Purple Trading Recenze Purple Trading Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

3. 10. 2019

Stručně/vhodné pro

Kořeny firmy Purple Trading sahají do roku 2012, kdy jako Purple Technology s.r.o. vyvíjela a poskytovala technologie forexovým brokerům a dalším fin-tech společnostem. V roce 2016 však byl brand Purple Trading odkoupen investiční společností L.F. Investment Limited se sídlem na Kypru. Tehdy firma začala nabízet brokerské služby. Broker je regulovaný ČNB, CySEC, NBS, FCA a dalšími regulátory po celé EU.

Celkové skóre 6.5/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
Hodnocení redakce
hodnoceno 30 parametrů
6.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 39x Přidat hodnocení
3.4/5
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
6.8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
10/10
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
3.3/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
7/10

Výhody

  • Možnost kopírovat profesionální obchodníky
  • Trader se může zúčastnit seminářů v Praze
  • Vklady jsou oddělené od financí brokera a chráněny proti jeho úpadku

Nevýhody

  • Nenabízí další obchodní instrumenty jako opce atd.

Svým klientům nabízí broker nejoblíbenější obchodní platformu na světě MetaTrader 4, kterou poskytuje ve verzi pro osobní počítače, smartphony a tablety. Skrze tuto platformu Purple Trading podporuje všechny druhy obchodních strategií – hedging, scalping, AOS trading, algo trading, news trading atd. Dále nabízí i cTrader, který umožňuje obchodovat skrze webové rozhraní, a Purple Zone, která přináší traderovi všechny potřebné funkce a informace na jednom místě.

purple trading

Purple Trading patří k těm dostupnějším brokerům, neboť vyžaduje základní vklad rozumných 2500 Kč. Výše jednotlivých obchodů pak musí dosáhnout minimálně 0,01 lotu a jeho finanční páka je pohodových 1:30. Poplatky za jeden obchod patří k tomu nejnižšímu na trhu a začínají již na 0,1 pipů. Broker umožňuje obchodovat na forexu, s akciemi, komoditami, kryptomněnami i indexy.

K jeho klientským službám patří samozřejmě česká e-mailová, telefonická i live chatová podpora každý pracovní den od 8 do 16 hodin. Zajímavostí broker je pak to, že traderům umožňuje, aby si nechali spravovat vklady pečlivě vybranými strategy providery.

Purple trading je STP/ECN broker, což znamená, že vydělává na poplatcích z uskutečněných obchodů, nikoliv na prodeji či odkupu daných instrumentů. Nestojí tak proti klientovi. Standardně také nabízí zdarma demoúčet, na kterém si trader může vyzkoušet všechny funkce i vlastnosti tohoto brokera bez rizika ztráty peněz.

Purple Trading je tedy moderní broker spíše pro profesionální obchodníky, který díky STP/ECN obchodování nepřichází do střetu se zájmy traderů. Důvěryhodnost mu také dodává nespočet regulací hned od několika evropských regulátorů.

Tip Tip

Purple Trading je broker, kterého ocení zejména profesionálové, ale na své si přijdou i začátečníci.

Důležité parametry
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
6.8/10

Základní funkce; Hedging, MetaTrader 4, Strategy Providera a mnohé další.

Při výběru brokera je rozhodující, aby byl regulovaný uznávanou národní finanční institucí (nejlépe britskou, americkou či přímo českou). Stejně tak je nezbytné, abyste znali byznys model brokera. Setkáte se s několika typy brokerů, přičemž každý z nich má své plusy i mínusy: MM (Market Maker) a ECN (Electronic Communications Network), STP (Straight Through Processing) či jejich kombinacemi (více informací ve srovnání forex brokerů) Sestavili jsme seznam nejdůležitějších parametrů zde:

Čeština
Jazyk, ve kterém je psán web a ve kterém je případně i možné komunikovat s podporou
Ano
Minimální vklad
Kolik peněz je potřeba vložit na účet, aby bylo možné jej otevřít a začít obchodovat
2500 Kč
Mobilní aplikace
Mobilní aplikace brokera, díky které můžete mít dokonalý přehled o svých obchodech, o trhu, veškerých změnách a novinkách a díky které je možné provádět obchody kdykoli je potřeba, ať jste kde jste.
Ano
Demo
Možnost vyzkoušet brokera
Ano
Pákový efekt
Principem je použití malého množství vlastního kapitálu doplněného větším objemem cizího kapitálu na financování investice. Tento způsob může pomoci k vyšším ziskům.
až 1:30
Počet měnových párů
Kolik měnových párů je možné zobchodovat u daného brokera.
-
Hedging
Je v podstatě zajištění, které vznikne vytvořením pozice na určitém trhu za účelem minimalizace vystavení se riziku z jiné pozice.
Ano
Poplatky
Kolik zaplatíte za jednotlivé úkony u daného brokera - poplatek na nákup, prodej, atd.
Ano
Minimální velikost pozice
Vedle standardního množství (lotu) brokeři nabízejí i menší pozice, tzv. miniloty a mikroloty.
od 0,01 lotu
Země původu
Z jaké země broker pochází.
Kypr
Typ brokera
Podle typu brokera poznáte, jakou úlohu má na trhu a zda investujete proti němu či nikoli. Nejčastější typy jsou ECN, STP a MM - Market Maker.
STP
Registrace / regulace
Kdo dohlíží nad činností daného brokera?
ČNB, CySEC, NBS, FCA…
Spready
Rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou daného finančního instrumentu.
od 0,1 pipu
Platformy
Na jaké platformě vám broker umožňuje obchodovat.
MetaTrader4, cTrader, PurpleZone

Instrumenty
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
10/10

Lze obchodovat s akciemi, komoditami, indexy, měnami, a dokonce i kryptoměnami.

