Todoist Recenze Todoist Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

10. 12. 2020

Stručně/vhodné pro

Todoist je to-do aplikace (úkolovník) pro zvyšování produktivity, pro organizaci práce a života. Aplikace úkolovníku lze používat na jakékoliv oblíbeném operačním systému a také na různých zařízeních. Od počítače až po chytré hodinky. Jde pravděpodobně o nejpopulárnější službu tohoto druhu. V současné době používá Todoist přes 25 milionů lidí po celém světě, kteří díky němu mají správně nastavenou rovnováhu mezi prací a volným časem.

Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
8.9/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
7/10
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
8.8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
10/10
Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
8.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
10/10

Výhody

  • Aplikace pro všechny platformy
  • Rozhraní v češtině
  • Přizpůsobitelné filtry

Nevýhody

  • Ve verzi zdarma nejsou připomínky.

Oblíbenost Todoistu spočívá zejména v možnosti jej používat napříč všemi zařízeními a operačními systémy. Jeho aplikaci lze nainstalovat na počítač, notebook, do internetového prohlížeče, na mobilní telefon a notifikace mohou uživatelé přijímat i ve svých chytrých hodinkách. Díky tomu nejspíš nezapomenou na žádný důležitý úkol.

Todoist je v češtině, což přispívá k jeho komfortnímu používání. Uživatelé si tento úkolovník oblíbili také kvůli jeho výkonné bezplatné verzi. Ta má samozřejmě některá omezení jako je například nemožnost nastavovat úkolům upozornění, ale jinak je dobře použitelná na organizování pracovního a osobního času.

Todoist je cloudová aplikace. To znamená, že se s ní pracuje především online. Pokud má uživatel na své zařízení nainstalovanou aplikaci tohoto úkolovníku, tak v něm může pracovat, ukládat a editovat úkoly i v offline režimu. Všechna offline rozdělaná práce se nahraje na server v momentě, kdy bude zařízení online.

Pokud si uživatelé nejsou jistí placenou verzí, tak mají možnost využít zkušební verzi na dobu 30 dní.

Finance
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
7/10

Todoist nabízí několik cenových tarifů – Zdarma, Premium, Business. Za jednotlivé tarify lze platit v měsíčních intervalech, ale výhodnější je platba za celý rok, při které uživatelé výrazně ušetří. Zaplatit za Todoist je možné v několika měnách.

Zajímavostí je, že v bezplatném tarifu lze projekty sdílet s ostatními spolupracovníky. Těch může být až 5. U Premium tarifu vzrůstá počet spolupracovníků na 25 a u tarifu Business na 50 pracovníků, kteří mohou spolupracovat na jednom projektu.

Roční platba (tarif pro jednotlivce)
774 Kč
Verze zdarma?
Ano

Důležité funkce
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
8.8/10

Důležité funkce jsme porovnávali z pohledu neplaceného a placeného tarifu. V recenzi nám šlo zejména o ukázku omezení, která však mnohým uživatelům nemusí vadit a nemusí je limitovat.

V bezplatné verzi lze založit 80 projektů (seznamů) a ve verzi premium 300. Do každého projektu lze vložit u bezplatné verze 150 úkolů a ve verzi premium 300 úkolů. Počítají se pouze aktivní úkoly, takže když uživatel úkol dokončí nebo smaže, tak už se takový úkol nepočítá. To znamená, že uvolnil místo dalšímu.

Todoist je úkolovník, který lze použít k týmové spolupráci. Projekty nebo jednotlivé úkoly můžete sdílet se spolupracovníky.

Úkolům v úkolovníku lze nastavovat upozornění. Upozornění nejdou nastavovat v tarifu zdarma. Otázka je, zda se bez upozornění dokáže uživatel obejít?

V Todoist lze nechat úkol automaticky opakovat. Při učení návyků uživatelé ocení možnost nastavit opakování úkolu automaticky každý den, každý druhý den nebo například jednou měsíčně. Intervaly jsou uživatelsky přizpůsobitelné, takže lze nastavovat téměř jakýkoliv časový úsek.

