SurfShark Recenze SurfShark Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

12. 10. 2020

Stručně/vhodné pro

Surfshark je oceňovaná VPN, která uživatelům pomáhá střežit jejich digitální život. To dělá prostřednictvím výtečně nakonfigurované virtuální privátní sítě, kterou můžete používat asi na téměř všech zařízeních, na která si vzpomenete.

Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení všech 26 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
Hodnocení redakce
hodnoceno 26 parametrů
6.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 2x Přidat hodnocení
4.5/5
Celkové skóre 5.9/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
5.9/10
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
6.6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
10/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
5/10

Výhody

  • Jedna licence = neomezeně zařízení

Nevýhody

  • Poměrně vysoká cena

Surfshark je v oblasti VPN nováčkem. Společnost má oficiální sídlo na Panenských ostrovech a většina pracovníků se nachází v různých zemích celé Evropy.

Surfshark nabízí klasické služby jako je zabezpečený tunel přes internet, aplikace pro různá zařízení a operační systémy. K dispozici je také velká síť serverů, díky kterým zvýšíte své digitální soukromí a znemožníte službám jako Google, Facebook nebo různým inzerentům, aby vás sledovali.

Tato virtuální privátní síť se dá použít i pro odblokování obsahu, který je pro naši zem kvůli autorským licencím zakázaný. Netflix, BBC, YouTube, HBO Go Amazon Prime a další služby a jejich úžasné pořady budete moct sledovat odkudkoliv na světě.

Surfshark Hlavni Strana

Hlavní výhodou Surfshark je nejspíš možnost připojit do VPN neomezený počat zařízení. Tím nemusí mít uživatelé obavu z toho připojit všechna svá zařízení, ale teoreticky se tím dají snížit náklady na VPN. Pokud se domluvíte s přáteli, tak ji můžete používat společně pod jedním tarifem.

Společnost se pyšní tím, že neshromažďuje žádnou z online aktivit svých uživatelů, a to ani historii relací, použité šířky pásem nebo využívané IP adresy.

Důležité parametry
Celkové skóre 5.9/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
5.9/10

Surfshark se nesnaží uživatele ohromit ohromnými čísly IP adres nebo počtem serverů. V jeho nabídce je klasických 1700+ serverů, které jsou na 63 různých místech po celém světě.

Surfshark Servery

Čím však dokáže tato služba ohromit je určitě počet zařízení, které můžete do virtuální privátní sítě připojit klidně v jeden čas. Počet zařízení není nijak omezený. Tuto bezkonkurenční nabídku nevyrovnají.

Surfshark nezaznamenává údaje, které by bylo možné později nějakým způsobem kompromitovat. Tím se minimalizuje uniknutí dat a také se zvyšuje bezpečnost digitálního soukromí uživatelů, kteří mohou internet využívat jakýmkoliv způsobem.

Počet IP adres
Kolik IP adres celkem po celém světě VPN nabízí.
1000+
Počet různých umístění serveru
Na kolika místech - lokalitách jsou umístěny servery dané společnosti. Čím vyšší počet lokalit, tím více IP adres k dispozici.
63
Počet serverů
Kolik serverů má daná VPN k dispozici - čím více serverů, tím více může nabídnout IP adres.
1700+
Počet zařízení
Kolik zařízení najednou můžete připojit na jeden uživatelský účet - např. PC, notebook, telefon, tablet, TV atd.
neomezeně
Statistiky serveru
Monitoring stažených dat a využití sítě.
Ano
Non-logging (zákaz logů)
VPN neshromažďuje informace o přenosu vaší sítě, neukládají informace o vašich osobních údajích, na co se díváte, kam se přihlašujete, co stahujete apod.
Ano
Anonymní přihlášení
Pokud poskytovatel VPN umožňuje anonymní přihlášení, znamená to, že se nikdo, ani třetí strana, ani VPN nedozví informace o vašem přihlašovacím účtu - e-mailu, heslu atd. Tím pádem jej ani nejsou schopni v případě nátlaku poskytnout další straně.
Ne

Zabezpečení
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
6.6/10

Bezpečí a anonymita uživatelů jsou ve virtuální privátní síti Surfshark na vysoké úrovni. Mezi důležité zabezpečovací prvky jakékoliv VPN počítáme funkci Kill switch, která dokáže uživatele v případě výpadku virtuální privátní sítě odpojit od internetu. Touto funkcí Surfshark disponuje.

