iDevAffiliate recenze iDevAffiliate recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

31. 10. 2018

Stručně/vhodné pro

Affiliate software iDevAffiliate patří v porovnání s jinými zahraničními platformami mezi ty, které kromě široké funkcionality nabízí i výborný poměr ceny a výkonu. Můžete si vybrat mezi pravidelnou měsíční platbou nebo jednorázovou cenou bez dalších poplatků. Byť měsíční platba nabízí výhody jako pravidelné aktualizace a přístup ke všem rozšířením, jednorázová platba přijde vhod malým podnikům, kteří chtějí affiliate vyzkoušet a nechtějí se zavazovat k měsíčním platbám.

Celkové skóre 7.8/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Tarif 1
  • Tarif 2
  • Tarif 3
  • Jednorázová platba?
  • Na zkoušku zdarma
  • Měření prokliků a konverzí
  • Deeplinky
  • Možnost přidat měřící parametry
  • Neomezený počet prokliků bez příplatku
  • Odkazování bez parametru
  • Měření konverzí bez cookies
  • Provize dle kategorie produktů
  • Slevové kupóny
  • Více affiliate kampaní v rámci 1 eshopu
  • Více eshopů v jedné licenci
  • Export statistik
  • Ruční schvalování provizí
  • Automatické schvalování provizí
  • Rozdělení jedné provize mezi více partnerů
  • Multilevel (provize ze subpartnerů)
  • API
  • Wordpress
  • Nejznámější eshopová řešení
  • Je software v češtině?
  • Je software v angličtině?
  • Mobilní aplikace platformy
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Je v češtině?
  • FAQ
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
7.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 2x Přidat hodnocení
3/5
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Tarif 1
  • Tarif 2
  • Tarif 3
  • Jednorázová platba?
  • Na zkoušku zdarma
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 16 parametrů:
  • Měření prokliků a konverzí
  • Deeplinky
  • Možnost přidat měřící parametry
  • Neomezený počet prokliků bez příplatku
  • Odkazování bez parametru
  • Měření konverzí bez cookies
  • Provize dle kategorie produktů
  • Slevové kupóny
  • Více affiliate kampaní v rámci 1 eshopu
  • Více eshopů v jedné licenci
  • Export statistik
  • Ruční schvalování provizí
  • Automatické schvalování provizí
  • Rozdělení jedné provize mezi více partnerů
  • Multilevel (provize ze subpartnerů)
  • API
10/10
Celkové skóre 9.7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Wordpress
  • Nejznámější eshopová řešení
  • Je software v češtině?
  • Je software v angličtině?
  • Mobilní aplikace platformy
9.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Je v češtině?
  • FAQ
10/10

Výhody

  • Obstojný poměr ceny a výkonu (možnost jednorázové platby)
  • Když chcete, můžete affiliate odkazy skrýt, aby vypadaly jako normální odkazy
  • Možnost odměňovat i netradičními způsoby jako (pay per click, pay per lead či pay per action)

Nevýhody

  • Software ani jeho podpora není v češtině
  • Při jednorázové platbě máte aktualizace pouze jeden rok

iDevAffiliate recenze

Software je na trhu od roku 1999, přičemž společnost stále dodává nové aktualizace. Berte v potaz, že systém je v angličtině čili pokud je pro vás čeština zásadní, rovnou přejděte na recenzi Affilboxu, jenž je v roce 2022 jednoznačně nejrozšířenějším českým affiliate softwarem. Na druhou stranu iDevAffiliate nabízí všechny možné provizní nastavení: platba za prokliky, za leady (kontakty) a samozřejmě za uskutečněné prodeje, přičemž si můžete určit, zda-li chcete odměňovat procentuálně nebo fixní částkou. Nechybí ani měření pomocí slevových kupónů, QR kódů nebo také možnost vytvořit affiliate odkazy, tak aby nešlo poznat, že jde o affiliate odkazy (tzv. SEO links). Prostředí platformy je přehledné, a i díky video průvodci je vše poměrně snadno pochopitelné i pro úplného lajka.

