UNIQA Pojištění majetku Recenze UNIQA Pojištění majetku Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

16. 8. 2021

Stručně/vhodné pro

Pojišťovna UNIQA poskytuje pojištění majetku ve třech možnostech – pojištění nemovitosti, domácnosti, nebo obojí najednou. Pojistit lze byt, dům i rekreační objekt. Součástí pojištění jsou i okolní stavby stojící na pozemku pojištěné nemovitosti. Pojištění lze zvolit ve třech různých tarifech, jejichž součástí jsou i kvalitní a poměrně široké asistenční služby zdarma a to non-stop. Oceňujeme i jednoduché a rychlé sjednání pojistky online, stejně jako slevu 20 – 30 % na pojistném.

Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Asistenční služba 24/7
  • Asistenční služba zdarma
  • Více tarifů
  • Byt
  • Dům
  • Garáž
  • Chalupu
  • Bazén
  • Základ
  • Asistence
  • Odpovědnost
  • Další náklady
  • Přírodní katastrofy
  • Vodovodní škody
  • Skla
  • Krádež
  • Vandalismus
  • Poškození fasády živočichy
  • Finanční kompenzace za psychickou újmu
  • Elektro
  • Na pobočce
  • Telefonicky
  • Online
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 30 parametrů
9.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 10x Přidat hodnocení
3.3/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Asistenční služba 24/7
  • Asistenční služba zdarma
  • Více tarifů
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Byt
  • Dům
  • Garáž
  • Chalupu
  • Bazén
10/10
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Základ
  • Asistence
  • Odpovědnost
  • Další náklady
  • Přírodní katastrofy
  • Vodovodní škody
  • Skla
  • Krádež
  • Vandalismus
  • Poškození fasády živočichy
  • Finanční kompenzace za psychickou újmu
  • Elektro
9.1/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Na pobočce
  • Telefonicky
  • Online
10/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8.3/10

Výhody

  • Při sjednání online pojištění nemovitosti i domácnosti je sleva rovnou 30 %
  • Sjednání online pojištění nemovitosti – sleva 20 %

Nevýhody

  • Chybí live chat
  • Informace na webových stránkách jsou poměrně stručné

Základní parametry
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Asistenční služba 24/7
  • Asistenční služba zdarma
  • Více tarifů
10/10

Uniqa Pojisteni Nemovitosti A Majetku

V rámci pojištění nemovitosti i domácnosti je automaticky poskytována asistenční služba a to zdarma, 24 hodin 7 dní v týdnu. Asistenční služba vám pomůže v případě havarijní situace a zajistí instalatéra, elektrikáře, topenáře, plynaře i pokrývače. Do limitu 2000 Kč zajistí zámečníka, do 3000 Kč opraváře domácích spotřebičů. Postará se o deratizaci a dezinfekci, a poskytne telefonickou právní asistenci. Zajistí dokonce i obnovu dat a vzdálenou IT asistenci, a to do výše 10.000 Kč.

Asistenční služba 24/7
Pojišťovna poskytuje asistenční službu po telefonu, která je k dispozici nonstop a pomůže rychle vyřešit řadu problémů, od zabouchnutých klíčů, přes havárie vody a elektřiny, přes právní služby.
Ano
Asistenční služba zdarma
Asistenční služby poskytuje daná pojišťovna v rámci všech tarifů zdarma.
Ano
Více tarifů
Klient si může vybrat pojištění nemovitosti z více tarifů.
Ano

Tarify pojištění majetku UNIQA

Pojišťovna UNIQA nabízí tři balíčky/tarify k pojištění nemovitosti. Základní tarif pojistí na základní rizika, jako požár, výbuch, vichřici, kouř, pád letadla atd. Součástí je i zmíněná asistenční služba.

Druhý tarif nese název Nejoblíbenější a asi nemusíme vysvětlovat, proč. Tento tarif kryje kromě základních rizik a asistenční služby i proti živlům – kroupy, vichřice, pád stromů, atd., dále vloupání, krádež a vandalismus, a také proti vodovodním škodám.

Poslední balíček – Nejbezpečnější kryje na všechna rizika, jako tarif Nejoblíbenější, ale navíc obsahuje krytí na katastrofy jako povodeň, záplava, lavina apod., a pak kryje náraz vozidla, zkrat, přepětí a další rizika, která většinou spadají do sekce “ostatní”. Poslední varianta zkrátka kryje vše, kromě zvláštních připojištění, která je nutná připojistit zvlášť.

Co lze pojistit
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Byt
  • Dům
  • Garáž
  • Chalupu
  • Bazén
10/10

Uniqa Pojisteni Nemovitosti A Majetku Co Pojistit

Na co všechno se pojištění nemovitosti od pojišťovny UNIQA vztahuje? Na rodinné domy i rekreační objekty, tedy chaty a chalupy, na byty v osobním i družstevním vlastnictví (zde jsou pojištěny dveře, okna, stěny…), a také vedlejší stavby nacházející se na pozemku u pojištěné nemovitosti, tedy garáže, oplocení, pergoly, zahradní domky, kůlny, skleníky atd.

