Tawk.to Recenze Tawk.to Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 12. 2018

Stručně/vhodné pro

Tawk.to je známá live chat platforma, jenž na trhu live chatů zásadně zamíchala s kartami. To, co bylo dříve dostupné pouze v placených tarifech, je u Tawk.to kompletně zdarma. Platíte jen tehdy, když chcete oddělat jejich branding v chat oknu nebo když si chcete najmout jejich chat agenty. Byť si někteří stěžují, že customizace a prvotní nastavení je mírně komplikovanější, můžete si upravit poměrně dost (barvy, různé designy chat oken, velikost či dokonce vlastní CSS). Mezi pokročilé funkce patří automatické zprávy, jenž eshopům pomáhají navyšovat prodeje. Samozřejmostí jsou pak funkce jako předpřipravené odpovědi, transfer konverzací mezi operátory, offline zprávy či vlastní API.

Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Měsíční tarif 1 (za 1 operátora)
  • Měsíční tarif 2 (za 1 operátora)
  • Měsíční tarif 3 (za 1 operátora)
  • Časově neomezená verze zdarma
  • Free Trial
  • Možnost jednorázové platby
  • Počet konverzací
  • Počet operátorů
  • Profily zákazníků (historie, lokace,...)
  • Hodnocení spokojenosti s odpovědí
  • Připravené odpovědi
  • Automatické pozdravení
  • Sledování konverzí oslovených návštěvníků
  • Transfer konverzace mezi operátory
  • CSS customizace
  • Soukromé poznámky
  • Co-Browsing (spolupráce v reálném čase)
  • Počet webů
  • Offline zprávy
  • Video nahrávky činnosti uživatele
  • Notifikace pro operátora (email, push,...)
  • Zaslání kopie konverzace na e-mail
  • API
  • Přizpůsobeno na mobilní zobrazení
  • Je frontend softwaru v češtině?
  • Je software v angličtině?
  • Podpora v češtině
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • FAQ
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
8.7/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 1x Přidat hodnocení
5.0/5
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Měsíční tarif 1 (za 1 operátora)
  • Měsíční tarif 2 (za 1 operátora)
  • Měsíční tarif 3 (za 1 operátora)
  • Časově neomezená verze zdarma
  • Free Trial
  • Možnost jednorázové platby
9.4/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 17 parametrů:
  • Počet konverzací
  • Počet operátorů
  • Profily zákazníků (historie, lokace,...)
  • Hodnocení spokojenosti s odpovědí
  • Připravené odpovědi
  • Automatické pozdravení
  • Sledování konverzí oslovených návštěvníků
  • Transfer konverzace mezi operátory
  • CSS customizace
  • Soukromé poznámky
  • Co-Browsing (spolupráce v reálném čase)
  • Počet webů
  • Offline zprávy
  • Video nahrávky činnosti uživatele
  • Notifikace pro operátora (email, push,...)
  • Zaslání kopie konverzace na e-mail
  • API
8.3/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Přizpůsobeno na mobilní zobrazení
  • Je frontend softwaru v češtině?
  • Je software v angličtině?
  • Podpora v češtině
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • FAQ
8.3/10

Výhody

  • Vynikající poměr cena/výkon (kompletně zdarma)
  • Pokročilé funkce jako např. automatické zprávy
  • Mnoho možností vlastní customizace

Nevýhody

  • Podle zkušeností několika jejich klientů je prvotní nastavení složitější a chvíli trvá se v systému zorientovat

Poměrně dost možností vám Tawk.to nabídne při organizaci kontaktů: můžete psát ke kontaktům poznámky, měnit jména, řadit do kategorií, vidíte jejich historii procházení, čas strávený na webu a samozřejmě zde najdete i email. Na druhou stranu někdo, kdo hledá funkci Co-Browsing, kdy v reálném čase sdílíte obrazovku s respondentem, pak Tawk.to to nyní nenabízí (byť to brzy plánují). Sice administraci máte v angličtině, ale samotné chat okno můžete upravit kompletně do češtiny (návštěvníci vašeho webu v praxi ani nepoznají, že jde o zahraniční platformu).

tawkto

Jestliže hledáte bezplatný live chat na váš web, přičemž nechcete přijít o užitečné funkce týkající jak jsou různé automatizace či pokročilá organizace kontaktů, pak Tawk.to může být schůdná cesta. Jde však o nástroj zdarma, proto je třeba vždy vše brát s rezervou a nespoléhat na něj na 100%.

