ČPP Povinné ručení Recenze ČPP Povinné ručení Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

30. 6. 2021

Stručně/vhodné pro

ČPP (Česká Podnikatelská Pojišťovna a.s.) povinné ručení je zákonem vyžadované pojištění odpovědnosti z provozu vozidla pro případ krytí škod, které můžete způsobit někomu jinému svým automobilem, motocyklem a dalšími vozidly, jako karavany, traktory, vozíky a podobně. ČPP nabízí poměrně štědré bonusy, jakými lze za povinné ručení ušetřit.

Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení všech 23 parametrů:
  • Celkové hodnocení
  • Minimální limit
  • Maximální limit
  • Počet variant limitů
  • Osobní automobil
  • Motocykl
  • Nákladní automobil
  • Ostatní
  • Úrazové pojištění řidiče
  • Asistenční služby
  • Pojištění osobních věcí
  • Pojištění skel
  • Poškození živlem
  • Střet se zvěří
  • Úraz
  • Pojištění právní ochrany
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnovení
Hodnocení redakce
hodnoceno 23 parametrů
9.2/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 24x Přidat hodnocení
3.2/5
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Minimální limit
  • Maximální limit
  • Počet variant limitů
9.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Osobní automobil
  • Motocykl
  • Nákladní automobil
  • Ostatní
10/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Úrazové pojištění řidiče
  • Asistenční služby
  • Pojištění osobních věcí
6.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Pojištění skel
  • Poškození živlem
  • Střet se zvěří
  • Úraz
  • Pojištění právní ochrany
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnovení
10/10

Výhody

  • Sleva 15 % pokud si troufnete být 3 roky bez nehody
  • Bonus z povinného ručení lze převést na havarijní pojištění
  • Možnost sezónního nebo krátkodobého pojištění

Nevýhody

  • Webové stránky ČPP nejsou moc přehledné
  • Nejnižší varianta krytí na výběr 45/45 milionů

ČPP povinné ručení Recenze

Limity pojistného plnění
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Minimální limit
  • Maximální limit
  • Počet variant limitů
9.5/10

Cpp Povinne Ruceni Tarify

Zákonem stanovený minimální limit pojistného plnění je 35 milionů Kč. Pokud budete koukat do srovnávací tabulky tarifů pojistného, tak nejčastěji uvidíte údaj limitu pojistného zapsaný jako 35/35 milionů Kč. Proč je tam to lomítko? Protože 35 milionů je limit na každého zraněného nebo usmrceného a 35 milionů je limit na majetkovou škodu pro všechny zúčastněné poškozené. Většina pojišťoven má proto mezi variantami povinného ručení i tu s nejnižším krytím 35/35 milionů.

Nicméně Česká Podnikatelská Pojišťovna začíná s nejnižším limitem krytí škody až na 45/45 milionech Kč (limity pro újmy na zdraví/pro škody na majetku).

Minimální limit
Minimální limit pro újmy na zdraví / pro škody na majetku. Zákonem stanovený minimální limit je 35/35 milionů.
45/45 mil.
Maximální limit
Maximální limit pro újmy na zdraví / pro škody na majetku. Zákonem stanovený minimální limit je 35/35 milionů, ale pojišťovny mají v nabídce tarify s vyššími pojistnými limity. Například 70/70 mil, 150/150 mil. až do 300/300 milionů.
200/200 mil.
Počet variant limitů
Každá pojišťovna má v nabídce několik tarifů s různě vysokými pojistnými limity. Většina tarifů začíná na limitu 35/35 milionů. Čím více tarifů s různě vysokými limity krytí pojišťovna nabízí, tím je to lepší pro koncového zákazníka, protože si může vybrat nejideálnější tarif pro své potřeby, a nemusí platit navíc za něco, co nevyužije.
3

Jaké jsou varianty povinného ručení?

ČPP má v nabídce celkem tři varianty povinného ručení – SPOROPOV, SPECIÁLPOV, SUPERPOV. Tato pojištění jsou odstupňovaná zejména výškou pojistného krytí. Ta jsou vzestupně 45/45, 100/100 a 200/200 milionů Kč.

Pojištění s názvem SPOROPOV toho kromě základního krytí 45/45 milionů příliš nenabídne. V jeho ceně jsou základní asistenční služby na území ČR. Je to tedy varianta povinného ručení, která je vhodná zejména pro lidi, kteří jezdí hlavně na území České republiky.

