Dovolená.cz Recenze Dovolená.cz Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

30. 10. 2018

Stručně/vhodné pro

Dovolená.cz patří mezi nejlepší cestovní agentury zcela po právu. Nabízí nejširší portfolio zájezdů nejen od českých, ale i od německých cestovních kancelářích. Patří do žlutého impéria pana Jančury (RegioJet a Student Agency), díky čemuž jsou schopni nabídnout i něco navíc – např. doprava žlutými autobusy v ceně nebo větší nabídka zájezdů od německých kanceláří, jenž jsou často levnější a mají lepší nabídku hotelů. Počítat můžete i s bezplatným parkováním na letišti v Praze, Mnichově a Vídni. Pozor je potřeba dávat u ceny zájezdů, která nemusí být konečná. Je potřeba ji vždy ověřit u dané cestovní kanceláře.

Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení všech 33 parametrů:
  • Exotické zájezdy
  • Lyžařské zájezdy a hory
  • Dovolená s dětmi
  • Dovolená a aquapark
  • Adventní zájezdy
  • Dovolená a potápění
  • Luxusní dovolená
  • Poznávací zájezdy
  • Dovolená pro seniory
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájezdy
  • Lázně a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájezdy
  • Sportovní zájezdy
  • Adrenalin
  • Last minute
  • First Minute
  • Počet cestovek v nabídce
  • Přibližný počet zájezdů
  • Počet poboček
  • Uživatelské recenze u hotelů
  • Vlastní cestovatelský magazín
  • Pronájem aut
  • Prodej letenek
  • Rok založení firmy
  • Počet fanoušků na facebooku
  • Live chat
  • Telefon
  • E-mail
  • Odpověď do 24 hod
  • Odpovědi/otázky
  • Pracovní doba
Hodnocení redakce
hodnoceno 33 parametrů
8.9/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 1x Přidat hodnocení
1/5
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 18 parametrů:
  • Exotické zájezdy
  • Lyžařské zájezdy a hory
  • Dovolená s dětmi
  • Dovolená a aquapark
  • Adventní zájezdy
  • Dovolená a potápění
  • Luxusní dovolená
  • Poznávací zájezdy
  • Dovolená pro seniory
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájezdy
  • Lázně a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájezdy
  • Sportovní zájezdy
  • Adrenalin
  • Last minute
  • First Minute
9.4/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet cestovek v nabídce
  • Přibližný počet zájezdů
  • Počet poboček
  • Uživatelské recenze u hotelů
  • Vlastní cestovatelský magazín
  • Pronájem aut
  • Prodej letenek
8.3/10
Celkové skóre 9.8/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Rok založení firmy
  • Počet fanoušků na facebooku
9.8/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • E-mail
  • Odpověď do 24 hod
  • Odpovědi/otázky
  • Pracovní doba
8/10

Výhody

  • Nadstandardní služby jako bezplatná doprava autobusy, parkování zdarma a celá další paleta služeb
  • Srovnání nabídek kanceláří u jednotlivých hotelů
  • Stabilní společnost patřící pod majitele RegioJetu, Student Agency či Královna.cz

Nevýhody

  • Uvedené ceny jsou nezávazné; musí být ještě ověřeny u cestovních kanceláří

Kategorie zájezdů
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 18 parametrů:
  • Exotické zájezdy
  • Lyžařské zájezdy a hory
  • Dovolená s dětmi
  • Dovolená a aquapark
  • Adventní zájezdy
  • Dovolená a potápění
  • Luxusní dovolená
  • Poznávací zájezdy
  • Dovolená pro seniory
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájezdy
  • Lázně a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájezdy
  • Sportovní zájezdy
  • Adrenalin
  • Last minute
  • First Minute
9.4/10

Dovolena Sluzby

Hledáte exotický zájezd, pobyt v lázních či třeba eurovíkend? Některé srovnávače zájezdů vám umí vyfiltrovat přesně takovou kategorii, jakou hledáte. Dovolená.cz nabízí obrovské množství zájezdů od českých i německých kanceláří, takže je nutné, aby jejich vyhledávač byl kvalitní a nabízel řadu filtrů. Jinak byste se mohli zájezdy probírat ne hodiny, ale dny a týdny, než byste vybrali ten pravý.

V horní liště můžete výběr své dovolené rovnou zúžit rozkliknutím příslušné záložky. V nabídce je Exotika, Last minute, Chorvatsko vlakem, Top hotely, Léto 2021 nebo přímo Pronájem aut. A samozřejmě lze rozkliknout hned první položky Zájezdy, kde máte v roletce další výběr – Chorvatsko a Itálie, Poznávací zájezdy, Eurovíkendy, Ubytování ve světě, Hory/Lyže, Plavby, Wellness, Jen s českou CK, Jen s německou CK, Cesty na míru, Hotely s aquaparkem a další.