Pokud hledáte nástroj, jenž nabízí většinu myslitelných funcionalit a navíc nechcete platit balík (jako např. u HasOffers), a přitom pro vás není zásadní, aby byl software a podpora v češtině, pak jej stojí za to vyzkoušet. Výhodou je možnost zdarma si vše vyzkoušet v demoverzi.

Finance
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Tarif 1
  • Tarif 2
  • Tarif 3
  • Jednorázová platba?
  • Na zkoušku zdarma
8.5/10

Ať už jste malý či větší podnik, jenž chce přidat další marketingový kanál nebo třeba jednotlivec, jehož ambicí je rozjet vlastní affiliate síť, vždy je rozhodující cena. Platí se měsíčně, ročně nebo jednorázově? Jaké cenové tarify přicházejí v úvahu? A je možné software vyzkoušet zdarma? Následující tabulka odpoví, jak je na tom iDevAffiliate.

Tarif 1
$199 (cca 4 500 Kč) / jednorázově
Tarif 2
$468 (cca 10 500 Kč) / rok
Tarif 3
$708 (cca 16 000 Kč) / rok
Jednorázová platba?
Ano
Na zkoušku zdarma
Ano

Důležité parametry
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 16 parametrů:
  • Měření prokliků a konverzí
  • Deeplinky
  • Možnost přidat měřící parametry
  • Neomezený počet prokliků bez příplatku
  • Odkazování bez parametru
  • Měření konverzí bez cookies
  • Provize dle kategorie produktů
  • Slevové kupóny
  • Více affiliate kampaní v rámci 1 eshopu
  • Více eshopů v jedné licenci
  • Export statistik
  • Ruční schvalování provizí
  • Automatické schvalování provizí
  • Rozdělení jedné provize mezi více partnerů
  • Multilevel (provize ze subpartnerů)
  • API
10/10

Přece jen však není moudré vybírat affiliate platformu jen pouze ceny. Před výběrem je vhodné si nejprve určit svou strategii a předem si stanovit, jaké funkce jsou pro vás zásadní. Jsou součástí vaší strategie slevové kupóny? Chcete mít možnost nastavit rozdílnou výši provize k různým kategoriím? Nebo máte v úmyslu mít více affiliate programů na několika webech? Podívejte se níže a sami prozkoumejte, co iDevAffiliate umí.

Měření prokliků a konverzí
Ano
Deeplinky
Ano
Možnost přidat měřící parametry
Ano
Neomezený počet prokliků bez příplatku
Ano
Odkazování bez parametru
Ano
Měření konverzí bez cookies
Ano
Provize dle kategorie produktů
Ano
Slevové kupóny
Ano
Více affiliate kampaní v rámci 1 eshopu
Ano
Více eshopů v jedné licenci
Ne
Export statistik
Ano
Ruční schvalování provizí
Ano
Automatické schvalování provizí
Ano
Rozdělení jedné provize mezi více partnerů
Ne
Multilevel (provize ze subpartnerů)
Ano
API
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 9.7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Wordpress
  • Nejznámější eshopová řešení
  • Je software v češtině?
  • Je software v angličtině?
  • Mobilní aplikace platformy
9.7/10

Většina softwarů jde implementovat do každého eshopového řešení, před nákupem však doporučujeme vždy kontaktovat podporu a kompatibilitu si zkontrolovat. Co se týče jazykové lokalizace a kompatibility jsme seskupili několik nejpodstatnějších parametrů, jenž vám mohou pomoci při výběru:

Wordpress
Ano
Nejznámější eshopová řešení
Ano
Je software v češtině?
Ne
Je software v angličtině?
Ano
Mobilní aplikace platformy
Ne

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Je v češtině?
  • FAQ
10/10

Komunikuje podpora přes live chat? Nabízí i telefonickou či emailovou komunikaci? A mají českou či anglickou podporu? Viz níže…

Email
Ano
Live chat
Ne
Telefon
Ano
Je v češtině?
Ne
FAQ
Ano

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!