Byť forex patří mezi nejpopulárnější instrumenty, trading není zdaleka jenom o forexu. Obchodovat můžete i s komoditami, akciemi, indexy či třeba kryptoměnami. Nabízí Purple Trading pouze forex nebo zde najdete i další instrumenty? Tabulka níže odpoví:

Forex
Forex - Foreign Exchange je mezinárodní měnový systém pro směnu základních a vedlejších měnových párů. Je to tedy devizový trh, jehož střední kurzy se považují za oficiální světové kurzy.
Ano
Akcie
Podíl na vlastnictví určité společnosti. Zpravidla se jedná o veřejně obchodovanou společnost na burze cenných papírů.
Ano
Komodity
Zboží, které je na trhu obchodováno bez rozdílů v kvalitě. Dodávky od různých dodavatelů jsou zastupitelné.
Ano
Kryptoměny
Typ digitální měny či elektronických peněz.
Ano
Indexy
Burzovní index je ukazatelem vývoje daného trhu jako celku. Slouží ke sledování vývoje trhu v čase a jeho vývojových tendencí. Např. v případě, že klesá hodnota akcií, klesá i hodnota akciového indexu.
Ano

Metody financování
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
3.3/10

Vkládat je možné bankovním převodem, kreditní kartou a elektronickou peněženkou Netteler a Skrill.

Nezbytnou součástí obchodování na trzích je právě vklad peněz. Purple Trading nabízí tyto způsoby platby:

Platební karta
Možnost zaplatit/vložit peníze na účet u brokera pomocí své platební karty. Kartou se zpravidla peníze pouze vkládají. Výběr je pak proveden bankovním převodem na vámi určený účet.
Ne
Bankovní převod
Převod peněžních prostředků z vašeho bankovního účtu na účet, který jste si otevřeli u vybraného brokera. Bankovním převodem se rovněž ověřuje identita nového klienta.
Ano
PayPal
Možnost převodu peněz na váš účet otevřený u vybraného brokera pomocí funkce tzv. elektronické peněženky.
Ne

Podpora a oblíbenost brokera
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
7/10

Má broker podporu v češtině? Zachytíte ji nonstop nebo jste omezeni pracovními hodinami? Při výběru burzy má smysl dívat i na to, jak dlouho jsou na trhu, stejně tak i na celkovou oblíbenost mezi stávajícími brokery.

Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
Kolik uživatelů měsíčně navštíví stránky vybraného brokera.
méně než 50 tis
Rok založení
Kdy byl broker založen.
2006
Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
Jak často (kolikrát měsíčně) uživatelé vyhledávají daného brokera.
720
Nonstop podpora (prac. dny)
Je podpora k dispozici uživatelům nonstop?
Ne (Po-Pá)
Live chat
Možnost komunikovat s podporou okamžitě, pomocí online chatu. Live chat je zpravidla k dispozici po celou dobu, kdy funguje podpora klientů. Pokud je podpora nonstop, live chat je k dispozici také nonstop.
Ano
Email
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera e-mailem.
Ano
Telefon
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera telefonicky.
Ano
Česká podpora
Možnost domluvit se s podporou telefonicky, nebo komunikovat po chatu/e-mailu v českém jazyce.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Není pro vás Purple Trading to pravé ořechové? Zkuste se podívat na srovnání FOREX brokerů.

Pozor Pozor

Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 74 až 89 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

1 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Mam s timto brokerem stejne zkusenosti jako v clanku nahore.
Me zkusenosti jsou vyborne. Komunikace pres chat nebo po telefonu je rychla a okamzita v cestine. Platby k brokerovy a zpet maji dobu zpracovani jeden pracovni den. Penize staci poslat jako beznou platbu v CZK a na USD EUR atd investicniho uctu se prevedou automaticky a ihned.
U Automatickych obchodnich systemu lze vybirat z nekolika desitek kde jsou u kazdeho videt i grafy poplatky a dokonce i jednotlive obchody. Poplatek je od 0 do 5 procent za zpostredkovani. O az 5 procent vedeni rocne. A 30 az 50 procent vykonostni poplatek. minimalni investice 100Euro az 5000Euro.
V nabidce maji i ETF. Konzeravativni, vyvazeny rustovy a akciovy. Vhodne pouze pro dlouhodove drzeni protoze k provedeni nakupu dochazi jednou za mesic. a vyber lze pouze celeho vkladu.

Hodnocení - 5
Miloš Groman
27. 6. 2022