Hide My Ass VPN recenze Hide My Ass VPN recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

Rozhodnout pro Hide My Ass má význam v případě, že vaší prioritou je velký počet umístění serverů po světě. V tomto má HMA nad konkurencí navrch. To mimo jiné umožňuje bez problému sledovat americký Netflix odkudkoli na světě. Na druhou stranu není vhodnou volbou, pokud je vaší prioritou maximální soukromí a rychlost. V historii měli totiž několik incidentů, kdy sdíleli data s britskou vládou. Mají sice poslední dobou nějaké negativní ohlasy, ale celkově jde o důvěryhodnou společnost, která je pod záštitou celosvětové společnosti AVG.

Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení všech 26 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
Hodnocení redakce
hodnoceno 26 parametrů
6.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 5x Přidat hodnocení
4.6/5
Celkové skóre 5.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
5.3/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
8.3/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
8.5/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
5/10

Výhody

  • Služba má 320 umístění serverů po celém světě a dostanete se na americký Netflix

Nevýhody

  • Máte možnost se připojit pouze na 2 zařízení z jednoho účtu a poslední dobou má poněkud pokřivenou reputaci

Důležité parametry
Celkové skóre 5.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
5.3/10

Hide My Ass VPN má více jak 820 serverů na 320 místech po celém světě. Protože má tolik serverů, pak při výpadku jednoho můžete snadno přepnout na jiný, který je poblíž. Bylo by sice lepší, kdyby se server přepnul automaticky, ale přepnutí na jiný server je velmi intuitvní a rychlé. Díky tomu, že je zde tolik serverů je pravděpodobnější, že najdete ten, který je poblíž vám – a zvýšit tak rychlost. Nebo si naopak vybrat v jiné zemi, ve které zrovna potřebujete např. pokud je nějaký obsah dostupný pouze v dané zemi. Celkem je k dispozici 93,000 IP adres, což je v našem testu druhé nejlepší skóre.

Hma Predstaveni

 

Počet IP adres
Kolik IP adres celkem po celém světě VPN nabízí.
93000+
Počet různých umístění serveru
Na kolika místech - lokalitách jsou umístěny servery dané společnosti. Čím vyšší počet lokalit, tím více IP adres k dispozici.
280+
Počet serverů
Kolik serverů má daná VPN k dispozici - čím více serverů, tím více může nabídnout IP adres.
820+
Počet zařízení
Kolik zařízení najednou můžete připojit na jeden uživatelský účet - např. PC, notebook, telefon, tablet, TV atd.
2
Statistiky serveru
Monitoring stažených dat a využití sítě.
Ano
Non-logging (zákaz logů)
VPN neshromažďuje informace o přenosu vaší sítě, neukládají informace o vašich osobních údajích, na co se díváte, kam se přihlašujete, co stahujete apod.
Ne
Anonymní přihlášení
Pokud poskytovatel VPN umožňuje anonymní přihlášení, znamená to, že se nikdo, ani třetí strana, ani VPN nedozví informace o vašem přihlašovacím účtu - e-mailu, heslu atd. Tím pádem jej ani nejsou schopni v případě nátlaku poskytnout další straně.
Ne

Zabezpečení
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
8.3/10

O zabezpečení se stará SSL i TLS. Máte na výběr i z 128 nebo 256 bitového šifrování. Ačkoli 256 bitů zajistí vyšší úroveň bezpečnosti, je o něco pomalejší než to 128 bitové. Pokud tedy nestojíte o velmi vysoké zašifrování, pak vám bez problému postačí to nižší. Tento poskytovatel nemá funkci kill switch, což pro někoho může být rozhodujícím faktorem.

Kll Switch
Funkce, která vás dokáže v případě výpadku VPN okamžitě odpojit od internetu, aby nebylo ohroženo vaše soukromí.
Ne
256 Encryption
256 - bitové šifrování je technika, která používá 256 - bitový klíč k šifrování a dešifrování dat nebo souborů. Jedná se o jednu z nejbezpečnějších šifrovacích metod po 128- a 192bitovém šifrování a používá se ve většině moderních šifrovacích algoritmů, protokolů a technologií, včetně AES a SSL.
Ano
L2TP
Dvouvrstvý tunelový protokol, který se používá k podpoře virtuálních privátních sítí nebo jako součást poskytování služeb ISP. Používá šifrování pouze pro své vlastní kontrolní zprávy a sám o sobě neposkytuje žádné šifrování ani důvěrnost obsahu.
Ano
PPTP
Point-to-Point Tunneling Protokol byl prvním protokolem podporovaným firmou Microsoft. V roce 2012 byl tento šifrovací protokol prolomen, tudíž už dnes nepatří mezi nejbezpečnější a je považován za zastaralé.
Ano
SSL
Secure Sockets Layer, vrstva vložená mezi vrstvu transportní a aplikační (http), která poskytuje zabezpečení komunikace šifrováním a autentizaci komunikujících stran.
Ano
TLS
TLS a SSL jsou kryptografické protokoly poskytující možnost zabezpečené komunikace na internetu a datové přenosy. Jsou mezi nimi drobné rozdíly, ale fungují v podstatě na stejném principu.
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
8.5/10

Hide My Ass VPN spustíte na všech známých platformách a operačních systémech. Ať už hledáte VPN pro smartphone nebo jakýkoli notebook, Hide My Ass VPN vám udělá radost. Ti, kteří hledají kompletní anonymitu nepotěší na druhou stranu nemožnost platby bitcoinem. Každopádně můžete využívat pouze 2 zařízení v jeden čas.

Hma Kompatibilita

Windows
Ano
Linux
Ano
IOS
Ano
Android
Ano
Mac OSX
Ano
Platba kreditní kartou
Standardní platba kreditní nebo debetní kartou přes internet. Zadává se číslo karty, datum expirace a speciální kód na zadní straně karty. Někdy je potřeba vyplnit i jméno majitele karty. Tato platební metoda nezajišťuje anonymitu, ale je rychlá a pohodlná.
Ano
Přijímají bitcoiny?
Platba v kryptoměnách není tak častá, jako platba kartou nebo PayPal, o to víc je žádaná. Poskytuje totiž větší anonymitu.
Ne

Podpora
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
5/10

Hide My Ass VPN můžete kontaktovat přes email nebo live chat. Odpovědi přes email se dočkáte zpravidla do 12 hodin v pracovních dnech. Skrze live chat obdržíte odpověď v pracovních dnech téměř okamžitě. Uživatelské fórum zde však chybí.

Nonstop podpora
Podpora, která je k dispozici 24 hodin 7 dní v týdnu je důležitá. Můžete se tak na ni obrátit kdykoliv potřebujete pomoci a nemusíte se bát, že by vám nikdo neodpověděl.
Ne
Live chat
Ano
Telefon
Ne
Uživatelská fóra
Uživatelská fóra umožňují komunikaci uživatelů mezi sebou. Často tam tak najdete odpovědi na různé dotazy, které byste jinak zdlouhavě dohledávali.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Není HMA VPN to pravé pro vaše soukromí? Zkuste se podívat na srovnání nejlepších VPN na našem portále.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!