VyprVPN Recenze VyprVPN Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

28. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

VyprVPN má tisíce IP adres, díky kterým se stává téměř nemožné zjistit vaši identitu. Služba se vyznačuje obstojným počtem serverů po celém světě (přes 700), což je pro mnohé jeden z nejdůležitějších parametrů. Založení účtu a stažení softwaru je intuitivní, stejně jako připojení se ke vzdálenému serveru (z PC či mobilního zařízení). Jde o jednoho z nejlepších VPN poskytovatelů s vynikající podporou, jenž funguje 24/7 a reaguje během chvilky.

Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení všech 26 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
Hodnocení redakce
hodnoceno 26 parametrů
8.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 13x Přidat hodnocení
3.8/5
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
7.9/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
10/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
8.5/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
7.5/10

Výhody

  • Administrace je uživatelsky přívětivá, mají obrovský počet IP adres a díky vlastním serverům poskytují větší rychlost a soukromí
  • Přes 700 serverů k dispozici
  • Anonymní přihlášení

Nevýhody

  • Společnost drží logy po dobu 30 dní, nepřijímají bitcoiny a cena patří k těm vyšším

Důležité parametry
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
7.9/10

Vyprvpn Parametry

V rozhraní VyprVPN si můžete snadno vybrat umístění serveru, které chcete používat. Stejně tak je možno přidat oblíbené umístění, což v praxi zrychluje přepínání mezi servery. VyprVPN má celkem 700 serverů ve více než 70 lokacích. Famózní je pak počet IP adres – více než 300,000. Vysoký počet IP adres je žádoucí, protože čím více jich poskytovatel má, o to je menší pravděpodobnost, že budou dané IP adresy zablokovány (Google, Netflixem, Facebookem, atd.).

Počet IP adres
Kolik IP adres celkem po celém světě VPN nabízí.
300,000+
Počet různých umístění serveru
Na kolika místech - lokalitách jsou umístěny servery dané společnosti. Čím vyšší počet lokalit, tím více IP adres k dispozici.
70+
Počet serverů
Kolik serverů má daná VPN k dispozici - čím více serverů, tím více může nabídnout IP adres.
700+
Počet zařízení
Kolik zařízení najednou můžete připojit na jeden uživatelský účet - např. PC, notebook, telefon, tablet, TV atd.
5
Statistiky serveru
Monitoring stažených dat a využití sítě.
Ano
Non-logging (zákaz logů)
VPN neshromažďuje informace o přenosu vaší sítě, neukládají informace o vašich osobních údajích, na co se díváte, kam se přihlašujete, co stahujete apod.
Ano
Anonymní přihlášení
Pokud poskytovatel VPN umožňuje anonymní přihlášení, znamená to, že se nikdo, ani třetí strana, ani VPN nedozví informace o vašem přihlašovacím účtu - e-mailu, heslu atd. Tím pádem jej ani nejsou schopni v případě nátlaku poskytnout další straně.
Ano
Tip Tip
Náš tip!

Pokud hledáte cenově výhodnou VPN, která vám umožní zachovat si bezpečí a anonymitu na internetu, rozhodně doporučujeme VyprVPN. Čím delší období pro předplatné zvolíte, tím méně za služby platíte. Navíc máte 30 denní garanci vrácení peněz v případě nespokojenosti.

Ačkoli zaznamenávají logy po dobu 30 dní, výslovně uvádí k čemu a proč to dělají ve svých zásadách ochrany osobních údajů. S jedním účtem u VyprVPN máte možnost fungovat až na 5 zařízeních, což dává poměrně širokou paletu využití.

Cena

Za služby VyprVPN zaplatíte od 12,95 USD za jeden kalendářní měsíc. Záleží na tom, na jak dlouho si u nich služby VPN předplatíte. Umožňují předplatné na dobu jednoho měsíce, dále 12 nebo 36 měsíců. Čím delší smlouva, tím výhodnější platba pro vás. U smlouvy na 3 roky pak zaplatíte za jeden měsíc jen 1,66 USD. A to už je opravdu hodně dobrá nabídka. VyprVPN navíc umožňuje 30 denní garanci vrácení peněz v případě, že s jejich službou nebudete spokojeni.

