Barion Recenze Barion Recenze

Vydáno: 3. 8. 2023

Aktualizováno: 9. 1. 2024

Shrnutí recenze

Barion je maďarská platební společnost, jejíž historie sahá do roku 2015. Od té doby si získala přízeň tisíců e-shopů, které ji stále rády využívají. Předností Barion je především vedení platební brány zdarma a nízké poplatky, které vyhovují i začínajícím e-shopařům, jejichž zisky nejsou zatím příliš jisté a přesto chtějí svým zákazníkům poskytnout pohodlné platby za zboží a zvýšit tak dotažení svých objednávek do finále. Barion umožňuje zapamatovat platební kartu, opakovanou platbu, využijete ji při domácích i mezinárodních platbách atd. Vhodná je i pro mezinárodní e-shopy. Jedná se o spolehlivou platební bránu s vysokou bezpečností, o které ještě uslyšíme.

Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení všech 46 parametrů:
  • Inline brána (iFrame)
  • Redirect brána
  • Mobile brána
  • Responzivní design
  • Přizpůsobení vzhledu e-shopu
  • E-shopy
  • Služby
  • Digitální obsah
  • Aplikace
  • Vstupenky
  • Jízdenky
  • Procentní poplatek z transakcí
  • Fixní poplatek z jednotlivých transakcí
  • Aktivace
  • Měsíční poplatek
  • Převod na bankovní účet
  • Kolik platebních metod podporuje
  • Apple Pay
  • Platba kartou
  • On-line bankovní platby
  • Elektronické peněženky
  • Další možnosti platby
  • Platby ze zahraničí
  • Platby v rámci ČR
  • Opakované platby
  • Zapamatování karty
  • Veřejně dostupná API dokumentace
  • Služba 3D Secure
  • FAQ
  • On-line chat
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky
  • Shoptet
  • Shopify
  • Shopsys
  • Webareal
  • Eshop-rychle
  • Oxyshop
  • UPGates
  • WooCommerce
  • Drupal
  • PrestaShop
  • Magento
  • OpenCard
Hodnocení redakce
hodnoceno 46 parametrů
9.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 2x Přidat hodnocení
5/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Inline brána (iFrame)
  • Redirect brána
  • Mobile brána
  • Responzivní design
  • Přizpůsobení vzhledu e-shopu
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • E-shopy
  • Služby
  • Digitální obsah
  • Aplikace
  • Vstupenky
  • Jízdenky
10/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Procentní poplatek z transakcí
  • Fixní poplatek z jednotlivých transakcí
  • Aktivace
  • Měsíční poplatek
  • Převod na bankovní účet
8/10
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kolik platebních metod podporuje
  • Apple Pay
  • Platba kartou
  • On-line bankovní platby
  • Elektronické peněženky
  • Další možnosti platby
9.1/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Platby ze zahraničí
  • Platby v rámci ČR
  • Opakované platby
  • Zapamatování karty
  • Veřejně dostupná API dokumentace
  • Služba 3D Secure
10/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • FAQ
  • On-line chat
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky
8.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Shoptet
  • Shopify
  • Shopsys
  • Webareal
  • Eshop-rychle
  • Oxyshop
  • UPGates
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • WooCommerce
  • Drupal
  • PrestaShop
  • Magento
  • OpenCard
10/10

Výhody

  • Podporuje řadu platebních variant
  • Vhodná pro e-shopy, marketplace atd.
  • Vedení platební brány zdarma
  • Velmi příznivé poplatky - podle měsíčního objemu transakcí
  • Vhodné i pro začínající e-shopy

Nevýhody

  • Telefon na podporu není přímo na webu, ale musíte si o něj napsat

Typy bran
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Inline brána (iFrame)
  • Redirect brána
  • Mobile brána
  • Responzivní design
  • Přizpůsobení vzhledu e-shopu
10/10

Barion umožňuje nastavit takovou bránu, jakou pro svůj e-shop potřebujete – iFrame, redirect bránu i mobile bránu. Samozřejmostí je responzivní vzhled, který se přizpůsobí vašemu webu jak na PC tak v mobilních zařízeních. Na vše mají podrobné návody, abyste věděli, jak vše nastavit – krok za krokem. Jsou sice v angličtině, ale v Google prohlížeči není problém nechat si celou stránku přeložit do češtiny. Na těchto stránkách pak najdete i další potřebné odkazy na další nastavení brány Barion. 

