IPVanish recenze IPVanish recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

IPVanish udrží vaše data v bezpečí a vaši identitu v anonymitě. Jelikož tato společnost nezaznamenává logy, jde o jedno z nejlepších VPN pro aktivity, u níž oceníte větší míru anonymity. Je to dobrá volba i v případech, když chcete připojit více zařízení na jeden účet – můžete jich totiž připojit neomezené množství. Poskytují i ochranu Kill Switch. Oceňujeme i podporu 24/7 na telefonu, e-mailu i online chatu.

Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení všech 26 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
Hodnocení redakce
hodnoceno 26 parametrů
8.6/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 5x Přidat hodnocení
3.2/5
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
5.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
10/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
10/10

Výhody

  • Neuchovávají žádné záznamy o návštěvnících
  • Pokročilé šifrovací metody
  • Servery umístěné na více než 75 místech po celém světě
  • 30 dní garance vrácení peněz

Nevýhody

  • Webové stránky nejsou v ČJ

Servery umístěné na více než 75 místech po celém světě

Důležité parametry
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
5.7/10

Ipvanish Predstaveni

IPVanish má více jak 850 serverů na 75 místech po celém světě. K dispozici díky tomu nabídnou až 40,000 IP adres. Vysoký počet IP adres je žádoucí, protože čím více jich poskytovatel má, o to je menší pravděpodobnost, že budou dané IP adresy zablokovány (Google, Netflixem, Facebookem atd.)

Velkou výhodu vidíme v tom, že u IPVanish můžete připojit neomezené množství zařízení k jednomu účtu. Nemusíte tak řešit VPN na počítač, chytrý telefon nebo televizi zvlášť.

Počet IP adres
Kolik IP adres celkem po celém světě VPN nabízí.
40,000+
Počet různých umístění serveru
Na kolika místech - lokalitách jsou umístěny servery dané společnosti. Čím vyšší počet lokalit, tím více IP adres k dispozici.
75+
Počet serverů
Kolik serverů má daná VPN k dispozici - čím více serverů, tím více může nabídnout IP adres.
850+
Počet zařízení
Kolik zařízení najednou můžete připojit na jeden uživatelský účet - např. PC, notebook, telefon, tablet, TV atd.
5
Statistiky serveru
Monitoring stažených dat a využití sítě.
Ano
Non-logging (zákaz logů)
VPN neshromažďuje informace o přenosu vaší sítě, neukládají informace o vašich osobních údajích, na co se díváte, kam se přihlašujete, co stahujete apod.
Ano
Anonymní přihlášení
Pokud poskytovatel VPN umožňuje anonymní přihlášení, znamená to, že se nikdo, ani třetí strana, ani VPN nedozví informace o vašem přihlašovacím účtu - e-mailu, heslu atd. Tím pádem jej ani nejsou schopni v případě nátlaku poskytnout další straně.
Ne

Cena

Ipvanish Cena

Za služby IPVanish můžete platit měsíčně – pak vás vyjdou na 9,99 USD měsíčně, nebo si jej předplatit na celý jeden rok. Získáte tak finanční zvýhodnění. Ročně za IPVanish zaplatíte 89,99 USD, ale první rok získáte výraznou slevu – zaplatíte proto jen 44,99 USD. IPVanish navíc umožňuje vedle VPN zakoupit i úložiště. vybrat si tak můžete ze dvou balíčků.

Tip Tip
Náš tip!

Potřebujete připojit ke své VPN velké množství zařízení a nechcete se omezovat, nebo platit více účtů VPN? Pak je pro vás IPVanish ideální volbou. Za příjemnou roční cenu s výraznou slevou pro první rok smlouvy poskytne připojení k neomezenému množství zařízení z jednoho účtu.

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
10/10

Ipvanish Zabezpeceni

O zabezpečení se stará šifrování SSL i TLS. Máte na výběr i ze 128 nebo 256 bitového šifrování. Ačkoli 256 bitů zajistí vyšší úroveň bezpečnosti, je o něco pomalejší než to 128 bitové. Pokud tedy nestojíte o velmi vysoké zašifrování, pak vám bez problému postačí to nižší.

