Smartsupp Recenze Smartsupp Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 12. 2018

Stručně/vhodné pro

Smartsupp je českými eshopy jedním z nejpoužívanějších live chatů na trhu. Patří však oprávěně na špičku? Jde rozhodně o solidně zpracovaný live chat, který má svá pozitiva (i negativa). Je to český software, proto češtinu najdete, jak v samotné platformě, tak i u podpory. Pokud hledáte live chat zdarma, pak vás potěší štědrá bezplatná verze (má však svá omezení). Napříč tarify najdete pak funkce jako předpřipravené či automatické odpovědi, offline zprávy, sledování konverzí oslovených návštěvníků, hodnocení operátora a ze všeho nejunikátnější: video nahrávky činnosti uživatelů. Tyto nahrávky slouží k lepšímu pochopení toho, jak uživatelé používají váš web.

Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Měsíční tarif 1 (za 1 operátora)
  • Měsíční tarif 2 (za 1 operátora)
  • Měsíční tarif 3 (za 1 operátora)
  • Časově neomezená verze zdarma
  • Free Trial
  • Možnost jednorázové platby
  • Počet konverzací
  • Počet operátorů
  • Profily zákazníků (historie, lokace,...)
  • Hodnocení spokojenosti s odpovědí
  • Připravené odpovědi
  • Automatické pozdravení
  • Sledování konverzí oslovených návštěvníků
  • Transfer konverzace mezi operátory
  • CSS customizace
  • Soukromé poznámky
  • Co-Browsing (spolupráce v reálném čase)
  • Počet webů
  • Offline zprávy
  • Video nahrávky činnosti uživatele
  • Notifikace pro operátora (email, push,...)
  • Zaslání kopie konverzace na e-mail
  • API
  • Přizpůsobeno na mobilní zobrazení
  • Je frontend softwaru v češtině?
  • Je software v angličtině?
  • Podpora v češtině
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • FAQ
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
9.2/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 5x Přidat hodnocení
5.0/5
Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Měsíční tarif 1 (za 1 operátora)
  • Měsíční tarif 2 (za 1 operátora)
  • Měsíční tarif 3 (za 1 operátora)
  • Časově neomezená verze zdarma
  • Free Trial
  • Možnost jednorázové platby
8.7/10
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 17 parametrů:
  • Počet konverzací
  • Počet operátorů
  • Profily zákazníků (historie, lokace,...)
  • Hodnocení spokojenosti s odpovědí
  • Připravené odpovědi
  • Automatické pozdravení
  • Sledování konverzí oslovených návštěvníků
  • Transfer konverzace mezi operátory
  • CSS customizace
  • Soukromé poznámky
  • Co-Browsing (spolupráce v reálném čase)
  • Počet webů
  • Offline zprávy
  • Video nahrávky činnosti uživatele
  • Notifikace pro operátora (email, push,...)
  • Zaslání kopie konverzace na e-mail
  • API
9.4/10
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Přizpůsobeno na mobilní zobrazení
  • Je frontend softwaru v češtině?
  • Je software v angličtině?
  • Podpora v češtině
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • FAQ
9.4/10

Výhody

  • Časově neomezená verze zdarma
  • Video nahrávky činnosti uživatelů pro lepší analytiku
  • Neomezený počet webů a konverzací

Nevýhody

  • Ne příliš moderně vypadající chat okno (prosinec 2018)
  • Slabší organizace kontaktů

Chat okno si můžete do jisté míry customizovat – přidat své barvy, logo, vybrat si z různých designů chat bublin a pro opravdové fajnšmekry je zde i možnost upravit okno pomocí css. Na druhou stranu podle vkusu několika recenzentů (i nás) má jejich chat okno oproti konkurenci mírně zastaralý design. Co se však Smartsuppu musí nechat je velký výběr z možných integrací (např. Shopify, Eshop rychle, Presta Shop, Shoptet, Wix,…), jenž vám umožňují bezproblémovou instalaci do většiny eshopových platforem. Nenajdete zde funkci Co-Browsing, jež by operátorovi umožňovala sdílet obrazovku s respondentem v reálném čase (jako např. u Olark). Pokud máte rádi přehled i když nejste u PC, pak oceníte jejich aplikaci na iOS i Android. Mobilní zobrazení chat okna je také bezproblémové. Organizace kontaktů v administaci je obstojná, ale v porovnání s některými konkurenty je průměrná (můžete měnit jméno, email, ale není možné vytvářet kategorie).

smartsupp

Pokud máte český eshop a hledáte spolehlivý live chat, který nabízí i něco navíc v podobě video nahrávek uživatelů, pak Smartsupp může být moudrou volbou.

Tip Tip

Štědrá verze zdarma, ale za peníze dostanete více možností.