Barion Platebni Brana

Inline brána (iFrame)
Ano
Redirect brána
Ano
Mobile brána
Ano
Responzivní design
Ano
Přizpůsobení vzhledu e-shopu
Ano

Pro koho je brána vhodná
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • E-shopy
  • Služby
  • Digitální obsah
  • Aplikace
  • Vstupenky
  • Jízdenky
10/10

Platební bránu Barion můžete využít prakticky na jakémkoli typu webu, ať už potřebujete, aby klienti ve vašem e-shopu platili zboží, služby, digitální obsah, nebo nabízíte různé aplikace. Barion si poradí i s platbou jízdenek nebo se zakoupením vstupenek a různých ticketů. V tomto není nutné se omezovat. Navíc je díky příznivým cenám vhodný i pro začínající e-shopaře a podnikatele.

Barion Pro Koho Je

E-shopy
Ano
Služby
Ano
Digitální obsah
Ano
Aplikace
Ano
Vstupenky
Ano
Jízdenky
Ano

Cena
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Procentní poplatek z transakcí
  • Fixní poplatek z jednotlivých transakcí
  • Aktivace
  • Měsíční poplatek
  • Převod na bankovní účet
8/10

Vzhledem k tomu, že se ceny za služby Barion pohybují podle toho, kolik má obchodník měsíční obrat, a také jaká je průměrná výška jeho plateb, jsou služby dostupné po finanční stránce i méně rozjetým, popř. přímo začínajícím e-shopům a webům. Podmínkou jsou transakce ve výši alespoń 500 Kč. K propočtu platby slouží speciální nástroj Barion Pixels. Fixní poplatek z jednotlivých transakcí na Barionu vůbec nehledejte. Poplatky se počítají v procentech, dle zmíněné výše obratů. 

Barion Cenik

Procentní poplatek z transakcí
Dle tarifu od 0,99 % do 1,5 %
Fixní poplatek z jednotlivých transakcí
0 Kč
Aktivace
zdarma
Měsíční poplatek
zdarma
Převod na bankovní účet
5 Kč

U Barionu můžete zvolit tři varianty služby – Starter – vhodný pro začínající e-shopy, Advanced, který je nejvyužívanější a pak Custom, což jsou speciální ceny pro velké e-shopy stanovené na míru. 

U balíčku Starter zaplatíte poplatek ve výši 1,5 až 1% podle měsíčního obratu a průměrné výše objednávky. Získáte tak implementaci Barion Pixels a umístění loga Barion a tlačítka různých druhů karet. Abyste si mohli tento balíček na svůj e-shop nastavit, je potřeba mít průměrnou objednávku vyšší než 500 Kč a měsíční poměr komerčních karet a karet, které jsou vydány mimo Evropskou unii, musí být menší než 2 % ze všech vašich obratů. Je tedy potřeba především vnitrostátní platby. 

Stejné podmínky a možnosti jsou i u druhého balíčku – Advanced, který klienti Barionu využívají nejvíce. Zde je poplatek 0,99 % až 0,5 %. Opět se vše měří na základě vašich měsíčních obratů a výšky průměrné objednávky. 

Pokud chcete vědět, kolik orientačně za služby Barion na vašem e-shopu zaplatíte, můžete si vše předem propočítat – samozřejmě jen ilustračně, protože neznáte přesné obraty za konkrétní měsíc – na jejich webových stránkách. 

Barion Vypocet Ceny

Vyberete měnu, v níž vám budou klienti platit, zaškrtnete použití Barion pixels, nastavíte svůj průměrný měsíční objem plateb a průměrnou velikost transakce. Poté zaškrtnete, že jste schopni splnit maximální výši zmíněných 2 %platby komerčními kartami. Níže pak uvidíte podrobný rozpis služeb a poplatky, které se vás budou týkat. 

Platební metody
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kolik platebních metod podporuje
  • Apple Pay
  • Platba kartou
  • On-line bankovní platby
  • Elektronické peněženky
  • Další možnosti platby
9.1/10

Platebních metod poskytuje Barion celé desítky. Vedle platby kartou online a klasických bankovních převodů můžete využívat různá platební tlačítka, která nákup zboží ve vašem e-shopu výrazně urychlí. K dispozici je Google Pay, Apple Pay i Barion peněženka. Z platebních karet podporují platby MasterCard, VISA, Diners Club, American Express i Maestro.

Barion Platebni Metody

Velkou výhodou platební brány Barion je její překlad do osmi světových jazyků, díky kterým se uplatní i na mezinárodních trzích. Kromě CZK přijímá platby také v EUR, USD a HUF. Pokud váš zákazník zvolí okamžitou platbu, vy ji na svém Barion účtu budete mít okamžitě a celou. Díky možnosti přizpůsobit platební bránu mobilnímu zařízení je placení pohodlné a rychlé i přes mobily, což ještě zvyšuje zisk obchodníků, kteří tuto platební bránu využívají a velmi si ji pochvalují. 