Druhou variantou je možnost využít níže položenou tabulku, kde lze nastavit podrobnější filtry. Nejprve vyberete, zda chcete zájezdy nebo pouze ubytování. A pak můžete volit země a lokality, termín dovolené, zda požadujete dovolenou letecky, odkud chcete odletět – Praha, Vídeň atd., kolik pojede dospělých a dětí, jakou chcete kategorii hotelu (kolik hvězdiček), jakou požadujete stravu (polopenze, plná penze, snídaně atd.), a samozřejmě typ zájezdu – pobytový, poznávací, lyže atd.

Pokud chcete ještě podrobnější filtraci, nabídne se vám po jejím rozkliknutí výběr české či německé cestovní kanceláře, výběr konkrétní cestovní kanceláře, nebo cena za osobu – tedy kolik chcete maximálně zaplatit.

Díky podrobné filtraci si tak urychlíte hledání a snadno naleznete zájezd či dovolenou, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Exotické zájezdy
Zájezdy na exotická místa jako jsou Dominikánská republika, Egypt, Maledivy, Mexiko a další.
Ano
Lyžařské zájezdy a hory
Pobyty v horských oblastech a zájezdy spolené s lyžováním a zimními sporty
Ano
Dovolená s dětmi
Pobyty a zájezdy určené primárně pro rodiče s dětmi - prostor pro dětské hry, zábavu, hřiště, prolézačky, aquaparky apod.
Ano
Dovolená a aquapark
Pobyty a zájezdy spojené primárně s pobytem v aquaparku.
Ano
Adventní zájezdy
Zájezdy pořádané o adventních svátcích, většinou do hlavních nebo významných měst Evropy.
Ano
Dovolená a potápění
Dovolená určená pro milovníky potápění - destinace s podporou tohoto sportu, hotely vybavené pro potápěče apod.
Ano
Luxusní dovolená
Zájezdy na exotická místa v luxusních hotelech - Egypt, Thajsko, Zanzibar, Dominikánská republika a další.
Ano
Poznávací zájezdy
Zájezdy za poznáním - památky, přírodní rezervace atd.
Ano
Dovolená pro seniory
Zájezdy a pobyty určené seniorům, často se slevou pro tyto klienty.
Ano
Eurovíkendy
Zájezdy do významných měst Evropy, především na prodloužené víkendy.
Ano
Golfové zájezdy
Zájezdy určené milovníkům golfu - destinace a hotely v blízkosti golfových hřišť.
Ne
Lázně a wellness
Zájezdy a pobyty v lázních a wellness centrech.
Ano
Plavby
Plavby parníky a loďmi po moři v určitých oblastech, nebo po významných řekách (např. Nil), se zastávkami ve významných městech a přístavech.
Ano
Skupinové zájezdy
Zájezdy určené předem pro velké skupiny lidí - např. školy, zájmové kroužky apod.
Ano
Sportovní zájezdy
Zájezdy určené primárně za sportem, popř. na sportovní utkání, mistrovství světa atd.
Ano
Adrenalin
Výlety a zájezdy spojené s adrenalinovým sportem.
Ano
Last minute
Výrazně levnější zájezdy, které se pořizují tzv. na poslední chvíli, několik dní nebo i hodin před odjezdem.
Ano
First Minute
Zájezdy kupované hodně dopředu, i několik měsíců, které jsou čerstvě v nabídce cestovky. Jejich cena může být zvýhodněná.
Ano

Rozsah služeb
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet cestovek v nabídce
  • Přibližný počet zájezdů
  • Počet poboček
  • Uživatelské recenze u hotelů
  • Vlastní cestovatelský magazín
  • Pronájem aut
  • Prodej letenek
8.3/10

Použitelnost srovnávače zájezdů, chcete-li cestovní agentury, je nejvíce závislá na rozsahu služeb, které nabízejí. Následující sekci proto považujeme za jednu z nejzásadnějších a při sestavování srovnání cestovních agentur na ni bereme velký zřetel. Jak si stojí Dovolená.cz?

Dovolená.cz má jednu velkou výhodu – spojuje v sobě nabídky cestovních kanceláří nejen českých, ale i německých. Proto má v nabídce opravdu obrovské množství zájezdů. Přesný počet se nám sice zjistit nepodařilo, ale sami uvádí, že poskytují nejširší nabídku zájezdů a vzhledem k tomu, že spolupracují s více než 130 pojištěnými cestovními kancelářemi, pak o jejich tvrzení není nutno pochybovat.

Pokud si u nich zájezd vyberete, je třeba být na pozoru ohledně ceny a nebrat ji jako konečnou. Cena jež je na www.dovolena.cz uvedená, je oficiálně nezávazná a musí být před uskutečněním prodeje ještě ověřena u konkrétní cestovní kanceláře.