Finance
Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Měsíční tarif 1 (za 1 operátora)
  • Měsíční tarif 2 (za 1 operátora)
  • Měsíční tarif 3 (za 1 operátora)
  • Časově neomezená verze zdarma
  • Free Trial
  • Možnost jednorázové platby
8.7/10

Ať už hledáte jakékoli funkce, první věcí, jenž člověka při výběru live chatu zajímá, je cena. Zpravidla se setkáte s tarifem, u kterého platíte měsíčně. Někdy také live chat nabízí verzi zdarma (časově omezenou nebo neomezenou). Jak je na tom ale Smartsupp?

Měsíční tarif 1 (za 1 operátora)
99Kč
Měsíční tarif 2 (za 1 operátora)
199Kč
Měsíční tarif 3 (za 1 operátora)
499Kč
Časově neomezená verze zdarma
Ano
Free Trial
Ano
Možnost jednorázové platby
Ne

Důležité parametry
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 17 parametrů:
  • Počet konverzací
  • Počet operátorů
  • Profily zákazníků (historie, lokace,...)
  • Hodnocení spokojenosti s odpovědí
  • Připravené odpovědi
  • Automatické pozdravení
  • Sledování konverzí oslovených návštěvníků
  • Transfer konverzace mezi operátory
  • CSS customizace
  • Soukromé poznámky
  • Co-Browsing (spolupráce v reálném čase)
  • Počet webů
  • Offline zprávy
  • Video nahrávky činnosti uživatele
  • Notifikace pro operátora (email, push,...)
  • Zaslání kopie konverzace na e-mail
  • API
9.4/10

Kromě live chatu i videonahrávky činnosti návštěvníků.

Každý majitel eshopu či webu má pro svůj projekt jiné priority. Někdo ocení snadnou možnost přesouvat konverzace mezi operátory. Jiný naopak třeba lpí na řádném upozorňování, když návštěvník napíše a operátor (vy) není online např. skrze push notifikace nebo email. Pokud máte náročnější požadavky na customizaci chat okna, aby rezonovalo s vaším brandem, pak má například smysl se dívat po možnosti CSS úprav. Vybrali jsme proto ty nejdůležitější parametry služby Smartsupp a nacpali je do jedné přehledné tabulky:

Počet konverzací
neomezeně
Počet operátorů
neomezeně
Profily zákazníků (historie, lokace,...)
Ano
Hodnocení spokojenosti s odpovědí
Ano
Připravené odpovědi
Ano
Automatické pozdravení
Ano
Sledování konverzí oslovených návštěvníků
Ano
Transfer konverzace mezi operátory
Ano
CSS customizace
Ano
Soukromé poznámky
Ano
Co-Browsing (spolupráce v reálném čase)
Ne
Počet webů
neomezeně
Offline zprávy
Ano
Video nahrávky činnosti uživatele
Ano
Notifikace pro operátora (email, push,...)
Ano
Zaslání kopie konverzace na e-mail
Ano
API
Ano

Kompatibilita a podpora
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Přizpůsobeno na mobilní zobrazení
  • Je frontend softwaru v češtině?
  • Je software v angličtině?
  • Podpora v češtině
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • FAQ
9.4/10

Česká podpora bez telefonu.

Mobilní návštěvnost již dávno není jen doplňkem k té desktopové… proto je v mnoha případech zásadní, zda-li se chat okno zobrazuje správně i na mobilních zařízeních. Pro mnohé je také důležitým faktorem, jestli je software v češtině či jestli podpora komunikuje česky. Jak si v kompatibilitě a podpoře vede Smartsupp?

Přizpůsobeno na mobilní zobrazení
Ano
Je frontend softwaru v češtině?
Ano
Je software v angličtině?
Ano
Podpora v češtině
Ano
Live chat
Ano
Email
Ano
Telefon
Ne
FAQ
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Chybí vám u Smartsuppu nějaké funkce? Zkuste se podívat na srovnání nástrojů na web chat.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

6 zkušeností

Měl jsem trochu problém s nasazením chatu na můj web, ale dostalo se mi rychlé pomoci, za kterou moc děkuji.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

Smartsupp používáme na našem webu se svítidly. My jsme s jeho fungováním spokojeni a řekl bych, že naši zákazníci také.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

Smartsupp je skvělý nástroj pro komunikaci se zákazníky. Pokud moji klienti něco potřebují, nebo nemohou dohledat, optají se pomocí chatu a neodcházejí, tak jako tomu bylo dříve.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

Prostě se mi to líbí. Jednoduché, chytré a uživatelsky přívětivé.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

Díky chatu se nám zvýšil prodej na e-shopu o 15 %. Jsme spokojení a určitě doporučujeme vyzkoušet.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

Jsem spokojen se Smartsupp na maximum!

Hodnocení - 3
Karel Novák
12. 5. 2020