TickTick Recenze TickTick Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

10. 12. 2020

Stručně/vhodné pro

TickTick je na první pohled jednoduchý úkolovník, který v sobě skrývá mnoho užitečných funkcí. Ty ocení nejen stoupenci GTD. Aplikaci lze využívat zdarma, ale s určitými omezeními. Pokud uživatelům něco chybí, tak si mohou zaplatit prémiový tarif.

Aplikace úkolovníku TickTick uživatele nespíš vzhledem příliš neoslní. Nicméně, dobrou zprávou je, že je možné si ji trochu uživatelsky zpříjemnit. Například lze měnit její pozadí a barvy a v úkolech a seznamech je možné používat emotikony.

Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
8.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 5x Přidat hodnocení
4.6/5
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
9/10
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
8.8/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
8.3/10
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
8.8/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
6.7/10

Výhody

  • Možnost natastavit jednomu úkolu více připomínek
  • Integrovaný pomodoro časovač
  • Možnost vkládat přílohy k úkolům

Nevýhody

  • Synchronizace s Google Kalendářem pouze v premium verzi

Za zmínku také stojí inteligentní připomínky úkolů, které je možné nastavit podle termínů a časů. Pro chronické odkladače povinností je TickTick vybaven otravnými výstrahami nebo možností nastavit pro jeden úkol více upomínek.

TickTick je klasický úkolovník, který je podobný svým konkurentům jako je například Todoist. Oproti tomu má tickTick například pomodoro časovač, který pomáhá k lepšímu soustředění na práci.

TickTick má také svůj vestavěný kalendář. Ten je dostupný pouze v prémiovém tarifu, ale lze jej synchronizovat s Google kalendářem. Tím dostane jednoduchý úkolovník daleko větší možnosti pro práci s časem a osobní produktivitou.

Finance
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
9/10

TickTick má tarif zdarma a prémiový tarif. Ty se od sebe liší některými funkcemi. Například v bezplatném tarifu nemůžete TickTick propojit s Google kalendářem. Jinak je bezplatná verze poměrně dobře použitelná. Pokud tedy nepatříte mezi náročné uživatele, kteří potřebují vytvářet desítky projektů/seznamů s úkoly.

Roční platba (tarif pro jednotlivce)
602 Kč
Verze zdarma?
Ano

Důležité funkce
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
8.8/10

Bezplatná a placená verze se od sebe liší zejména počty projektů/seznamů. Ve verzi zdarma mohou uživatelé vytvořit 9 projektů. V prémiové verzi mohou vytvořit 299 projektů. Podstatně se také liší počet úkolů, které lze přiřadit pod každý projekt. Zatímco verze zdarma umožňuje pod projekt přidat 99 úkolů, tak placená verze jich umožňuje přidat 999.

Úkolovník TickTick je použitelný i pro týmovou spolupráci. Jednotlivé seznamy úkolů je možné sdílet a zpřístupňovat prostřednictvím e-mailové adresy.

TickTick umožňuje vytvářet různá upozornění. U neplaceného tarifu je možné vytvořit pro úkol 2 upozornění. U prémiového tarifu 5.

Jednotlivým úkolům mohou uživatelé vytvářet podúkoly. Zde se zase liší placená verze od neplacené. V placené verzi lze vytvořit úkolu až 199 podúkolů, ale u tarifu zdarma je možné vytvořit 19 podúkolů.

Počet projektů/seznamů verze zdarma
9
Počet projektů/seznamů placená verze
299
Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
99
Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
999
Sdílení a spolupráce
Ano
Připomenutí
Ano
Opakování úkolů
Ano
Podúkoly (subtasky)
Ano
Spojení s Google Kalendářem
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
8.3/10

TickTick má aplikace pro jakýkoliv oblíbený operační systém a mobilní platformy. Úkolovník mohou uživatelé nainstalovat na svůj počítač s Windows, Mac OS, ale také na chytrá zařízení se systémem Android nebo iOS. Za zmínku stojí doplňky pro internetové prohlížeče. Díky tomu všemu budou mít uživatelé své úkoly neustále po ruce.

Pokud nechcete, tak aplikaci nikam nemusíte instalovat, a TickTick můžete stejně používat. Jeho webové rozhraní je plnohodnotnou aplikací, ve které lze dělat všechny úkony jako v nainstalované aplikaci.

Úkolovník umí zobrazovat notifikace a pracovat s úkoly také v chytrých hodinkách.

Jediné, co by mohlo uživatelům u TickTick chybět je český jazyk. Aplikace ani webové rozhraní nejsou přeložené do češtiny.

Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
Ano
Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
Ano
Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
Ano
Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
Ano
Webové rozhraní
Ano
V češtině
Ne

Užitečné funkce
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
8.8/10

V TickTick se dá pracovat i mimo dosah internetového připojení. Pro práci offline je nutné používat aplikaci úkolovníku. V té je možné přidávat a editovat úkoly. Ve chvíli, kdy se zařízení připojí k internetu, tak bude veškerá provedená práce synchronizována na server. Odtud pak mohou být úkoly dostupné ve všech zařízeních, které uživatel používá pro práci s úkoly.

Úkolovník umí úkoly rozdělit nejen na seznamy/projekty, ale umí je také dělit na štítky a filtry (priority).

Užitečnou funkcí, kterou nejspíš jako uživatel oceníte, jo možnost přidávat k úkolům soubory jako jsou dokumenty nebo obrázky.

Pokud nemá uživatel aplikaci zrovna po ruce, tak může přidávat úkoly do svého úkolovníku prostřednictvím e-mailu. Takový e-mail stačí zaslat na speciální e-mailovou adresu.

TickTick umožňuje úkolovník spojit s dalšími nástroji pro komunikaci nebo pro práci s úkoly a událostmi.

Offline editace
Ano
Klávesové zkratky
Ano
Měření produktivity/cílů
Ne
Štítky
Ano
Filtry (priority)
Ano
Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
Ano (5 MB)
Přidávání úkolů e-mailem
Ano
Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
Ano
Projektové šablony
Ano

Podpora
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
6.7/10

TickTick je poměrně nová tvář na poli taskovacích aplikací, ale její nápověda a znalostní báze jsou poměrně propracované. Web aplikace se může pochlubit databází nejčastějších dotazů (FAQ).

Nápověda
Ano
FAQ a poradce při potížích
Ano
Videonávody
Ne

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!