Dovolena Rozsah Sluzeb

Pokud dáváte přednost osobnímu jednání, můžete navštívit některou z jejich “žlutých” poboček – momentálně jsou 3, ale také z řady partnerských poboček Čedok, kterých je podstatně větší množství.

Počet cestovek v nabídce
S kolika cestovními kancelářemi srovnávač spolupracuje.
130+
Přibližný počet zájezdů
Kolik zájezdů přibližně srovnávač nabízí.
-
Počet poboček
Kolik poboček cestovní agentura má - je možné navštívit a sjednat zájezd i na jejich kamenné pobočce?
3 + partnerské pobočky Čedok
Uživatelské recenze u hotelů
Skvělá pomůcka, jak zjistit kvalitu služeb vámi vybraného zájezdu - uživatelé, kteří přes vybranou cestovku jeli, hodnotí podle svých dojmů a zkušeností navštívené hotely.
Ano
Vlastní cestovatelský magazín
Má srovnávač zájezdů vlastní cestovatelský magazín, kam sdílí různé tipy a rady na cestu?
Ne
Pronájem aut
Agentura zajistí pronájem vozu v místě vašeho pobytu.
Ano
Prodej letenek
Agentura mimo jiné zajišťuje i prodej letenek, čímž vám značně ušetří čas i starosti.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Pokud hledáte stabilní a spolehlivou cestovní agenturu, se kterou můžete v poklidu vycestovat, pak je to právě Dovolená.cz. Dobrá reputace a bohaté zkušenosti i z firem jako Student Agency či RegioJet hovoří za vše!

Další výhody plynou z recenzí jednotlivých hotelů, které přidávají sami uživatelé a budoucí zájemci si tak mohou mnohem lépe udělat přehled o tom, kam se chystají jet a zda jim to bude skutečně vyhovovat.

Pokud byste si v navštívené destinaci rádi pronajali auto, Dovolená.cz vám to umožní. Stačí si podrobněji prostudovat tuto službu na jejich webových stránkách. Zakoupit si přes ně můžete samostatně i letenky nebo jízdenky. A pokud řešíte, kde na letišti zaparkovat auto, aby bylo po dobu vašeho pobytu v bezpečí a neplatili jste za parkoviště tisíce, i zde vám Dovolená.cz vyjde vstříc. Parkoviště zajišťují bezplatně.

Jestliže vlastní vůz nemáte, nebo se vám s ním nechce na letiště cestovat, můžete využít dopravu jejich pohodlnými autobusy RegioJet.

Oblíbenost
Celkové skóre 9.8/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Rok založení firmy
  • Počet fanoušků na facebooku
9.8/10

Dovolena Facebook

Dobrá reputace je ukazatelem toho, do jaké míry cestovní agentuře můžete věřit. Protože to dobře víme, dali jsme proto dohromady nejdůležitější informace, podle kterých můžete zjistit, jak dobře si společnost Dovolená.cz stojí u svých klientů.

Jedním z ukazatelů je rok založení firmy.  To, jak dlouho se dokázala společnost na trhu udržet, ukazuje, jak si firma u zákazníků vede. Dovolená.cz patří mezi nejstarší cestovní agentury u nás. Vznikla už v roce 1996. Za tu dobu si získala řadu fanoušků (např. na Facebooku mají v současné době přes 49 tisíc sledujících), a to nejen díky zájezdům, ale i zajištění jízdenek, letenek, výrazným akcím a levným zájezdům, eurovíkendům atd.

Dovolená.cz patří nejen mezi největší a nejstarší cestovní agentury na trhu, ale také mezi nejoblíbenější. I proto si zaslouží místo v našem srovnání pěti nejlepších cestovních agentur.

Rok založení firmy
Kdy byla cestovní agentura/srovnávač zájezdů založena
1996
Počet fanoušků na facebooku
Kolika fanoušků má jejich stránka na Facebooku
49 000

Podpora
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • E-mail
  • Odpověď do 24 hod
  • Odpovědi/otázky
  • Pracovní doba
8/10

Dovolená.cz má k dispozici podporu na telefonním čísle 222 220 222, nebo na e-mailu a kontaktním formuláři. Sledovat je můžete např. na Facebooku, kde jsme se s nimi také zkoušeli spojit. Poté, co se dlouho neozývali, jsme zkusili kontaktní formulář. Nakonec se podpora ozvala, ale až po 24 hodinách. Odpověděli, na co jsme se ptali a velmi se omlouvali za zpožděné odpovědi, které nastaly z důvodů snížení stavů díky koronaviru.

S jejich podporou jsme celkem spokojeni, jen by bylo dobré zrychlit tempo odpovědí.

