Any.do Recenze Any.do Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

10. 12. 2020

Stručně/vhodné pro

Any.do je jednoduchá aplikace pro vytváření a správu úkolů, která má spoustu užitečných funkcí a vychytávek. Základem je jednoduchý úkolovník, kde je možné vytvářet a třídit úkoly do oddělených seznamů. Tyto úkoly si mohou uživatelé nechat synchronizovat na různá zařízení.

Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
8.6/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
8/10
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
8.8/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
8.3/10
Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
7.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
10/10

Výhody

  • Aplikace pro všechny platformy a operační systémy
  • Minimalistický desigh
  • Připomínky podle lokace

Nevýhody

  • Není v češtině.

Výhodou Any.do je jeho minimalistické rozhraní, ve kterém uživatelům nepřekáží nic, co by jim mohlo znesnadňovat správu úkolů. Any.do patří podle mnoha testů k nejjednodušším úkolovníkům na trhu. UX (uživatelská přívětivost) aplikace patří skutečně ke špičce mezi ostatními úkolovníky.

Poměrně užitečnou funkcí je například hlasový vstup, přes který je možné přidávat úkoly. To je mnohdy jednodušší než samotné psaní. Přes mikrofon mohou uživatelé vytvářet také seznamy úkolů, takže se Any.do stane jejich virtuálním asistentem, kterému diktují, co má vytvořit.

Aplikace Any.do disponuje funkcí Moment. Ta uživatele přiměje v pravý čas zkontrolovat všechny přiřazené úkoly pro daný den a buď se jim musí věnovat (zavázat se, že je splní) nebo je přeplánovat. Tato funkce je součástí placeného tarifu.

Any.do není klasickým pracovním úkolovníkem, ale má uživatelům pomoci především v osobním životě. Pro práci budou uživatelé nejspíš postrádat některé funkce, které mají propracovanější pracovní úkolovníky. Některé funkce v Any.do chybí nejspíš také kvůli minimalistickému designu, kvůli kterému si jej nejspíš zamilují vyznavači jednoduchosti a minimalismu.

Finance
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
8/10

Any.do je dostupné zdarma nebo v prémiovém tarifu. Rozdíl mezi placeným a neplaceným tarifem je v některých užitečných funkcích, které u tarifu zdarma chybí. Mezi takové funkce patří například nastavení upozornění dle lokalit, upozornění na WhatsApp a také možnost barevně oddělovat štítky nebo upravovat vzhled samotné aplikace. Například podle aktuální nálady.

Roční platba (tarif pro jednotlivce)
772 Kč
Verze zdarma?
Ano

Důležité funkce
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
8.8/10

Any.do neomezuje uživatele limity na počet seznamů nebo samotných úkolů. V podstatě lze říci, že počet seznamů a úkolů je neomezený.

Tento úkolovník je určený především k osobní produktivitě. Pokud uživatelé potřebují na některých úkolech spolupracovat s někým jiným, tak mohou úkoly a seznamy sdílet se spolupracovníky. Tato funkce je dostupná jen v prémiovém tarifu.

V Any.do je možné nastavovat upozornění na úkoly. A to i ve verzi zdarma. V aplikaci lze snadno vytvářet podúkoly a také propracované nákupní seznamy.

Tento úkolovník má svůj vlastní kalendář. Ten je možné propojit s oblíbeným Google kalendářem a díky tomu mít všechny události na jednom místě.

Počet projektů/seznamů verze zdarma
Bez limitu
Počet projektů/seznamů placená verze
Bez limitu
Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
Bez limitu
Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
Bez limitu
Sdílení a spolupráce
Ano (ne u tarifu zdarma)
Připomenutí
Ano
Opakování úkolů
Ano
Podúkoly (subtasky)
Ano
Spojení s Google Kalendářem
Ne

Kompatibilita
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
8.3/10

Any.do je moderní aplikace, takže je možné ji používat na oblíbených operačních systémech Windows a Mac OS. Pokud patříte k zastáncům desktopových aplikací, tak vás v tomto směru Any.do nezklame.

Aplikaci lze nainstalovat na chytrá zařízení s Androidem a iOS. Například v mobilním telefonu mohou mít uživatelé úkoly v kapse a budou na nich moct pracovat a přemýšlet takřka kdekoliv.

Úkolovník Any.do umí zobrazovat notifikace a úkoly na chytrých hodinách. Na těch je možné úkoly odkliknout jako vyřízené nebo je například přeložit na jiný čas.

Uživatelé mohou s úkoly pracovat přes rozšíření pro internetový prohlížeč nebo ve webovém rozhraní. S webovým rozhraním odpadá nutnost instalovat na zařízení jakoukoliv aplikaci, ale je nutné poznamenat, že pak uživatel přijde například o upozornění.

Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
Ano
Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
Ano
Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
Ano
Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
Ano
Webové rozhraní
Ano
V češtině
Ne

Užitečné funkce
Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
7.7/10

Aplikaci Any.do je možné používat i v místech, kde není k dispozici internetové připojení. Uživatelům tak nebrání v danou chvíli pracovat na úkolech, přidávat nové úkoly nebo editovat již vytvořené úkoly. Až bude zařízení zase online, tak všechnu práci synchronizuje na server, aby uživatel o data nepřišel.

V aplikaci je možné používat klávesové zkratky. Některým uživatelům dokáže tato možnost zpříjemnit používání aplikace a urychlit jejich práci v ní.

Jednotlivým úkolům je možné nastavovat různé štítky a také je možné úkoly filtrovat. A to nejen podle priority.

Úkolovník umožňuje uživatelům nahrávat k úkolům soubory. U bezplatného tarifu je velikost souborů omezena na 1.5 MB.

Any.do je možné propojit s dalšími nástroji, které uživatelé používají pro plánování projektů nebo pro komunikaci s týmem a klienty.

Offline editace
Ano
Klávesové zkratky
Ano
Měření produktivity/cílů
Ne
Štítky
Ano
Filtry (priority)
Ano
Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
Ano (u tarifu zdarma 1.5 MB)
Přidávání úkolů e-mailem
Ano
Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
Ano
Projektové šablony
Ne

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
10/10

Aplikace Any.do má propracovanou nápovědu, která dokáže uživatelům poradit v začátcích používání aplikace, ale také s řešením některých potíží. Za zmínku určitě stojí videa. Ta se snaží především naučit uživatele efektivně pracovat s aplikací a s úkoly na různých operačních systémech.

Nápověda
Ano
FAQ a poradce při potížích
Ano
Videonávody
Ano

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!