Finance
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Měsíční tarif 1 (za 1 operátora)
  • Měsíční tarif 2 (za 1 operátora)
  • Měsíční tarif 3 (za 1 operátora)
  • Časově neomezená verze zdarma
  • Free Trial
  • Možnost jednorázové platby
9.4/10

Bezkonkurenční cena 0 Kč, platíte jen za oddělání jejich brandingu.

Ať už hledáte jakékoli funkce, první věcí, jenž člověka při výběru live chatu zajímá, je cena. Zpravidla se setkáte s tarifem, u kterého platíte měsíčně. Někdy také live chat nabízí verzi zdarma (časově omezenou nebo neomezenou). Jak je na tom ale Tawk.to?

Měsíční tarif 1 (za 1 operátora)
0$
Měsíční tarif 2 (za 1 operátora)
$15 (cca 350 Kč)
Měsíční tarif 3 (za 1 operátora)
-
Časově neomezená verze zdarma
Ano
Free Trial
Ano
Možnost jednorázové platby
Ano

Důležité parametry
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 17 parametrů:
  • Počet konverzací
  • Počet operátorů
  • Profily zákazníků (historie, lokace,...)
  • Hodnocení spokojenosti s odpovědí
  • Připravené odpovědi
  • Automatické pozdravení
  • Sledování konverzí oslovených návštěvníků
  • Transfer konverzace mezi operátory
  • CSS customizace
  • Soukromé poznámky
  • Co-Browsing (spolupráce v reálném čase)
  • Počet webů
  • Offline zprávy
  • Video nahrávky činnosti uživatele
  • Notifikace pro operátora (email, push,...)
  • Zaslání kopie konverzace na e-mail
  • API
8.3/10

Každý majitel eshopu či webu má pro svůj projekt jiné priority. Někdo ocení snadnou možnost přesouvat konverzace mezi operátory. Jiný naopak třeba lpí na řádném upozorňování, když návštěvník napíše a operátor (vy) není online např. skrze push notifikace nebo email. Pokud máte náročnější požadavky na customizaci chat okna, aby rezonovalo s vaším brandem, pak má například smysl se dívat po možnosti CSS úprav. Vybrali jsme proto ty nejdůležitější parametry služby Tawk.to a nacpali je do jedné přehledné tabulky:

Počet konverzací
neomezeně
Počet operátorů
neomezeně
Profily zákazníků (historie, lokace,...)
Ano
Hodnocení spokojenosti s odpovědí
Ano
Připravené odpovědi
Ano
Automatické pozdravení
Ano
Sledování konverzí oslovených návštěvníků
Ano
Transfer konverzace mezi operátory
Ano
CSS customizace
Ano
Soukromé poznámky
Ano
Co-Browsing (spolupráce v reálném čase)
Ne
Počet webů
neomezeně
Offline zprávy
Ano
Video nahrávky činnosti uživatele
Ne
Notifikace pro operátora (email, push,...)
Ano
Zaslání kopie konverzace na e-mail
Ano
API
Ano

Kompatibilita a podpora
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Přizpůsobeno na mobilní zobrazení
  • Je frontend softwaru v češtině?
  • Je software v angličtině?
  • Podpora v češtině
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • FAQ
8.3/10

Podpora funguje skvěle, je však v angličtině.

Mobilní návštěvnost již dávno není jen doplňkem k té desktopové… proto je v mnoha případech zásadní, zda-li se chat okno zobrazuje správně i na mobilních zařízeních. Pro mnohé je také důležitým faktorem, jestli je software v češtině či jestli podpora komunikuje česky. Jak si v kompatibilitě a podpoře vede Tawk.to?

Přizpůsobeno na mobilní zobrazení
Ano
Je frontend softwaru v češtině?
Ano
Je software v angličtině?
Ano
Podpora v češtině
Ne
Live chat
Ano
Email
Ano
Telefon
Ne
FAQ
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Chybí vám u Tawk.to nějaké funkce? Zkuste se podívat na srovnání nástrojů na web chat.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!