Kolik platebních metod podporuje
Desítky platebních metod
Apple Pay
Ano
Platba kartou
Ano
On-line bankovní platby
Ano
Elektronické peněženky
Ano
Další možnosti platby
Desítky platebních metod pro ČR i mezinárodní platby

Platby
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Platby ze zahraničí
  • Platby v rámci ČR
  • Opakované platby
  • Zapamatování karty
  • Veřejně dostupná API dokumentace
  • Služba 3D Secure
10/10

Platebních možností poskytuje Barion poměrně široké spektrum. Najdete tady platby v rámci České republiky i ze zahraničí, opakované platby, vaši klienti si mohou zvolit zapamatování platební karty a mít příští platbu vyřešenou na pár kliknutí atd. K dispozici jsou i veřejně dostupné API. Samozřejmostí je služba 3D Secure, která dohlédne na bezpečnost plateb vašich klientů. 

Platby ze zahraničí
Ano
Platby v rámci ČR
Ano
Opakované platby
Ano
Zapamatování karty
Ano
Veřejně dostupná API dokumentace
Ano
Služba 3D Secure
Ano

Podpora
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • FAQ
  • On-line chat
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky
8.3/10

Barion má poměrně slušně propracované nejčastější otázky a odpovědi. Pokud se vám nedaří na jejich – jinak velmi přehledných stránkách – něco najít, mrkněte na FAQ, pravděpodobně tam odpověď na svou otázku najdete. Pokud ne, máte možnost kontaktovat je pomocí e-mailu nebo live chatu. Tam narazíte nejprve na chatbota, který vás díky klíčovým slovům může správně nasměrovat na jejich webové stránky, kde opět odpověď najdete. Pokud si ani chatbot neví rady, překliknete se snadno na živého poradce, jemuž můžete položit otázku přes chat. Většinou nebude ihned online, ale garantují odpovědi do 2 hodin na e-mail.

Na live chat nám přišla odpověď do e-mailu během 10 minut, bohužel jen informace, že se máme obrátit rovnou na podporu na e-mailu. Napsali jsme tedy znovu. Tentokrát odpověď – opravdu obsáhlá – dorazila do druhého dne. Některé naše dotazy byly zodpovězeny přímo, na jiné nám podpora přiložila odkazy, kde jsme vše potřebné dohledali. I když nám chyběl osobní kontakt po telefonu, přece jen zeptat se přímo a doptávat se, má své výhody, hodnotíme podporu jako velmi kvalitní a spolehlivou. 

FAQ
Ano
On-line chat
Ano
E-mail/kontaktní formulář
Ano
Telefon
Ne
Odpověď do 24 hodin
Ano
Otázky
10/10

Podporované komerční platformy
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Shoptet
  • Shopify
  • Shopsys
  • Webareal
  • Eshop-rychle
  • Oxyshop
  • UPGates
10/10

Výhodou platební brány Barion je, že podporuje většinu komerčních platforem, na nichž si budujeme své e-shopy. Nastavení a aktivace je celkem jednoduchá a pokud by se vám něco nedařilo, je k dispozici samozřejmě podpora Barion. Jen je potřeba být trpěliví, protože komunikují jen přes live chat a e-mail. 

Barion Integrace

Jak vidíte níže v tabulce, většinu nejvyužívanějších platforem můžete s Barionem propojit, ať už je to Shoptet, Shopify, UpGates, Webareal a další pronajímané e-shopy.

Shoptet
Ano
Shopify
Ano
Shopsys
Ano
Webareal
Ano
Eshop-rychle
Ano
Oxyshop
Ano
UPGates
Ano

Podporované open source systémy
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • WooCommerce
  • Drupal
  • PrestaShop
  • Magento
  • OpenCard
10/10

Barion se dá využívat i na tzv. open source systémech, jako je Drupal, PrestaShop, WooCommerce od WordPressu nebo Magento. Seznam všech platforem a open source systémů najdete ve výčtu na webových stránkách Barion. Pokud byste tam nenašli právě ten svůj, není problém doptat se na podpoře a domluvit se s nimi na propojení s vaším systémem. Většinou to po technické stránce není problém. 

WooCommerce
Ano
Drupal
Ano
PrestaShop
Ano
Magento
Ano
OpenCard
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Nenašli jste na Barion to, co pro svůj e-shop potřebujete, nebo vás zajímají ještě nabídky dalších platebních bran? Podívejte se na naše srovnání a vyberte si tu nejlepší platební bránu přímo pro váš e-shop.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!