AvaTrade Recenze AvaTrade Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 12. 2018

Stručně/vhodné pro

AvaTrade je irská společnost působící na trhu od roku 2006 a je regulována institucemi jako Central Bank of Ireland a australskou ASIC (nikoli ČNB). Mírné nevýhody přináší to, že jejich byznys model je založený jako MM (Market Maker), protože obchodujete v podstatě proti brokerovi (jeho zisk je vaše ztráta). Jelikož však je plně regulovaný, nejeví se to v praxi jako problém. Tento model nabízí lepší likviditu a stabilní výšku spreadů. Minimální vklad je 100 EUR/USD.

Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
Hodnocení redakce
hodnoceno 30 parametrů
7.7/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 6x Přidat hodnocení
3.2/5
Celkové skóre 8.4/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
8.4/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
10/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
6.7/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
8/10

Výhody

  • Plně regulovaný několika národními institucemi jako např. ASIC či Central Bank of Ireland
  • Poměrně nízké spready v porovnání s jinými forex brokery
  • Chytrá mobilní aplikace, která umožní obchodovat kdykoli a kdekoli
  • Výběr hned z několika platforem, mezi jinými i MT 4 a MT 5

Nevýhody

  • Podpora i platforma je sice ve více jazycích, ale nenabízí češtinu

Pozor Pozor

Profesionální trading platforma, která však není v češtině.

Důležité parametry
Celkové skóre 8.4/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
8.4/10

avatrade

Při výběru brokera je rozhodující, aby byl regulovaný uznávanou národní finanční institucí (nejlépe britskou, americkou či přímo českou). Stejně tak je nezbytné, abyste znali byznys model brokera. Setkáte se s několika typy brokerů, přičemž každý z nich má své plusy i mínusy: MM (Market Maker) a ECN (Electronic Communications Network), STP (Straight Through Processing) či jejich kombinacemi (více informací v článku o Forex brokerech).

Byznys model AvaTrade je založený jako Market Maker. To znamená, že obchodujete proti brokerovi a jeho ztráta je váš zisk a naopak. Má to však i své výhody, jako je lepší likvidita, stabilní výška spreadů apod.

Při zakládání účtu u AvaTrade počítejte s počátečním vkladem 100 Euro nebo USD. Pokud se vám nechcete hned vkládat peníze, ale raději byste si brokera nejprve vyzkoušeli, můžete využít Demo účet.

Ve Forexu máte k dispozici 55 měnových párů, takže je z čeho vybírat. Využít samozřejmě můžete i další obchodní instrumenty, ale o tom si více napíšeme níže. AvaTrade vám nabídne možnost využití pákového efektu až 1:400, hedging a Spready od 0.9 pips. Minimální velikost pozice je od 0,01 lotu.

K obchodování lze využít hned několik platforem – oblíbenou a nejrozšířenější MetaTrader 4, ale i MetaTrader 5, DupliTrade, AvaOptions nebo AvaTradeGO.

Čeština
Jazyk, ve kterém je psán web a ve kterém je případně i možné komunikovat s podporou
Ne
Minimální vklad
Kolik peněz je potřeba vložit na účet, aby bylo možné jej otevřít a začít obchodovat
100 USD/EUR
Mobilní aplikace
Mobilní aplikace brokera, díky které můžete mít dokonalý přehled o svých obchodech, o trhu, veškerých změnách a novinkách a díky které je možné provádět obchody kdykoli je potřeba, ať jste kde jste.
Ano
Demo
Možnost vyzkoušet brokera
Ano
Pákový efekt
Principem je použití malého množství vlastního kapitálu doplněného větším objemem cizího kapitálu na financování investice. Tento způsob může pomoci k vyšším ziskům.
1:400
Počet měnových párů
Kolik měnových párů je možné zobchodovat u daného brokera.
55
Hedging
Je v podstatě zajištění, které vznikne vytvořením pozice na určitém trhu za účelem minimalizace vystavení se riziku z jiné pozice.
Ano
Poplatky
Kolik zaplatíte za jednotlivé úkony u daného brokera - poplatek na nákup, prodej, atd.
Ano
Minimální velikost pozice
Vedle standardního množství (lotu) brokeři nabízejí i menší pozice, tzv. miniloty a mikroloty.
od 0.01 lotu
Země původu
Z jaké země broker pochází.
Irsko
Typ brokera
Podle typu brokera poznáte, jakou úlohu má na trhu a zda investujete proti němu či nikoli. Nejčastější typy jsou ECN, STP a MM - Market Maker.
MM
Registrace / regulace
Kdo dohlíží nad činností daného brokera?
Central Bank of Ireland, ASIC
Spready
Rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou daného finančního instrumentu.
od 0,9 pips
Platformy
Na jaké platformě vám broker umožňuje obchodovat.
MetaTrader 4, MT 5 DupliTrade, AvaOptions, AvaTradeGO

Mobilní aplikace

Ava Trade Aplikace

AvaTradeGO je mobilní aplikace, kterou si můžete stáhnout do zařízení se systémem Android i iOS a obchodovat nebo sledovat pohyby na burze kdykoli a kdekoliv. U mobilních aplikací záleží na tom, s čím chcete obchodovat. Pro Forex je vhodná právě zmíněná AvaTradeGO. Pokud chcete obchodovat s opcemi, zvolte AvaOptions, kterou lze využít na chytrém telefonu i na webu. Umožňuje mimo jiné i simulaci portfolia. Pro sociální obchodování se pak využívá DupliTrade.