Byt
Pojištění bytu - v osobním vlastnictví i v nájmu.
Ano
Dům
Dům v osobním vlastnictví, pronajímaný i v nájmu. Rozestavěný i rekonstruovaný.
Ano
Garáž
Garáž, kůlna, pergola a další stavby které nejsou primárně určeny k obývání, ale stojí na pozemku pojištěné nemovitosti.
Ano
Chalupu
Chalupa, chata a jiné rekreační objekty.
Ano
Bazén
Bazén, pergola, skleník, oplocení a další stavby na pozemku pojištěné nemovitosti.
Ano

Na jaká rizika lze pojistit
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Základ
  • Asistence
  • Odpovědnost
  • Další náklady
  • Přírodní katastrofy
  • Vodovodní škody
  • Skla
  • Krádež
  • Vandalismus
  • Poškození fasády živočichy
  • Finanční kompenzace za psychickou újmu
  • Elektro
9.1/10

Uniqa Pojisteni Nemovitosti A Majetku Rizika

Pojištění nemovitosti UNIQA vám kryje škody způsobené požárem, bleskem, výbuchem a kouřem, nebo pádem letadla. Dále kryje vichřici, tíhu sněhu, zřícení skal a sesuvy půdy, stejně jako kroupy a zatečení vody z důvody atmosférických srážek.

Mezi další rizika patří škody způsobené vodou z vodovodního zařízení, škody způsobené mrazem a samozřejmě i ztráta vody.

Pojistka vám proplatí škody i v případě, že se k vám někdo vloupá, ukradne vám věci movité i pevně spjaté s domem – např. okapy, a pokryje i škody způsobené vloupáním či vandalismem.

Dále sem spadají povodně a záplavy, zemětřesení, zával a laviny. Pojištěno je i rozbití skel, poškození fasády a celkově – již zmíněný vandalismus.

V neposlední řadě kryje pojištění nemovitosti UNIQA pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou třetí osobě vlastníkem či spoluvlastníkem nemovitosti, vybranými členy domácnosti, rodiči a prarodiči, nebo osobami, jež jsou ve vaší domácnosti zaměstnané. Do pojištění odpovědnosti patří i škody způsobené třetí osobě vašimi domácími zvířaty. A co se týká zvěře cizí – divoké, pojistka se vztahuje na poškození plotu zvěří, nebo poškození fasády živočichy.

V rámci ostatních krytí sem spadá i poškození elektrických zařízení a mechanizace – např. pohon garážových vrat či elektrické otevírání brány, kamery na domě, čerpadlo u studny atd.

Základ
Základní pojištění zpravidla zahrnuje požár, vichřici, úder blesku, zatečení vody v důsledku prudkých srážek, výbuch, pád letadla atd.
Ano
Asistence
Asistenční služby - pomoc klientům při pojistné události a rychlé vyřešení havárie a podobných komplikací.
Ano
Odpovědnost
Pojištění odpovědnosti osob a majetku - kryje ve chvíli, kdy vy nebo váš majetek poškodí majetek či zdraví třetí osoby.
Ano
Další náklady
Sem spadají různé náklady na opravy nevypsané u konkrétních rizik, právní pomoc, pojištění poškození domácími zvířaty, atd.
Ano
Přírodní katastrofy
Povodeň a záplava, lavina, sesuvy půdy...
Ano
Vodovodní škody
Škody způsobené prasklým potrubím, mrazem, vystoupáním odpadních vod, prasklým topením atd.
Ano
Skla
Pojištění skel a sanitárního zařízení, většinou v rámci pojistky all inclusive.
Ano
Krádež
Pojištění proti krádeži a vloupání, poškození dveří, oken, a dalších částí domu z důvodu vloupání, úhrada škody za ukradené příslušenství - okapy, okenice atd.
Ano
Vandalismus
Pojištění proti poničení domu a příslušenství vandaly. Většinou sem spadá i poškození fasády sprejery.
Ano
Poškození fasády živočichy
Poškození fasády domu divokou zvěří, hlodavci a dalšími živočichy. Nespadají sem domácí zvířata na pozemku domu.
Ano
Finanční kompenzace za psychickou újmu
Finanční částka, která má kompenzovat šok a psychické vypětí z důvodu velkých ztrát na nemovitosti - při požáru, záplavách atd.
Ne
Elektro
Pojištění elektrických a elektronických zařízení na nemovitosti a pozemku. Sem spadá mechanický pohon otevírání vrat, garáže, kamery na domě, stavební stroje využívané ke stavbě a rekonstrukci atd.
Ano
Tip Tip
Náš tip

Sjednejte si pojištění nemovitosti i domácnosti od UNIQA najednou a online – a získáte slevu 30 % na celé pojištění. Tato varianta se rozhodně vyplatí a vy si můžete dovolit zvolit třeba i vyšší tarif pojištění, než po kterém byste sáhli bez této výrazné slevy.

