ČSOB Povinné ručení Recenze ČSOB Povinné ručení Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

30. 6. 2021

Stručně/vhodné pro

ČSOB povinné ručení je vlastně pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla, které kryje škody vzniklé při provozování automobilu, motocyklu, nákladního vozidla, ale i dalších vozidel, jako karavany. traktory, vozíky a podobně. ČSOB pojišťovna má u tohoto pojištění zajímavá připojištění, která jsou zahrnuta v ceně povinného ručení. Například úrazové pojištění řidiče nebo pojištění osobních věcí.

Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení všech 23 parametrů:
  • Celkové hodnocení
  • Minimální limit
  • Maximální limit
  • Počet variant limitů
  • Osobní automobil
  • Motocykl
  • Nákladní automobil
  • Ostatní
  • Úrazové pojištění řidiče
  • Asistenční služby
  • Pojištění osobních věcí
  • Pojištění skel
  • Poškození živlem
  • Střet se zvěří
  • Úraz
  • Pojištění právní ochrany
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnovení
Hodnocení redakce
hodnoceno 23 parametrů
9.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 17x Přidat hodnocení
2.9/5
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Minimální limit
  • Maximální limit
  • Počet variant limitů
9.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Osobní automobil
  • Motocykl
  • Nákladní automobil
  • Ostatní
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Úrazové pojištění řidiče
  • Asistenční služby
  • Pojištění osobních věcí
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Pojištění skel
  • Poškození živlem
  • Střet se zvěří
  • Úraz
  • Pojištění právní ochrany
10/10
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnovení
9.3/10

Výhody

  • Sleva při sjednání online
  • Úrazové pojištění řidiče i nejnižšího tarifu
  • Pojištění osobních věcí řidiče

Nevýhody

  • Pojištění osobních věcí řidiče je do maximální částky 15 000 Kč

ČSOB Povinné ručení Recenze

Limity pojistného plnění
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Minimální limit
  • Maximální limit
  • Počet variant limitů
9.5/10

Csob Pojisteni Domacnosti Varianty Pojisteni

Zákonem stanovený minimální limit pojistného plnění je 35 milionů Kč. Pokud budete koukat do srovnávací tabulky tarifů pojistného, tak nejčastěji uvidíte údaj limitu pojistného zapsaný jako 35/35 milionů Kč. Proč je údaj s lomítkem? Protože 35 milionů je limit na každého zraněného nebo usmrceného a 35 milionů je limit na majetkovou škodu pro všechny zúčastněné poškozené.

 

Minimální limit
Minimální limit pro újmy na zdraví / pro škody na majetku. Zákonem stanovený minimální limit je 35/35 milionů.
35/44 mil.
Maximální limit
Maximální limit pro újmy na zdraví / pro škody na majetku. Zákonem stanovený minimální limit je 35/35 milionů, ale pojišťovny mají v nabídce tarify s vyššími pojistnými limity. Například 70/70 mil, 150/150 mil. až do 300/300 milionů.
200/200 mil.
Počet variant limitů
Každá pojišťovna má v nabídce několik tarifů s různě vysokými pojistnými limity. Většina tarifů začíná na limitu 35/35 milionů. Čím více tarifů s různě vysokými limity krytí pojišťovna nabízí, tím je to lepší pro koncového zákazníka, protože si může vybrat nejideálnější tarif pro své potřeby, a nemusí platit navíc za něco, co nevyužije.
3

Jaké jsou varianty povinného ručení?

ČSOB má v nabídce celkem tři varianty povinného ručení. Největší a nejdůležitější rozdíl mezi nimi je právě v limitu pojistného ochrany (pojistného plnění). Tato pojišťovna trošku vybočuje z řady v nabídkách ostatních společností, protože její základní tarif nazývaný Standard není 35/35, ale je 35/44 milionů Kč. První částka – 35 milionů kryje újmu na majetku a 44 milionů je limit pro újmu na zdraví.

Protože jsem zde psal o třech variantách povinného ručení, tak musím zmínit i ty další dvě. Prostřední variantou je ta s názvem Dominant. Zde už se bavíme o pojistném krytí ve výši 100/100 milionů korun. Nejvyšší varianta tohoto pojištění aut – Premiant má limity 200/200 milionů.