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
10/10

Vyprvpn Zabezpeceni

O zabezpečení se stará SSL i TLS. Máte na výběr i ze 128 nebo 256 bitového šifrování. Ačkoli 256 bitů zajistí vyšší úroveň bezpečnosti, je o něco pomalejší než to 128 bitové. Pokud tedy nestojíte o velmi vysoké zašifrování, pak vám bez problému postačí to nižší. Tento poskytovatel nabízí i funkci kill switch, která vás odpojí od internetu, jestliže nastane výpadek na straně VyprVPN. Můžete si též aktivovat “website blocker”, který vám zablokuje přístup na weby, které jsou známé pro přítomnost malwarů. Společnost vlastní všechny servery a není třeba tedy žádné třetí strany.

Kll Switch
Funkce, která vás dokáže v případě výpadku VPN okamžitě odpojit od internetu, aby nebylo ohroženo vaše soukromí.
Ano
256 Encryption
256 - bitové šifrování je technika, která používá 256 - bitový klíč k šifrování a dešifrování dat nebo souborů. Jedná se o jednu z nejbezpečnějších šifrovacích metod po 128- a 192bitovém šifrování a používá se ve většině moderních šifrovacích algoritmů, protokolů a technologií, včetně AES a SSL.
Ano
L2TP
Dvouvrstvý tunelový protokol, který se používá k podpoře virtuálních privátních sítí nebo jako součást poskytování služeb ISP. Používá šifrování pouze pro své vlastní kontrolní zprávy a sám o sobě neposkytuje žádné šifrování ani důvěrnost obsahu.
Ano
PPTP
Point-to-Point Tunneling Protokol byl prvním protokolem podporovaným firmou Microsoft. V roce 2012 byl tento šifrovací protokol prolomen, tudíž už dnes nepatří mezi nejbezpečnější a je považován za zastaralé.
Ano
SSL
Secure Sockets Layer, vrstva vložená mezi vrstvu transportní a aplikační (http), která poskytuje zabezpečení komunikace šifrováním a autentizaci komunikujících stran.
Ano
TLS
TLS a SSL jsou kryptografické protokoly poskytující možnost zabezpečené komunikace na internetu a datové přenosy. Jsou mezi nimi drobné rozdíly, ale fungují v podstatě na stejném principu.
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
8.5/10

Vyprvpn Kompatibilita

VyprVPN spustíte na všech známých platformách a operačních systémech. Funguje pro Windows, Mac OSX i méně často využívaný Linux. Využít ho ale můžete i pro chytré telefony a další zařízení se systémy Android nebo iOS.

Platbu za služby VyprVPN můžete provést platební kartou nebo PayPal. Pokud ale hledáte naprostou anonymitu a možnost zaplatit bitcoinem, musíme vás zklamat. Toto VyprVPN neumožní.

Windows
Ano
Linux
Ano
IOS
Ano
Android
Ano
Mac OSX
Ano
Platba kreditní kartou
Standardní platba kreditní nebo debetní kartou přes internet. Zadává se číslo karty, datum expirace a speciální kód na zadní straně karty. Někdy je potřeba vyplnit i jméno majitele karty. Tato platební metoda nezajišťuje anonymitu, ale je rychlá a pohodlná.
Ano
Přijímají bitcoiny?
Platba v kryptoměnách není tak častá, jako platba kartou nebo PayPal, o to víc je žádaná. Poskytuje totiž větší anonymitu.
Ne

Podpora
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
7.5/10

Vyprvpn Podpora

VyprVPN má podporu, která běží 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce. Nejvíce si ceníme možnost live chatu a toho, že ať jim napíšete v jakoukoliv denní dobu odpovídají bez dlouhého čekání. Při kontaktování přes email se většinou ozvou do pár hodin, popř. následující den. Užitečné informace najdete také na jejich uživatelském fóru. Jediné, co nám chybělo, byla uživatelská podpora.

Vzhledem k tomu, že podpora včetně celých webových stránek je v anglickém jazyce, popř. v několika dalších (kromě češtiny), může být nainstalování VPN pro někoho problém. Doporučujeme proto využít překladače (třeba na Google) a komunikovat s podporou jeho pomocí. Jistě vše vyřešíte ke své spokojenosti.

Nonstop podpora
Podpora, která je k dispozici 24 hodin 7 dní v týdnu je důležitá. Můžete se tak na ni obrátit kdykoliv potřebujete pomoci a nemusíte se bát, že by vám nikdo neodpověděl.
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ne
Uživatelská fóra
Uživatelská fóra umožňují komunikaci uživatelů mezi sebou. Často tam tak najdete odpovědi na různé dotazy, které byste jinak zdlouhavě dohledávali.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Hledáte VPN s jinými parametry, než má VyprVPN? zkuste se podívat na naše srovnání VPN


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!