CyberGhost recenze CyberGhost recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

Pokud hledáte uživatelsky přívětivou službu VPN, CyberGhost je jedna z těch nejlepších. Nabízí jednak omezenou verzi zdarma, a také placenou verzi, která je až 5x rychlejší než “free verze”. Dobrá volba je to především pokud hledáte servery v Evropě, kde mají největší nabídku. Pro USA doporučujeme zvolit alternativu. Díky řadě serverů v Evropě nabízí poměrně slušnou rychlost.

Celkové skóre 7.3/10 se skládá z hodnocení všech 26 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
Hodnocení redakce
hodnoceno 26 parametrů
7.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 10x Přidat hodnocení
4.2/5
Celkové skóre 6.1/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
6.1/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
8.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
10/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
5/10

Výhody

  • Nadmíru uživatelsky přívětivý
  • Velice cenově výhodná VPN
  • Bezpečnost až na 7 zařízeních současně

Nevýhody

  • V porovnání s konkurencí má méně IP adres

Video, co je CyberGhost VPN

Video náhled

Důležité parametry
Celkové skóre 6.1/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet IP adres
  • Počet různých umístění serveru
  • Počet serverů
  • Počet zařízení
  • Statistiky serveru
  • Non-logging (zákaz logů)
  • Anonymní přihlášení
6.1/10

CyberGhost má přes 6530 serverů na 112 místech v 94 zemích po celém světě. K dispozici máte tudíž přes 6500 IP adres. Čím vyšší je počet IP adres o tím menší pravděpodobnost, že budou dané IP adresy zablokovány (Google, Netflixem, Facebookem apod.)

Cyberghostvpn Predstaveni

Velkou výhodou je možnost využívat VPN CyberGhost hned na sedmi zařízeních a to na jedno přihlášení, tedy na jednom účtu. Snadno tak budete bezpečně a v soukromí brouzdat internetem na počítači, na mobilním telefonu, ale třeba i sledovat seriály na Netflixu rovnou z chytré televize apod.

Politika No Logs zaručuje, že budete jediní, kdo bude vědět, co děláte online. Nejmodernější servery vám zaručují přístup k úplným katalogům obsahu Netflix , BBC , HBO NOW a více než 30 dalším streamovacím službám! Aplikace CyberGhost VPN navíc můžete využít  k odblokování webů nebo streamování sportů !

CyberGhost neshromažďuje žádná data, která nejsou nezbytně nutná k tomu, vám mohli poskytovat službu VPN. Co ale budou znát je vaše e-mailová adresa. K vytvoření účtu CyberGhost VPN potřebujete platnou e-mailovou adresu. Poté ji můžete použít v procesu obnovení hesla.

Když kontaktujete tým zákaznické podpory, je pro usnadnění komunikace také vyžadována vaše e-mailová adresa. Takové podmínky ale má většina poskytovatelů VPN.

Počet IP adres
Kolik IP adres celkem po celém světě VPN nabízí.
6500+
Počet různých umístění serveru
Na kolika místech - lokalitách jsou umístěny servery dané společnosti. Čím vyšší počet lokalit, tím více IP adres k dispozici.
112+
Počet serverů
Kolik serverů má daná VPN k dispozici - čím více serverů, tím více může nabídnout IP adres.
6530+
Počet zařízení
Kolik zařízení najednou můžete připojit na jeden uživatelský účet - např. PC, notebook, telefon, tablet, TV atd.
7
Statistiky serveru
Monitoring stažených dat a využití sítě.
Ano
Non-logging (zákaz logů)
VPN neshromažďuje informace o přenosu vaší sítě, neukládají informace o vašich osobních údajích, na co se díváte, kam se přihlašujete, co stahujete apod.
Ano
Anonymní přihlášení
Pokud poskytovatel VPN umožňuje anonymní přihlášení, znamená to, že se nikdo, ani třetí strana, ani VPN nedozví informace o vašem přihlašovacím účtu - e-mailu, heslu atd. Tím pádem jej ani nejsou schopni v případě nátlaku poskytnout další straně.
Ne

Cena

Pokud budete chtít CyberGhost vyzkoušet – třeba jen na jeden měsíc, zaplatíte za něj 11,99 EUR. Pokud už během prvních dvou týdnů zjistíte, že vám tato VPN nevyhovuje, můžete požádat o vrácení peněz. U měsíčního tarifu máte garanci vrácení peněz 14 dní.