Jednotlivým úkolům je možné nastavovat další dílčí podúkoly (subtasky). Tato funkce se využívá pro nákupní seznamy, ale také pro řízení projektů a dodržování postupu práce. Záleží na tom, k čemu bude uživatel úkolovník používat. Mnoho lidí používá Todoist jako nástroj pro zvýšení osobní produktivity nebo k učení návyků. Podúkoly pomáhají jeden složitý úkol rozdělit na několik jednodušších, kdy splnění menšího úkolu zabere méně času a úsilí.

Počet projektů/seznamů verze zdarma
80
Počet projektů/seznamů placená verze
300
Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
150
Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
300
Sdílení a spolupráce
Ano
Připomenutí
Ano (ne u tarifu zdarma)
Opakování úkolů
Ano
Podúkoly (subtasky)
Ano
Spojení s Google Kalendářem
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
10/10

Todoist patří k nejoblíbenějším úkolovníkům na světě. Důležité je mít takový úkolovník neustále u sebe. Z toho důvodu je důležité, aby jeho aplikace bylo možné nainstalovat na různá zařízení a operační systémy. Tuto podmínku splňuje Todoist na jedničku.

K dispozici jsou aplikace pro operační systémy Windows a MacOS, ale také pro zařízení na systémech Android nebo iOS. Svůj úkolovník mohou mít uživatelé u sebe v podstatě kdekoliv. A to i v místech, kde není k dispozici internet. Jednou z výhod těchto cloudových úkolovníků je, že se dokáží automaticky synchronizovat s ostatními zařízeními, která uživatel používá.

Todoist má propracované webové rozhraní, kde je možné s úkoly a projekty efektivně pracovat. Pokud uživatel často pracuje ve webovém prohlížeči, tak nejspíš ocení doplňky do internetových prohlížečů. Přes ty je možné nejen pracovat s úkoly, ale také se nechat včas upozornit na nadcházející úkol.

Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
Ano
Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
Ano
Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
Ano
Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
Ano
Webové rozhraní
Ano
V češtině
Ano

Užitečné funkce
Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
8.7/10

Hlavní užitečnou funkcí je možnost offline vytváření a editování úkolů. Nutností je spravovat svůj úkolovník a projekty přes aplikaci. Přes webové rozhraní offline editace nefunguje. Pokud je uživatel mimo dosah internetového připojení, tak může s úkolovníkem pracovat a přidávat další úkoly. V momentě, kdy bude zařízení připojené k internetu, tak se všechno synchronizuje na server Todoistu a zároveň s tím se provedené změny synchronizují do ostatních zařízení.

Todoist je aplikace na zvyšování produktivity. Mezi její oblíbené funkce patří právě ukazatel produktivity. Ten má uživatele motivovat v plnění dalších úkolů.

K úkolům je možné přidávat soubory jako přílohy. Také je možné přidávat úkoly prostřednictvím e-mailu. Tyto funkce nejsou dostupné v tarifu zdarma.

Todoist je možné jednoduše propojit s dalšími nástroji, které uživatelé používají například pro týmovou spolupráci nebo komunikaci s klienty.

Offline editace
Ano
Klávesové zkratky
Ano
Měření produktivity/cílů
Ano
Štítky
Ano (ne u tarifu zdarma)
Filtry (priority)
Ano
Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
Ano (ne u tarifu zdarma)
Přidávání úkolů e-mailem
Ano (ne u tarifu zdarma)
Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
Ano
Projektové šablony
Ano (ne u tarifu zdarma)

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
10/10

Todoist se snaží své uživatele naučit využívat aplikaci úkolovníku co nejlepším způsobem. Proto jim přichystal rozsáhlou nápovědu, která jim poradí v začátcích používání této aplikace. Tato nápověda je pak přes různé tipy a videonávody dovede k jejímu efektivnějšímu používání. To by mělo mít za následek lepší nakládání s časem nebo mít lépe oddělené pracovní záležitosti a osobní život.

Nápověda
Ano
FAQ a poradce při potížích
Ano
Videonávody
Ano

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!