Co lze pojistit
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Osobní automobil
  • Motocykl
  • Nákladní automobil
  • Ostatní
10/10

Csob Povinne Ruceni Co Lze Pojistit

Povinné ručení se netýká pouze osobních vozidel na 4 kolech, ale musí jej mít také majitelé motocyklů, nákladních vozidel a ostatních vozidel. U ČSOB pojišťovny je možné nechat si pojistit osobní vozy do hmotnosti 3,5 tuny, elektromobily, ale také motocykly nebo přívěsné vozíky a podobně. Pokud hledáte pojištění pro svůj nákladní automobil, tak zde uspějete s vozidlem do 3,5 tuny, ale pro větší a těžší vozidla budete muset vyhledat jinou pojišťovnu nebo kontaktovat.

Osobní automobil
Automobil do 3,5 tun.
Ano
Motocykl
Malé i velké motocykly s různým obsahem motoru.
Ano
Nákladní automobil
Většina pojišťoven umí pojistit nákladní vozidla do 3,5 t. To jsou typicky dodávky a podobné užitkové vozy.
Ne
Ostatní
Autobusy, traktory, přívěsy, karavany, obytné vozy, pracovní stroje a další vozidla.
Ano

Doplňková pojištění v ceně
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Úrazové pojištění řidiče
  • Asistenční služby
  • Pojištění osobních věcí
10/10

Pojišťovny se předhánějí v tom, jaká připojištění zahrnou do ceny povinného ručení. Myslím si, že je dobře, že na toto myslí, protože si klienti při uzavírání pojistné smlouvy nepřipouštějí, že by se jim mohlo něco přihodit. ČSOB pojišťovna má do ceny povinného ručení zahrnutá připojištění jako úrazové pojištění řidiče, pojištění osobních věcí řidiče a rodinných příslušníků a samozřejmostí jsou asistenční služby. 

 

Úrazové pojištění řidiče
Pokud řidič, který způsobil nehodu, sám utrpěl úraz s trvalými následky, má nárok na odškodnění odpovídající sjednané variantě povinného ručení.
Ano
Asistenční služby
Pomoc v případě poruchy vozidla. Do asistence patří například odtah, výměna pneumatiky, tlumoční přes telefon, dovoz paliva a další.
Ano
Pojištění osobních věcí
Pojištění například na poničený mobilní telefon, oblečení a podobně.
Ano

Úrazové pojištění řidiče

To je jedna z věcí, které mohou sice cenu povinného ručení trochu prodražit, ale jde de facto o ochranu, co je nanejvýš užitečná. Mluvíme ale o hypotetické situaci, kdy by skutečně došlo k nehodě.

Povinné ručení totiž kryje škody způsobené ostatním, ale nekryje újmy na vašem zdraví. Pokud způsobíte dopravní nehodu, tak se při tom můžete také zranit. Když jako řidič, který způsobil nehodu, utrpíte zranění s trvalými následky, tak máte nárok na odškodnění. Odškodnění se liší podle smluveného limitu a také výpočtem z Oceňovací tabulky. Dle varianty povinného ručení se výše limitu úrazového pojištění řidiče 100 000-300 000 Kč.

Pojištění osobních věcí

ČSOB pojišťovna je jedna z mála, která nabízí v základní ceně povinného ručení pojištění osobních věcí řidiče a rodinných příslušníků. Typicky se pak může jednat o zničené nebo odcizené osobní věci. Zde nejsou limity moc vysoké a pohybují se dle varianty pojištění od 50000-15000 Kč, ale určitě je dobré, že pojišťovna nabídne alespoň nějakou kompenzaci.

Asistenční věci

Většina pojišťoven dává svým klientům k povinnému ručení základní asistenční služby. Ty zahrnují například bezplatný odtah porouchaného nebo nabouraného vozidla. V asistenčních službách může být také telefonní překladatel, výměna pneumatiky, oprava porouchaného vozidla, náhrada nákladů na ubytování a poskytnutí finančních prostředků při nesnázích v zahraničí. Možnosti asistenční služby se liší s variantami povinného ručení, ale i u té nejlevnější varianty máte možnost využít pomoci, která je za určitých podmínek zcela zdarma.