Jak pojištění sjednat
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Na pobočce
  • Telefonicky
  • Online
10/10

Uniqa Pojisteni Nemovitosti A Majetku Pojisteni Online

Pojištění nemovitosti a domácnosti od UNIQA lze sjednat na některé z poboček pojišťovny, telefonicky, ale také online, co je velmi výhodné, protože získáte rovnou 30 % slevu na pojistné. Pojďme si proto ukázat, jak takové pojištění sjednat, krok za krokem.

Na pobočce
Klient musí dojít na pobočku a tam s pojišťovacím agentem pojištění sjednat.
Ano
Telefonicky
Klient může zavolat na telefonní/klientskou linku a tam pojištění sjednat.
Ano
Online
Klient snadno sjedná pojištění přes internet, často mnohem výhodněji - s výraznou slevou na celkovém pojistném.
Ano

Jak sjednat pojištění nemovitosti UNIQA online

Na webových stránkách pojišťovny UNIQA si otevřete pojištění domácnosti a nemovitosti. začnete zaklikávat položky, které se týkají vašeho pojištění. Chcete pojistit dům, chalupu či chatu, nebo to bude byt? My jsme zaškrtli první možnost – jelikož jsme chtěli pojistit rodinný dům. Dále jsme zvolili budovu, ale můžete zaškrtnout i domácnost, nebo obojí dohromady.

Poté vyplníte adresu místa pojištění, svůj telefon a kliknete na “ZOBRAZIT MOJI CENU”.

Zde už můžete nastavit cenu nemovitosti – sice je nastavena doporučená cena přímo od pojišťovny, vy si ji ale můžete upravit.

Vyberete jeden z tarifů – Základní, Nejoblíbenější či Nejbezpečnější a případná další připojištění – odpovědnost, prodloužená záruka na spotřebiče 7 let či kybernetické pojištění a kliknete na “SJEDNAT POJIŠTĚNÍ”.

V následujících krocích již vyplníte jen formulář se svými údaji, adresou, kontakty a přejdete ke shrnutí, smlouvám a následně k platbě.

Sjednání pojištění nemovitosti UNIQA je opravdu rychlé a jednoduché. Nezabere vám příliš času a navíc je výhodné. Pokud se rozhodnete pojistit jen nemovitost, získáte slevu za online pojištění 20 %. Pokud sjednáte zároveň i pojištění domácnosti, vaše sleva bude rovnou 30 %.

Podpora
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8.3/10

Podpora pojišťovny UNIQA je řešena velmi dobře. Nemají sice live chat, ale je možné se s nimi spojit přes kontaktní formulář, nebo telefonicky. Navštívit samozřejmě můžete i některou z jejich poboček.

Online chat
Podpora je k dispozici na online/live chatu. Někdy však místo operátora chatu - člověka, obsluhuje pouze tzv. chatbot, který ve skutečnosti s podrobnějšími dotazy nepomůže.
Ne
Telefon
Podpora je k dispozici na klientské lince.
Ano
Email/kontaktní formulář
Klient může zaslat dotaz e-mailem, nebo vyplnit kontaktní formulář.
Ano
Pobočky
Klient může zajít na některou z poboček pojišťovny, často najde jejich seznam a adresu na internetu.
Ano
Odpověď do 24 hodin
Podpora pojišťovny nám odpověděla na naše dotazy do 24 hodin.
Ano
Kolik otázek zodpověděli
Kolik odpovědí na kolik našich otázek nám bylo zodpovězeno.
3/5
Celkové hodnocení
Dobré

My jsme zvolili kontaktní formulář a jeho prostřednictvím jsme položili několik dotazů. Během hodiny nám volal z pojišťovny UNIQA vstřícný operátor, který nám vše pečlivě vysvětlil a nabídl možnost sjednání pojistky telefonicky. To jse odmítli, neboť bychom rádi využili již zmíněnou slevu 30 % za sjednání pojištění online. V každém případě chválíme klientskou podporu a hodnotíme ji jako velmi dobrou.

Doporučujeme Doporučujeme

Není pro vás tato nabídka vyhovující? Pojďte se podívat na další nabídky pojištění majetku a nemovitostí v našem srovnávacím testu.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

1 zkušeností

S touto pojišťovnou nemám dobré zkušenosti, asistenční služba nefunguje. Vyhořel nám kotel a pomoc jsme museli hledat jinde a zaplatit si ji. Likvidace dlouho trvá a když chcete s likvidátorem něco dovyřešit musíte čekat až se s Vámi spojí. Nelze kontaktovat po telefonu. Interními směrnicemi se neřídí… Jednají v rámci zákona. Takže za mě mohu říci levná pojistka, ale komunikace a plnění je velmi nevyhovující. Zvolila bych jinou pojišťovnu. Například Česká pojišťovna.

Hodnocení - 3
Nespokojenost
19. 4. 2022