Cyberghost Cena

Pokud ale budete chtít na CyberGhost VPN ušetřit a mít ji za co nejvýhodnější cenu, doporučujeme využít rovnou některou z dlouhodobějších smluv. Vybrat si můžete smlouvu na 12 měsíců – zaplatíte 45 EUR a navíc získáte 45 dní garanci na vrácení peněz. Vyplatí se tedy i v případě, že vám nebudou služby této VPN vyhovovat. Doba na zrušení je delší. Stejná doba garance vrácení peněz je i u smlouvy na 3 roky a 3 měsíce. V takovém případě zaplatíte za celou dobu 78 EUR, což vychází jen 2 EUR na jeden měsíc. A to už je opravdu výhodná cena.

Zabezpečení
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kll Switch
  • 256 Encryption
  • L2TP
  • PPTP
  • SSL
  • TLS
8.3/10

Cyberghostvpn Zabezpeceni

O zabezpečení se stará šifrování SSL. Máte na výběr i z 128 nebo 256 bitového šifrování.Tento poskytovatel nabízí i funkci Kill Switch, která vás odpojí od internetu, jestliže nastane výpadek na straně CyberGhost.

CyberGhost VPN zkrátka umožňuje zůstat v anonymitě a bezpečí kdykoliv jste online, a to díky nejlepším protokolům VPN a šifrovacím standardům, které chrání před hackery. Platí to i v případě, že používáte nezabezpečené Wi-fi.

CyberGhost získáte bezkonkurenční anonymitu, neomezené streamování i rychlé a bezpečné stahování. Využívají OpenVPN – univerzální otevřený zdrojový protokol VPN. Podporují porty TCP i UDP. Dále používají Internet Key Exchange verze 2, což je protokol VPN vyvinutý společností Microsoft a Cisco. Toto je proprietární protokol s nativní podporou pro zařízení Windows a iOS. Spárovaný s protokolem IPSec generuje výkonné kryptografické algoritmy a klíče. Často se objevuje v řešeních VPN pro mobilní zařízení, protože je vynikající při opětovném připojení během síťového přepínání.

Protokol WireGuard kombinuje přísné zabezpečení OpenVPN s vysokými rychlostmi IKEv2. Jedná se o snadno konfigurovatelný a zabezpečený protokol. Výborný je proto, že má vysoký výkon a vynikající ochranu VPN.

Layer 2 Tunnel Protocols je populární protokol VPN. Je považován za nástupce nyní zranitelného PPTP vyvinutého společností Microsoft a L2F vyvinutého společností Cisco.

L2TP je často dodáván s bezpečnostním protokolem IPSec k vytvoření zabezpečených tunelů VPN. Je nativně podporována řadou operačních systémů.

CyberGhost VPN si můžete vybrat, který protokol VPN je nejvhodnější pro vaši síť a online aktivity. Ať je to cokoli, vaše data jsou chráněna naším šifrováním na vojenské úrovni.