Live chat
S pracovníky podpory je možné se spojit pomocí live chatu.
Ne
Telefon
Na cestovní agenturu je možné se dovolat na klientskou linku.
Ano
E-mail
Pracovníky podpory je možné kontaktovat pomocí e-mailu.
Ano
Odpověď do 24 hod
Podpora na náš dotaz odpověděla do 24 hodin.
Ne
Odpovědi/otázky
Na kolik našich otázek podpora odpověděla?.
5/5
Pracovní doba
Jaká je pracovní doba podpory.
Nonstop linka
Doporučujeme Doporučujeme

Nesplnila dovolena.cz vaše očekávání? Zkuste se podívat na naše srovnání nejlepších cestovních agentur.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Zakoupil jsem 13denní rodinný zájezd v červenci 2022 od Student Agency v hotelu Nergos Garden, Side, Turecko. Nikdy jsem nezažil horší dovolenou než tuto!!! Student Agency mi prodala NEOHODNOCENÝ/NON RATED hotel, bez hvězdičky, jako tříhvězdičkový!!! Byla to bouda, ne hotel!!! Takový podvod!!!
– pokoj samotný a nábytek jsou v „původním stavu“ – přesně takové, jaké byly v době, kdy byl hotel postaven – před 20…. 30… 40… lety?!?
– pokoj nebyl uklizen, vyluxován a připraven na příchod nového hosta – vše bylo špinavé
– zámek vstupních dveří je poškozený a v takovém stavu nezabezpečený
– jedna z klimatizací je mechanicky poškozená, se zjevnými/viditelnými chybějícími částmi a částečně funkčními součástmi
– dálkový ovladač televizoru poškozený, s chybějícím krytem baterií a deformovanými/poškozenými bateriemi
– únik vody v koupelně/záchodě, viditelný na podlaze koupelny
– prasklá zeď v koupelně a plíseň ve sprchovém koutě
– nebyly k dispozici žádné ručníky
– ani jedna sklenice na pokoji
– závěsy na oknech na několika místech roztržené
– dveře sprchového koutu zaseknuté v prostřední poloze, nebylo možné je posunout do polohy úplného otevření/zavření
– lednice na pokoji vůbec nefungovala
– jídlo – hrozné, nepoživatelné; snídaně, obědy a večeře byly vždy stejné; snídaně – vejce (vařená vejce, míchaná vejce, volské “oko”), hovězí salám, sýr (každý den stejný), olivy; oběd – rýže, těstoviny, nudle, polotovary (cordon-blue, kuřecí nugetky…); večeře – vařená zelenina, rýže, brambory… 11 snídaní + 11 obědů + 11 večeří – neměli jsme ani kousek masa kromě kuřecího… ani kousek hovězího, ani kousek jehněčího… saláty bez oleje, octa, soli, pepře, jakéhokoli koření… , proto jsme často, i přes zaplacené all inclusive, museli navštěvovat místní restaurace, abychom nebyli hladoví a pořádně se najedli, což vyžadovalo další neplánovanové výdaje

Chtěli jsme se i vrátit domů, když jsme zjistili, kam nás poslali, ale zástupce cestovní kanceláře nás domů nepustil. Nakonec Student Agency odmítá jakoukoliv zodpovědnost a odkazuje mě na reklamaci v Německu, kde byl původní poskytovatel zájezdu.
Student Agency používala na svých webových stránkách falešné fotografie a podváděla lidi (jako jsem byl já) a účtovala jim mnohem vyšší cenu za služby, než jaká jim byla poskytnuta.
Se Student Agency už nikdy více!!! Pokud si od nich koupíte zájezd, nikdy nevíte, co nakonec dostanete!!!

Hodnocení - 1
Goran Dincic
30. 7. 2022

Dokud jsem společnost používala k vnitrostátní přepravě, byla jsem vždy spokojená. Letos jsme chtěli se Student Agency k moři. Přes internet jsem provedla nezávaznou objednávku zájezdu, po několika vyměněných emailech mi prodejce napsal, že zájezd je rezervován a nemusíme mít obavy, že by propadl. Po týdnu čekání na nějaké další informace k platbě, jsem se znovu připomínala emailem, na telefonní číslo nebylo možné se dovolat. Po několika dnech paní volala kvůli upřesnění fakturačních údajů. Nicméně po hodině mi přišel mail, že zájezd už je vyprodaný. Byl nám nabídnutý alternativní zájezd v jiném termínu a za jiné peníze, který jsem odmítla. Víc se nikdo neozval. Věřím, že se jednalo o ojedinělý případ. Nicméně, v daném termínu kdy už máme dlouho dopředu v zaměstnání zařízené volno, je na poslední chvíli problém sehnat zájezd. Jsme zklamaní z komunikace se společností, nadále nemohu doporučovat.

Hodnocení - 3
Tereza Havlíčková
22. 6. 2021