Google Search Console nebo externího nástroje na email marketing je samozřejmostí.

Tlačítka pro rychlé sdílení na soc. sítích
Možnost blogu
META data u příspěvků
META data u stránek
META data u kategorií
META data u obrázků
Email marketing
FB pixel
Google Analytics
Google Search Console
Kontaktní formulář

Customizace – 7.5/10

Jako uživatelé si můžete vybrat ze 75 responzivních šablon a máte možnost upravit celou řadu drobností – od rozložení webu, barev až po typ písma. Naopak zde třeba nenajdete editor na úpravu CSS, což může být pro náročnější uživatelé problém. Chcete-li stvořit vícejazyčný web, pak s Webnodem též nešlápnete vedle.

Počet šablon zdarma75
Responzivita
Možnost přidat rozšíření (pluginy)
Vlastní CSS
Možnost vícejazyčnosti webu
Manipulace s rozložením webu
Vlastní písmo
Úprava barevného rozložení

Jednoduchost – 8/10

Tento nástroj urazil dlouhou cestu a po celou tu dobu bylo cílem vytvořit nástroj, se kterým je schopný každý vytvořit kvalitní web během několika hodin. Uživatelské prostředí je poměrně intuitivní a jelikož je Webnode kompletně v češtině, není zde žádná jazyková bariéra. Vše usnadňuje jednoduché Drag&Drop ovládání a rozsáhlá databáze FAQ. Uživatelská přívětivost je velmi dobrá.

Průvodce spuštění webu
FAQ / nápověda
Drag & Drop ovládání
Je v češtině?
Uživatelská přívětivost (5 je nejvíc)4

Důležité parametry – 8.1/10

Jako jeden z mála nástrojů nabízí Webnode vytvoření neomezeného počtu webů na jednom účtu (za stejnou cenu!). Cena je tudíž velmi přívětivá. Co však zamrzí je velikost na disku, která je pouze 2GB. Velikost si však můžete za příplatek navýšit. Chybí zde možnost SSL zabezpečení (léto 2017). Na druhou stranu máte v ceně vlastní doménu a pravidelné zálohování. Webnode má i verzi zdarma, která má však řadu omezení.

Velikost na disku2 GB
Doména 2. řádu
Doména 3. řádu
SSL zabezpečení
Možnost Eshopu
Zálohování webu
Vyzkoušení zdarma
Počet webůneomezeně
Oznámení Cookies

Podpora – 7/10

Zákaznickou podporu zachytíte na emailu a pomocí autorizovaného požadavku. Je v češtině a reaguje maximálně do druhého dne. Jsou vstřícní a dokáží pomoci, když je třeba.

Rychlost odpovědi1 den
Počet zodpovzených otázek5/5
Mají live chat?
Mají email?
Mají telefon?
Autorizovaný požadavek?
Podpora v češtině

Jestliže vám u Webnode chybí nějaké parametry – jsme si jistí, že v našem srovnání nástrojů na tvorbu webových stránek si vyberete. Tvorba webových stránek.

Více informací →

Naše hodnocení
  • Propagace a marketing - 7.2/10
    7.2/10
  • Customizace - 7.5/10
    7.5/10
  • Jednoduchost - 8/10
    8/10
  • Důležité parametry - 8.1/10
    8.1/10
  • Podpora - 7/10
    7/10
7.6/10
Sending
Jak hodnotí naši čtenáři
4.22 (18 Hlasů)

Více informací →

Redakce 5nej.cz

Redakce 5nej.cz se skládá ze zkušených copywriterů a online marketingových specialistů, kteří věnují maximum svého úsilí a času na vytvoření kvalitního obsahu. Naše srovnání a recenze jsou vytvářeny nezaujatě a tak aby šetřily váš čas. Pokud se chcete dozvědět více o našem týmu, přečtěte si sekci "Kdo jsme" v patičce našeho portálu. Pokud se vám naše srovnání a recenze líbí, nebojte se nám dát hodnocení nebo rovnou napsat e-mail. Každé zpětné vazby si vážíme!

6 komentářů

  1. As napsal:

    pozor není česká firma a spolupráce s nimi je zdlouhavá a mizerná. Obchodní podmínky nejsou vhodné pro český trh. Děsný … jsou lepší české firmy.

  2. Nekro Snake napsal:

    Mizerná podpora, často nefunkční stránky, nelze integrovat nic co není napsáno v html, protože webode kašle na klienta a do kódu stránek mu nic nevloží. Je to jednoduchý klient, bez možnosti dělat jiné než jednoduché věci. Editor textu, tragédie, nemožnost vládat tagy dělá z blogerství zvěřinu, přesto že starý webnode to uměl. Zaplacená podpora reaguje do týdne, telefon na ně neexistuje, live chat také ne. Vyhodil jsem za ty joudy zbytečné peníze a čas. Teď řeším jak přenést webovky k někomu jinému.

  3. Zbynek napsal:

    Pro jednoduchou a přesto v základu účinnou prezentaci živnostníka jsou webové stránky s možností eshopu na platformě Webnode z mého pohledu dostačující a za rozumnou cenu.

    Ano, chybí spousta marketingových funkcí jako nemožnost udělat funnel stránku bez menu.Na druhou stranu je zde vzhledově pěkný formulář (sběr kontaktů, potvrzení souhlasu s obchodními podmínkami a podobně) na rozdíl třeba od platformy Zombeek,kde je formulář vzhledově doslova tragédií.

    Podpora Webnode je zdlouhavá,to ano,ale dá se to přežít.Já mám zkušenost,že většinou vše vyřeším do 3 – 4 dnů. I ochotní jsou,protože zcela zdarma mi upravili html kód do web stránky,který mi u nich nefungoval.

    Myslím,že pro živnostníky z řad opravářů či drobných stavebních firem,kadeřniství,dortová studia nebo různé lektory a instruktory zabývajícími se školením a kurzy je Webnode plně dostačující a je zde jednoduchá práce s tvorbou stránek.

  4. Viliam napsal:

    Systém Webnode odporúčam všetkým mojim klientom a sú s nim veľmi spokojní.

    Editor webu Webnode však nemá základné funkcie ako napr. pridanie tabuľky, či vyhľadávacieho poľa.
    Pre všetkých, ktorí už majú vytvorený web vo Webnode, som preto vytvoril web s užitočnými tipmi a návodmi, ktoré Vám pomôžu na web pridať externé prvky ako napr. spomínanú tabuľku.

    Pozrite na môj web: wpromotions.eu

    S pozdravom

  5. mobilemit napsal:

    Před asi půl rokem jsem založil web: https://mobilemit-com.webnode.cz a jsem velmi spokojený. Líbí se mi jednoduchost, uživatelská podpora, a spousta dalšího… Stránky jsem propojil s widgety: smartsupp, disqus, addtoany, addthis a google search console. Mohu jen doportučit 🙂

  1. 27.10.2018

    […] proto, že platíte licenci za každý další web (není zde neomezeně moc webů jako třeba u Webnode). Web máte zálohovaný, ale za vyvolání zálohy platíte jednorázově 500 Kč. Web máte […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

2 × čtyři =