Žádná VPN se neobejde bez šifrované komunikace. Ta je zde šifrována klasickou šifrovací metodou 256bit. Nechybí ani protokoly SSL/TLS.

Surfshark nepodporuje zastaralé a nebezpečné protokoly L2TP a PPTP. Pokud chcete používat VPN Surfshark například na svém routeru, tak musí podporovat OpenVPN.

Kll Switch
Funkce, která vás dokáže v případě výpadku VPN okamžitě odpojit od internetu, aby nebylo ohroženo vaše soukromí.
Ano
256 Encryption
256 - bitové šifrování je technika, která používá 256 - bitový klíč k šifrování a dešifrování dat nebo souborů. Jedná se o jednu z nejbezpečnějších šifrovacích metod po 128- a 192bitovém šifrování a používá se ve většině moderních šifrovacích algoritmů, protokolů a technologií, včetně AES a SSL.
Ano
L2TP
Dvouvrstvý tunelový protokol, který se používá k podpoře virtuálních privátních sítí nebo jako součást poskytování služeb ISP. Používá šifrování pouze pro své vlastní kontrolní zprávy a sám o sobě neposkytuje žádné šifrování ani důvěrnost obsahu.
Ne
PPTP
Point-to-Point Tunneling Protokol byl prvním protokolem podporovaným firmou Microsoft. V roce 2012 byl tento šifrovací protokol prolomen, tudíž už dnes nepatří mezi nejbezpečnější a je považován za zastaralé.
Ne
SSL
Secure Sockets Layer, vrstva vložená mezi vrstvu transportní a aplikační (http), která poskytuje zabezpečení komunikace šifrováním a autentizaci komunikujících stran.
Ano
TLS
TLS a SSL jsou kryptografické protokoly poskytující možnost zabezpečené komunikace na internetu a datové přenosy. Jsou mezi nimi drobné rozdíly, ale fungují v podstatě na stejném principu.
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
10/10

Surfshark je moderní služba a společnost. Splňuje tedy vysoké nároky svých uživatelů. Mezi takové nároky patří možnost využívat VPN na všemožných chytrých zařízeních od počítače až po televizi nebo mobilní telefon.

Surfshark Aplikace

Surfshark má aplikace pro Windows, MacOS, Android, iOS a také pro Linux. Díky tomu mohou uživatelé využívat tuto VPN napříč všemi zařízeními a operačními systémy.

A jak je to s placením? Surfshark podporuje platební karty nebo platební metody jako GooglePay. Platit je možné také kryptoměnou Bitcoin.

Windows
Ano
Linux
Ano
IOS
Ano
Android
Ano
Mac OSX
Ano
Platba kreditní kartou
Standardní platba kreditní nebo debetní kartou přes internet. Zadává se číslo karty, datum expirace a speciální kód na zadní straně karty. Někdy je potřeba vyplnit i jméno majitele karty. Tato platební metoda nezajišťuje anonymitu, ale je rychlá a pohodlná.
Ano
Přijímají bitcoiny?
Platba v kryptoměnách není tak častá, jako platba kartou nebo PayPal, o to víc je žádaná. Poskytuje totiž větší anonymitu.
Ano

Podpora
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
5/10

VPN Surfshark má pohotovou uživatelskou podporu. Ta je připravena uživatelům pomoci v nesnázích v nonstop režimu 24/7 a 365 dní v roce. Podporu lze kontaktovat klasickou cestou jako je e-mail, ale nechybí ani rychlejší live chat.

Nonstop podpora
Podpora, která je k dispozici 24 hodin 7 dní v týdnu je důležitá. Můžete se tak na ni obrátit kdykoliv potřebujete pomoci a nemusíte se bát, že by vám nikdo neodpověděl.
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ne
Uživatelská fóra
Uživatelská fóra umožňují komunikaci uživatelů mezi sebou. Často tam tak najdete odpovědi na různé dotazy, které byste jinak zdlouhavě dohledávali.
Ne
Doporučujeme Doporučujeme

Surfshark vám nenabídl, to co potřebujete? Podívejte se na naše pravidelně aktualizované srovnání VPN.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!