Vyšší varianty povinného ručení od ČPP – SPECIÁLPOV, SUPERPOV nabízí krytí škod 100/100 a 200/200 milionů Kč. V ceně povinného ručení jsou pak zahrnutá další užitečná pojištění.

Například úrazové pojištění řidiče, ať pro případ smrti nebo trvalých následků, denní odškodné za nezbytné léčení, asistenční služby v ČR i v Evropě nebo pojištění přívěsného vozíku do 750 kg.

Zajímavý bonus Extrabenefit PROFI

Cpp Povinne Ruceni Bonus

ČPP umí ocenit dobré řidiče. Jak zjistíte, že jste dobrý řidič? Troufnete si jezdit 3 roky bez zavinění dopravní nehody? Pokud ano, tak pak můžete získat slevu na povinné ručení ve výši 15 %. Samozřejmě se nabízí otázka: co se stane, když nabouráte? V takovém případě vrátíte částku odpovídající poskytnuté ceně zpět pojišťovně.

Co lze pojistit
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Osobní automobil
  • Motocykl
  • Nákladní automobil
  • Ostatní
10/10

Cpp Povinne Ruceni Co Lze Pojistit

Pojištění vozidel respektive povinné ručení se netýká pouze osobních vozů, ale i dalších vozidel, která mohou způsobit škody někomu jinému z účastníků silničního provozu, ale i dalším osobám.

ČPP umí pojistit většinu takových vozidel, se kterými se lze dostat do běžného provozu.

Většinou se s povinným ručením spojují osobní vozy do 3,5 t, ale tuto povinnost pojištění mají také všechny motocykly, čtyřkolky, traktory, obytná auta, přívěsné vozíky, obytné přívěsy a další. Všechna tato vozidla umí ČPP pojistit. Pokud by vás zajímalo povinné ručení pro nákladní automobily, tak ty umí tato pojišťovna také pojistit, ale pouze ta do 3,5 t.

Osobní automobil
Automobil do 3,5 tun.
Ano
Motocykl
Malé i velké motocykly s různým obsahem motoru.
Ano
Nákladní automobil
Většina pojišťoven umí pojistit nákladní vozidla do 3,5 t. To jsou typicky dodávky a podobné užitkové vozy.
Ano
Ostatní
Autobusy, traktory, přívěsy, karavany, obytné vozy, pracovní stroje a další vozidla.
Ano

Doplňková pojištění v ceně
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Úrazové pojištění řidiče
  • Asistenční služby
  • Pojištění osobních věcí
6.7/10

Cpp Povinne Ruceni Pojisteni V Cene

Jak už jsem psal výše, tak doplňková pojištění, která jsou v ceně základního povinného ručení, se týkají pouze vyšších variant tohoto pojištění s krytím 100/100 a 200/200 milionů Kč. Před podpisem pojistné smlouvy se vždy raději ujistěte, jaká pojištění jsou do vaší smlouvy zahrnutá.

Úrazové pojištění řidiče
Pokud řidič, který způsobil nehodu, sám utrpěl úraz s trvalými následky, má nárok na odškodnění odpovídající sjednané variantě povinného ručení.
Ano (od tarifu 100/100)
Asistenční služby
Pomoc v případě poruchy vozidla. Do asistence patří například odtah, výměna pneumatiky, tlumoční přes telefon, dovoz paliva a další.
Ano (od tarifu 100/100)
Pojištění osobních věcí
Pojištění například na poničený mobilní telefon, oblečení a podobně.
Ne

Úrazové pojištění řidiče

Málokdo si uvědomuje, že i když je samotný řidič viníkem dopravní nehody, tak se mu stejně může přihodit nějaké zranění. O škody na cizím majetku a zdraví se postará krytí povinného ručení, ale to je určené právě pro kompenzaci škod na majetku a zdraví druhých. Co si pak počne sám řidič, když utrpí nějaké vážnější zranění? Od toho tu je právě pojištění úrazu řidiče.

V závislosti na zvolené variantě povinného ručení takové pojištění kryje případ smrti 100 000 Kč nebo 200 000 Kč, trvalé následky 150 000 Kč nebo 300 000 Kč. V rámci tohoto pojištění je pak možné získat kompenzaci za každý den nezbytného léčení nebo pobytu v nemocnici – 100 Kč nebo v případě vyšší varianty 200 Kč za den.

Pojištění vozíku do 750 kg

Zajímavý bonus nebo spíše bezplatné pojištění k ceně povinného ručení je u ČPP pojištění přívěsného vozíku. Pokud patříte mezi řidiče, kteří přívěsný vozík často používají, tak vám toto pojištění přijde určitě vhod. Je ale potřeba upozornit, že bezplatný nárok na toto pojištění vzniká zřízením vyšších variant povinného ručení.