Kll Switch
Funkce, která vás dokáže v případě výpadku VPN okamžitě odpojit od internetu, aby nebylo ohroženo vaše soukromí.
Ano
256 Encryption
256 - bitové šifrování je technika, která používá 256 - bitový klíč k šifrování a dešifrování dat nebo souborů. Jedná se o jednu z nejbezpečnějších šifrovacích metod po 128- a 192bitovém šifrování a používá se ve většině moderních šifrovacích algoritmů, protokolů a technologií, včetně AES a SSL.
Ano
L2TP
Dvouvrstvý tunelový protokol, který se používá k podpoře virtuálních privátních sítí nebo jako součást poskytování služeb ISP. Používá šifrování pouze pro své vlastní kontrolní zprávy a sám o sobě neposkytuje žádné šifrování ani důvěrnost obsahu.
Ano
PPTP
Point-to-Point Tunneling Protokol byl prvním protokolem podporovaným firmou Microsoft. V roce 2012 byl tento šifrovací protokol prolomen, tudíž už dnes nepatří mezi nejbezpečnější a je považován za zastaralé.
Ano
SSL
Secure Sockets Layer, vrstva vložená mezi vrstvu transportní a aplikační (http), která poskytuje zabezpečení komunikace šifrováním a autentizaci komunikujících stran.
Ano
TLS
TLS a SSL jsou kryptografické protokoly poskytující možnost zabezpečené komunikace na internetu a datové přenosy. Jsou mezi nimi drobné rozdíly, ale fungují v podstatě na stejném principu.
Ne
Tip Tip

Pokud hledáte rychlou, bezpečnou a anonymitu zajišťující VPN vhodnou pro české uživatele, je CyberGhost jedna z nejlepších voleb. Mají velké množství serverů ve spoustě lokalit, což zajišťuje dostatek IP adres a maximální bezpečnost. Navíc je k dispozici za skvělou cenu!

Kompatibilita
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Windows
  • Linux
  • IOS
  • Android
  • Mac OSX
  • Platba kreditní kartou
  • Přijímají bitcoiny?
10/10

CyberGhost spustíte na všech známých platformách a operačních systémech – Windows, Mac OS Linux, ale i na smartphone nebo jakýkoliv notebook, tablet apod. CyberGhost má aplikace na systémy iOS i Android. Můžete jej využívat i na Play Station a další podobná zařízení.

Cyberghost Kompatibilita2

Ty, kteří hledají kompletní anonymitu potěší i možnost platby Bitcoinem. Vedle toho lze samozřejmě využít i klasickou platbu kartou nebo PayPal.

Windows
Ano
Linux
Ano
IOS
Ano
Android
Ano
Mac OSX
Ano
Platba kreditní kartou
Standardní platba kreditní nebo debetní kartou přes internet. Zadává se číslo karty, datum expirace a speciální kód na zadní straně karty. Někdy je potřeba vyplnit i jméno majitele karty. Tato platební metoda nezajišťuje anonymitu, ale je rychlá a pohodlná.
Ano
Přijímají bitcoiny?
Platba v kryptoměnách není tak častá, jako platba kartou nebo PayPal, o to víc je žádaná. Poskytuje totiž větší anonymitu.
Ano

Podpora
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop podpora
  • Live chat
  • Telefon
  • Uživatelská fóra
5/10

CyberGhost má podporu, která běží 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce. Najdete zde i live chat, ale bohužel není dostupná telefonická podpora. Pokud podporu kontaktujete přes e-mail, ozvou se vám většinou do pár hodin, maximálně do dalšího dne. Uživatelské fórum zde však chybí.

Když jsme využili live chat, získali jsme informace během chvilinky. Podpora byla rychlá a příjemná, nemuseli nic dohledávat. K dispozici je stejně jako webové stránky v několika jazycích, např. angličtina, francouzština, němčina atd., ale češtinu mezi nimi bohužel nenajdete.

Nonstop podpora
Podpora, která je k dispozici 24 hodin 7 dní v týdnu je důležitá. Můžete se tak na ni obrátit kdykoliv potřebujete pomoci a nemusíte se bát, že by vám nikdo neodpověděl.
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ne
Uživatelská fóra
Uživatelská fóra umožňují komunikaci uživatelů mezi sebou. Často tam tak najdete odpovědi na různé dotazy, které byste jinak zdlouhavě dohledávali.
Ne
Doporučujeme Doporučujeme

CyberGhost je kvalitní a funkční VPN, pokud ale přeci jen hledáte něco jiného, zkuste se podívat na naše srovnání nejlepších VPN.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!