Číslo asistenční služby:

V případě nouze na cestách v ČR volejte číslo 1224, v případě situace nouze v zahraničí využijte kontakt +420 222 803 442 nonstop.

Co lze připojistit
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Pojištění skel
  • Poškození živlem
  • Střet se zvěří
  • Úraz
  • Pojištění právní ochrany
10/10

Csob Povinne Ruceni Pripojisteni

ČSOB je pojišťovna, u které je možné pojistit nejspíš vše, na co si vzpomenete. Já zde píšu o pojištění aut. Pokud si klient této pojišťovny sjedná povinné ručení pro své vozidlo, tak k tomu může přidat další připojištění nad rámec tohoto pojištění. Často pak můžete jako klient dosáhnout na zajímavé slevy.

Pojištění skel
Pojištění skel. Od ostatních vozidel může třeba odlétnout kamínek, který vám rozbije okno. S tím připojištěním skel to pro vás nebude tak nákladná oprava.
Ano
Poškození živlem
Pojištění vozidla před poškození živlem jako spadlý strom, potlučený lak od krop a tak dále.
Ano
Střet se zvěří
Toto připojištění kryje škody způsobené při střetech se srnkami, ale i jinou lesní nebo domácí zvěří.
Ano
Úraz
Úrazové pojištění se vztahuje na trvalé následky úrazu, tělesné poškození následkem úrazu i smrt následkem úrazu.
Ano
Pojištění právní ochrany
Pojištění, které kryje výlohy za právní poradenství.
Ano

Pojištění skel

Pojištění skel je oblíbeným pojištěním lidí, kteří často jezdí po dálnicích. Zde asi odlétají kamínky od kol ostatních vozidel nejčastěji. Někdo má na tyto kamínky vyloženě štěstí, takže musí řešit pavouka na skle i několikrát do roka. To je věc, co se umí prodražit.

V závislosti na značce vozu může přední okno stát od 7000 Kč a více. S připojištěním skel se nemusíte takové škody obávat. Tedy alespoň ne kvůli své peněžence. Než si budete sjednávat pojištění skel, tak si v některé mototechně nebo servisu skel zjistěte, jak se pohybují ceny výměny skel u vašeho vozidla. Pojištění by mělo ideálně pokrýt celou škodu.

Podpora
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnovení
9.3/10

Csob Povinne Ruceni Podpora

ČSOB je velká společnost, která má základní procesy dokonale zmáknuté. Mezi tyto procesy patří i podpora klientů a podpora nových klientů. Oběma skupinám se věnují pracovníci podpory na 100 % a snaží se zodpovědět jejich všetečné dotazy co nejlepším způsobem.

 

Online chat
Podpora je na live chatu k dispozici k okamžité odpovědi.
Ano (pouze chatbot)
Telefon
Podpoře se dovoláte na klientskou linku.
Ano
Email/kontaktní formulář
Podpoře můžete napsat e-mail, nebo vyplnit kontaktní formulář.
Ano
Pobočky
Pojišťovna má pobočky, kde vám poradí.
Ano
Odpověď do 24 hodin
Odpověď na naše dotazy jsme obdrželi do 24 hodin.
Ano
Kolik otázek zodpověděli
Kolik otázek nám podpora zodpověděla.
5/5
Celkové hodnovení
Jak celkově podporu klientů hodnotíme.
Vynikající

Nejdůležitější kontakty najdete na stránkách pojišťovny pod záložkou kontakty, kterou najdete v menu. V nonstop provozu funguje asistenční linka, která je určena například i pro klienty ČSOB cestovního pojištění. Zákaznická linka pak funguje v pracovní dny od 8 do 16 hodin.

My jsme testovali ČSOB pojišťovnu přes e-mail, protože tam se projeví všechny chyby nejčastěji. Pracovnice podpory nám odpověděla velice podrobně do 24 hodin od podání našich dotazů, takže můžeme směle tvrdit, že uživatelská podpora je u ČSOB pojišťovny na vysoké úrovni.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!