IPVanish poskytuje i zabezpečení Kill Switch, které vás dokáže v případě výpadku sítě okamžitě odpojit od internetu, aby nedošlo k úniku dat. U IPVanish ale najdete i pro někoho již zastaralý způsob zabezpečení PPTP a L2TP.

Kll Switch
Funkce, která vás dokáže v případě výpadku VPN okamžitě odpojit od internetu, aby nebylo ohroženo vaše soukromí.
Ano
256 Encryption
256 - bitové šifrování je technika, která používá 256 - bitový klíč k šifrování a dešifrování dat nebo souborů. Jedná se o jednu z nejbezpečnějších šifrovacích metod po 128- a 192bitovém šifrování a používá se ve většině moderních šifrovacích algoritmů, protokolů a technologií, včetně AES a SSL.
Ano
L2TP
Dvouvrstvý tunelový protokol, který se používá k podpoře virtuálních privátních sítí nebo jako součást poskytování služeb ISP. Používá šifrování pouze pro své vlastní kontrolní zprávy a sám o sobě neposkytuje žádné šifrování ani důvěrnost obsahu.
Ano
PPTP
Point-to-Point Tunneling Protokol byl prvním protokolem podporovaným firmou Microsoft. V roce 2012 byl tento šifrovací protokol prolomen, tudíž už dnes nepatří mezi nejbezpečnější a je považován za zastaralé.
Ano
SSL
Secure Sockets Layer, vrstva vložená mezi vrstvu transportní a aplikační (http), která poskytuje zabezpečení komunikace šifrováním a autentizaci komunikujících stran.
Ano
TLS
TLS a SSL jsou kryptografické protokoly poskytující možnost zabezpečené komunikace na internetu a datové přenosy. Jsou mezi nimi drobné rozdíly, ale fungují v podstatě na stejném principu.
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
8.5/10

Ipvanish Kompatibilita

IPVanish spustíte na všech známých platformách a operačních systémech. Je jedno, zda máte na svém počítači systém Windows, Linux nebo Mac OS. Vhodný je samozřejmě i pro chytré telefony, tablety a zařízení se systémy iOS a Android. Díky tomu jej můžete využívat třeba i na chytrých televizích a sledovat tak oblíbené pořady a seriály “ve velkém”.  Jak už jsme zmínili výše, IPVanish má neomezené množství zařízení, na kterých můžete jejich VPN používat a které můžete připojit k jednomu účtu současně.

Co se týká platby, můžete využít platební karty nebo PayPal. Dříve IPVanish podporoval i platbu bitcoiny, ale v současné době to možné není. Je to škoda, protože díky tomu byste měli zaručené ještě větší soukromí.

Windows
Ano
Linux
Ano
IOS
Ano
Android
Ano
Mac OSX
Ano
Platba kreditní kartou
Standardní platba kreditní nebo debetní kartou přes internet. Zadává se číslo karty, datum expirace a speciální kód na zadní straně karty. Někdy je potřeba vyplnit i jméno majitele karty. Tato platební metoda nezajišťuje anonymitu, ale je rychlá a pohodlná.
Ano
Přijímají bitcoiny?
Platba v kryptoměnách není tak častá, jako platba kartou nebo PayPal, o to víc je žádaná. Poskytuje totiž větší anonymitu.
Ne
Servery umístěné na více než 75 místech po celém světě

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
10/10

IPVanish má podporu, která běží 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. K dispozici mají e-mail, live chat a dokonce i telefon, což většina poskytovatelů VPN nenabízí. Kontaktování přes email nezabere většinou déle než pár hodin nebo následující den. My jsme ale využili hlavně live chatu, kde se s námi spojili během pár minut a ochotně odpověděli na všechny dotazy. Užitečné informace najdete také na jejich uživatelském fóru.

Nonstop podpora
Podpora, která je k dispozici 24 hodin 7 dní v týdnu je důležitá. Můžete se tak na ni obrátit kdykoliv potřebujete pomoci a nemusíte se bát, že by vám nikdo neodpověděl.
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ano
Uživatelská fóra
Uživatelská fóra umožňují komunikaci uživatelů mezi sebou. Často tam tak najdete odpovědi na různé dotazy, které byste jinak zdlouhavě dohledávali.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Neposkytujete IPVANISH VPN dostatečný stupeň ochran pro vaše soukromí? Zkuste se podívat na naše srovnání VPN.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!