Asistenční služby

Asistenční služba je dobrým pomocníkem na cestách. Nikdy nevíte, co se může stát. Asistenční služba se vyplatí i případě, kdy nemáte nehodu. Vozidlo se porouchá, píchnete pneumatiku nebo vám třeba dojde palivo. V takovém případě pak stačí kontaktovat asistenční službu s žádostí o pomoc. Jak velká pomoc bude už záleží na variantě povinného ručení a sjednaných asistenčních službách.

Číslo asistenční služby:

V případě nouze na cestách volejte 957 444 555 ČPP, číslo 1224 Linka pomoci řidičům nebo Global Assistance 1220.

Co lze připojistit
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Pojištění skel
  • Poškození živlem
  • Střet se zvěří
  • Úraz
  • Pojištění právní ochrany
10/10

Cpp Povinne Ruceni Pripojisteni

ČPP patří k pojišťovnám, které nabízejí mnoho připojištění k hlavním pojištěním. V našem případě mluvíme o povinném ručení. V rámci vyšších variant povinného ručení můžete získat zajímavé slevy na tato doplňková připojištění. Ta nebudu vyjmenovávat všechna, ale zmíním jen nejzajímavější.

Pojištění skel
Pojištění skel. Od ostatních vozidel může třeba odlétnout kamínek, který vám rozbije okno. S tím připojištěním skel to pro vás nebude tak nákladná oprava.
Ano
Poškození živlem
Pojištění vozidla před poškození živlem jako spadlý strom, potlučený lak od krop a tak dále.
Ano
Střet se zvěří
Toto připojištění kryje škody způsobené při střetech se srnkami, ale i jinou lesní nebo domácí zvěří.
Ano
Úraz
Úrazové pojištění se vztahuje na trvalé následky úrazu, tělesné poškození následkem úrazu i smrt následkem úrazu.
Ano
Pojištění právní ochrany
Pojištění, které kryje výlohy za právní poradenství.
Ano

Minihav

Chrání vozidlo proti přírodním rizikům a odcizení zároveň. Vybírat můžete ze 4 limitů pojistného od 25 000 Kč do 100 000 Kč.

Pojištění odcizení vozidla

Na výběr máte jeden ze šesti limitů, jak pojistit svůj vůz po celé České republice a ještě 30 km vzdušnou čarou od hranic. Limity pojištění jsou od 25 000 Kč do 200 000 Kč.

Pojištění přírodních rizik

Pojištění přírodních rizik umí pokrýt živly i zvěř. Srnky, krupobití a podobně. Na výběr máte 2 varianty pojištění.

  • Varianta 1: přímý střet se zvířetem
  • Varianta 2: poškození plastových částí v prostoru motoru vozidla zvířetem + živelní událost

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnovení
10/10

Cpp Povinne Ruceni Podpora

Možností, jak kontaktovat klientskou podporu je na výběr nespočet. Ne vždy jsem ale byl s odpověďmi spokojený. Například na live chatu sice dostanete okamžitou odpověď, ale pak mi přišlo podivné, že jsem byl vždy při této komunikaci odkázaný na klientskou linku nebo e-mail. Připadalo mi to, jako bych si psal s robotem, což je dost možné.

Online chat
Podpora je na live chatu k dispozici k okamžité odpovědi.
Ano
Telefon
Podpoře se dovoláte na klientskou linku.
Ano
Email/kontaktní formulář
Podpoře můžete napsat e-mail, nebo vyplnit kontaktní formulář.
Ano
Pobočky
Pojišťovna má pobočky, kde vám poradí.
Ano
Odpověď do 24 hodin
Odpověď na naše dotazy jsme obdrželi do 24 hodin.
Ano
Kolik otázek zodpověděli
Kolik otázek nám podpora zodpověděla.
5/5
Celkové hodnovení
Jak celkově podporu klientů hodnotíme.
Vynikající

U ČPP je jako u kterékoliv pojišťovny na klientské lince fronta. To znamená, že čekání na lince se pravděpodobně nikdy nevyhnete. Protože jde o velkou a známou pojišťovnu, tak se s tím dá počítat a nelze to vytknout jako chybu. Celkově jsem s klientskou podporou hodně spokojený a například reakce na e-mailovou zprávu byla rychlá a obsáhlá.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!