Doporučujeme Doporučujeme
Doporučujeme!

Dle našeho průzkumu a zkušeností řady českých i zahraničních obchodníků, je AvaTrade spolehlivý broker, kterému se člověk nemusí bát svěřit peníze – byť opatrnost a pečlivé čtení obchodních podmínek je vždy na místě.

Instrumenty
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
10/10

Ava Trade Instrumenty K Obchodovani

Byť Forex patří mezi nejpopulárnější instrumenty, trading není zdaleka jenom o Forexu. Obchodovat můžete i s komoditami, akciemi, indexy či třeba kryptoměnami. AvaTrade nabízí všechny tyto možnosti, i když kryptoměny ještě nedávno v jejich nabídce scházely, nyní už je tady ale najdete.

Pokud je součástí vaší strategie pákový efekt, potěší vás jistě možnost využít páky až 1:400. Snížit riziko při obchodování lze užitím strategie hedging. Při předplacení funkce AvaProtect vám AvaTrade garantuje, že váš účet nemůže jít do mínusu. Přesto byste měli být během obchodování obezřetní a než se pustíte do nějakého rizika, důkladně si vše projít a ideálně se co nejvíce v daném oboru vzdělávat. AvaTrade k tomu nachystal řadu textů a studijních materiálů, které by bylo škoda nevyužít. Bohužel je nenajdete v českém jazyce.

Forex
Forex - Foreign Exchange je mezinárodní měnový systém pro směnu základních a vedlejších měnových párů. Je to tedy devizový trh, jehož střední kurzy se považují za oficiální světové kurzy.
Ano
Akcie
Podíl na vlastnictví určité společnosti. Zpravidla se jedná o veřejně obchodovanou společnost na burze cenných papírů.
Ano
Komodity
Zboží, které je na trhu obchodováno bez rozdílů v kvalitě. Dodávky od různých dodavatelů jsou zastupitelné.
Ano
Kryptoměny
Typ digitální měny či elektronických peněz.
Ano
Indexy
Burzovní index je ukazatelem vývoje daného trhu jako celku. Slouží ke sledování vývoje trhu v čase a jeho vývojových tendencí. Např. v případě, že klesá hodnota akcií, klesá i hodnota akciového indexu.
Ano
Tip Tip
Náš tip!

AvaProtect je jedinečná funkce, díky které si můžete zajistit klidné spaní. Pokud si tuto funkci zakoupíte před zadáváním obchodů, předplatíte si tak ochranu před ztrátou pozic. Ta samozřejmě nastat může, ale AvaTrade vám je díky této funkci proplatí.

Metody financování
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
6.7/10

Nezbytnou součástí obchodování na trzích je právě vklad peněz. AvaTrade umožňuje vložení peněz na účet a samozřejmě i výběr pomocí převodu z účtu na účet. Peníze dále můžete vkládat pomocí své platební karty nebo prostřednictvím elektronických peněženek – Skrill, Neteller, WebMoney atd.

Platební karta
Možnost zaplatit/vložit peníze na účet u brokera pomocí své platební karty. Kartou se zpravidla peníze pouze vkládají. Výběr je pak proveden bankovním převodem na vámi určený účet.
Ano
Bankovní převod
Převod peněžních prostředků z vašeho bankovního účtu na účet, který jste si otevřeli u vybraného brokera. Bankovním převodem se rovněž ověřuje identita nového klienta.
Ano
PayPal
Možnost převodu peněz na váš účet otevřený u vybraného brokera pomocí funkce tzv. elektronické peněženky.
Ne (jiné možnosti - Skrill)

Podpora a oblíbenost brokera
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
8/10

Avatrade Podpora Napoveda Oblibenost

Byť jde o spolehlivého brokera, kterého využívá řada profesionálních obchodníků, není platforma přeložená do češtiny a i podpora s vámi komunikuje pouze v angličtině. Díky možnostem přeložit si kompletně stránku do češtiny už to však není velký problém. Komplikované může být pro někoho spíše komunikovat s podporou.

Podpora klientů AvaTrade je k dispozici na e-mailu, telefonu i online chatu a to 24 hodin pět dní v týdnu, tedy ve všední dny. Jejich reakce je rychlá, jsou ochotní a pokud je něco příliš náročné na vysvětlování v online chatu, požádají o telefonní číslo, aby se s vámi spojili telefonicky a vysvětlili vše podrobněji. Za klientskou podporu patří AvaTrade naše velké uznání.

Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
Kolik uživatelů měsíčně navštíví stránky vybraného brokera.
0,76 mil
Rok založení
Kdy byl broker založen.
2006
Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
Jak často (kolikrát měsíčně) uživatelé vyhledávají daného brokera.
140
Nonstop podpora (prac. dny)
Je podpora k dispozici uživatelům nonstop?
Ano
Live chat
Možnost komunikovat s podporou okamžitě, pomocí online chatu. Live chat je zpravidla k dispozici po celou dobu, kdy funguje podpora klientů. Pokud je podpora nonstop, live chat je k dispozici také nonstop.
Ano
Email
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera e-mailem.
Ano
Telefon
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera telefonicky.
Ano
Česká podpora
Možnost domluvit se s podporou telefonicky, nebo komunikovat po chatu/e-mailu v českém jazyce.
Ne
Doporučujeme Doporučujeme

AvaTrade patří mezi nejlepší Forex brokery na světě – pokud ale i tak postrádáte nějaké funkce, podívejte se na nejlepší Forex brokery.

Pozor Pozor

Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 74 až 89 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!